29 апрель 2019 1 947

Рецепти соковитою піци з беконом та іншими начинками

Останнім часом домашня піца набуває все більшої популярності, адже з урахуванням не самого витратного і складного приготування це італійське блюдо славиться своїм неймовірно насиченим смаком і навряд чи залишить кого-небудь байдужим.

Нижче будуть представлені найбільш популярні рецепти домашньої випічки з м'ясною начинкою, приготування яких не займе багато часу, а кінцевий результат при грамотному підході приємно здивує вас!

Приготування піци з беконом, помідорами і сиром
Інгредієнти Кількість
вода (тепла кип'ячена) - 300 мл
олія (оливкова) - 60 мл
борошно (пшеничне) - 500 г
сіль (харчова) - 0,5 ч. л
дріжджі (сухі) - 5 г
твердий сир - 230 р
соус для заправки - 200 мл
помідори (черрі або звичайні) - 280 р
бекон (сирокопчений) - 120 г
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 225 Ккал

Даний рецепт буде до душі будь-якій господині, яка полюбляє італійську кухню, а також послужить прикрасою вашого обіднього столу.

Покроковий процес приготування:

  1. Перш ніж приступити до безпосереднього замішування тіста, мірним стаканчиком необхідно відміряти 300 мл попередньо підготовленої теплої води, додавши 40-50 мл оливкового масла (масло потрібно при подальшому приготуванні страви).
  2. В широкій ємності просійте 500 г борошна, після додавши в неї дріжджі і сіль в тому співвідношенні, яке вказується в інгредієнтах. Після ретельного перемішування зробіть невеликий отвір, додавши туди отриману до цього суміш (див. пункт 1).
  3. Отриману масу добре заважайте, замісіть до м'якого пружного стану, накрийте щільною плівкою або кришкою, залишивши ємність з тістом в теплому місці на годину.
  4. Через годину (або близько того) тісто значно підніметься, збільшившись в розмірах практично вдвічі — не турбуйтеся, це абсолютно нормально. Слід добре тісто обім'яти і лише після цього можна приступати до формування майбутньої форми вашої піци.
  5. Наявне тісто розділіть на дві частини (кожна з них незабаром буде діаметром 30-40 см), одну з частин скачайте в коржик круглої форми (слідкуйте за товщиною, вона не повинна перевищувати 1 см, однак на краях піци можна зробити невеликі ущільнення) і змастіть поверхню отриманої коржі оливковою олією. Частина, що залишилася більше не потрібно, тому ви можете заморозити в холодильнику або ж відразу зайнятися приготуванням другий піци — вирішувати тільки вам.
  6. На поверхню тіста нанесіть заздалегідь приготований соус, проте пам'ятайте про те, що шар не повинен бути занадто товстим. Зверху посипте піцу сиром, натертим на середній тертці. Сорт сиру ви право вибрати на свій смак, головне, щоб він був твердим і приємним на смак.
  7. Після сиру розташуйте на поверхні заготовки нарізані помідори (або половинки чері) і невеликі шматочки сирокопченого бекону.
  8. Переконавшись в тому, що зовнішній вигляд майбутнього страви вас всім влаштовує, відправте отримане виріб в духовку і запікайте протягом десяти хвилин при 220 градусах.
  9. Після закінчення відведеного часу витягніть піцу з духовки і переконайся, що вона готова.
  10. Отриманий виріб розріжте трикутниками. Ваша піца з беконом, помідорами і сиром готова!

Ароматна піца з грибами

Рецепт цієї піци відрізняється великою насиченістю смаку і непередаваною ситістю, а своїм яскравим зовнішнім виглядом і апетитними формами навіває спогади про літо і саме тому послужить чудовим частуванням в зимовий період часу.

Необхідні інгредієнти:

  • основа для піци (тісто) — 1 пласт (якщо тісто робиться в домашніх умовах, то 400 гм пшеничного борошна);
  • гриби (заморожені, рекомендуються різні суміші) — 350 г;
  • бекон (сирокопчений) — 100 г;
  • твердий сир — 100 г;
  • сметана — 3-4 ст. л;
  • сіль харчова, перед солодкий (паприка) — на ваш розсуд.

Час приготування: 15 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 230 ккал.

Покроковий процес приготування:

  1. Перш ніж зайнятися прикрасою основи для майбутньої піци, обсмажте тонко нарізаний (невеликими шматочками або соломкою) бекон на сковорідці протягом п'яти хвилин. Додайте суміш з заморожених грибів, сіль і перець за смаком. Дану суміш необхідно готувати на малому або середньому вогні до тих пір, поки гриби повністю не відстають і вода в них не випарується.
  2. З допомогою рук або кухонної качалки сформуйте тісто для майбутньої піци, проте пам'ятайте про те, що його товщина не повинна перевищувати одного сантиметра (по краях допускаються потовщення). Розмістіть готове тісто на деко, попередньо застелений спеціальним папером з пергаменту.
  3. Невеликим, але помітним шаром розподіліть по поверхні тіста сметану, а потім додайте обсмажені гриби і бекон.
  4. Зверху посипте пармезаном або будь-яким іншим твердим смачним сиром, натертим на середній тертці.
  5. Запікайте піцу в духовці протягом 10-20 хвилин (періодично перевіряйте стан) при 220 градусах.

Рецепт для тих, хто любить овочі

Поєднання м'ясних продуктів і овочів завжди викликав справжній фурор, адже тільки в такому співвідношенні вдається досягти максимальної яскравості смаку. Наступний рецепт буде до душі тим, хто любить різноманітність у смаках італійської кухні.

Необхідні інгредієнти:

  • основа для піци (тісто) — 100 г;
  • соус (томатний або ж зроблений самостійно) — 40 г;
  • цукіні (або інші гарбузові рослини) — 30 г;
  • перець (болгарський, червоного і жовтого кольору, солодкий на смак) — 15 г;
  • бекон (сирокопчений) — 30 г;
  • сир (твердий, переважно пармезан) — 20 р.

Час приготування: 20 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 190 ккал.

Покроковий процес приготування:

  1. Насамперед необхідно підготувати прикраси для майбутньої піци. Наріжте вибраний вами перець, сирокопчений бекон, цукіні або інший гарбузовий плід тонкою соломкою.
  2. Розкачайте тісто для утворення тонкого, але міцного шару (товщина не більше 1 см) і викладіть його на деко, застелене спеціальним папером з пергаменту.
  3. На поверхню тіста нанесіть томатний, зроблений самостійно або який-небудь інший соус для піци, потім викладіть в рівномірно нарізані перець, бекон і цукіні.
  4. Зверху посипте попередньо натертим на середній тертці сиром. Вітається сир пармезан, проте ви можете вибрати будь-який інший сорт.
  5. Піцу, у складі якої є овочі, необхідно випікати на мультипекаре в протягом 10-20 хвилин, вибравши режим «Піца» (RAMB-16).

Поживна випічка з куркою

Поєднання двох різних соковитих м'ясних виробів — одне із найяскравіших за смакову гаму, особливо якщо мова йде про приготуванні піци. Наступний рецепт домашньої піци точно не залишить нікого байдужим, зібравши навколо обіднього столу всіх домочадців.

Необхідні інгредієнти:

  • борошно (пшеничне) — 2 склянки;
  • яйце — 2 шт. ;
  • томатне пюре (або будь-який інший соус для заправки) — 3-5 ст. л;
  • базилік або ж інша прянощі — на розсуд;
  • сіль — на розсуд;
  • помідор — 1 шт. (якщо черрі, то кілька штук);
  • куряче філе — 300 гр;
  • оливкова олія — на розсуд;
  • молоко — 1 стакан;
  • бекон — 150 гр;
  • сир твердий (вітається пармезан) — 50 гр;
  • сир моцарелла — 120 гр.

Час приготування: 25 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 245 ккал.

Покроковий процес приготування:

  1. Основа для піци в даному випадку готується самостійно, тому розбийте два яйця і вилийте їх у невелику ємність, додавши склянку теплого молока. Збийте отриману суміш виделкою або спеціальною кухонним віночком.
  2. Добре просіяти борошно пшеничне в окремій широкій мисці, а потім рівномірно вливайте в неї отриману суміш з яєць і молока. З отриманої маси замішують густе тісто протягом п'ятнадцяти хвилин мінімум.
  3. Після того як тісто замішане, скачайте його в щільний клубок, накрийте ємність плівкою і залиште в теплому місці, щоб воно (тісто) настоялося.
  4. Займіться приготуванням начинки: наріжте філе з курки невеликими компактними шматочками і добре обсмажте на сковороді, використовуючи оливкова олія.
  5. Сирокопчений бекон наріжте невеликими кубиками.
  6. Через півгодини-годину настоявшееся тісто перемістіть на попередньо підготовлений і застелений пергаментним папером деко. Слідкуйте за тим, щоб тісто ніде не порвалося, було правильної форми і хорошої консистенції.
  7. На поверхню тіста нанесіть обраний вами соус або томатне пюре, а потім викладіть бекон і курку.
  8. Окрему увагу слід приділити приготування помідорів: ви можете нарізати їх так, як вам заманеться, проте в адекватних пропорціях. Помідори покладіть поверх курки з беконом, за смаком додайте базилік чи іншу пряність.
  9. Моцарелу наріжте тонкими скибочками, а обраний вами твердий сир натріть на середній терці. Спочатку необхідно посипати поверхню піци моцарелою, потім — іншим сортом сиру.
  10. Отриману піцу запікайте в духовці протягом двадцяти хвилин при 220 градусах.

Тим, хто дотримується дієти, сподобається низькокалорійна піца з кабачків.

Спробуйте приготувати піцу «Чотири сиру» по цього рецептом.

Піцу на сковороді можна приготувати всього за п'ять хвилин. Тут можна ознайомитися з рецептом.

Корисні поради

  1. Якщо ви не хочете занадто довго поратися на кухні, завжди розігрівайте духовку за 10-15 хвилин до випічки вироби. Цікавий факт, що погано духовка розігріта не тільки довше випікає піцу, але й притупляє її природний смак.
  2. У любителів домашньої піци на кухні в обов'язковому порядку повинні знаходитися прихватки. Грамотний і безпечний підхід до процесу — запорука успіху!
  3. Готовий виріб завжди викладайте на зручну поверхню без нерівностей і інших нерівностей — так ви зможете максимально рівно нарізати піцу. Предпочитается викладати виріб на дерев'яну дошку або чистий рушник.
  4. Як визначити з точністю, готова ваша піца чи ні? Зверніть увагу на сир — він повинен рівномірно розплавитись по всій поверхні піци і придбати характерний позолочений колір. Потовщення по колу повинні мати яскравий відтінок, а низ піци — приємну коричневу скоринку.
  5. Щоб піца видавала приємний аромат і мала насичений свіжий смак, використовуйте велику кількість різних трав, прянощів і спецій: базилік, кунжут, часник і часниковий порошок, зелень та ін
  6. Основу, повністю готову для випічки, змащуйте невеликим шаром оливкової олії для поліпшення смаку і аромату вироби.
  7. Деяких овочевих продуктів, які часто перебувають у складі піци (цукіні, брокколі, морква та ін), потрібна попередня обробка, так як є шанс того, що в духовці ці продукти зовсім не пропечуться і залишаться в сирому вигляді.

На відео детально розповідається, як приготувати піцу з беконом:

Що ще почитати: