02 апрель 2019 865

Як приготувати смачну піцу в мікрохвильовці

Італійське блюдо, іменоване піцою, сьогодні популярно у всіх країнах і дозволяє чудово пообідати або повечеряти. Вона досить поживна, смачна, її можна приготувати з різних інгредієнтів (в залежності від уподобань і смаків).

Є один важливий момент – класична піца в ідеалі повинна бути гострою, що підтверджує назву страви, вірніше його переклад з італійської. Вона являє собою корж, поверхня якої покрита помідорами і сиром.

Без останнього інгредієнта таке блюдо практично не обходиться (принаймні щодо початкового варіанту).

Піца з шинкою і помідорами в мікрохвильовці
Інгредієнти Кількість
Шинка - 250 г
Сир твердий - 50 г
Вода - 100 мл
Маслини - 9 штук
Масло вершкове розтоплене - 40 мл
Чорний мелений перець - 2,5 г
Яблучний оцет (для гасіння соди) - 5 мл
Сода - 2,5 г
Цибуля ріпчаста - 1-2 штуки
Маргарин - 120 г
Томати - 4 штуки
Борошно - 300 г
Сіль - 2,5 г
Цукровий пісок - 5 г
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 120 Ккал

Найдавніша піца являла собою тонкий приплюснутий шматок хліба, прикрашений томатами. Пристрасть італійців до такого ласощів пояснювалося великою доступністю даного поживного і смачного овоча.

У 16 столітті в Італії привозили багато помідорів, а в поєднанні з борошняними виробами вони створювали особливо пікантний смак. В основі тесту для піци – дріжджі (лише натуральні), олія оливкова та борошно особливого виду, вірніше – певна суміш.

Краще всього, якщо вона буде багата клейковиною і створена на основі спеціальної твердої пшениці. Однак сьогодні допускається приготування заготовки для цієї страви зі звичайної борошна вищого сорту.

Крім того, можна взагалі не використовувати дріжджі. Томати відмінно поєднуються з шинкою і створюють оригінальну смакову гаму.

Приготування піци з помідорами і шинкою в мікрохвильовці:

  1. Маргарин, який попередньо постояв в холодильнику, дістають і натирають на крупній тертці;
  2. Потім висипають в просіяне борошно;
  3. Розчиняють у воді сіль та цукровий пісок (у вказаних дозах);
  4. У ту ж миску виливають підсолену і підсолоджену охолоджену воду;
  5. Соду гасять в оцті і додають в загальну масу;
  6. Вимішують тісто, щоб не залишилося грудок;
  7. Накривають його плівкою і ставлять у холодне місце, де воно повинне постояти не менше 60 хвилин;
  8. Тісто дістають з холодильника, розкочують в пласт;
  9. Потім складають у вигляді конверта;
  10. Знову розгортають і повторюють ту ж процедуру двічі;
  11. Після цього формують круглу корж, товщина якої не більше сантиметра, а діаметр – близько 28 см;
  12. У полузаготовке роблять бортики;
  13. Нарізають на тонкі смужки шинку, викладають її на корж;
  14. Вимиті помідори нарізають, кладуть рівномірно на підготовлене тісто;
  15. Сюди ж поміщають кільця ріпчастої цибулі;
  16. Потім всі поливається маслом;
  17. Твердий сир натирають, посипають ним майбутнє страву, а так само чорним меленим перцем;
  18. Включають мікрохвильовку, виставивши середній режим, ставлять у неї напівфабрикат піци і випікають протягом 10 хвилин, після чого додають потужності і витримують приблизно 4 хвилини, після чого страву можна вважати готовим.

Як приготувати піцу по-неаполітанськи

Неаполітанська піца, яка містить у своєму складі деякі інгредієнти, що надають страві особливу «родзинку», прикрасить будь-яке застілля. Її можна приготувати до святкового торжества.

Продукти, які потрібні для приготування піци по-неаполітанськи:

  • Томати – 250 г;
  • Анчоуси (філе) – 50 р;
  • Цибуля ріпчаста – 1 штука;
  • Сир твердого сорту – 130 г;
  • Дріжджі – 6 м;
  • Олія оливкова – 20 г;
  • Молоко – 50 мл;
  • Борошно – 120 г;
  • Вершкове масло – 20 р.

Час приготування: 10 хвилин. Калорійність: 400 кілокалорій.

Спосіб виготовлення піци по-неаполітанськи:

  1. У підігрітому молоці розводять дріжджі;
  2. Додають в ту ж миску масло і борошно (попередньо просіяне);
  3. Замішують тісто;
  4. Розкочують його в тонкий пласт, діаметр якої може досягати 19 см;
  5. Деко змащують оливковою олією;
  6. Викладають отриману корж;
  7. Випікають протягом 4-6 хвилин (потужність мікрохвильовки при цьому середня);
  8. На прогріту сковороду наливають масло, висипають нарізану кільцями цибулю і витримують на вогні приблизно 3 хвилини;
  9. Томати миють, нарізають на скибочки і теж тушкують на вогні пару хвилин;
  10. На припечену корж з тіста викладають томати;
  11. Потім туди ж кладуть цибулю;
  12. Натирають на тертці сир і посипають ним весь периметр коржі;
  13. Останній штрих – анчоуси, їх кладуть поверх сиру;
  14. На мікрохвильовці виставляють середній рівень;
  15. Ставлять туди піцу і печуть не більше 5 хвилин.

Піца з грибами і м'ясом

Гриби, як і м'ясні продукти, особливо часто використовуються для різноманітних пирогів. Вони дозволяють не просто скуштувати страву, але і в повній мірі насититися. Краще всього використовувати не незбиране м'ясо, а прокручене в м'ясорубці.

Інгредієнти, які необхідні для приготування піци з м'ясом і грибами:

  • Цибуля ріпчаста – 1 штука;
  • Твердий сир – 120 г;
  • Цукровий пісок – 5 м;
  • Борошно – 200 г;
  • Олія соняшникова – 40 мл;
  • Сіль – 3 г;
  • Гриби (допускаються консерви) – 170 г;
  • Майонез – 100 мл;
  • Перець мелений червоний — 2,5 г;
  • Маргарин – 120 г;
  • Фарш м'ясний – 170 р.

Час приготування: 1,5 години. Калорійність: 500 кілокалорій.

Виготовлення піци з м'ясом і грибами в мікрохвильовці:

  1. В сметані розчиняють сіль і цукор;
  2. Рубають заморожений маргарин на дрібні частинки;
  3. Змішують його зі сметаною;
  4. Додають просіяне борошно;
  5. Вимішують тісто для піци і ставлять на холод на приблизно 55 хвилин (попередньо накривши його плівкою);
  6. Гриби миють, нарізають на шматочки, викладають на сковороду з киплячим маслом і разом з нарізаними кружечками цибулі тушкують на вогні приблизно 4 хвилини ( в деяких випадках грибочки завчасно проварюють);
  7. У фарш додають перець, солять його;
  8. Отримане тісто дістають з холодильника, розкочують в коржик;
  9. Роблять невеликого розміру бортики;
  10. Викладають на пласт спочатку фарш, потім гриби і цибулю;
  11. Майонезом збризкують поверхню піци;
  12. Сир натирають на тертці і посипають їм всі інгредієнти страви;
  13. Печуть піцу в мікрохвильовці протягом півгодини.

Простий рецепт з ковбасою за 5 хвилин

Таке блюдо готувати дуже легко, достатньо мати в холодильнику ковбасу, яка стане в нагоді в даному випадку. Якщо включити в список необхідних продуктів для піци ще й кислу капусту, вийде особливо оригінальне і апетитну страву.

Інгредієнти для приготування піци з ковбасою:

  • Морква варена (невелика) – 2 штуки;
  • Сметана – 80 г;
  • Сіль – 3 г;
  • Курячі яйця – 1-2 штуки;
  • Сир твердий — 60 г;
  • Молоко – 170 мл;
  • Борошно – 230 г;
  • Капуста квашена – 160 г;
  • Чорний мелений перець – 5 р;
  • Ковбаса – 230 р.

Час приготування: 10 хвилин. Калорійність: 400 кілокалорій.

Виготовлення піци з ковбасою в СВЧ-печі:

  1. Молоко і яйця з'єднують, збивають;
  2. Додають просіяне борошно і вимішують тісто м'якої консистенції;
  3. Його розкочують в тонкий пласт;
  4. Змащують сметаною;
  5. Ковбасу нарізають на тонкі коліщатка, розкладають по всій периферії пласта;
  6. Посипають перцем;
  7. Викладають поверх квашену капусту;
  8. Потім ріжуть моркву і теж кладуть на пласт;
  9. Твердий сир натирають на їдальні тертці, прикрашають їм піцу;
  10. Ставлять полузаготовку в мікрохвильову піч, випікають при великій потужності протягом приблизно 5-7 хвилин.

Як зробити піцу картопляну

Піца з картоплі при правильному підході може вийде особливо смачною і ситною. При цьому допускається використання будь-яких додаткових продуктів.

Інгредієнти для приготування піци з картоплею:

  • Яйця курячі варені – 2 штуки;
  • Курячі яйця сирі – 1 штука;
  • Майонез – 90 г;
  • Сіль – 2,5 г;
  • Твердий сир — 70 г;
  • Вершки – 160 мл;
  • Борошно – 240 г;
  • Чорний перець мелений – 4 г;
  • Перець солодкий – 1 стручок;
  • Помідори – 2 штуки;
  • Картопля – 250 р.

Час приготування: 15 хвилин. Калорійність: 300 кілокалорій.

Виготовлення смачної картопляної піци в мікрохвильовці:

  1. Сирі яйця збивають, виливають їх у вершки;
  2. Додають в масу просіяне борошно заздалегідь, місять грунтовно тісто;
  3. Потім розкочують в тонкий коржик;
  4. Після цього її промащують майонезом;
  5. Картоплю відварюють, очищають, нарізають на невеликі шматочки;
  6. Солять їх і перчать;
  7. Викладають картоплю на отриману корж;
  8. Перчину солодку обдають окропом, розрізати на скибочки (видаливши серединку), кладуть на полузаготовку піци;
  9. Нарізують на кружальця помідори і теж викладають;
  10. Подрібнюють на терці яйця, посипають ним поверхню пласта тіста, перчать і солять;
  11. Посипають тертим сиром;
  12. Отриману полузаготовку відправляють в мікрохвильову піч, печуть при гарній потужності близько 7 хвилин.

Рецепт піци з морепродуктами і сиром

Риба, ламінарія, молюски та інші дари моря завжди надають будь-якій страві особливу пікантність, шик і ніколи не виявляються зайвими на столі. Приготувавши піцу з такими інгредієнтами, реально можна перетворити будь посиденьки в справжнє свято.

Продукти, які знадобляться для приготування піци з морепродуктами і сиром:

  • Морква варена – 1 штука;
  • Сметана – 80 г;
  • Сіль – 3 г;
  • Морепродукти «Асорті» — 400 р;
  • Сир твердий — 160 г;
  • Молоко – 160 мл;
  • Борошно – 220 г;
  • Цибуля ріпчаста – 1 штука;
  • Чорний мелений перець – 3 р;
  • Олія оливкова (для смаження) – 40 мл;
  • Маслини – 100 г;
  • Томати – 3 штуки;

Час приготування: 15 хвилин. Калорійність: 300 кілокалорій.

Виготовлення піци з морепродуктами і сиром:

  1. Спочатку готують тісто з молока, яєць та борошна;
  2. Вимішують до однорідної м'якої консистенції;
  3. Розкочують тісто в тонкий коржик;
  4. Змащують її сметаною;
  5. Прожарюють в оливковій олії морепродукти;
  6. Томати нарізують кружальцями;
  7. Цибулю ріжуть кільцями;
  8. Маслини поділяють на дві половини (кожну);
  9. Моркву подрібнюють;
  10. Сир натирають на тертці;
  11. На пласт тіста викладають морські продукти, цибуля, помідори, морква, всі солять, перчать, посипають тертим сиром і прикрашають маслинами;
  12. Ставлять майбутню піцу в мікрохвильову піч і печуть приблизно 7 хвилин.

Салат з маринованими грибами — добірка самих смачних рецептів.

Читайте як готувати соковитий люля кебаб на мангалі.

А ви знаєте, в чому різниця між хачапурі по-імеретинськи, і хачапурі по-мергельски? Відповідь в нашій статті.

Господиням на замітку

Правильне приготування піци в мікрохвильовці рятує від безлічі непорозумінь. Незважаючи на простоту процесу створення такої страви за допомогою мікрохвильової печі, можливі деякі помилки. Фахівці дають такі рекомендації:

  1. Щоб тісто не виявилося сируватим після випікання в мікрохвильовій печі, краще спочатку трохи потримати в ній заготовку, а потім класти на корж всі потрібні інгредієнти;
  2. Всі продукти, які беруть участь у приготуванні страви, можна попередньо протушкувати або прожарити на сковороді;
  3. Не слід робити занадто товстий пласт тіста для піци;
  4. Якщо попередньо змастити корж кетчупом, вийде оригінальне блюдо.

Потрібно враховувати, що бездріжджове тісто дозволяє отримати більш сухий продукт. Але в цьому випадку потрібно попередньо потримати тісто в холодильнику. Для піци з мікрохвильовки підійдуть практично будь-які продукти, важливо правильно їх поєднувати.

Що ще почитати: