Як приготувати смачну піцу в мікрохвильовці
Італійське блюдо, іменоване піцою, сьогодні популярно у всіх країнах і дозволяє чудово пообідати або повечеряти. Вона досить поживна, смачна, її можна приготувати з різних інгредієнтів (в залежності від уподобань і смаків).
Без останнього інгредієнта таке блюдо практично не обходиться (принаймні щодо початкового варіанту).
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Шинка - | 250 г |
Сир твердий - | 50 г |
Вода - | 100 мл |
Маслини - | 9 штук |
Масло вершкове розтоплене - | 40 мл |
Чорний мелений перець - | 2,5 г |
Яблучний оцет (для гасіння соди) - | 5 мл |
Сода - | 2,5 г |
Цибуля ріпчаста - | 1-2 штуки |
Маргарин - | 120 г |
Томати - | 4 штуки |
Борошно - | 300 г |
Сіль - | 2,5 г |
Цукровий пісок - | 5 г |
Час приготування: 75 хвилин | Калорійність на 100 грам: 120 Ккал |
Найдавніша піца являла собою тонкий приплюснутий шматок хліба, прикрашений томатами. Пристрасть італійців до такого ласощів пояснювалося великою доступністю даного поживного і смачного овоча.
У 16 столітті в Італії привозили багато помідорів, а в поєднанні з борошняними виробами вони створювали особливо пікантний смак. В основі тесту для піци – дріжджі (лише натуральні), олія оливкова та борошно особливого виду, вірніше – певна суміш.
Краще всього, якщо вона буде багата клейковиною і створена на основі спеціальної твердої пшениці. Однак сьогодні допускається приготування заготовки для цієї страви зі звичайної борошна вищого сорту.
Крім того, можна взагалі не використовувати дріжджі. Томати відмінно поєднуються з шинкою і створюють оригінальну смакову гаму.
Приготування піци з помідорами і шинкою в мікрохвильовці:
- Маргарин, який попередньо постояв в холодильнику, дістають і натирають на крупній тертці;
- Потім висипають в просіяне борошно;
- Розчиняють у воді сіль та цукровий пісок (у вказаних дозах);
- У ту ж миску виливають підсолену і підсолоджену охолоджену воду;
- Соду гасять в оцті і додають в загальну масу;
- Вимішують тісто, щоб не залишилося грудок;
- Накривають його плівкою і ставлять у холодне місце, де воно повинне постояти не менше 60 хвилин;
- Тісто дістають з холодильника, розкочують в пласт;
- Потім складають у вигляді конверта;
- Знову розгортають і повторюють ту ж процедуру двічі;
- Після цього формують круглу корж, товщина якої не більше сантиметра, а діаметр – близько 28 см;
- У полузаготовке роблять бортики;
- Нарізають на тонкі смужки шинку, викладають її на корж;
- Вимиті помідори нарізають, кладуть рівномірно на підготовлене тісто;
- Сюди ж поміщають кільця ріпчастої цибулі;
- Потім всі поливається маслом;
- Твердий сир натирають, посипають ним майбутнє страву, а так само чорним меленим перцем;
- Включають мікрохвильовку, виставивши середній режим, ставлять у неї напівфабрикат піци і випікають протягом 10 хвилин, після чого додають потужності і витримують приблизно 4 хвилини, після чого страву можна вважати готовим.
Як приготувати піцу по-неаполітанськи
Неаполітанська піца, яка містить у своєму складі деякі інгредієнти, що надають страві особливу «родзинку», прикрасить будь-яке застілля. Її можна приготувати до святкового торжества.
Продукти, які потрібні для приготування піци по-неаполітанськи:
- Томати – 250 г;
- Анчоуси (філе) – 50 р;
- Цибуля ріпчаста – 1 штука;
- Сир твердого сорту – 130 г;
- Дріжджі – 6 м;
- Олія оливкова – 20 г;
- Молоко – 50 мл;
- Борошно – 120 г;
- Вершкове масло – 20 р.
Час приготування: 10 хвилин. Калорійність: 400 кілокалорій.
Спосіб виготовлення піци по-неаполітанськи:
- У підігрітому молоці розводять дріжджі;
- Додають в ту ж миску масло і борошно (попередньо просіяне);
- Замішують тісто;
- Розкочують його в тонкий пласт, діаметр якої може досягати 19 см;
- Деко змащують оливковою олією;
- Викладають отриману корж;
- Випікають протягом 4-6 хвилин (потужність мікрохвильовки при цьому середня);
- На прогріту сковороду наливають масло, висипають нарізану кільцями цибулю і витримують на вогні приблизно 3 хвилини;
- Томати миють, нарізають на скибочки і теж тушкують на вогні пару хвилин;
- На припечену корж з тіста викладають томати;
- Потім туди ж кладуть цибулю;
- Натирають на тертці сир і посипають ним весь периметр коржі;
- Останній штрих – анчоуси, їх кладуть поверх сиру;
- На мікрохвильовці виставляють середній рівень;
- Ставлять туди піцу і печуть не більше 5 хвилин.
Піца з грибами і м'ясом
Гриби, як і м'ясні продукти, особливо часто використовуються для різноманітних пирогів. Вони дозволяють не просто скуштувати страву, але і в повній мірі насититися. Краще всього використовувати не незбиране м'ясо, а прокручене в м'ясорубці.
Інгредієнти, які необхідні для приготування піци з м'ясом і грибами:
- Цибуля ріпчаста – 1 штука;
- Твердий сир – 120 г;
- Цукровий пісок – 5 м;
- Борошно – 200 г;
- Олія соняшникова – 40 мл;
- Сіль – 3 г;
- Гриби (допускаються консерви) – 170 г;
- Майонез – 100 мл;
- Перець мелений червоний — 2,5 г;
- Маргарин – 120 г;
- Фарш м'ясний – 170 р.
Час приготування: 1,5 години. Калорійність: 500 кілокалорій.
Виготовлення піци з м'ясом і грибами в мікрохвильовці:
- В сметані розчиняють сіль і цукор;
- Рубають заморожений маргарин на дрібні частинки;
- Змішують його зі сметаною;
- Додають просіяне борошно;
- Вимішують тісто для піци і ставлять на холод на приблизно 55 хвилин (попередньо накривши його плівкою);
- Гриби миють, нарізають на шматочки, викладають на сковороду з киплячим маслом і разом з нарізаними кружечками цибулі тушкують на вогні приблизно 4 хвилини ( в деяких випадках грибочки завчасно проварюють);
- У фарш додають перець, солять його;
- Отримане тісто дістають з холодильника, розкочують в коржик;
- Роблять невеликого розміру бортики;
- Викладають на пласт спочатку фарш, потім гриби і цибулю;
- Майонезом збризкують поверхню піци;
- Сир натирають на тертці і посипають їм всі інгредієнти страви;
- Печуть піцу в мікрохвильовці протягом півгодини.
Простий рецепт з ковбасою за 5 хвилин
Таке блюдо готувати дуже легко, достатньо мати в холодильнику ковбасу, яка стане в нагоді в даному випадку. Якщо включити в список необхідних продуктів для піци ще й кислу капусту, вийде особливо оригінальне і апетитну страву.
Інгредієнти для приготування піци з ковбасою:
- Морква варена (невелика) – 2 штуки;
- Сметана – 80 г;
- Сіль – 3 г;
- Курячі яйця – 1-2 штуки;
- Сир твердий — 60 г;
- Молоко – 170 мл;
- Борошно – 230 г;
- Капуста квашена – 160 г;
- Чорний мелений перець – 5 р;
- Ковбаса – 230 р.
Час приготування: 10 хвилин. Калорійність: 400 кілокалорій.
Виготовлення піци з ковбасою в СВЧ-печі:
- Молоко і яйця з'єднують, збивають;
- Додають просіяне борошно і вимішують тісто м'якої консистенції;
- Його розкочують в тонкий пласт;
- Змащують сметаною;
- Ковбасу нарізають на тонкі коліщатка, розкладають по всій периферії пласта;
- Посипають перцем;
- Викладають поверх квашену капусту;
- Потім ріжуть моркву і теж кладуть на пласт;
- Твердий сир натирають на їдальні тертці, прикрашають їм піцу;
- Ставлять полузаготовку в мікрохвильову піч, випікають при великій потужності протягом приблизно 5-7 хвилин.
Як зробити піцу картопляну
Піца з картоплі при правильному підході може вийде особливо смачною і ситною. При цьому допускається використання будь-яких додаткових продуктів.
Інгредієнти для приготування піци з картоплею:
- Яйця курячі варені – 2 штуки;
- Курячі яйця сирі – 1 штука;
- Майонез – 90 г;
- Сіль – 2,5 г;
- Твердий сир — 70 г;
- Вершки – 160 мл;
- Борошно – 240 г;
- Чорний перець мелений – 4 г;
- Перець солодкий – 1 стручок;
- Помідори – 2 штуки;
- Картопля – 250 р.
Час приготування: 15 хвилин. Калорійність: 300 кілокалорій.
Виготовлення смачної картопляної піци в мікрохвильовці:
- Сирі яйця збивають, виливають їх у вершки;
- Додають в масу просіяне борошно заздалегідь, місять грунтовно тісто;
- Потім розкочують в тонкий коржик;
- Після цього її промащують майонезом;
- Картоплю відварюють, очищають, нарізають на невеликі шматочки;
- Солять їх і перчать;
- Викладають картоплю на отриману корж;
- Перчину солодку обдають окропом, розрізати на скибочки (видаливши серединку), кладуть на полузаготовку піци;
- Нарізують на кружальця помідори і теж викладають;
- Подрібнюють на терці яйця, посипають ним поверхню пласта тіста, перчать і солять;
- Посипають тертим сиром;
- Отриману полузаготовку відправляють в мікрохвильову піч, печуть при гарній потужності близько 7 хвилин.
Рецепт піци з морепродуктами і сиром
Риба, ламінарія, молюски та інші дари моря завжди надають будь-якій страві особливу пікантність, шик і ніколи не виявляються зайвими на столі. Приготувавши піцу з такими інгредієнтами, реально можна перетворити будь посиденьки в справжнє свято.
Продукти, які знадобляться для приготування піци з морепродуктами і сиром:
- Морква варена – 1 штука;
- Сметана – 80 г;
- Сіль – 3 г;
- Морепродукти «Асорті» — 400 р;
- Сир твердий — 160 г;
- Молоко – 160 мл;
- Борошно – 220 г;
- Цибуля ріпчаста – 1 штука;
- Чорний мелений перець – 3 р;
- Олія оливкова (для смаження) – 40 мл;
- Маслини – 100 г;
- Томати – 3 штуки;
Час приготування: 15 хвилин. Калорійність: 300 кілокалорій.
Виготовлення піци з морепродуктами і сиром:
- Спочатку готують тісто з молока, яєць та борошна;
- Вимішують до однорідної м'якої консистенції;
- Розкочують тісто в тонкий коржик;
- Змащують її сметаною;
- Прожарюють в оливковій олії морепродукти;
- Томати нарізують кружальцями;
- Цибулю ріжуть кільцями;
- Маслини поділяють на дві половини (кожну);
- Моркву подрібнюють;
- Сир натирають на тертці;
- На пласт тіста викладають морські продукти, цибуля, помідори, морква, всі солять, перчать, посипають тертим сиром і прикрашають маслинами;
- Ставлять майбутню піцу в мікрохвильову піч і печуть приблизно 7 хвилин.
Салат з маринованими грибами — добірка самих смачних рецептів.
Читайте як готувати соковитий люля кебаб на мангалі.
А ви знаєте, в чому різниця між хачапурі по-імеретинськи, і хачапурі по-мергельски? Відповідь в нашій статті.
Господиням на замітку
Правильне приготування піци в мікрохвильовці рятує від безлічі непорозумінь. Незважаючи на простоту процесу створення такої страви за допомогою мікрохвильової печі, можливі деякі помилки. Фахівці дають такі рекомендації:
- Щоб тісто не виявилося сируватим після випікання в мікрохвильовій печі, краще спочатку трохи потримати в ній заготовку, а потім класти на корж всі потрібні інгредієнти;
- Всі продукти, які беруть участь у приготуванні страви, можна попередньо протушкувати або прожарити на сковороді;
- Не слід робити занадто товстий пласт тіста для піци;
- Якщо попередньо змастити корж кетчупом, вийде оригінальне блюдо.
Потрібно враховувати, що бездріжджове тісто дозволяє отримати більш сухий продукт. Але в цьому випадку потрібно попередньо потримати тісто в холодильнику. Для піци з мікрохвильовки підійдуть практично будь-які продукти, важливо правильно їх поєднувати.