01 май 2019 1 762

Варіанти приготування сендвічів з яйцем для ситного перекусу

Пропонуємо вам 6 корисних варіантів сендвічів з яйцем. Начинки, приправи і хліб використовуються різні, але технологія готування однакова: розрізається булочка навпіл або береться дві скибочки підсушеного хліба. Перший намазують соусом або маслом. Потім додають овоч, для соковитості — лист салату, часточку помідора і огірка. Потім кладуть основний компонент: філе тунця, шинку, бекон, сир, яєчню, яйце пашот, омлет – і закривають всю цю красу другим скибочкою хліба.

Простий сендвіч з яйцем
Інгредієнти Кількість
яєць - 3 шт.
булочок зернових - 2 шт.
гірчиці з м'яким смаком - 15 г
якісного масла вершкового - 50 г
солі - за смаком
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 228 Ккал

Існує думка, що закриті бутерброди (сандвічі) – неправильна їжа, і їх їсти на сніданок шкідливо. Це все забобони. Сендвіч цілком може бути не тільки смачними, але і корисним.

Готуємо:

  1. Яйце відварити круто, залити холодною водою, остудити. Потім очистити, розрізати навпіл, жовток розтерти з маслом.
  2. Білок подрібнити, з'єднати з невеликою кількістю гірчиці. Отриману суміш додати в розтертий жовток.
  3. Зробити поглиблення В булочці, придавивши пальцями м'якуш. У поглиблення викласти яєчний паштет.

На замітку: зверху можна посипати паштет подрібненою свіжою зеленню.

Як зробити корисний бутерброд

Як приготувати корисний сендвіч? Замініть «шкідливі» начинки зеленню і яйцем. Додайте до цього шматочок цільнозернового хліба — корисний бутерброд готовий.

Знадобиться:

  • 8 скибочок хліба;
  • 5 великих яєць;
  • 15-20 г густого йогурту;
  • 5-6 г гірчиці «Російська»;
  • 1-2 гілочки естрагону;
  • 2-3 гілочки петрушки;
  • 4 листків салату;
  • 1 часникова часточка;
  • олія для смаження;
  • солити, перчити за смаком.

Час: 25 хв.

Калорійність: 236 ккал.

Готуємо:

  1. Приготувати начинку. Яйця відварити до повної готовності, жовтки вийняти тільки з 4-х штук, розтерти з гірчицею і йогуртом. Чотири білки натерти, з'єднати з жовтками, приправити за смаком.
  2. П'яте яйце нарізати кружечками.
  3. Листовий салат промити, підсушити на паперових рушниках. Прибрати з кожного аркуша грубий стебло.
  4. Листя петрушки, естрагону зняти з живців.
  5. На злегка підсушені 4 шматочка хліба викласти начинку, зверху розкласти кружечки яєць, посипати зеленню, покласти салат і накрити кожен сендвіч залишилися хлібом.

На замітку: хліб підсушують на сковороді без масла або в тостері.

На сніданок можна приготувати бутерброди з сосисками.

В якості закуски зробіть гарячі бутерброди з крабовими паличками, тут ви знайдете рецепт.

Вашим близьким напевно сподобаються бутерброди з шпротным паштетом, рецепт яких ви знайдете в цій статті.

Готуємо з яйцем пашот

Закриті бутерброди можна готувати не тільки для сніданку, вони цілком можуть замінити повноцінний обід, якщо в них покласти овочі, м'ясо і яйця пашот.

Знадобиться:

  • 1 біла булочка для сендвічів;
  • 1 невелике яйце;
  • 1 великий помідор;
  • 150 г грудинки свинячої;
  • 1 головка цибулі-шалот;
  • салат «Романо»;
  • 20 г гірчиці;
  • 30 мл червоного винного оцту;
  • рисовий оцет;
  • приправляти за смаком сіллю, перцем.

Час: 25 хв.

Калорійність: 250 ккал.

Готуємо:

  1. Приготувати яйце пашот: у каструлі закип'ятити воду, додати кілька крапель рисового оцту, зменшити вогонь, створити віночком воронку і опустити розбите куряче яйце. Готувати не більше 3-х хвилин, потім акуратно вийняти яйце шумівкою.
  2. Приготувати начинку: свинячу грудинку дрібно порізати і обсмажити на слабкому вогні 10 хвилин цілком достатньо. Додати до грудинці шалот, гірчицю і винний оцет, при постійному помішуванні довести до кипіння і виключити вогонь.
  3. Булочку розрізати навпіл, підсушити її в духовці. Викласти на одну половинку кружечок помідора, салат «Романо», 2 ложки м'ясної начинки, яйце пашот і закрити другою половинкою булочки.

На замітку: рисовий оцет можна замінити звичайним столовим.

Швидка закуска з шинкою

Пропонуємо приготувати повноцінний сніданок, зробивши сендвіч з шинкою і яєчнею.

Знадобиться:

  • 2 великих шматки чорного хліба;
  • 100 г шинки;
  • 2 великих яйця;
  • 50 мл 10%-них вершків;
  • 40 г масла «Селянське»;
  • 2-3 ст. ложки нарізаної зеленої цибулі;
  • приправи за смаком.

Час: 30 хв

Калорійність: 255 ккал.

Готуємо:

  1. Розтопити вершкове масло на сковороді, підрум'янити в ньому скибочки хліба тільки однією стороною, викласти на паперовий рушник.
  2. Шинку нарізати скибочками, підрум'янити з кожної сторони на тій же сковороді.
  3. Віночком збити яйця з перцем і сіллю, влити вершки, добре перемішати.
  4. Вилити яєчну суміш на розігріту сковорідку, змащену маслом, помішуючи, обсмажувати 1 хвилину, потім додати шинку, перемішати і прибрати з вогню.
  5. На скибочки хліба викласти яєчню з шинкою, посипати зеленою цибулею, закрити другим шматком хліба, злегка придавити і розрізати сендвіч на половинки по діагоналі.
Тим, хто не вживає чорний хліб, можна замінити темні тости білим хлібом.

Гарячий бутерброд з беконом і сиром

Сендвіч з яєшнею та беконом можна їсти не тільки вранці. Це відмінний варіант перекусу протягом дня. У ньому добре поєднуються білки, рослинні і тваринні жири і сила зернових культур.

Знадобиться:

  • 2 шматка житнього хліба;
  • 20 г козячого сиру;
  • 20 г вершкового масла;
  • 1 куряче яйце;
  • 2 кружальця помідора;
  • 20 г бекону;
  • 10 г руколи.

Час: 20 хв.

Калорійність: 245 ккал.

Готуємо:

  1. З одного яйця підсмажити яєчню на сковороді, додавши трохи вершкового масла. Приправити за смаком.
  2. Взяти два шматочки хліба. На один скибочку покласти рукколу, гуртки помідора, тонкий скибочку бекону, шматочок козячого сиру і зверху підсмажену яєчню.
  3. Другим скибочкою накрити сендвіч і відправити в мікрохвильову піч на 1 хвилину.

На замітку: сендвіч на хвилинку можна відправити під гриль.

Сендвіч з яйцем і тунцем

Смак тунця підкреслює лимонний сік. А по-справжньому свіжий бутерброд робить рукола.

Знадобиться:

  • 1 булочка;
  • 2 невеликих яйця;
  • 300 г консервованого тунця;
  • 1 жменька рукколи;
  • за смаком вершкове масло;
  • за смаком сік лимона.

Час: 25 хв.

Калорійність: 243 ккал.

Готуємо:

  1. Вийняти консервованого тунця з банки, ретельно розім'яти, додавши сік.
  2. Зробити паштет з тунця і варених курячих яєць. Можна скористатися блендером або м'ясорубкою. До речі, інгредієнти можна перетирати через звичайне сито. Важливо, щоб паштет був густим.
  3. Для пікантності приправити паштет лимонним соком.
  4. Підсушити розрізану навпіл булочку в духовці. Одну половинку змастити маслом, викласти паштет, потім посипати листям руколи і накрити другою половинкою булочки.
Можна змішати отриману рибно-яєчну суміш з майонезом, а зверху покласти кружечки огірків або помідорів.

П'ять секретів ідеального сендвіча

  1. Сендвіч – це необов'язково біла булочка. За основу можна брати шматочок цільнозернового хліба.
  2. Для приготування краще взяти злегка зачерствевший (вчорашній) хліб, тому що свіжий буде важко нарізати правильними скибочками.
  3. Якщо на хліб кладеться жирна начинка, то олією можна не намазувати. В інших випадках без масла не обійтися, інакше сендвіч вийде сухуватим, а начинка буде триматися погано. Верхній скибочку теж змащують соусом, якщо начинка дуже суха.
  4. Для закритих бутербродів добре підходить латук і салат айсберг.
  5. В якості соусу використовують кефір, аджику, йогурт. Зверху кладуть овочі, зелень, шинки, бекону, рибний паштет — існує маса варіантів.

На відео — рецепт смачного сендвіча з яйцем і тунцем:

Що ще почитати: