07 июнь 2019 2 119

Як приготувати ситний бутерброд з куркою

Здається, що може бути простіше, вірно? Але прочитайте хоча б одним оком наші рецепти. Це настільки смачно, що слина виділяється відразу ж. Не пошкодуйте трохи вашого часу, результат буде вище всіх похвал!

Сир, курка і чіабатта – ідеальне тріо
Інгредієнти Кількість
майонезу - 240 г
вершкового масла - 50 г
соку лимона - 30 мл
маринованого перцю халапеньо - 120 г
червоного гострого перцю - 2 дрібку
картопляного крохмалю - 30 г
курячого філе - 250 г
чорного перцю - 15 г
чіабатта - 1 шт.
яблучного оцту - 180 мл
сиру - 240 г
масла - 20 мл
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 280 Ккал

Як готувати сендвіч з куркою і сиром:

  1. Майонез викласти в невелику миску, влити до нього оцет і сік лимона, перемішати;
  2. Доповнити все крохмалем, чорним і червоним перцем;
  3. Всі компоненти перемішати і накрити, прибрати в холодильник;
  4. Курку зачистити від жиру, вимити й обсушити;
  5. Нарізати соломкою і викласти в сковороду, влити олію;
  6. Обсмажити м'ясо до повної готовності, приправити за смаком і викласти на серветки;
  7. Халапеньо витягнути з маринаду, дрібно порубати гострим ножем;
  8. Чіабатту порізати на дванадцять шматочків;
  9. Масло попередньо вийняти, щоб стало м'яким, і з ним можна було працювати;
  10. Змастити всі скибочки чіабати і викласти шість штук у нагріту сковороду маслом вниз;
  11. Сир подрібнити, як і зазвичай, теркою;
  12. На чіабатти викласти курку, трохи соусу з холодильника, трохи сиру і така ж кількість перцю халапеньо;
  13. Зверху прикрити все це залишилися шматочками чіабатти маслом до верху;
  14. Смажити сендвічі за три хвилини з кожної сторони;
  15. Потім подавати до столу з соусом, що залишився.

Клаб-сендвіч з куркою і помідорами

  • 370 г курячого м'яса;
  • 3 листків салату;
  • 6 шматочків тостового хліба;
  • 160 г сиру;
  • 2 томата;
  • 4 шматочки часнику;
  • 130 мл майонезу;
  • 10 г куркуми;
  • 20 мл соєвого соусу.

Час: 40 хв.

Калорії: 162.

Як правильно приготувати:

  1. Куряче філе попередньо прополоскати проточною водою;
  2. Після цього обсушити сухими серветками і викласти на робочу поверхню;
  3. Гострим ножем зрізати всі зайві прожилки і скласти філе в сотейник;
  4. Влити достатня кількість води і помістити посуд на вогонь;
  5. Включити на максимум і дати закипіти;
  6. Коли мета досягнута, зняти пінку з поверхні шумівкою або ложкою;
  7. Варити протягом тридцяти хвилин, можна додати спеції за смаком;
  8. Коли курка готова, зняти її з вогню, але остудити в бульйоні;
  9. Потім витягнути її і дрібно порізати гострим ножем;
  10. Томати обполоснути, зробити надрізи на шкірці і скласти їх в глибоку ємність;
  11. Закип'ятити достатня кількість води і залити нею помідори;
  12. Через хвилину витягнути овочі і остудити;
  13. Потім очистити від шкірки і нарізати тонкими кільцями;
  14. Часник почистити і з допомогою чесночницы подрібнити його;
  15. Додати майонез, перемішати і доповнити все куркумою, соєвим соусом і чорним перцем за смаком, ще раз добре з'єднати, до однорідного смаку;
  16. Хліб порізати трикутниками, щоб в результаті отримати традиційні сендвічі;
  17. Змастити шість половинок соусом, викласти зверху курку;
  18. Сир нарізати скибочками і викласти поверх м'яса на кожен трикутник;
  19. Викласти помідори і знову соус;
  20. Обполоснути салатні листя, порізати на половинки і викласти на соус;
  21. Прикрити половинками хліба і подавати до столу.

Сендвіч з куркою і беконом

  • 4 шматочка тостового хліба;
  • 10 мл майонезу;
  • 1 томат;
  • 4 листків салату;
  • 6 слайсів бекону;
  • 260 г курячого філе.

Час: 35 хв.

Калорії: 77.

Обробка продуктів:

  1. Сковороду трохи розігріти і викласти на неї шматочки хліба;
  2. Підсушити їх з обох сторін приблизно по тридцять секунд;
  3. Перекласти на тарілку, а в сковороду викласти бекон;
  4. Масла не потрібно, так як бекон буде виділяти його сам;
  5. Обсмажувати по п'ять хвилин з боку до стану хрусткою чіпси;
  6. Куряче м'ясо промити проточною водою, обсушити його;
  7. Зрізати всі жирові нитки і плівки, розрізати грудку на дві частини вздовж;
  8. Отримані шматочки м'яса викласти в сковороду і обсмажити до готовності з обох боків на маслі з бекону;
  9. Томат за цей час помити і нарізати тонкими кільцями;
  10. Два шматочки хліба змастити майонезом і викласти зверху листи салату;
  11. На них, у свою чергу, шматочки бекону і потім помідори;
  12. Зверху відбивну з курки і другий шматок хліба.

Бутерброд з копченою куркою

  • 3 шматочка тостового хліба;
  • 2 листків салату;
  • 70 г корейської моркви;
  • 20 мл майонезу;
  • 120 г копченої курки.

Час: 15 хв.

Калорії: 87.

Готуємо смачний сендвіч:

  1. Листя салату промити і обсушити від крапель води;
  2. Курку трохи підігріти і нарізати її тоненькими слайсами;
  3. Два шматочка з трьох змастити майонезом;
  4. На один з них викласти половину моркви, лист салату і кілька скибочок м'яса;
  5. Накрити другим змазаним хлібом майонезом до верху;
  6. На нього викласти те ж саме. Тобто, половину моркви, лист салату і залишки курки;
  7. Накрити все це третім шматочком хліба і помістити сендвіч на сковорідку;
  8. Обсмажити з обох сторін по кілька хвилин і можна подавати.

Читайте як приготувати підливу з курячої печінки — простий і смачний соус до лбому гарніру.

Візьміть на замітку рецепти бутербродів з крабовими паличками — дуже прості рецепти закуски.

У багатьох кухнях світу зустрічаються варіанти страв овочів і м'яса — спробуйте ще один рецепт капусти з реберцями.

Соус – вірний супутник сендвіча

  • 150 г вершкового масла;
  • 2 р солі;
  • 3 яйця;
  • 15 мл соку лимона;
  • 15 мл води.

Час: 15 хв.

Калорії: 399.

Готування соусу для сендвіча з куркою:

  1. У першу чергу потрібно поділити масло на три частини: одну велику і дві менші;
  2. У сотейник покласти велике масло і розтопити його на маленькому вогні;
  3. Потім зняти з вогню і зайнятися яйцями;
  4. Відокремити і в різні миски (білки від жовтків) і спочатку збити жовтки до збільшення в об'ємі, а також до зміни в кольорі;
  5. Після цього додати воду, сіль і лимон, збити ще трохи;
  6. Покласти до жовтків шматочок масла і прибрати масу на водяну баню;
  7. Почати і продовжувати збивати, поки маса не перетвориться в загустілий крем;
  8. Коли мета досягнута, додати другий шматочок масла і ще раз збити майбутній соус;
  9. Після того, як він став однорідним, почати вливати розтоплене масло, але потроху і ні в якому разі не переставати збивати;
  10. Збивати до тих пір, поки не вийде консистенція густих збитих вершків;
  11. Приправити соус за смаком і можна використовувати його за призначенням.

Сендвічі створені для того, щоб хоч якось урізноманітнити робочі будні. Їх легко приготувати, але при цьому в них багато звичайних (!) інгредієнтів і вони не складаються лише з шинки і сиру. Хіба це не варто вашої оцінки?

Що ще почитати: