16 май 2019 3 234

Спагетті з мідіями — поживна і вишукане блюдо

Паста з мідіями вважається делікатесним блюдом, яке володіє прекрасним смаком. Але на цьому позитивні якості не закінчуються. Воно має вишуканий зовнішній вигляд, поживність і апетитний аромат. Його можна використовувати для повсякденного меню, а якщо доповнити соусом, спеціями, зеленню, то цілком може вийти святкове частування. Воно зможе прикрасити будь-який стіл і наповнить атмосферу святковим настроєм.

Як приготувати спагетті з мідіями
Інгредієнти Кількість
спагетті - 350 г
заморожених мідій - 300-400 г
помідорів - 0,5 кг
часнику - 2 зубці
масла рослинного - 50 мл
зелені петрушки - кілька гілочок
солі - за смаком
приправи - за бажанням
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 175 Ккал

Порядок приготування:

  1. Гілки петрушки добре обполіскуємо, з зубців часнику прибираємо лушпиння.
  2. Половину зелені шаткуємо ножем на дрібні шматочки, а часник ріжемо навпіл.
  3. На гаряче рослинне масло викладаємо зелень і зубчики часнику.
  4. Томати рекомендується помістити на деякий час в гарячу воду, щоб з них можна було легко зняти шкірку.
  5. Розрізаємо томати дрібними шматочками, кладемо в сковороду до зелені, часнику.
  6. Додаємо сіль, приправи за бажанням і залишаємо готувати на повільному вогні хвилин 10.
  7. Морепродукт необхідно попередньо вийняти з холодильника, щоб він розморозився.
  8. Промиваємо морепродукти під прохолодною водою, викладаємо в сковорідку до томату і тушкуємо хвилин 8-10. Обовязково прикриваємо сковорідку кришкою.
  9. Решту петрушку шаткуємо на дрібні шматочки, прибираємо сковорідку з плити і посипаємо петрушкою.
  10. У каструлю наливаємо воду, солимо і ставимо на вогонь. Після закипання води викладаємо макарони і варимо до готовності.
  11. Відкидаємо пасту на друшляк, промиваємо водою.
  12. Перекладаємо макарони в соус і добре перемішуємо.

Паста у вершковому соусі

Готувати будемо з таких компонентів:

  • заморожені мідії – 300-350 грам;
  • паста – 250 грам;
  • 150-170 мл вершків;
  • цибуля – 1 штука;
  • олія оливкова;
  • сіль і спеції за смаком.

Приготування займе приблизно півгодини.

Калорійність – 145 ккал.

Приготування повинно бути правильним. З цієї причини потрібно використовувати наступну схему:

  1. Для початку з морозильника варто вийняти мідії, їх слід попередньо розморозити і промити.
  2. Головку цибулі очищаємо від лушпиння, миємо й ріжемо тонкими півкільцями або кубиками.
  3. Викладаємо цибулю на розігріте масло, залишаємо смажитися на невеликому вогні.
  4. Приблизно через кілька хвилин додаємо до цибулі морепродукти, перемішуємо і залишаємо тушкуватися.
  5. Хвилин через 10 наливаємо в сковороду вершки.
  6. Солимо на свій смак, додаємо спеції і тушкуємо ще хвилин 8-10. Потім можна знімати з вогню.
  7. Ставимо На вогонь каструлю з водою, додаємо сіль.
  8. Після закипання води засипаємо в неї макарони і варимо.
  9. Паста буде готова приблизно через 7-10 хвилин.
  10. Відкидаємо пасту на друшляк, промиваємо прохолодною водою.
  11. Перекладаємо спагетті в сковороду, добре перемішуємо.
  12. Кладемо пасту під вершковим соусом по тарілках і ставимо на стіл.

Любителям морепродуктів сподобається салат з маринованими мідіями.

За цим рецептом можна приготувати мідії в вершково-часниковому соусі.

Як готують заморожені очищені мідії, читайте тут.

Спагетті з мідіями в вершково-часниковому соусі

Будуть потрібні:

  • мідії – 200 грам;
  • спагетті – 100 грам;
  • склянка вершків;
  • часникові часточки – 2 штуки;
  • пучок зелені кропу;
  • 2 великі ложки рослинного масла;
  • вода — близько трьох склянок;
  • сіль дрібного помелу – пара пучок;
  • суміш приправ за бажанням.

Приготування – півгодини;

Калорійність – 165 ккал.

Як будемо робити:

  1. Бажано насамперед відварити спагеті. Ставимо на вогонь каструльку з водою і додаємо трохи солі.
  2. Доводимо воду до кипіння і відразу ж викладаємо пасту, її не потрібно ламати.
  3. Відварювати коштує до напівготовності, спагеті повинні бути жорсткими, але не разваристыми, як каша.
  4. Варимо пасту близько 10 хвилин і знімаємо з вогню.
  5. Викладаємо макаронні вироби в друшляк, обполіскуємо. Щоб вони не склеїлися, можна додати невеликий шматочок вершкового масла.
  6. Бажано мідії попередньо вийняти з морозилки, щоб морепродукт розморозився. Також можна помістити на 10-15 хвилин у теплу воду, це прискорить розморожування.
  7. У сотейник наливаємо вершки, ставимо на вогонь і залишаємо прогріватися.
  8. Кріп промиваємо та нарізаємо дрібними шматочками.
  9. До вершків насипаємо нарізану зелень кропу.
  10. Солимо і підсипаємо суміш приправ. Готуємо не менше 10 хвилин.
  11. Далі викладаємо в вершки мідії і тушкуємо ще хвилин 8.
  12. Зубчики часнику очистити від шкірки і пропускаємо через прес. Додаємо часник до мідій і соусу, тушкуємо хвилини 3.
  13. На тарілки кладемо пасту, зверху поливаємо соусом.

Варіант приготування страви в томатному соусі

Перш ніж приступати до приготування, варто запастися необхідними продуктами:

  • півкілограма мідій;
  • 500 грам помідорів у власному соку;
  • паста – 500 грам;
  • цибуля – 1 штука;
  • 150 грам моркви;
  • селера стебла – невеликий пучок;
  • 1 маленька ложечка соусу табаско червоного;
  • 4 зубчики часнику;
  • олія рослинна;
  • кухонна сіль за смаком;
  • приправи за бажанням.

На приготування піде 30-40 хвилин;

Калорійність – 175 ккал.

Процес приготування:

  1. Мідії заздалегідь виймаємо з холодильника, щоб вони розморозилися. Обов'язково їх моєму в прохолодній воді.
  2. Овочі промиваємо, знімаємо з них шкірку.
  3. Цибулю, селеру слід порубати ножем на квадратики невеликого розміру.
  4. Часникові зубці можна нарізати пластинками або пропустити через прес.
  5. Морквяний коренеплід протираємо через тертку.
  6. У сковорідку наливаємо оливкову олію, ставимо на вогонь і розігріваємо.
  7. Висипаємо в прогріте масло овочеву нарізку і обсмажуємо близько 5-7 хвилин.
  8. Потім кладемо томати і виливаємо сік, додаємо соус табаско.
  9. Якщо томати будуть сильно густе, то можна підлити близько 150 мл води.
  10. Все добре перемішуємо, солимо, приправляємо і готуємо хвилин 10.
  11. Викладаємо в соус мідії, перемішуємо і тушкуємо 10-15 хвилин. Після цього знімаємо сковороду з газу.
  12. У сотейник наливаємо воду і ставимо на вогонь. Обов'язково додаємо сіль.
  13. Як тільки вода почне кипіти, засипаємо в неї спагетті і варимо до готовності. Важливо, щоб паста була трохи твердою.
  14. Відкидаємо на друшляк, обполіскуємо.
  15. Кладемо пасту в соус, перемішуємо.

Паста в олійно-винному соусі для романтичної вечері

Необхідні інгредієнти:

  • 120 грам вершкового масла;
  • 200 грам помідорів чері.

Для пасти:

  • 500 грамів спагетті;
  • 6-7 гілочок петрушки;
  • щіпка чорного перцю;
  • сіль дрібного помелу на свій смак.

Для соусу:

  • 3 великі ложки білого напівсухого вина;
  • півкілограма мідій;
  • 4 часточки часнику.

На приготування піде 40 хвилин.

Калорійність – 168 ккал.

Правила приготування:

  1. Ставимо сковорідку на вогонь, викладаємо половину вершкового масла і залишаємо растапливаться.
  2. Тим часом помідори черрі промиваємо і розрізаємо їх на дві частини.
  3. Кладемо помідори на розтоплене масло і залишаємо зажариваться.
  4. Часник очищаємо і рубаємо невеликими шматочками. Додаємо його до помідорів.
  5. Тушкуємо помідори з часником близько 5 хвилин.
  6. Далі викладаємо мідії, заливаємо вино.
  7. Тушкуємо мідії з помідорами, часником і вином приблизно 5 хвилин.
  8. Далі додаємо масло, дрібно нарізану зелень петрушки, солимо, приправляємо спеціями.
  9. Якщо ви хочете зробити соус гущі, то можна додати пару щіпок крохмалю чи борошна.
  10. Тушкуємо мідії в соусі близько 5 міну і знімаємо з вогню.
  11. Ставимо каструлю з водою на вогонь, додаємо сіль.
  12. Як тільки вода закипить, викладаємо спагетті і варимо.
  13. Паста не повинна бути разваристой, варимо її не більше 10 хвилин.
  14. Відкидаємо на друшляк, обполіскуємо.
  15. Макарони перекладаємо в соус, перемішуємо і подаємо на стіл.

На відео — спагетті і мідії:

Корисні поради

  • можна використовувати м'ясо без або з черепашками. Вибираємо морепродукт на свій розсуд;
  • після приготування пасту з соусом можна посипати тертим сиром;
  • для прикраси можна використовувати зелень петрушки, кропу;
  • відварити спагеті потрібно до напівготовності, макарони не повинні бути схожими на кашу.

Спагетті з мідіями готуються дуже швидко і легко. За смаком це блюдо виходить просто дивовижним. Соус надає прекрасний аромат, робить пасту ситної і незвичайною. А м'ясо мідій робить частування королівським і вишуканим.

Що ще почитати: