18 июнь 2019 14

Як смачно приготувати пасту до спагетті в домашніх умовах

Спагетті – це дуже смачне блюдо, яке багато готують на обід або вечерю. Це блюдо можна поєднувати з різними підливою з м'яса, овочів, вершків і навіть іншими гарнірами. Найважливішим елементом, без якого не робиться це частування, є соус, це душа спагетті.

Соус або паста — основа цієї страви, яка надає йому прекрасний аромат і неповторний смак. Тому обов'язково потрібно вміти готувати пасту самостійно, тим більше це не дуже складно.

«Болоньєзе» в домашніх умовах
Інгредієнти Кількість
яловичина - 400 грам
свиняче м'ясо - 200 грам
цибулина - 1 шт.
моркви - 2 шт.
часник - 3 зубця
масло оливи - 40 мл
біле вино сухе - 170 мл
томатна паста - 150 грам
стебла селери - пучок на 50 грам
масло вершкове - 30 грам
бульйон яловичий - 300 мл
сушений базилік - 2 ч. ложки
вершки - 150 мл
спеції та сіль - за смаком
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 420 Ккал

Як приготувати пасту «Болоньєзе» для спагетті з фаршем:

  1. Для початку промиваємо два види м'яса, нарізаємо середніми шматочками;
  2. Викладаємо м'ясо в чашу блендера і перемелюємо. Також м'ясо можна прокрутити м'ясорубкою;
  3. Морквяні коренеплоди добре промиваються, чистяться від шкірки і протираються теркою з великими зубцями;
  4. З лука знімаємо піну, ріжемо на півкільця;
  5. З часникових зубчиків знімаємо шкірку і розрізаємо на тонкі пластинки;
  6. Стебла селери споліскуємо і розрізаємо на невеликі скибочки;
  7. На сковорідку наливаємо олію, додаємо коров'яче масло і прогріваємо;
  8. У розтоплене масло треба засипати цибулю, шматочки часнику і засмажуємо хвилин 5 до напівпрозорості;
  9. Потім додаємо шматочки моркви, селери і готуємо приблизно 7 хвилин;
  10. На окрему сковороду підливаємо рослинне масло, прогріваємо на плиті;
  11. Викладаємо фарш на розпечене масло й обсмажуємо;
  12. Після того як м'ясо змінить свій колір, заливаємо до нього вино;
  13. Готувати фарш потрібно до повного випаровування всієї рідини;
  14. Додаємо трохи томату, розмішуємо і смажимо приблизно 5-7 хвилин;
  15. До м'яса потрібно викласти обсмажені овочі, спеції, сіль і розмішати;
  16. Готувати всі компоненти потрібно на невеликому вогні під закритою кришкою. Період приготування буде становити приблизно 60 хвилин;
  17. Як тільки фарш стане м'яким, до нього слід додати вершки;
  18. Готуємо ще 5-7 хвилин і знімаємо з вогню;
  19. Поливаємо пастою спагетті, перемішуємо і подаємо на стіл.

Як приготувати пасту для спагетті з помідорів

Продукти для приготування:

  • помідори – 700 грам;
  • 300 грам цибулі;
  • ½ Часниковою головки;
  • пара стебел базиліка;
  • паста томатна – 60 грам;
  • сіль на свій смак;
  • рослинне масло.

Скільки потрібно часу на приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 257 ккал.

Процес приготування:

  1. З цибулини потрібно прибрати шкірку і ріжемо невеликими кубиками;
  2. У сковороду заливаємо рослинного масла і розжарюємо;
  3. У гаряче масло потрібно покласти дрібні шматочки цибулі і смажити близько 5 хвилин;
  4. Часник чистимо від шкірки і рубаємо тонкими пластинками;
  5. Стебла базиліка промиваємо і шаткуємо дрібними скибочками;
  6. Підсипаємо до цибулі, часнику базилік. Всі компоненти ретельно розмішуємо;
  7. Залишаємо обсмажуватися ще хвилин 5 і знімаємо з вогню;
  8. Помідори промиваємо. Їх слід протерти на тертці або через сито;
  9. У результаті повинна вийти томатна суміш з свіжих помідорів;
  10. Сковороду з цибулею, часником і базиліком знову ставимо на вогонь;
  11. Заливаємо томатну суміш, перемішуємо і залишаємо тушкуватися;
  12. Хвилин через 10 кладемо пару великих ложок томату, перемішуємо і залишаємо тушкуватися;
  13. Томат додасть приємний аромат і густоту;
  14. Тушкувати на повільному вогні до уварювання;
  15. В кінці додаємо сіль і тушкуємо приблизно 5-7 хвилин;
  16. Готовий томатний соус додаємо до спагетті, перемішуємо і подаємо на стіл.

«Карбонара» для спагетті

Інгредієнти для приготування:

  • 150 грам бекону;
  • вершки жирністю 20 % — 150 мл;
  • шматочок сиру пармезану на 50 грам;
  • три яєчних жовтки;
  • 1/3 частина головки часнику;
  • рослинна олія для обсмажування;
  • сіль на свій смак;
  • суміш спецій.

Період приготування – 60 хвилин.

Калорійність – 385 ккал.

Як правильно приготувати вершкову пасту «Карбонара»:

  1. Шматочок бекону потрібно розрізати соломкою;
  2. Часточки часнику чистимо від шкірки і ріжемо дрібними шматочками або пропускаємо через прес;
  3. На жаровню ллємо трохи рослинного масла, прибираємо на газ і гріємо;
  4. Кладемо в гаряче масло часник, засмажуємо його пару хвилин;
  5. Потім викладаємо до часнику бекон і засмажуємо деякий час, постійно помішуючи;
  6. Шматочок сиру нудно натерти дрібною стружкою;
  7. У чашку викладаємо три яєчного жовтка;
  8. Підсипаємо до жовтків сіль, чорний мелений перець і ретельно збиваємо до однорідності;
  9. Всипаємо до жовтків протертий сир і знову розмішуємо.;
  10. Далі ставимо отвариваться спагетті в підсоленій воді;
  11. Після того як спагетті буде готове, його потрібно промити;
  12. Викладаємо його на сковорідку і заливаємо соусом з жовтків і сиру. Добре перемішуємо;
  13. Затії зверху викладаємо обсмажений бекон і ще раз гарненько розмішуємо;
  14. При бажанні спагетті можна зверху посипати тертим сиром.

Швидка випічка до чаю — смачні рецепти домашньої випічки.

Читайте як приготувати смачні кексики в силіконових формочках з різноманітними начинками.

Візьміть на замітку рецепт смаженої цвітної капусти в клярі.

Готуємо соус по-середземноморськи

Для приготування будуть потрібні наступні компоненти:

  • морепродукти мідії, креветки, вонголе. Морепродуктів має бути приблизно 300-400 грам;
  • помідори черрі – 6-7 штук;
  • вино біле столове – 1 склянка;
  • 5-6 гілочок петрушки;
  • олія оливкова;
  • сіль на свій смак;
  • перець чорний у меленому вигляді – кілька щіпок;
  • сік томатний – ½ склянки.

Час на приготування – 1,5 години.

Калорійність – 395 ккал.

Як приготувати смачну пасту для спагетті з морепродуктами:

  1. Першим ділом потрібно почистити мідії;
  2. Вонголе, мідії та інші види черепашок потрібно помістити в посудину з солоною водою і залишити на кілька годин;
  3. Далі потрібно вийняти всі мушлі з води, розкрилися і поламані черепашки слід прибрати;
  4. Всі нормальні черепашки ретельно споліскують під прохолодною водою;
  5. З часникових зубчиків необхідно прибрати шкірку і порубати їх дрібними шматочками;
  6. Підливаємо в жаровню оливкову олію, викладаємо часник і трохи обсмажуємо;
  7. Петрушку споліскуємо і нарізаємо дрібними шматочками;
  8. Помідори обдаємо окропом і зрізаємо шкірку, нарізаємо помідори на дві частини;
  9. Викладаємо в жаровню з часником помідори і засипаємо петрушку;
  10. Готувати на слабкому вогні, структура помідор повинна стати м'якою;
  11. Далі заливаємо біле вино і готуємо близько 5 хвилин;
  12. В соус потрібно помістити вонголе та інші черепашки, крім мідій. Накриваємо жаровню кришкою і зменшуємо вогонь;
  13. Після повного розкриття черепашок додаються інші морські продукти і заливається сік з томатів. Готуємо 5-7 хвилин;
  14. Мідії необхідно готувати окремо. Для цього їх потрібно помістити в глибоку сковороду, підлити масло і прибрати на вогонь;
  15. Кладемо дрібні шматочки часнику і посічену петрушку;
  16. Готувати мідії треба під закритою кришкою на повільному вогні, поки вони не розкриються;
  17. Після цього викладаємо мідії в соус з іншими морепродуктами і тушкуємо ще 5-7 хвилин;
  18. Далі відварюємо пасту і викладаємо її в соус;
  19. Спагетті, перемішуємо разом з соусом і подаємо на стіл.

Як смачно приготувати грибну пасту

Продукти для приготування:

  • 3 маленькі ложки коров'ячого масла;
  • одна головка цибулі;
  • часник – 3 зубчики;
  • печериці свіжі – 300 грам;
  • склянка вершків;
  • шматочок сиру на 70 грам;
  • щіпка солі;
  • зелень в сухому вигляді – щіпка.

Час приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 320 ккал.

Як потрібно готувати:

  1. З лука чистимо шкірку і нарізаємо головку дрібними кубиками;
  2. Часникові зубки чистимо, шаткуємо тонкими пластинками;
  3. Викладаємо на сковороду коров'яче масло і розтоплюємо;
  4. Засипаємо в олія цибулю, перемішуємо і засмажуємо близько 5-7 хвилин;
  5. Промиваємо печериці, очищаємо від шкірки капелюшки і ріжемо на невеликі шматочки;
  6. Викладаємо до цибулі шматочки грибів разом з часником;
  7. Додаємо сіль, перець і тушкуємо до готовності;
  8. У сотейник заливаємо вершки і ставимо на газ. Відварюємо до кипіння вершки;
  9. Далі виливаємо вершки до грибів і тушкуємо ще близько 10 хвилин;
  10. Сир протираємо, половину перекладаємо в гарячий соус, а другу половину залишаємо для подачі;
  11. Викладаємо соус до спагетті, перемішуємо, посипаємо протертим сиром і подаємо на стіл.

«Ай кватро формаджі» з куркою

Інгредієнти для приготування:

  • куряче філе на 250 грамів;
  • головка цибулі;
  • дві часточки часнику;
  • невеликий шматочок сиру на 50-70 грам;
  • рослинна олія;
  • скибочка коров'ячого масла на 70 грам;
  • зелень свіжа – 5-6 гілок;
  • сіль на свій смак;
  • суміш приправ.

Період приготування – 1 годину.

Калорійність – 359 ккал.

Як приготувати сирну пасту «Ай кватро формаджі» для спагетті з куркою:

  1. Куряче м'ясо промиваємо та нарізаємо тонкими смужками;
  2. З цибулини знімаємо шкірку і нарізаємо на тонкі півкільця;
  3. Зубчики часнику звільняємо від шкірки і рубаємо на дрібні шматочки;
  4. На сковороду підливаємо рослинне масло, додаємо шматочок коров'ячого масла і прогріваємо;
  5. Засипаємо в олія цибулю, часник і обсмажуємо деякий час;
  6. Потім додаємо до цибулі з часником шматочки курячого м'яса;
  7. Засмажуємо м'ясо близько 3-5 хвилин;
  8. Після цього додаємо 1 велику ложку томатно пасти;
  9. Всі компоненти ретельно розмішуємо;
  10. Потім заливаємо половину склянки води, приправляємо сіллю, спеціями і розмішуємо;
  11. Тушкуємо на середньому вогні протягом 7-10 хвилин;
  12. У готовий соус викладаємо спагетті, перемішуємо і подаємо на стіл.

Корисні поради

  • замість томата в деякі види соусів можна використовувати протерті свіжі помідори;
  • обов'язково додайте прянощі, трави, спеції. Ці компоненти надають аромат і оригінальний смак;
  • подавати стоїть у гарячому вигляді, тому що саме в такому вигляді паста зберігає весь свій смак і аромат.

Якщо ви досі не знаєте, як урізноманітнити своє меню, то ви можете сміливо використовувати смачне і оригінальне частування італійської кухні – паста. Його можна зробити з різними соусами, які додадуть цій страві пікантний смак і аромат.

Що ще почитати: