Як приготувати запечену свинину під шубою
Свинина під шубою — повноцінне блюдо, від якого неможливо відмовитися. Це і смачно, і ситно, і неймовірно презентабельно. Так що коли не будете знати, що подати гостям, згадайте цей рецепт і швидше приступайте до готування, поки не постукали у двері.
| Інгредієнти | Кількість | 
|---|---|
| свинини - | 750 г | 
| майонезу - | 130 мл | 
| лука - | 2 шт. | 
| часнику - | 5 шматочків | 
| картоплі - | 4 шт. | 
| сиру - | 270 г | 
| томатів - | 2 шт. | 
| Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 219 Ккал | 
Свинина під картопляної шубою в духовці готується наступним чином:
- Свинину промити, трохи обсушити її;
 - Викласти на обробну дошку і дрібно порізати; 

 - Форму для запікання змастити маслом, покласти туди м'ясо;
 - Присипати його спеціями, обім'яти руками;
 - Цибулю почистити, зняти з нього шкірку, нарізати коренеплід кільцями;
 - Картоплю почистити, промити і натерти її теркою; 

 - Промити в проточній воді, щоб прибрати непотрібний крохмаль;
 - Викласти коренеплоди зверху на цибулю;
 - Приправити за смаком улюбленими спеціями; 

 - Томати нарізати кільцями і викласти наступним шаром;
 - Прибрати форму в духовку на 220 за Цельсієм на 30 хвилин;
 - За цей час подрібнити сир з допомогою терки;
 - Часник очистити і подрібнити тиснявою, додати масло, майонез, спеції і перемішати;

 - Дістати форму, коли пройде час, змастити соусом і посипати сиром;
 - Прибрати в духовку ще на п'ятнадцять хвилин.
 
Свинина, запечена під грибний шубою
- 9 медальйони зі свинини;
 - 2 репчатых цибулі;
 - 25 мл олії;
 - 330 г грибів;
 - 60 мл майонезу;
 - 170 г сиру.
 
Час: 1 год 20 хв.
Калорії: 223.
Як запекти:
- Цибулю очистити, промити і дрібно покришити його;
 - У сковороду налити олії і прогріти його, всипати цибулю;
 - Гасити його, періодично помішуючи, до рум'яності;
 - Гриби очистити і порізати їх соломкою;
 - Всипати їх в сковороду і тушкувати до напівготовності;
 - Після цього перекласти інгредієнти на тарілку, щоб вони трохи охололи;
 - Медальйони посолити, поперчити і залишити відпочити десять хвилин;
 - За цей час розігріти сковороду і обсмажити свинину до золотої скоринки;
 - До грибів потерти 2/3 сиру і додати майонез, спеції і перемішати;
 - Викласти м'ясо в форму, а зверху на нього грибну масу;
 - Закрити фольгою і запікати 40 хвилин при 190 градусах;
 - Зняти фольгу, коли пройде час, посипати зверху сиром всі гриби і повернути форму назад ще на кілька хвилин до м'якості сиру.
 
Окіст запечений в духовці — покрокові рецепти з кожним і відео підказками кулінарів.
Котлети з сазана — ніжні, і дивовижно смачні, підійдуть до будь-якого гарніру. Рецепт тут.
Читайте як приготувати салат з квасолею і з яловичиною — він такий ситний, що може замінити повноцінний обід.
Свинина з картоплею під сирною шубою в духовці
- 1 маринований огірок;
 - 450 г свинини;
 - 45 г вершкового масла;
 - 5 картоплин;
 - 40 мл майонезу;
 - 1 солодкий перець;
 - 180 г сиру;
 - 1 помідор;
 - 240 г сиру;
 - 1 баклажан;
 - 70 цибулі порею.
 
Час: 1 год 35 хв.
Калорії: 90.
Запікання:
- Помідори помити, вирізати зелені ділянки;
 - Решта частини плоду порізати на кубики;
 - Солодкий перець вимити, вирізати центр і теж подрібнити м'яку частину;
 - Цибулю вимити нарізати кільцями;
 - Мариновані огірки нарізати кільцями;
 - Сир натерти на терці;
 - Змішати в мисці томати, перець, цибулю, огірки і половину сиру;
 - Додати майонез і перемішати до однорідності;
 - Свинину порізати шматочками, промити і обсушити;
 - Далі викласти на обробну дошку і відбити;
 - Викласти на дно форми і поки відставити її;
 - Картоплю почистити, нарізати його кільцями і промити;
 - Викласти кільця поверх свинини, приправити спеціями;
 - Баклажан нарізати кільцями, попередньо промивши плід;
 - Розкласти зверху на блюдо;
 - Викласти зверху майонезну масу і рівномірно розподілити її;
 - Запікати всього один годину при 190 за Цельсієм;
 - Після цього дістати форму, посипати страву залишками сиру і повернути його назад ще на десять хвилин;
 - Потім дати йому настоятися чверть години вже при кімнатній температурі і подавати до столу.
 
Свинина під ананасовій шубкою
- 2 томата;
 - 230 мл майонезу;
 - 550 г свинини;
 - ½ Банки маслин;
 - 1 банку ананасів;
 - 90 г сиру;
 - 2 цибулі.
 
Час: 1 год 15 хв.
Калорії: 237.
Як приготувати страву:
- Свинину ретельно промити і дуже бажано обрати таку, щоб була схожа на мармурову. Тобто, жирові прожилки рівномірно розподілялися по м'ясу;
 - Обсушити її сухими серветками і покласти на обробну дошку;
 - Порізати стейками однакового розміру, але не занадто товстими, щоб добре пропеклися;
 - Помістити один шматочок в пакет і відбити його кухонним молотком;
 - Точно так само вчинити і з іншими шматками, потім приправити їх;
 - Форму для запікання ретельно змастити маслом, скориставшись при цьому пензликом;
 - Викласти м'ясо в форму і відставити її;
 - Цибуля очистити від шкірки, промити його ретельно і нарізати кільцями;
 - Томати обполоснути, за бажанням можна бланшувати їх, щоб у готовій страві не було запеклася скоринки;
 - Якщо є бажання, то для початку необхідно зробити надрізи на шкірці із зворотного боку кожного плоду;
 - Далі закип'ятити на сильному вогні близько літра води;
 - Коли вона дійде до кипіння, акуратно помістити туди овочі і витримати всього хвилинку, далі вони почнуть розварюватися;
 - Після цього дістати їх шумівкою і перекласти в миску, з заздалегідь підготовленої холодною водою. За бажанням можна додати шматочки льоду.
 - Витримати знову хвилину і потім вийняти;
 - Очистити від шкірки, вирізати плодоніжки і нарізати кільцями;
 - Викласти цибулю поверх м'яса, а далі зробити на ньому майонезну сітку;
 - Зверху викласти кільця томатів, а на них, у свою чергу, кільця ананасів;
 - Сир підібрати з сортів, які добре плавляться, щоб отримати максимально апетитне блюдо;
 - Подрібнити його і посипати зверху ананаси;
 - Маслини відкрити, злити розсіл і висипати в миску. Для цього рецепта краще брати плоди без кісточок, так як з кісточками буде незручно їсти;
 - Викласти по оливи в центр ананасів і можна відправляти в розігрітий духову шафу;
 - Запікати не довше 35 хвилин, потім вийняти, дати постояти хвилин десять і до столу.
 
Корисні поради
Якщо ви плануєте подавати страву до вечері, то логічно, що це буде перед сном. В такому випадку пропонуємо вам подати м'ясо не з майонезом, а замінити його хоча б на сметану, а в ідеалі на йогурт.
Щоб блюдо вийшло ще смачніше, перед подачею візьміть кілька гілочок зелені, промийте її, подрібніть і покришіть. Далі потрібно посипати нею страву можна подавати до столу.
Свинина під шубою — досить просте блюдо, традиційна подача, але так смачно, так по-домашньому, що хочеться повторювати знову і знову. Знайоме? Тоді ми точно знаємо, що наші рецепти припали вам до речі.







