06 июнь 2019 32

Як запекти м'ясо «Гармошка» в духовці

Сьогодні у нас для вас приємна новина. Ми будемо готувати соковите, смачне, ароматне і насичене м'ясо в духовці, в яке неможливо не закохатися.

М'ясна «Гармошка»: класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
паприка - 15 г
сир - 200 г
свинина - 1,2 кг
масло оливи - 50 г
часник - 20 г
помідори - 2 шт.
спеції - 10 г
Час приготування: 110 хвилин Калорійність на 100 грам: 254 Ккал

Це дійсно дуже смачний варіант, і його обов'язково треба спробувати! Особливо, якщо ви ніколи такого не їли. Починати потрібно з гарних і смачних рецептів!

Як приготувати:

  1. М'ясо ретельно промити, очистити від жиру і плівок.
  2. Викласти його на обробну дошку і гострим ножем зробити глибокі надрізи. Бажано робити їх на однаковій відстані, щоб м'ясо рівномірно пропекалось.
  3. Паприку змішати з маслом і спеціями.
  4. Часник почистити і пропустити через прес туди ж.
  5. Все це ретельно перемішати.
  6. Отриманою масою натерти свинину, накрити її і дати настоятися.
  7. Через кілька годин дістати, нехай нагріється до кімнатної температури.
  8. Покласти її при цьому на лист фольги.
  9. За цей час помідори помити і нарізати кільцями.
  10. Сир нарізати пластинками і наповнити надрізи свинини цими інгредієнтами.
  11. Загорнути м'ясо у фольгу і помістити у форму.
  12. Прибрати в духовку на годину при 190 градусах.
  13. Потім зменшити температуру на двадцять градусів і готувати ще півгодини.
Порада: перед подачею можна присипати м'ясо свіжої зеленню.

Швидкий варіант м'яса «Гармошка» в фользі в духовці

Це один з найбільш швидких варіантів м'яса з сиром і помідорами в духовці. Соковито, ситно і просто неможливо ароматно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спеції 10 г
свинина 0,7 кг
часник 5 шматочків
помідор 2 шт.
сир 180 г
Час приготування: 85 хвилин Калорійність на 100 грам: 186 ккал

Як приготувати:

  1. Свинину промити холодною водою, очистити від плівок і жиру.
  2. Зробити глибокі надрізи і натерти все це спеціями.
  3. Часник почистити і нарізати тонкими пластинками.
  4. Сир нарізати скибочками, а помідори помити і порізати кільцями.
  5. Отриманими трьома інгредієнтами наповнити виїмки в м'ясі.
  6. Перекласти м'ясо на лист фольги і загорнути в неї ж.
  7. Прибрати в духовку на годину при середній температурі.
  8. Коли пройде час, свинину дістати і розкрити фольгу.
  9. Повернути ще на чверть години і потім діставати.

Порада: в останні п'ятнадцять хвилин запікання м'ясо сміливо можна присипати сиром.

Свинина в духовці з картоплею

Якщо вам потрібно не просто м'ясо, а повноцінний обід або вечерю, то збережіть наступний рецепт. Тут до всього додається ще і ситний картопля!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
соєвий соус 40 мл
спеції 10 г
картопля 10 шт.
часник 3 шматочка
сік лимона 15 мл
сир 100 г
свинина 1,5 кг
рослинна олія 60 мл
корінь імбиру 2 см
помідор 1 шт.
гірчиця 15 г
Час приготування: 95 хвилин + ніч Калорійність на 100 грам: 196 ккал

Як приготувати:

  1. Соєвий соус змішати з гірчицею, соком лимона і маслом.
  2. Поєднати все це і дати настоятися, поки готується м'ясо.
  3. М'ясо промити, зробити в ньому глибокі надрізи.
  4. Часник пропустити через прес0.
  5. Змішати зі спеціями, тертим коренем імбиру.
  6. Отриманою масою натерти м'ясо з усіх боків, залити маринадом.
  7. Прибрати в холодильник на всю ніч.
  8. На наступний день викласти на лист фольги.
  9. Помідори помити і нарізати кільцями.
  10. Сир нарізати скибочками.
  11. Помідори і сир помістити в прорізи на свинині.
  12. Загорнути її у фольгу і відправити запікатися на одну годину при 200 градусах.
  13. Картопля за цей час промити і покласти в сотейник з водою.
  14. Відправити на плиту, довести до кипіння.
  15. Потім варити до м'якості. І коли все буде готово, киплячу воду злити.
  16. Після цього картоплю остудити, почистити.
  17. М'ясо дістати через годину, розкрити фольгу і викласти на нього картоплю.
  18. Повернути ще на п'ятнадцять хвилин і потім можна кликати до столу.

Порада: щоб страва була смачніше, подавайте його з соусом.

Як приготувати з сухофруктами

Коли м'ясо поєднується з сухофруктами, а конкретно в нашому випадку це чорнослив, виходить щось справді неймовірне. Цей смак просто неможливо передати словами!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
часник 5 шматочків
помідори 3 плода
спеції 20 г
свинина 0,8 кг
рослинна олія 20 мл
гірчиця 25 мл
чорнослив 15 шт.
червоне вино 50 мл
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 198 екал

Як приготувати:

  1. У першу чергу головний інгредієнт вимити.
  2. Зробити надрізи і натерти їх спеціями.
  3. Часник почистити і пропустити через прес.
  4. З'єднати його з гірчицею і точно так само втерти масу в свинину.
  5. Чорнослив промити і покласти невелику ємність.
  6. Залити окропом і накрити кришкою хвилин на п'ятнадцять.
  7. Після цього відвар злити і сухофрукти промити, обсушити.
  8. Перевірити, чи є кісточки, і обов'язково прибрати їх, якщо є необхідність.
  9. Після цього сухофрукти помістити в розрізи свинини.
  10. Помідори помити і нарізати їх обручками.
  11. Розподілити їх по м'ясу точно так само, як і сухофрукти.
  12. Збризнути свинину червоним вином з усіх боків.
  13. Фольгу змастити олією і викласти на неї кілька кілець помідор і зверху свинину.
  14. Далі все це загорнути і перекласти у форму для запікання.
  15. Духовку прогріти до 200 градусів і поставити туди м'ясо.
  16. Запікати годину і десять хвилин, потім розкрити фольгу і готувати ще двадцять хвилин.

Порада: замість чорносливу можна взяти родзинки або курагу або ж використовувати їх разом.

Спробуйте приготувати ніжне м'ясо кролика в пиві — справжній кулінарний шедевр.

Тут ви дізнаєтеся, як приготувати соковите м'ясо по-іспанськи в домашніх умовах.

Як приготувати м'ясо по-французьки з яловичини в духовці — читайте рецепт приготування.

М'ясо гармошкою з додаванням грибів

Всі ми знаємо, наскільки сильно і приємно пахнуть гриби. Цей рецепт ми підготували для справжніх любителів таких страв. Приємного апетиту!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
соєвий соус 30 мл
гриби 200 г
гірчиця 10 мл
м'ясо 1 кг
часник 30 г
сік лимона 15 мл
помідори 2 шт.
рослинна олія 40 мл
сир 0,2 кг
спеції за смаком
Час приготування: 130 хвилин Калорійність на 100 грам: 223 ккал

Як приготувати:

  1. М'ясо вимити проточною водою і зробити на ньому надрізи.
  2. Часник почистити і видавити через прес.
  3. Змішати його з соєвим соусом, соком лимона, спеціями, маслом і гірчицею.
  4. Все це з'єднати і втерти в свинину масажними рухами.
  5. Дати трохи замаринувати і в цей час нарізати кільцями помідори.
  6. Сир нарізати скибочками.
  7. Гриби почистити і порізати пластинками.
  8. Перекласти м'ясо в форму, укриту фольгою.
  9. Наповнити свинину томатами, сиром і грибами.
  10. Загорнути у фольгу і прибрати в духовку на годину при 190 градусах.
  11. Потім дістати його, зняти фольгу і запікати ще півгодини.

Порада: для ситності можна присипати ще сире м'ясо подрібненими горіхами.

Святковий рецепт приготування з ананасом

Нічого зайвого – м'ясо і ананаси, трохи спецій. Крім них буде ще трохи сиру, все це зібрано в жахливо апетитну гармошку, яка зводить з розуму одним тільки ароматом!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спеції 10 г
свинина 0,6 кг
ананас 1 банку
сир 150 г
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 229 ккал

Як приготувати:

  1. Промити м'ясо проточною водою, зробити надрізи гострим ножем.
  2. Натерти його спеціями зі всіх сторін.
  3. Сир нарізати скибочками і покласти по одному в кожен надріз.
  4. Туди ж відправити кільця ананаса. Якщо вони великі, можна нарізати.
  5. Після цього загорніть його у фольгу і прибрати в духовку на годину.
  6. Коли пройде час, розкрити фольгу і запікати свинину ще хвилин десять.
Порада: щоб було ароматніше і смачніше, можна натерти свинину червоним перцем.

Корисні поради

Найчастіше в якості доповнення у нас був сир і томати, але можна взяти і солодкий перець, кільця кабачків, горіхи, шинку і багато іншого. Не забувайте про цибулю і свіжої зелені, вони теж багато дають і добре доповнюють смак і аромат.

Не бійтеся спецій, як вогню. Саме вони перетворюють звичайні страви в справжні шедеври, які стають відомими і популярними по всьому світу. Паприка, кмин, чебрець, базилік, кардамон, коріандр – все це ароматне, смачно і все у ваших руках.

Якщо ви готуєте страву не в сезон, то краще не купувати свіжі помідори. Замість них використовуйте консервовані томати у власному соку. Вони бувають і цілими, і нарізаними. З ними виходить не менш смачно!

М'ясо «Гармошка» — це і просто, і досить оригінально. Його можна доповнити абсолютно будь-якими продуктами за вашим смаком. У підсумку вийде ідеальне блюдо, в яке ви не зможете не закохатися. Доповніть всі освіжаючим соусом, і ціни йому не буде!

Що ще почитати: