16 май 2019 10 345

Як посмажити пиріжки з сиром на сковороді

Смажені пиріжки з сиром на швидку руку під силу приготувати навіть недосвідченої господині. Малоймовірно, що результат залишить когось байдужим. Можна вживати як закуску, як сніданку або перекусу, брати з собою на роботу і на прогулянку.

Піч можна не тільки в духовці, і взагалі не тільки піч. Якщо у вас немає духовки або часу, але дуже хочеться випічки, смажені на сковорідці пиріжки виручать вас. Але пам'ятайте, що в них більше калорій, ніж печених, і занадто багато смаженого – не найкраща їжа для печінки.

Калораж вказується для 100 р.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
води - пару стаканів
борошна - близько 1200 р
яєць - 3 шт.
свіжих дріжджів - 75 г
солі і цукру - по чайній ложці
рослинної олії - стакан
нежирного сиру - 0,8 кг
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 311 Ккал

Приготуйте смажені пиріжки з сиром на сковороді по цьому рецепту, щоб вже через годину порадувати рідних смакотою. Якщо ви нікуди не поспішаєте, залиште тісто після приготування в теплі ще на півгодини, щоб воно краще піднялося.

Змішати дріжджі, цукор і півсклянки теплої води. Насипати в миску склянка борошна, влити в неї воду з дріжджами і розмішати. Знову перемішати, поставити на 15 хвилин у тепло і накрити тканиною.

Тепер додаємо решту борошна, склянка олії і сіль. Перемішати, влити решту воду і замісити. На час приготування начинки залиште в теплі.

Сир розім'яти ложкою, покласти до нього яйця, цукор і сіль. Змішати, можна збити в блендері.

Сформувати з тіста приблизно кульки, розкотити качалкою. Покласти начинку в центр і з'єднати краї.

Розігріти сковороду. Додати масло для смаження. Викладати пиріжки порціями і обсмажувати з кожного боку приблизно по три хвилини.

Смажені пиріжки на кефірі з сиром

Пиріжки з кефіру тесту швидко готуються і подобаються майже всім.

Необхідні продукти:

  • 2 склянки кефіру;
  • борошно – 0,6 кг;
  • 2 ч. л. цукру;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • рафінована олія для смаження;
  • сир – 0,3 кг;
  • сода – маленька ложка без гірки;
  • 1-2 яйця.

Знадобиться всього півгодини.

Калорійність: 322 ккал.

Висипати борошно в миску, змішати з содою, сіллю і цукром. Повільно додати кефір і замішувати.

Яйця розбити і змішати з сиром, можна трохи збити.

Сформувати з тіста пиріжки, покласти начинку на кожен, зліпити краю.

Розігріти сковороду, змастити олією. Смажити вироби до готовності.

Листкові пиріжки з курагою і сиром на сковороді

Солодка курага добре поєднується з сиром. Якщо готувати з нуля, то це складний рецепт. Якщо у вас вже є готове тісто, пропустіть перший крок і розморозьте тісто по інструкції на упаковці.

Вам знадобиться:

  • борошно – 1 кг;
  • стакан прохолодної води;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • масло вершкове або маргарин – 0,5 кг;
  • курага – 0,2 кг;
  • сир – 180-200 г;
  • масло для сковороди.

Без готового тіста процес приготування пиріжків відніме 2 години.

Калорійність: 395 ккал.

2 ложки підталого олії змішати з сіллю, покласти в просіяне борошно. Поступово додавати воду, замішуючи тісто. Дошку посипати борошном і покласти на неї тісто. Розкачати його качалкою. Нарізати холодне вершкове масло на невеликі шматочки і викласти їх по центру тіста, потім згорнути його і прибрати в холодильник.

Через півгодини вийняти тісто і розкачати його таким чином, щоб масло не выдавливалось з країв. Розрізати його на кілька рівних частин і скласти їх один на одного шарами. Знову розкачати, розділити на рівні частини і скласти їх один на одного.

Відправити в холодильник на 15 хвилин. Розкочувати і складати шарами таким чином ще пару разів.

Курагу гарненько промити, нарізати і змішати з сиром і цукром.

Тонко розкачати тісто в одному напрямку. Розрізати ножем на однакові ромби або квадрати. Викласти начинку на середину шматочків і з'єднати краї.

На розігріту сковороду викладаємо пиріжки. Кожну сторону обсмажити в олії.

Пиріжки з курагою — кислувата начинка робить випічку ще смачніше, спробуйте цей рецепт.

Рецепт паштету з курячих грудок — вишукана закуска, легка і низькокалорійна.

Сирні пампушки на сковороді — рецепти з фото і покроковими підказками.

Смажені пиріжки з солоним сиром і зеленню

Всі попередні рецепти випічки були з солодкою начинкою. Але сир хороший не тільки в солодкому вигляді, але і в солоному. Пиріжки виходять ситними і смачними.

Необхідні продукти:

  • борошно – 0,5 кг;
  • стакан молока;
  • 2 яйця;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • будь-яка зелень: кріп, рукола, петрушка, зелена цибуля;
  • стакан нежирного сиру;
  • соняшникова олія;
  • перець і сіль на ваш смак.

На приготування знадобиться 45 хвилин.

Калорійність: 246 ккал.

Змішати борошно з сіллю і цукром.

У мисці збити молоко з яйцями. Потроху вливати суміш в борошно, замішуючи тісто. Коли рідина закінчиться, замішувати ще п'ять хвилин.

Викласти в миску сир, посипати сіллю і перцем на ваш смак, перемішати. Вимити і нарізати зелень. Додати до сиру, добре перемішати.

Сформувати рівні кульки. Розкачати їх, викласти на середину начинку, зліпити з них пиріжки.

Сковороду необхідно змастити олією. Смажити вироби до готовності.

Поради початківцям господаркам

  • для вдалого тесту наводимо продукти до приблизно однаковій температурі;
  • якщо воно на кефірі, соду не треба гасити;
  • начинка повинна бути готовою або наполовину приготовленої, інакше вона не пропечеться;
  • тісто не буде прилипати, якщо намазати руки олією;
  • при замісі тесту краще додавати рідину до борошна, а не навпаки;
  • при приготуванні листкового тіста борошно просіяти обов'язково;
  • молоко зменшує еластичність листкового тіста, шари можуть порватися;
  • смажте на невеликому вогні і хорошою глибокій сковороді;
  • можна накрити кришкою після появи скоринки;
  • масло повинне покривати половину страви;
  • замість води або молока для тесту можна взяти жовтки;
  • якщо додавати в тісто тільки жовтки (без білків), тісто буде пишніше;
  • для приготування солоних пиріжків замість іншої рідини можна взяти картопляний відвар. Це зробить тісто м'якше, ситніше, додасть особливий смак;
  • їх можна робити різної форми – трикутної, прямокутної, човники;
  • для того, щоб пиріжки не були неприємно олійними, і щоб знизити калорійність, після смаження викладайте їх на паперові рушники;
  • щоб вони були рум'яними з усіх сторін, в кінці смаження можна класти їх на бік;
  • якщо смажені пиріжки з сиром вийшли занадто сухими, складіть їх в ємність і прикрийте вологою тканиною;
  • рум'яної скоринки можна домогтися додаванням цукру, або обмазати зверху яйцями;
  • чим більше жиру, тим більш розсипчасте тісто виходить;
  • підходить м'яке і еластичне тісто;
  • замішуйте тісто тільки в чистому посуді, щоб не довелося давитися солодкими пиріжками з запахом часнику або інших продуктів.

Тісто на дріжджах швидко готується, але доводиться довго чекати, поки воно підніметься. Найскладніше готувати листкове тісто, але цих труднощів можна уникнути, якщо заздалегідь купити готовий напівфабрикат. Звичайно, приготоване своїми руками тісто може бути смачніше і корисніше, але, якщо ви поспішаєте або хочете заощадити час, продукція з магазину вас виручить.

Що ще почитати: