05 март 2019 527

Як приготувати пісні пиріжки з капустою

Смачні пісні пиріжки з капустою – це улюблене блюдо всіх тих, хто поститься — і дорослих, і дітей. Їх аромат точно не залишить нікого байдужим. Їх можна приготувати по-різному і практично з будь-якого тесту.

А якщо ви стежите за фігурою, то і для вас знайдеться спосіб приготування цієї випічки, щоб вона була не дуже калорійною.
Пісні пиріжки смажені з капустою
Інгредієнти Кількість
борошна - 3 склянки
рослинної олії - стакан
капусти - 1 вилок
морковкаи - 1 штука
цукру - 2 середні ложки
сухих дріжджів - 5 грам
теплої води - стакан
солі - трохи
спеції - на свій смак
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 220 Ккал

Як будемо готувати пісні пиріжки:

  1. У чашку засипаємо борошно, додаємо сухі дріжджі;
  2. В іншу ємність наливають теплу воду, цукровий пісок і сіль. Все перемішуємо до повного розчинення всіх компонентів;
  3. Далі невеликими частинами вливаємо рідку суміш до борошна і замішуємо тісто;
  4. Після вливання всієї рідини, додаємо 2 середні ложки рослинного масла;
  5. Після того як тісто стане густим, замішуємо його руками до отримання еластичної основи;
  6. Готове тісто накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 1 годину, щоб воно підійшло;
  7. Чистимо моркву, промиваємо і перетираємо на крупній тертці;
  8. Вилок капусти очищають від старих листя і шаткуємо невеликими шматочками, можна кубиками або соломкою;
  9. Наливаємо в жаровню або сотейник масло, виставляємо на газ і прогріваємо;
  10. Засипаємо в прогріте масло протерту моркву, обсмажуємо близько 2-3 хвилин;
  11. Далі додаємо капусту, підсолюємо, приправляємо спеціями і обсмажуємо до готовності. Капуста повинна стати м'якою;
  12. Робочу поверхню столу присипаємо борошном, викладаємо тісто;
  13. Розрізаємо основу на кілька невеликих шматочків, кожен шматочок прокатуємо у вигляді невеликої коржі;
  14. У центр коржі кладемо начинку і щільно залепливаем краю;
  15. Ставимо на вогонь жаровню, наливаємо побільше олії і прогріваємо;
  16. Викладаємо пиріжки на масло швами вниз;
  17. Обсмажуємо до рум'яного кольору і перевертаємо на інший бік;
  18. Готові пиріжки викладаємо на тарілку і подаємо до столу.

Рецепт приготування без дріжджів

Компоненти для готування:

  • 2 склянки борошна;
  • 250 мл води;
  • трохи цукру;
  • сіль на свій смак;
  • рослинна олія;
  • вилок капусти;
  • головка цибулі;
  • приправи.

Період приготування – 1 годину.

Скільки калорій в 100 грамах – 180 ккал.

Рецепт бездрожжевых пісних пиріжків з капустою поетапно:

  1. У ємність засипаємо просіяне борошно, додаємо сіль та цукровий пісок;
  2. Підливаємо в борошно воду і трохи рослинного масла, все перемішуємо ложкою;
  3. Далі замішуємо тісто вручну до еластичного стану, щоб воно не прилипало до рук;
  4. Капусту очистити від старих листків, нарізаємо невеликими шматочками – кубиками або соломкою;
  5. З лука видаляємо лушпиння і шаткуємо кубиками;
  6. Ставимо на плиту сковорідку, наливаємо масло і прогріваємо;
  7. На прогріте масло засипаємо цибулю і капусту, приправляємо сіллю, спеціями;
  8. Все перемішуємо, обсмажуємо до готовності;
  9. Далі приступаємо до формування пиріжків, на робочий стіл насипаємо трохи борошна, викладаємо тісто і поділяємо його на невеликі шматочки;
  10. З кожного шматочка прокатуємо невелику коржик, в центр викладаємо начинку і слепляем краю, формуємо овальні пиріжки;
  11. На сковорідку наливаємо велику кількість масла, ставимо на плиту і розігріваємо;
  12. У прогріте масло викладаємо пиріжки швами вниз і обсмажуємо до золотистого кольору;
  13. Потім перевертаємо їх на іншу сторону і також засмажуємо до рум'яності;
  14. Готові пісні пиріжки викладаємо на тарілку і подаємо на стіл.

Гречка з грибами в мультиварці — це блюдо можна готувати хоч кожен день, прочитайте нашу добірку рецептів.

Тісто для млинців в пляшці — незвичайний спосіб приготування традиційної страви.

Читайте як посмажити грінки з молоком і яйцем — смачне блюдо для сніданку.

Пиріжки з квашеною капустою в духовці

Компоненти для тіста:

  • борошно – 2 склянки;
  • вода – півтори склянки;
  • дріжджі сухі – 7 грам;
  • масло рослинне – 150 мл;
  • цукор – 1 ч. ложка;
  • щіпка солі.

Що потрібно для начинки:

  • капуста квашена – півкілограма;
  • цибуля – 1 штука;
  • томатна паста – 1 велика ложка;
  • перець мелений – щіпка;
  • спеції будь-які.

Час приготування – 2 години.

Яка калорійність на 100 грам – 195 ккал.

Як будемо робити пісні пиріжки з квашеною капустою в духовці:

  1. Прогріваємо воду до гарячого стану, щоб при зануренні в неї руку можна було терпіти. Її температура повинна бути близько 38 градусів;
  2. Засипаємо в воду дріжджі, цукор і 1 столову ложку борошна, все розмішуємо. Відставляємо в сторону на 20 хвилин, що вся суміш спінилася;
  3. В окремій мисці змішуємо борошно з сіллю;
  4. Заливаємо в борошно дріжджову суміш, додаємо рослинне масло, всі компоненти перемішуємо ложкою;
  5. Далі вручну замішуємо тісто. Воно помилково бути еластичним і не прилипати до рук;
  6. Накриваємо ємність з основою рушником або харчовою плівкою;
  7. Прибираємо на годину або півтора в тепле місце, щоб основа підійшла;
  8. Тим часом готуємо начинку. Цибулю чистимо і нарізаємо дрібними шматочками;
  9. Ставимо на вогонь сковороду з високими стінками, наливаємо олію і гріємо;
  10. На гаряче масло засипаємо цибулю, обсмажуємо до рум'яного кольору;
  11. Квашену капусту промиваємо, віджимаємо від зайвої рідини і перекладаємо в сковороду до цибулі. Все змішуємо;
  12. Додаємо до начинки томатну пасту, приправи, трохи води;
  13. Все добре перемішуємо і залишаємо обсмажуватися протягом 30 хвилин;
  14. Присипаємо стіл борошном, викладаємо тісто, ділимо його на 20 шматочків;
  15. Розкачуємо кожен шматочок у вигляді круглої коржі, в центр викладаємо столову ложку начинки;
  16. Защипуємо краю, робимо рівний шов в центрі. Робимо кожен пісний пиріжок у вигляді булочок;
  17. Змащуємо деко для запікання олією і викладаємо на нього всі пиріжки швом вниз;
  18. Верх пиріжків змащуємо рослинним маслом;
  19. Прогріваємо духовку до 180 градусів і ставимо туди форму. Залишаємо запікатися на 25-30 хвилин.

Корисні поради

  • смажити пиріжки слід на великій кількості олії;
  • краще всього готувати на невеликому вогні, щоб вони не пригоріли;
  • начинку можна доповнити цибулею, морквою або вареним яйцем.

Пісні пиріжки з капустою можна приготувати з різного тіста з дріжджами або без дріжджів. Крім цього, їх можна обсмажувати на олії або запікати в духовці. У будь-якому випадку вони виходять дуже смачними, а їх аромат точно перебере всіх до столу. Так що не зволікайте, а зробіть їх прямо зараз!

Що ще почитати: