03 май 2019 297

Як смачно приготувати серце куряче

Багато рідко використовують у своєму меню такий субпродукт, як курячі сердечка. А дарма, курячі потрухи досить корисні і відмінно поєднуються з будь-якими продуктами. Їх можна додавати в салати, супи, каші або вживати в чистому вигляді.

Крім цього, їх часто засмажують, відварюють або запікають. Найбільш смачними і ароматними вони виходять в поєднанні з різними соусами — сметанним, соєвим, кетчупом і навіть томатною пастою. Та й приготування цього продукту не таке важке – в цій справі потрібно лише терпіння і хороша фантазія!

Але перед приготуванням варто розібратися у властивостях курячих сердець. Зрозуміти, в чому ж полягає користь цього продукту і чому він так необхідний для нашого організму.

Користь і шкода курячого серця

До складу сердечок входять такі корисні речовини і мінерали:

  • Група вітамінів А, В і РР;
  • Мінерали калію, фосфору, магнію, натрію, міді, цинку і заліза;
  • Амінокислоти – лейцин, лізин, ізолейцин, валін, метіонін та інші;
  • Білки.

Тому цей продукт необхідний для людей, у яких є анемія і для тих, хто страждає захворюваннями судин і серця. Елементи, які входять в склад продукту, підвищують у крові рівень гемоглобіну і покращують кровообіг.

Крім цього вживання курячих сердечок відновлює сили, тому вони рекомендовані для людей, які перенесли травми або операції.

Магній і натрій покращують сон, регулюють рівень артеріального тиску і покращують нервову систему. Амінокислоти регулюють вміст цукру в крові і забезпечують синтез ферментів і гормонів.

Після такої інформації про всі корисні властивості, якими володіє цей субпродукт, навряд чи знайдеться в ньому, щось погане, що може нашкодити здоров'ю.

Єдине що може виникати – непереносимість продукту і алергічні реакції. Ну і небажано вживати цей продукт частіше 3-х разів на тиждень.

Тонкощі вибору курячих сердечок

Купуючи сердечка, варто звернути увагу на їх зовнішні характеристики. Структура продукту повинна бути щільна темно-червоного кольору. Бажано купувати охолоджені субпродукти.

Також перед приготуванням необхідно зрізати увесь жир і добре промити. Потім можна приступати до приготування страв.

Рецепт приготування смаженого курячого серця
Інгредієнти Кількість
Субпродукт - 800 грам
Цибулю - 1 штука
Часник - 3-4 зубчики
Петрушка - 4-5 гілочок
Рослинна олія - для смаження
Сіль і спеції - за смаком
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 г: 180 Ккал

Приготування:

Для початку готуємо субпродукт. Промиваємо і зрізаємо зайвий жир;

Цибулину і зубчики часнику очищаємо. Далі цибулина розрізається на дрібні шматочки, часник дрібно рубається ножем;

Сковорідка з маслом ставиться на плиту і розігрівається. Сердечка потрібно викласти туди і обсмажити 20 хвилин;

Як з сковороди випарується зайва рідина, засипаємо в неї шматочки цибулі разом з часником. Обсмажуємо все приблизно 10 хвилин;

Поки всі інгредієнти обсмажуються, нарізаємо дрібно зелень;

Готові сердечка посипаємо зеленню і подаємо разом з кетчупом.

Приготування курячого серця в мультиварці

Готується все півтори години.

Знадобляться наступні продукти:

  • Курячі сердечка – 1 кг;
  • Сметана або вершки – 300 мл;
  • Цибуля – 2 штуки;
  • 100 грам борошна;
  • Рослинна олія;
  • Вода – півлітра;
  • Невелика кількість кухонної солі;
  • Щіпка чорного меленого перцю;
  • Пара лаврушек.

Приготування:

  1. Субпродукт промивається і очищається від жиру;
  2. Очищаємо цибулю від шкірки і ріжемо невеликими кубиками;
  3. У чашку мультиварки заливаємо трохи рослинного масла і включаємо, ставимо режим «Випічка» і висипаємо шматочки цибулі. Він обсмажується 5 хвилин;
  4. Засипаємо до цибулі сердечка, заливаємо сметаною або вершками, додаємо сіль і перець. Все обсмажуємо;
  5. Готуємо соус. Для цього в 500 мл води розводимо борошно. Заливаємо соус в чашку мультиварки до решти інгредієнтів;
  6. Перемикаємо режим «Гасіння», додаємо лаврушки і закриваємо кришкою і тушкуємо все близько години;
  7. Готові сердечка можна подавати з відварною картоплею або гречкою.

Рецепт приготування курячої печінки і серця

Період готування — 30-40 хвилин.

Слід придбати наступні інгредієнти:

  • 400 грам сердечок;
  • Куряча печінка – від 800 грамів до 1 кг;
  • Цибуля – 3 штуки;
  • 200 мл вершків;
  • Рослинна олія;
  • ½ Ст. ложки кухонної солі;
  • Щіпка чорного меленого перцю.

Приготування:

  1. Куряча печінка володіє гарним смаком і високим рівнем корисних властивостей. У поєднанні з сердечками вона виходить соковитою і просто відмінною. Перед приготуванням ці субпродукти промиваються і очищаються від зайвих прожилок;
  2. Чистимо цибулю й ріжемо дрібними кубиками;
  3. Ставимо сковороду на газ, наливаємо масло і розігріваємо. Викладаються печінка з сердечками і обсмажуються;
  4. Потім засипаємо до субпродуктів нарізану цибулю. Все перемішуємо і смажимо. Все повинно тушкуватися приблизно 30 хвилин. Обов'язково закриваємо кришку;
  5. Після цього додаються вершки, все солиться і присмачується перцем. Якщо виникне необхідність, можна налити кип'яченої води. Потім закривається кришка і гаситься ще 5 хвилин;
  6. Готові печінку і сердечка відмінно поєднуються з макаронами, спагеті і будь кашею.

Печеня з сердечок з вершками

Готується спекотне близько 1 години 40 хвилин.

Будуть потрібні наступні продукти:

  • Свіжі сердечка – 1 кг;
  • 2 цибулини;
  • Жирні вершки або сметана – 200 мл;
  • Морква – 1 штука;
  • Шампіньйони – 300 грам;
  • 1 пучок зелені;
  • Рослинно масло;
  • Кухонна сіль – пів ст. ложки;
  • Щіпка чорного меленого перцю.

Приготування:

  1. Субпродукт промиваємо і очищаємо від жиру і згустків крові;
  2. На плиту ставиться сковорідка, наливаємо трохи олії і розігріваємо. На розігріте масло викладаємо сердечка і смажимо 30 хвилин;
  3. Викладаємо їх в глибоку каструлю, солимо і перчимо;
  4. Цибулю і моркву чистимо і розрізаємо у вигляді невеликих кубиків. Печериці промиваємо та нарізаємо соломкою;
  5. Викладаємо овочі на розігріте масло і засмажуємо. Також їх солимо і перчимо. Смажити їх потрібно 20 хвилин;
  6. Потім засмажку з овочів викладаємо до сердечком, перемішувати не потрібно;
  7. Заливаємо туди вершки або сметану і ставимо на плиту тушкуватися. Всі тушкуватися 40-50 хвилин. В кінці спекотне посипається нарубаної зеленню;
  8. Готову печеню можна подавати з картоплею, макаронами. Гречаної і рисової кашею.

Курка в кефірі в духовці це хороший і швидкий рецепт для вечері.

Що ще можна приготувати на вечерю з курки, з чим подавати птицю і як корисно і смачно готувати м'ясо. Читайте прості рецепти з покроковими фото.

Як приготувати тушковані курячі стегна в мультиварці, просто, дієтичний рецепт.

Курячі сердечка з картоплею

Готується все близько1,5 години.

Для страви потрібні наступні продукти:

  • Курячі серця – пів кілограма;
  • Картопля – 1 кг;
  • Цибуля — 200 грам;
  • Сметана або вершки – 100 мл;
  • Часник – пара зубчиків;
  • Вода – 300 мл;
  • Пучок петрушки;
  • Рослинна олія;
  • Трохи солі і чорного меленого перцю.

Приготування:

  1. Готуємо потрошки, промиваємо і очищаємо від жиру, прожилок і згустків;
  2. Викладаємо сердечка на розігріте рослинне масло і смажимо їх 10 хвилин. Далі викладаємо їх в ємність з товстим дном;
  3. Очищаємо цибулю та нарізаємо у вигляді дрібних квадратиків. Ставимо сковороду на газ, наливаємо олію. У розігріте масло висипаємо шматочки цибулі і засмажуємо до готовності. Потім обсмажену цибулю висипаємо до сердечком;
  4. Чистимо картоплю, промиваємо і ріжемо кубиками. Засипаємо її в каструлю з іншими продуктами і наливаємо воду;
  5. Тушкується все на середньому вогні під закритою кришкою. Через півгодини потрібно посолити, поперчити і додати шматочки часнику;
  6. Через 10 хвилин додаємо туди сметану і вимикаємо вогонь;
  7. Картопля з сердечками настоюється на плиті 10 хвилин, і подається на стіл. Перед подачею все прикрашаємо зеленню.

Сердечка в клярі

Готується блюдо близько 40-50 хвилин.

Знадобляться наступні інгредієнти:

  • Свіжі курячі серця – 400 грам;
  • Рослинна олія;
  • 3 штуки курячих яєць;
  • Борошно – 100 грам;
  • Трохи солі і чорного перцю.

Приготування:

  1. Субпродукт промиваємо, очищаємо від жиру і згустків;
  2. Розрізаємо сердечка уздовж, але не до кінця. Далі трохи відбиваємо їх;
  3. Після цього готуємо кляр. У глибокій мисці змішуємо яйця з борошном. Все добре збиваємо. Додаємо туди сіль і перець;
  4. На сковороду наливаємо масло і розігріваємо його на середньому вогні;
  5. Сердечка умочують в клярі і поміщаються у розігріте масло. Обсмажуємо до золотистого кольору.

Тушковані сердечка з капустою

Готуються вони приблизно 1 годину.

Перед приготуванням слід придбати наступні інгредієнти:

  • Півкілограма субпродукту;
  • 700 грам білокачанної капусти;
  • Вода – 300 мл;
  • Рослинна олія;
  • Трохи солі і чорного перцю.

Приготування:

  1. Підготовлені і очищені сердечка викладаємо на розігріту олію і обсмажуємо 10-15 хвилин;
  2. Потім додаємо туди сіль і трохи чорного перцю;
  3. Невеликий вилок капусти необхідно нашаткувати у вигляді соломки;
  4. Засипаємо капусту до сердечком, заливаємо водою і закриваємо кришкою;
  5. Все тушкується до готовності капусти, приблизно 20 хвилин. Якщо виникне необхідність, можете додати солі і перцю.

Секрети приготування

Якщо потрібно скоротити час приготування, то покладіть сердечка в металеву ємність і налийте холодну воду. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Потім злийте воду і приступайте до основного приготування.
  • Гасити цей субпродукт можна не тільки у вершках або сметані. В якості соусу можна використовувати томат або кетчуп;
  • Крім солі, перцю, часнику в курячі сердечка можна додавати чебрець, коріандр, авокадо, орегано, імбир. Ці приправи додадуть їм незвичайний і вельми вишуканий смак;
  • Для того, щоб потрошкам надати соковитість і ніжність їх можна замочити в маринаді з оцту або соєвого соусу. Оцет або соєвий соус розвести з водою в пропорції 1:1 і викладаємо туди потрухи на півгодини;

Звичайно, як приготувати курячі сердечка, і з якими продуктами їх поєднувати — це вибір кожного. Але все ж цим продуктом можна з легкістю нагодувати всіх членів сім'ї і навіть гостей! Це дійсно смачний і корисний компонент, який можна приготувати з багатьма продуктами.

Що ще почитати: