24 июнь 2019 1 373

Як правильно приготувати млинці на сухому молоці

Смачні і ароматні млинці завжди бажані на столі в будні і в свята. Вони вважаються символом сонця. Приготування не вимагає великої кількості продуктів, тому вони завжди виручають господиню по приходу гостей.

Простий рецепт млинців з сухим молоком
Інгредієнти Кількість
борошна пшеничного - пара склянок
сухого молока - 5 ст. л.
води - 3 склянки
яєць - 2 шт.
цукру - 1,5 ст. л.
солі - 0,5 ч. л.
рослинної олії - 3 ст. л.
вершкового масла - для змащення млинців
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 306 Ккал

Сухе молоко добре підходить для млинцевого тесту, так як завжди під рукою і легко розлучається.

Щоб отримати ажурні млинці на сухому молоці, не обов'язково використовувати соду. Можна просто просіяти борошно, наситивши її киснем. Для створення основи слід відновити сухе молоко. Для цього береться чверть склянки води, в яку всипається порошок молока.

Суміш необхідно ретельно розмішати, позбувшись від всіх грудок. Залишилося додати сіль, цукор, яйця. Є й інший спосіб. Сухе молоко перемішується з сіллю, цукром. Потім додайте збиті яйця. Тісто ретельно розмішують. Тепер до отриманої основі можна додати воду, вона повинна бути теплою.

Дуже важливо зробити тісто без грудок. Можна скористатися міксером. При його відсутності потрібно освоїти техніку з'єднання борошна і яєчно-молочної суміші. Суміш вливається в борошно поступово, при безперервному помішуванні допомогою ложки або віночка. Первісна маса буде мати консистенцію сметани, як на оладки. Після отримання однорідності можна доливати воду і розмішувати. У готове тісто обов'язково додається рослинне масло.

Спочатку треба трохи підігріти сковороду, налити масло і чекати її розжарювання. Для перевірки готовності до процесу випікання роблять пробу краплею тесту. Якщо вона починає шипіти і тверднути по колу – можна приступати.

Набране тісто ополоником розподіляється рівномірно по площині сковороди, шляхом повертання її по колу. Коли поверхню млинця зарум'яниться, загусне, можна перевертати його з допомогою широкої лопатки.

Необхідно час від часу знову змащувати сковороду маслом. Можна скористатися силіконової пензликом або наткнутым на вилку шматочком сирої картоплі або сала, змоченим в рослинному маслі. Готові млинці укладають один поверх іншого, промазуючи вершковим маслом. Якщо вони будуть з'їдені не відразу, то можна просто накрити їх рушником.

 

Тонкі млинці з дірочками

Дірочки в млинцях на сухому молоці виходять за допомогою використання гашеного соди. Основні компоненти:

  • пшеничне борошно -80 -200 гр;
  • сухе молоко – 2 ст. л. з гіркою;
  • цукор-пісок– 2 ч. л. з гіркою;
  • сіль, лимонна кислота;
  • 200 мл води;
  • одне яйце;
  • чверть ч. л. соди;
  • олія соняшникова – 1 ч. л.;

Тривалість приготування – 1 година; калорійність -360 ккал/100 р.

У теплу кип'ячену воду всипається порошок сухої молочної суміші, що перемішується. Слідом вносять сіль, цукор і яйце. Після ретельного збивання віночком не повинно залишатися грудочок. Соду гасять лимонною кислотою у великій ложці.

Після додавання кількох крапель води починається процес гасіння. Після додавання її до тесту і перемішування можна починати поступово всипати борошно. Для отримання однорідної консистенції використовується віночок.

Тісто потрібно робити рідким, тоді блін вийде тонкими. Можна залишити його постояти 20 хвилин до повного розчинення грудочок.

Масло наливають на сковороду, нагрівається протягом 20 хвилин до гарячого стану. По центру тіста потрібно створити воронку, постійно перемішуючи його. В цю воронку вливається гаряче масло. Можна виливати порцію тесту на сковороду і випікати перший млинець.

Брокколі, запечене в духовці — страва, яка чудово підійде для дієтичного меню.

Спробуйте приготувати пиріг з шинкою і сиром — кілька простих домашніх рецептів.

Читайте як приготувати обладнаний рибний пиріг з минтая.

Млинці на сухому молоці і дріжджах

Знайомі з дитинства млинці за рецептом бабусі робляться із застосуванням дріжджів. Дріжджове тісто складається з:

  • 1,5 склянки просіяного борошна;
  • 500 мл води;
  • 5 ст. л. сухого молока;
  • трьох яєць;
  • 15 г сухих дріжджів;
  • 0,5 склянки цукру;
  • третини ч. л. солі;
  • 4 ст. л. соняшникової олії.

Тривалість випікання – трохи більше 1 години; калорійність – 200 ккал/100 р.

У склянці розведеного теплою водою сухого молока розчиняється цукор, дріжджі, сіль. Після того, як дріжджі розійдуться, можна всипати половину склянки борошна. Накрите рушником тісто залишають до початку процесу бродіння.

Тісто з опарою зробить млинці пишніше. Якщо часу мало, можна просто засипати всі інгредієнти і дати тісту піднятися. Залишилося влити решту молока, борошно і вбивають яйця.

Додавши масло, тісту знову дають настоятися в теплі. Як тільки тісто починає осідати, можна приступати до випікання дріжджових млинців.

Млинці з борошна для млинців і сухого молока

На сухому молоці можна приготувати американські млинці – панкейкі. Для цього потрібні компоненти:

  • борошно блинная -1 склянки;
  • розведене сухе молоко – 1 стакан;
  • цукор – половина склянки;
  • розпушувач -1 ч. л.;
  • пара яєць;
  • масло рослинне – 2ст.л.;
  • вода тепла – 2 склянки;
  • сіль, ванілін – по щіпці.

Тривалість готування – 45 хвилин; калорійність – 232,4 ккал/100 р.

Приготування тіста починається зі змішування всіх наявних сухих інгредієнтів. В окремій ємності збиваються яйця, а потім акуратно, повільно, з допомогою віночка вводяться в тісто. Після додавання рослинного масла і перемішування можна починати випікання.

Сковорода розігрівається без використання масла. Пропечений млинець сигналізує про необхідність перекидання допомогою з'являються бульбашок. Панкейкі виходять повітряними, пишними.

Корисні поради

  1. Вибір сковороди для випікання повинен бути на користь чавуну, тефлону. Краще використовувати спеціальну млинцеву сковороду;
  2. Іноді млинці починають приставати до сковороді з чавуну. Щоб уникнути прилипання млинців сковороду прожарюють з сіллю, протирають рослинним маслом і промакивать паперовою серветкою;
  3. Зроблену з тефлону сковороду слід витирати після промивання. Засохлі краплі води часто стають причиною прилипання млинців.

Рум'яні млинці нікого не залишають байдужим, вони гарні для будь-якого приводу. Можна експериментувати, додаючи в тісто ваніль, корицю, імбир. Тоді випікання млинців стає ще й творчим процесом.

Що ще почитати: