25 март 2019 40

Як приготувати запечену форель у вершковому соусі

Цей вид риби відноситься до елітних, так як коштує недешево і, до того ж, знаходиться на межі вимирання! Так що якщо на вашій кухні раптом виявиться такий безцінний продукт, як форель, обов'язково використовуйте його по правильному призначенню.

Делікатес на сковороді
Інгредієнти Кількість
форелі - 650 г
лимона - ½ Шт.
лука - 1 шт.
вершків - 130 мл
солодкого перцю - 1 шт.
олії соняшникової - 35 мл
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 103 Ккал

Як готувати форель у вершковому соусі:

  1. Рибу промити, перевірити її на наявність кісток;
  2. Приправити спеціями і полити лимонним соком, дати постояти десять хвилин;
  3. Після це форель нарізати невеликими скибочками і обсмажити до рум'яності;
  4. Луку зняти шкірку, промити голівку і дрібно покришити;
  5. Солодкий перець розрізати навпіл, очистити його зсередини;
  6. Вимити і порізати смужками однакового розміру;
  7. Масло налити в сковорідку, прогріти його і всипати цибулю, тушкувати до м'якості;
  8. Потім всипати перець і готувати хоча б п'ять хвилин, помішуючи;
  9. Влити вершки і готувати ще стільки ж часу;
  10. В кінці приготування додати спеції, перемішати і додати рибу;
  11. Готувати близько двадцяти хвилин, довести до смаку і подавати.

Риба у вершковому соусі з сиром в духовці

  • 250 г філе форелі;
  • 10 г спецій;
  • 120 мл вершків;
  • 60 г сиру.

Час: 35 хв.

Калорії: 139.

Для запікання страви необхідно:

  1. Рибу ретельно вимити, обсушити її і акуратно зрізати шкірку з м'яса;
  2. Нарізати шматочками і натерти кожен з них бажаними спеціями;
  3. Сир подрібнити, як і завжди, теркою;
  4. Зсипати продукт в піалу, влити вершки і добре розмішати;
  5. Викласти шматочки риби в форму для запікання і залити її вершками;
  6. Прибрати в прогрітий до 210 градусів шафа на двадцять хвилин.

Форель, запечена у фользі з вершковим соусом

  • 3 стейка форелі;
  • 1 цибулина;
  • 220 мл вершків;
  • 1 лайм;
  • 60 г пармезану;
  • 15 г спецій;
  • 60 г моцарели.

Час: 1 год 25 хв.

Калорії: 115.

Що потрібно зробити:

  1. Промити стейки, викласти їх на обробну дошку і просушити серветками;
  2. Присипати спеціями, втерти їх, збризнути соком половини лайма і дати постояти хоча б чверть години;
  3. Другу половинку цитруса акуратно вимити і нарізати кільцями;
  4. Після цього рибу перекласти в миску, зверху викласти кільця лайма;
  5. Далі все це залити вершками і дати настоятися ще двадцять хвилин;
  6. Цибулю в цей час почистити, вимити і порізати кільцями або четвертинками;
  7. Форму для запікання викласти фольгою, розкласти зверху цибулю;
  8. На коренеплід розмістити рибні стейки і залити все соусом, в якому лежала форель;
  9. Накрити блюдо другим листом фольги і скріпити його з нижнім шаром;
  10. Духовку включити на 200 за Цельсієм і запікати рибу півгодини;
  11. Пармезан і моцарелу натерти, перемішати між собою;
  12. Дістати рибу через тридцять хвилин, зняти верхній шар фольги або просто розрізати його (акуратно, тому що звідти повалить неймовірно гарячий пар) і всипати стейки сиром;
  13. Повернути форму тому ще на п'ятнадцять хвилин, але цього разу без фольги.

Форель з овочами під вершковим соусом

  • 20 мл олії;
  • 850 г форелі;
  • 20 г суміші перців;
  • 50 г блакитного сиру;
  • 40 г вершкового масла;
  • 5 мл соку лимона;
  • 140 мл вершків;
  • ½ Качана брокколі;
  • 120 мл молока;
  • 1 солодкий перець;
  • 2 шматочки часнику.

Час: 45 хв.

Калорії: 118.

Процес приготування:

  1. Головний інгредієнт обов'язково вимити і потім обсушити;
  2. Нарізати порційними шматками і викласти на дошку;
  3. Присипати спеціями зі всіх сторін, ретельно втерти їх;
  4. Влити в сковороду олію і нагріти його;
  5. Викласти форель і обсмажувати її за п'ять хвилин з кожного боку на маленькому вогні;
  6. Сир дрібно покришити вручну;
  7. Залити його вершками і перемішати гарненько;
  8. Додати в масу сік лимона, молоко, сіль з перцем і попередньо очищений і подрібнений часник;
  9. Все з'єднати і дати настоятися двадцять хвилин;
  10. За цей час перець очистити від нутрощів, нарізати крупно;
  11. Брокколі розняти на суцвіття, вимити їх;
  12. Викласти на сковороду, додати шматочок масла і посолити;
  13. Тушкувати хвилин п'ять, помішуючи, потім додати вершкову масу;
  14. Закрити кришку, щоб довести все до кипіння;
  15. Вогонь зменшити і кип'ятити соус хоча б дві хвилини;
  16. Залити соусом рибу і готувати ще одну хвилину під кришкою.

Як приготувати страви з курячого філе на сковороді читайте в нашій статті.

Як приготувати смачний сирний суп з грибами читайте в нашій статті.

Візьміть на замітку рецепти свинячих відбивних на сковороді в клярі.

Готуємо в мультиварці

  • 30 г зеленої цибулі;
  • 2 стейка риби;
  • 1 томат;
  • 70 г твердого сиру;
  • 1 солодкий перець;
  • 180 мл сметани.

Час: 1 ч.

Калорії: 109.

Приготування форелі у вершковому соусі в мультиварці:

  1. Стейки ретельно вимити, потім сухими серветками обсушити їх;
  2. Посолити, присипати чорним перцем і помістити в чашу мультиварки;
  3. Включити режим випічки і закрити кришку на п'ять хвилин;
  4. Після цього відкрити мультиварку, стейки перевернути і знову закрити кришку на п'ять хвилин;
  5. За цей час зняти обгортку сиру, натерти його, як зазвичай, теркою;
  6. Зелену цибулю вимити, тонко нарізати його;
  7. Солодкий перець вимити, очистити всередині і нарізати його півкільцями;
  8. Помідор вимити, видалити зелену частину і порізати його кільцями;
  9. У сметану, всипати цибулю і половину сиру, перемішати;
  10. Коли риба буде готова, рівномірно розташувати зверху половину отриманого соусу;
  11. Зверху розкласти перець, помідори, посолити їх;
  12. Далі викласти залишки соусу і зверху посипати залишками сиру;
  13. Закрити кришку мультиварки і готувати страву тридцять хвилин.

Рецепт приготування рибки з вершково-грибним соусом

  • 750 р риби;
  • 35 г вершкового масла;
  • 270 г грибів;
  • ½ Лимона;
  • 340 мл вершків.

Час: 1 ч.

Калорії: 100.

Як працювати з продуктами:

  1. Рибу промити, нарізати філе шматочками і обсушити їх;
  2. Присипати шматки форелі спеціями і обов'язково втерти їх;
  3. Скропити лимонним соком і залишити маринуватися;
  4. Гриби почистити, нарізати їх дрібними кубиками;
  5. У сковороду покласти масло і всипати гриби;
  6. Помішуючи, тушкувати до випаровування рідини;
  7. Після цього влити вершки, довести їх до смаку і готувати до густоти;
  8. Рибу викласти у форму, залити соусом і запікати 25 хвилин при 180 градусах.

Корисні поради

Щоб після натирання риби спеціями у вас не залишався запах на руках, натріть їх лимонною цедрою або меленою кавою. Це стовідсоткове засіб, щоб прибрати рибний запах з шкіри.

Для запікання в духовці вибирайте форми як можна меншого розміру. Це потрібно для того, щоб ви могли повністю заповнити дно форми. Якщо дно не буде вкрите соусом, риба вийде дуже сухою.

Якщо ви купили рибу і не збираєтеся її готувати в ту ж хвилину, обов'язково забирайте її в герметичну ємність, начебто контейнера. Так як цей продукт дуже швидко псується, а крім цього віддає іншим продуктам свій запах, вбираючи при цьому чужий.

Щоб отримати максимально смачне і гаряче блюдо, радимо вам подавати рибу відразу ж після приготування. Повторно нагріте блюдо буде не таким смачним, як у свіжому вигляді.

Якщо ви збираєтеся готувати заморожену рибу, то розморозити її потрібно поступово, в друшляку, який помістити в миску, а її, в свою чергу, в холодильник. У холодильнику риба повинна бути на верхній полиці. При неправильному розморожуванні продукт при готуванні буде розсипатися.

У вас є цілих шість рецептів приготування смачної, корисної і соковитою форелі, а ви досі її не приготували? Це неможливо! Швидше приступайте і пробуйте страву, зачаруйте свої смакові рецептори!

Що ще почитати: