04 май 2019 5 304

Як смачно запекти стейки форелі в духовці

Цю ніжну рибу краще за все запікати в духовці, загорнувши її в кулінарний пергамент або фольгу. Справа в тому, що у форелі жирок зосереджений в черевці, а при такому способі готування він розподіляється максимально рівномірно.

Як і скільки запікати рибу в духовці
Інгредієнти Кількість
порціонних шматочків форелі з шкірою - 4 шт.
свіжої м'яти - 2-3 гілочки
естрагону - пучок
лимона - половинка
солі - за смаком
перцю - за смаком
олії оливкової - 25 мл
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 347 Ккал

Що стосується приготування, не надто ламайте голову. Головне, щоб блюдо вийшло їстівним. А для цього потрібно врахувати всі особливості готування.

Крок 1. Розігріти духовку до 180 C.

Крок 2. Приготувати маринад для форелі: дрібно натерту цедру лимона з'єднати з маслом, посолити, додати мелений перець і все добре перемішати.

Крок 3. Шматки риби натерти рясно маринадом. Добре промити гілочки зелені, потім обсушити паперовими рушниками.

Крок 4. Вистелити форму промасленим листом пергаменту. Викласти рибу у форму, разом із зеленню, відправити в духовку. Стежити, щоб шматочки не підгоріли. По закінченню 10 хв. полити стейки вином і готувати ще 15 хв.

Запечені в духовці рибні стейки, загорнуті у фольгу

Як приготувати ідеальну, смачну і дуже проста в готуванні форель, ви дізнаєтеся з цього рецепту.

Вам знадобиться:

  • 1 форель вагою від 300 до 400 м;
  • 3 кружечка лимона;
  • 2 гілочки або за смаком розмарин;
  • 2 гілочки або за смаком чебрець;
  • невеликий очищений часниковий зубчик;
  • 20 мл рафінованої олії (оливкової);
  • 25 мл сухого вина (білого);
  • 4 штуки помідорів черрі;
  • за смаком приправити.

На приготування потрібно: 60 хв. Одна порція (100 г): 299 ккал.

Як запекти стейки форелі у фользі в духовці:

Крок 1. Змішати сіль з перцем. Цією сумішшю натерти шматки риби. Гуртки лимона порізати на дольки. В шматочках риби зробити невеликий надріз і вкласти в них лимон.

Крок 2. Вистелити форму для випічки універсальної фольгою, влити трохи олії.

Крок 3. Викласти шматочки риби з лимоном, поруч покласти черрі, нарізані навпіл, часник, гілочки зелені.

Крок 4. Збризнути рибку маслом і будь-яким білим вином. Краї фольги з'єднати.

Крок 5. Розігріти духовку, поставити форму і запікати 25 хвилин. Відповідна температура для готування від 150 C до 180 C.

Як приготувати смачні борщ з щавлю. Обов'язково приготуйте цю страву, коли прийде час першої свіжої весняної зелені.

Візьміть на замітку нашу добірку страв з курячої грудки.

Як приготувати неймовірно смачний плов з м'ясом в мультиварці. Фото і покрокові рекомендації.

Як приготувати рибні стейки з овочами

Риба, доповнена овочами, стане по-справжньому делікатесним стравою. А запропонований нижче рецепт легко повторити на власній кухні.

Що необхідно:

  • 4 великих шматка форелі (по 200 г);
  • 1 кабачок цукіні;
  • 1 солодкий перець (червоний);
  • 6 штук помідорів черрі;
  • 1 цибулина;
  • ст. ложка лимонного соку;
  • ст. ложка оливкової олії (extra virgin);
  • за смаком суха суміш трав;
  • на свій розсуд приправляти спеціями.

Необхідний час: 90 хв. Порція 100 г містить: 260 ккал.

Як готувати форель стейками з овочами:

Крок 1. Нашаткувати стручок перцю, кабачок кубиками, черрі навпіл цибулину тонкими півкільцями.

Крок 2. Підготовлені овочі викласти у змащену форму, приправити за смаком спеціями та олією. Акуратно овочі перемішати, нехай трохи напитаются маринадом.

Крок 3. Зверху на овочі викласти шматочки риби, посипати травами, трохи солі, масла і лимонного соку.

Крок 4. Форель з овочами запікати 20 хвилин. Температура готування від 160 до 180 C. Рибу подають і в холодному і в гарячому вигляді.

Смачна веселкова форель у томатному соусі

Форель можна тушкувати в духовці в готовому томатному соусі, додавши трохи олії і мелених сухарів, але можна приготувати соус і самостійно з стиглих томатів.

Знадобиться на 3 персони:

  • 3 стейка форелі;
  • 20 г борошна;
  • 45 мл рослинного масла;
  • 160 г ріпчастої цибулі;
  • 15 г мелених сухарів;
  • 300 г готового соусу томатного (або свіжі помідори);
  • щіпка перцю горошком.

Час приготування: 25-30 хв. Порція 100 г страви: 250 ккал.

Як смачно запекти стейки райдужної форелі під томатним соусом:

Крок 1. Засипати сіль, перець горошком у ступку (чи іншу зручну ємність) гарненько розтерти, додати борошно. У цій суміші запанірувати шматочки риби, потім злегка підрум'янити на маслі.

Крок 2. Викласти на змащену маслом форму, навколо неї нашатковану кільцями цибулю.

Крок 3. Все залити соусом, посипати подрібненими сухарями, побризкати олією і запекти в духовці.

Порада: Для соусу подрібнити в блендері помідори без шкірки, додати спеції, трохи рафінованої олії. Якщо суміш вийде густе, влити трохи кип'яченої води, знову розмішати і проварити 10 хвилин.

Запікаємо в духовці ніжну рибку з картоплею

Форель, приготований за цим рецептом, їдять навіть ті, хто не любить рибні страви. А гості напевно зажадають добавки.

Необхідний набір продуктів:

  • 2 шматки (по 180 г) форелі;
  • 200г картоплі;
  • 100 г цибулі-порею;
  • 1 невеликий лимон;
  • 100 мл будь-якого білого сухого вина;
  • 4 гілочки кінзи для прикраси;
  • 1 шматочок кореня імбиру;
  • 60 мл олії рафінованої оливкової;
  • 8 г крупної солі;
  • 2 г меленого перцю.

Необхідний час: 45 хв. Порційна цінність в 100 г: 240 ккал.

Рецепт приготування стейків форелі з картоплею по кроках:

Крок 1. Лимон помити, нашаткувати кільцями. Очищати від цедри не потрібно.

Крок 2. Розігріти духовку до 190º C.

Крок 3. Промити картоплю, очистити від шкірки і нарізати гострим ножиком тонкими кільцями. Лук-порей нашаткувати кружечками.

Крок 4. Розкласти на столі 2 квадрата промасленого кулінарного пергаменту. На кожен викласти підготовлені картоплю з цибулею, зверху по шматку риби з кружечками лимона, посипати імбиром і полити вином. За смаком додати перець, трохи посолити.

Крок 5. Підняти куточки пергаменти вгору, з'єднати їх, щоб вийшов просторий мішечок. Перекласти їх на відповідний лист і запекти до готовності. Приблизний час 25 хвилин.

Крок 6. Подавати на стіл, виклавши пергаментні мішечки з рибою на тарілку. Прикрасити гілочками кінзи.

Риба з картоплею, помідорами чері та каперсами

З каперсами і білим сухим вином «дружить» практично будь-яка риба. Приготуйте по цьому рецепту форель, вийде чудово.

Вам знадобиться:

  • форель (стейки по 180 г) – 4 шматки;
  • жменька каперсів (консервованих);
  • десять штучок черрі;
  • середньої величини лимон;
  • 2-3 штуки картоплі;
  • вісім гілочок чебрецю;
  • 65 мл білого вина;
  • 80 мл олії без запаху (оливкової);
  • щіпка меленого перцю;
  • дрібка морської солі.

Необхідний час: 50 хв В одній порції (100 грам): 237 ккал.

Як приготувати:

Крок 1. Черрі розрізати навпіл, картоплю почистити і нашаткувати тонкими кружками.

Крок 2. На дно високої форми розкласти кружечки картоплі, потім половинки чері, все посипати консервованими каперсами, полити 35 мл оливкової олії, зверху розкласти шість гілочок чебрецю.

Крок 3. Шматочки рибки замаринувати. У ступці розтерти сіль, перець, листочки чебрецю, додати оливкове масло і перемішати. Цією сумішшю натерти рибу всередині і зовні.

Крок 4. Замариновану рибу викласти на картоплю з помідорами і поставити блюдо в духовку. Через п'ять хвилин полити форель білим вином. Після цього готувати ще 20 хв.

Три секрети від кулінарів

  1. Щоб у процесі готування фольга не прилипла до шматочку форелі, потрібно змастити лист рафінованою олією;
  2. Смачніше вийде, якщо укласти в черевце форелі ароматні трави, рясно обмазати шматочки маслом. Потім загорнути у фольгу кожен стейк окремо і відправити в духовку;
  3. Коли рибка приготується, викласти її на обробну дерев'яну дошку. Потім вичавити на неї сік з половинки лимона, другу частину плоду нарізати кружечками і покласти поруч, прикрасивши зеленню і великими маслинами. Рибу можна подавати на стіл через 10 хвилин.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: