04 март 2019 41

Як приготувати фрікасе з індички

Фрікасе – це найчастіше біле м'ясо, яке подається під соусом. Чимось схоже на гуляш, але не зовсім. Вам обов'язково потрібно спробувати, щоб до кінця зрозуміти, про що все-таки йде мова. Блюдо виходить насиченим, ситним і шалено смачним!

Базовий рецепт
Інгредієнти Кількість
масло оливи - 20 мл
вершки - 70 мл
цибулю - 30 г
сметана - 30 мл
філе індички - 150 г
цукіні - 50 г
спеції - за смаком
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 118 Ккал

Перед вами рецепт фрікасе з індички з класичним вершковим соусом. У нас індичка, але її за смаком можна замінити. Трохи цибулі і солодкого цукіні зробить блюдо ще краще!

Як приготувати:

  1. Цукіні обполосніть, за бажанням очистіть від шкірки.
  2. Далі плід наріжте півкільцями однієї товщини.
  3. Цибулю очистіть і промийте, дрібно порубаєте.
  4. У сковороді нагрійте масло, всипте цибулю і тушкуйте до м'якості.
  5. За цей час філе промийте, очистіть від жиру.
  6. Потім м'ясо наріжте невеликими шматочками і додайте до цибулі.
  7. Тушкуйте все разом, помішуючи, майже до повної готовності.
  8. Доповніть інгредієнти півкільцями цукіні.
  9. Готуйте ще п'ять хвилин, помішуючи.
  10. Сметану з'єднайте з вершками, вилийте масу до індички.
  11. Присипте вміст сковороди спеціями і тушкуйте до густоти соусу.

Порада: щоб соус був густим, використовуйте жирні вершки.

Фрікасе з індички з кабачками

Кабачки – це майже ті ж цукіні, але смак у них більш ніжний. Так що якщо вам подобаються легкі страви, обов'язково приготуйте будинку наступне фрикасе.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сметана 100 мл
індичка 0,6 кг
цибуля 1 головка
масло оливи 30 мл
кабачок 1 шт.
вершки 250 мл
спеції за смаком
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 г: 68 калорій

Як приготувати:

  1. Філе очистити від жиру, вимийте і наріжте кубиками.
  2. З лука зніміть піну і наріжте його четвертинками кілець.
  3. Кабачок вимийте і за бажанням очистіть.
  4. Обов'язково видаліть хвостики і потім плід дрібно наріжте.
  5. Прогрійте Масло в сковороді і викладіть цибулю.
  6. Гасіть його, помішуючи, до м'якості.
  7. Потім додайте м'ясо і обсмажте його до золотої скоринки.
  8. Введіть кабачки і тушкуйте все ще десять хвилин.
  9. Вершки з'єднайте зі сметаною, приправити спеціями.
  10. Вилийте до м'яса і готуйте фрікасе ще десять хвилин.

Порада: замість сметани для легкості можна використовувати йогурт.

Фрікасе з індички з овочами в маринаді

В наступному блюді буде багато особливого смаку, овочів і аромату. Це фрікасе не схоже на інші і саме тому воно гідно вашої уваги.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
кетчуп 15 мл
морква 1 шт.
соус теріякі 15 мл
цукор 10 г
спеції за смаком
філе індички 0,8 кг
томат 1 шт.
соєвий соус 40 мл
цибуля 1 головка
оцет 15 мл
рослинна олія 30 мл
борошно 15 г
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 98 калорій

Як приготувати:

  1. М'ясо ретельно вимийте і очистіть від усього зайвого.
  2. Наріжте скибочками невеликого розміру.
  3. У сковороді нагрійте достатньо масла.
  4. Викладіть м'ясо і смажте до рум'яності.
  5. В цей час очистіть цибулю, вимийте його і дрібно порубаєте.
  6. З моркви зріжте шкірку, промийте її і натріть.
  7. Солодкий перець вимити, вирізати серединку.
  8. Далі м'якоть поріжте дрібними кубиками або тонкою соломкою.
  9. Томат теж промийте, наріжте кубиками невеликого розміру.
  10. Кожні п'ять хвилин до готової індичці додавайте по одному компоненту. Спочатку цибулю, потім моркву, перець і в кінці томат.
  11. Присипте спеціями вміст сковороди, коли там буде вже всі п'ять компонентів.
  12. Оцет змішайте з кетчупом, і соєвим соусом теріякі.
  13. Додайте спеції і цукор, перемішайте.
  14. Всипте борошно і перемішайте так, щоб не було грудочок.
  15. Вилийте отриману масу до індички і тушкуйте все разом, поки соус не стане густим.

Порада: борошно можна замінити крохмалем.

Як приготувати з грибами

Гриби – ароматний продукт, який здатний зробити страви більш поживними. Наступний рецепт відрізняється соковитістю і яскравістю смаку.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
курячий бульйон 0,1 л
цибуля 1 головка
петрушка 30 г
масло оливи 20 мл
білі гриби 0,4 кг
лимон 65 г
часник 2 шматочка
філе індички 0,7 кг
біле вино 150 мл
спеції за смаком
жовтки 2 шт.
вершкове масло 40 г
вода 15 мл
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 г: 91 калорія

Як приготувати:

  1. Філе ретельно промийте, очистіть від жил і плівок.
  2. Наріжте кубиками одного розміру.
  3. У сковороду покласти вершкове масло і влийте рослинне.
  4. Змішайте їх і викладіть м'ясо.
  5. Обсмажте, помішуючи, до рум'яності з усіх боків.
  6. Коли воно буде готове, перекладіть на блюдо, накрийте.
  7. Цибулю очистіть і промийте, дрібно порубаєте.
  8. Викладіть замість м'яса на сковороду, туди ж і цілі зубчики часнику.
  9. Тушкуйте протягом п'яти хвилин, помішуючи.
  10. Додайте до цибулі з часником індичку, влийте вино.
  11. Дайте закипіти і тушкуйте тридцять хвилин під кришкою.
  12. Гриби почистіть і наріжте скибочками.
  13. Всипте їх до м'яса через півгодини разом з подрібненою петрушкою.
  14. Влийте бульйон і додайте спеції, тушкуйте ще півгодини.
  15. Два сирих жовтка в цей час з'єднайте з водою, соком лимона і спеціями.
  16. М'ясо обсмажиться, влийте соус до індички і швидко перемішайте, щоб жовтки не встигли згорнутися.
Порада: для пікантності можна додати подрібнений стручок чилі.

З весняними овочами

Дуже незвичайний варіант домашнього фрикасе. У ньому будуть редиска, морква, зелений горошок прямо в стручках і трохи цибулі, свіжої зелені. Хочеться спробувати?

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спеції за смаком
кріп 20 г
філе індички 0,5 кг
морква 5 шт.
зелений горошок 150 г
масло оливи 20 мл
цибуля 1 головка
редиска 4 шт.
мед 15 мл
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 69 калорій

Як приготувати:

  1. М'ясо промийте і очистіть від зайвого жиру.
  2. Наріжте індичку скибочками невеликого розміру.
  3. Цибулю почистіть і промийте, наріжте півкільцями.
  4. Морква промийте, зріжте шкірку і порубаєте коренеплоди кільцями.
  5. Редиску обполосніть, уберитк хвостики.
  6. Розріжте кожну з них на чотири частини.
  7. Стручки горошку промийте, видаліть хвостики.
  8. Сотейник з водою поставте на плиту.
  9. Доведіть воду до кипіння і покладіть в неї кільця моркви.
  10. З моменту закипання варіть коренеплід п'ять хвилин.
  11. Потім помістіть до нього редис і горошок.
  12. Дайте закипіти і варіть ще дві хвилини.
  13. Після цього злийте вміст сотейника на друшляк або сито, нехай вода стече.
  14. У сковороді нагрійте масло і викладіть туди шматочки філе.
  15. Помішуючи, обсмажте їх до золотої скоринки.
  16. Всипте цибулю і тушкуйте до м'якості.
  17. Додайте варені овочі, спеції, мед і тушкуйте разом ще п'ять хвилин.
  18. Кріп промийте і дрібно порубаєте.
  19. Присипте їм готове блюдо і подавайте до столу.

Порада: за бажанням можете прикрасити страву кільцями лимона.

Читайте також, як можна приготувати ніжну індичку в соєвому соусі.

Рекомендуємо готувати фрикадельки з індички для дітей і дорослих з нашим простим рецептами. Ну дуже смачно, переконайтеся самі!

А тут ви дізнаєтеся, як готувати індичку з ананасами на сковороді в духовці і мультиварці.

Приготування в мультиварці

Якщо у вас є мультиварка, то приготування не забере багато часу. Диво-машина зуміє допомогти вам так, що готування перетвориться на суцільне задоволення!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 50 мл
часник 20 г
філе індички 450 г
спеції за смаком
цибуля 2 головки
печериці 0,2 кг
сік лимона 20 мл
вершки 250 мл
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 106 калорій

Як приготувати:

  1. Філе промийте, вимийте і очистіть від жиру і плівок.
  2. Наріжте його смужками однієї товщини.
  3. Збризніть соком лимона, перемішайте і залиште маринуватися на двадцять хвилин.
  4. Гриби очистіть і наріжте довільно.
  5. З лука зніміть піну, обполосніть його і дрібно порубаєте.
  6. Часник позбавте від шкірки, пропустити через прес.
  7. У каструлю налийте олію і включіть режим смаження.
  8. Всипте м'ясо і обсмажте його до золотистого кольору.
  9. Потім додайте часник і гриби з цибулею.
  10. Туди ж — спеції, тушкуйте все разом десять хвилин.
  11. Влийте вершки і в режимі гасіння готуйте страву двадцять хвилин.
Порада: перед подачею можете присипати блюдо тертим сиром.

Корисні поради

Щоб м'ясо залишалося соковитим всередині, обов'язково обсмажуйте його до рум'яної скоринки. Саме вона запечатает весь сік всередині, в результаті ваше блюдо вийде неймовірним!

Не бійтеся експериментувати і додавати різні спеції. Починаючи з паприки і сухого часнику і закінчуючи чебрецем і розмарином. Буде смачно, головне, пам'ятайте про міру!

Фрікасе – це соковите м'ясо в ароматному і насиченому соусі, в яке неможливо не закохатися. Обов'язково доповніть його улюбленим гарніром, щоб повноцінно насолодитися усіма смаками. Приємного апетиту!

Що ще почитати: