04 июнь 2019 2 107

Рецепти страв зі свининою і болгарським перцем

Зі свининою і болгарським перцем можна приготувати як перші, так і другі страви. При виборі продуктів якості м'яса варто приділити особливу увагу. Тільки м'ясо молодого здорового тваринного буде виходити м'яким і соковитим після обробки.

Тушковане м'ясо з болгарським перцем
Інгредієнти Кількість
свинини - 800 г
лука - 2 шт.
перцю (взяти червоний ґрунтовий) - ½ Кг
олії - 2 ст. л.
томатів, законсервованих у власному соку - 800 г
перцю і солі - за смаком
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 140 Ккал

Загасивши свинину, можна отримати ситне друге блюдо. Так як свинина важко засвоюється і містить багато калорій, то в якості гарніру слід вибирати каші: рис, гречку. З макаронами або картоплею може вийти велика навантаження на шлунок.

Рецепт тушкованої свинини з болгарським перцем на сковороді по крокам:

  1. Свинину ріжуть придатними для гасіння шматочками. Лук ріжеться на півкільця, перець — тонкими скибочками;
  2. На конфорку, включену на максимальну температуру, ставлять сковороду з товстим дном і високими стінками. В неї наливають олію і, помішуючи, обсмажують в ньому шматочки м'яса 10-15 хвилин. Відкладають підсмажену свинину на окрему тарілку;
  3. При середньому значенні температури у тому ж маслі обсмажують цибулю 5 хвилин, засипають перець і готують таким же чином ще 5 хвилин (при цьому потрібно помішувати продукти ложкою або лопаткою);
  4. Томати розминають в маринаді, в якому вони були законсервовані. Разом з сіллю, перцем, додають їх у сковороду. Туди ж доливають воду (кип'ячену, гарячу, 250 мл). Перемішують продукти;
  5. Коли маса досягне кипіння, вогонь зменшують до мінімуму, закривають кришкою і залишають на годину, поки свинина не стане м'якою, соковитою і рівномірно провареної.

Гуляш зі свинини з перцем в мультиварці

Приготувати нескладну друге блюдо зі свинини, витративши на цей процес мінімум зусиль, можна, використовуючи мультиварку.

Продукти:

  • ½ Кг свинини;
  • по 1 шт. цибулі, болгарського перцю (бажано зеленого, досить великого), помідорів і моркви;
  • по 40 мл сметани 20 %-ной і томатної пасти;
  • 40 р борошна пшеничного;
  • 20 мл раст. масла;
  • 10 г кмину;
  • перець, сіль.

Гуляшу доведеться приділити 1,5 ч.

Калорійність на 100 г: 148 ккал.

Свинину ріжуть на кубики, обвалюють в борошні, змішаної з сіллю і перцем. Кладуть м'ясо в ємність мультиварки і включають «Випічку» на 20 хвилин. Потім засипають до свинини кільця цибулі і моркву, перетерту на стороні великої терки.

Готують ще 10 хвилин при режимі «Смаження» або «Випічки». Додають томати, перець, пасту і сметану, спеції. Запускають режим «Гасіння» і готують годину.

Кабачки з помідорами і сиром в духовці — однієї з найбільш простих страв, яка між тим смачне і оригінальне.

Як робити ганаш для обробки тортів і десертів в домашніх умовах читайте в нашій статті.

Скільки готувати ніжну індичку до готовності для дієтичного супу.

Свинина, запечена з болгарським перцем і помідорами в духовці

Духовка дозволяє зберегти більше корисних властивостей м'яса і овочів, страва виходить соковитим і ароматним.

Продукти:

  • ½ Кг свинини;
  • 7 картоплин (без гнилих і зелених ділянок);
  • по 1 шт. томату (вибирають зрілий, міцний овоч), цибулі і перцю;
  • 50 мл раст. масла – для дека або іншого посуду, в якій готуватимуть;
  • по 100 г майонезу і сиру твердого сорту;
  • сіль.

На блюдо піде: 1 ч.

Калорійність на 100 г: 143 ккал.

Етапи приготування:

  1. Картопля звільняють від шкірки, нарізають кружальцями, цибулю, томати, перець ріжуть на кільця. М'ясо можна різати соломкою або квадратиками;
  2. Посуд, в якій свинина буде готуватися, змащують маслом. Потім викладають картоплю. Зверху трохи поливають його майонезом. Наступним викладають цибулю, на нього – м'ясо. Знову поливають майонезом. Солять, перчать. Останніми розкладають перець і томати. Додають ще трохи майонезу;
  3. Овочі посипають натертим сиром. У посуд доливають трохи води. У духовку ставлять ємність з стравою на 30 хвилин при температурі не сильно вище середньої;
  4. Останні 5 хвилин готують при високій температурі, щоб сир утворив корочку на блюді.

Рецепт супу з свинини з локшиною і болгарським перцем

Ароматний і густий суп зі свининою, овочами і локшиною вгамує почуття голоду надовго.

Продукти:

  • 300 г свинини;
  • 100 г локшина (підходять яєчна, гречана, пшенична);
  • по 2 шт. моркви і перцю (ґрунтового);
  • 1 ст. л. раст. масла – для піджарки;
  • 3 картоплини;
  • 1 шт. цибулі;
  • сіль.

Провести на кухні доведеться 1 ч.

Калорійність на 100 г: 90 ккал.

Продукти промивають і ріжуть, як більше подобається, для супу. Спочатку варять свинину – для цього її опускають у доведену до кипіння воду. Через 40 хвилин прибирають сміття, піну, засипають цибулю і моркву. Потім кладуть картоплю і сіль. Через 15 хвилин засипають перець і поламаний на шматочки локшину. Згідно з побажаннями досипають спеції. Коли рідина досягне кипіння, варять суп 5 хвилин. Відключають конфорку і чекають 15 хвилин до подачі.

Свинина з перцем і білим вином

Для святкового обіду можна приготувати свинину, заливши її білим вином. Це блюдо буде добре виглядати зі свіжими овочами і гарніром з рису. До м'яса можна додати будь-яку зелень, у відповідності з уподобаннями. Вистачить одного порубаного пучка.

Продукти:

  • 1,5 кг свинини;
  • 250 г цибулі;
  • 3 шт. перцю (взяти 2 зелених і 1 іншого кольору, щоб страва була більш яскравим);
  • 20 мл раст. масла;
  • 4 зубчики часнику;
  • 150 мл білого вина;
  • сіль, перець, порізана зелень.

Витратити на роботу над м'ясом доведеться: 1,5 ч.

Калорійність на 100 г: 197 ккал.

М'ясо ріжеться придатними для гуляшу шматками. Очищений від шкірки цибулю ріжуть на півкільця, обсмажують його трохи олії. Додають до цибулі порізаний соломкою перець, роздавлений часник. Коли пройдуть 5 хвилин, кладуть на сковороду м'ясо, продовжують смажити, поки з нього не почне виділятися прозорий сік. Потім додають вино, спеції, перемішують, закривають кришкою і залишають на 30 хвилин (температуру роблять мінімальної). По закінченні цього часу до м'яса можна додати зелень. Перед подачею воно повинне постояти під кришкою вже не на плиті ще 10 хвилин.

Корисні поради

При приготуванні страв зі свинини потрібно попередньо обробити м'ясо: помити і висушити за допомогою серветки або паперового рушника. Після обсушування слід перевірити, чи не залишилися на м'ясі фрагменти папери.

Щоб вибрати гарне м'ясо, слід перевірити його колір і запах. Свинина відрізняється рівномірним забарвленням світло-рожевого кольору. Прожилки і кістки повинні бути білими, а не жовтими або сірими. Поверхня м'яса – пружна, волога, але не липка. Не повинно бути неприємного запаху.

Свинину потрібно готувати досить довго, її не слід вживати недовареною, погано просмажене або не пропекшейся. Щоб не помилитися, потрібно дотримуватися вказівок рецепта.

Перець для приготування страв вибирають будь-якого кольору – можна використовувати поєднання різних кольорів, щоб страва виглядало нарядно і яскравіше. Всі кісточки з овоча слід видалити.

Часто вживати свинину не варто, так як вона важко засвоюється і дуже калорійна. Але іноді так приємно порадувати себе, сім'ю або гостей смачними і поживними стравами з цього ніжного м'яса з болгарським перцем.

Що ще почитати: