14 апрель 2019 39

Як приготувати яловичину з болгарським перцем

Здається, це блюдо саме звичайне. Але на ділі смак і аромат його просто незабутні! Солодкий перець, соковите м'ясо та багато інших овочів і добавок створюють справжню насолоду. Всі рецепти перевірені нами, тому сміливо можна приступати до ним прямо зараз.

Яловичина з болгарським перцем на сковороді
Інгредієнти Кількість
рослинна олія - 30 мл
сіль - за смаком
яловичина - 0,7 кг
соєвий соус - 40 мл
цибулю - 1 головка
часник - 5 шматочків
солодкий перець - 1 шт.
зелень - 10 г
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 г: 180 Ккал

Простий і досить швидкий варіант смачного обіду або вечері. Всі продукти нам знайомі, але разом вони неймовірні!

Як приготувати:

  1. Яловичину вимити, очистити від плівок і жиру.
  2. Нарізати невеликими шматочками.
  3. Перець помити, вирізати його нутрощі.
  4. М'якоть нарізати соломкою.
  5. Цибулю почистити і нарізати півкільцями.
  6. Часник почистити і пропустити через прес.
  7. М'ясо з'єднати з цибулею і перцем.
  8. Посолити і трохи віджати, щоб овочі дали сік, залишити на півгодини.
  9. У сковороді нагріти масло, викласти масу.
  10. Обсмажити трохи її з усіх сторін.
  11. Додати соєвий соус і зелень, тушкувати до готовності.
Порада: замість часнику можна використовувати чилі для пікантності.

Яловичина в соєвому соусі з солодким перцем

Багато перцю, соковите м'ясо, трохи оригінального соусу — і вечеря подано!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 30 мл
яловичина 250 г
чилі 1 стручок
крохмаль 2 дрібку
рис 200 г
херес 30 мл
борошно 5 г
сіль за смаком
солодкий перець 3 шт.
соєвий соус 40 г

Піде на приготування – 40 хвилин.

В одній порції – 212 калорій.

Як приготувати:

  1. Рис промити до прозорості.
  2. Потім засипати в каструлю і налити необхідну кількість води.
  3. Дати закипіти і варити двадцять хвилин.
  4. М'ясо в цей час промити і очистити.
  5. Нарізати його смужками і обваляти в борошні.
  6. Третина соєвого соусу з'єднати з невеликою кількістю хересу.
  7. Полити м'ясо і прибрати його в холодильник.
  8. Головний інгредієнт вимити, видалити серединки у всіх трьох плодів.
  9. М'якоть нарізати тонкими смужками.
  10. Чилі вимити, очистити від насіння і нарізати м'якоть дрібно.
  11. З'єднати її з соєвим соусом, залишками хересу і крохмалем.
  12. Додати сіль, все з'єднати.
  13. У сковороді нагріти масло і обсмажити на ньому м'ясо до рум'яності.
  14. Перекласти на тарілку і зберегти в теплі.
  15. У сковороду відправити солодкий перець і обсмажити до легкої рум'яності.
  16. Додати чилі з соєвим соусом і довести до кипіння.
  17. Всипати м'ясо і тушкувати ще хвилин п'ять.
  18. Подавати з гарячим рисом.

Порада: щоб рис вийшов розсипчастим, візьміть пропарений.

Як загасити м'ясо з томатами і перцем

Дуже смачно, соковито і солодко. Томати дають не тільки колір, але й аромат і помпезний смак такому простому м'ясної страви.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 30 мл
яловичина 500 г
сіль за смаком
солодкий перець 2 шт.
томати 3 шт.

Піде на приготування – 45 хвилин.

В одній порції – 135 калорій.

Як приготувати:

  1. Яловичину вимити і почистити, нарізати скибочками.
  2. Додати сіль, перемішати вручну, шматочки трохи відбити.
  3. У сковороді нагріти масло і обсмажити на ньому м'ясо до готовності.
  4. Солодкий перець вимити і очистити всередині.
  5. Помідори помити, помити і порізати на кубики.
  6. Додати до м'яса і гасити всі компоненти до повної готовності.

Порада: можна подавати, присипавши кунжутом.

Візьміть на замітку, як легко і просто загасити яловичину з цибулею — відмінне блюдо з ніжним ароматом.

Дізнайтеся з наших рецептів всі способи приготування яловичини в томатному соусі.

Тут вас чекають пікантні салати з яловичиною та квасолею для гурманів.

Яловичина з болгарським перцем і грибами

У цьому рецепті яловичини з болгарським перцем буде дійсно багато інгредієнтів. Все до жаху смачно, так що потрібно обов'язково спробувати!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор 5 г
солодкий перець 2 шт.
спеції за смаком
часник 1 головка
рослинна олія 100 г
вода 0,2 л
яловичина 1,5 кг
сіль за смаком
баклажан 1 шт.
гриби 0,5 кг
цибуля 3 головки
томати 3 шт.
соєвий соус 30 мл

Піде на приготування – 1 годину.

В одній порції – 127 калорій.

Як приготувати:

  1. М'ясо вимити і очистити від плівок, нарізати скибочками.
  2. Воду змішати з соєвим соусом і вилити в миску.
  3. Викласти туди м'ясо і ретельно перемішати все.
  4. Три часточки часнику почистити і відправити до м'яса через прес.
  5. Всипати цукор, з'єднати все ще раз і дати настоятися чверть години.
  6. Гриби в цей час почистити, нарізати пластинками.
  7. У сковороді нагріти частина масла.
  8. Всипати гриби і тушкувати хвилин десять.
  9. На цьому етапі викласти подрібнену цибулю.
  10. Тушкувати до готовності, періодично помішуючи.
  11. Після цього перекласти все це в тарілку.
  12. У сковороду додати подрібнений перець.
  13. Тушкувати хвилин п'ять, потім додати порубані томати і баклажани.
  14. Готувати разом ще чверть години.
  15. У сковороду вилити залишки олії і обсмажити на ньому до готовності м'ясо.
  16. Через тридцять хвилин додати гриби і через десять хвилин — овочі.
  17. Тушкувати все разом хвилин п'ять хвилин з залишками часнику і спеціями.
Порада: як грибів краще взяти лісові, вони більш ароматні.

Корисні поради

Яловичина з болгарським перцем найчастіше готується в Азії. Саме тому її зазвичай подають з кунжутом і перцем чилі. Якщо свіжого стручка у вас немає, можна використати червоний мелений перець або просто багато часнику.

Щоб блюдо вийшло більш легким, додайте до компонентів трохи сметани або йогурту. Вони додадуть ніжності і заберуть гостроту, якщо та присутня. Крім цього, подібні інгредієнти зроблять соус насиченим.

Використовуйте свіжу зелень, її не варто боятися. Саме цей продукт найчастіше надає страві свіжості. Це може бути кріп, естрагон, м'ята, базилік, петрушка і багато іншого. Скільки існує різних видів зелені на сьогоднішній день, вдумайтеся тільки! І всі вони пахнуть по-різному, надають стравам якийсь особливий смак.

Спеції – ще один хороший спосіб урізноманітнити звичне блюдо. Можна взяти щось пікантне, можна легке і ароматне або, навпаки, пряне і різке. На ваш смак! Краще беріть цілі зерна і подрібнюйте в ступці, так буде ароматнішим і смачніше.

Яловичина з солодким перцем не може не подобатися. Все готується дуже просто, а виходить незабутньо смачно! Це блюдо точно сподобається кожному члену вашої родини. Приємного апетиту!

Що ще почитати: