24 июнь 2019 2 318

Як швидко і смачно приготувати оладки з сиру

У приготуванні сирних оладок сир мається на увазі не як добавка, а основа. Тобто білосніжний сир буде входити до складу тесту. Здивовані? Тоді давайте швидше пробувати, щоб разом відчути цю ніжність.

Оладки з сиром на молоці
Інгредієнти Кількість
молока - 125 мл
курячих яєць - 2 шт.
разрыхляющего порошку - 5 г
ванілі - 5 г
будь-якого сиру - 260 р
піску цукру - 45 г
пшеничного борошна - 170 г
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 199 Ккал

Процес приготування:

  1. Яйця поділити і в першу чергу використовувати жовтки;
  2. Помістити в миску глибше, додати ваніль, сир і цукор;
  3. Маса розтерти в однорідну текстуру за допомогою виделки або заглибного блендера;
  4. Білки прибрати в холодильник, щоб їх потім було легше збити;
  5. До отриманої маси влити молоко, перемішати до однорідності;
  6. Далі чергу борошна і розпушувача, але лише з допомогою сита;
  7. Додавати частинами, розмішуючи все в гладку текстуру;
  8. Білки трохи посолити і почати їх віночком збити до піків;
  9. Вмішати отриману легку масу в тісто за допомогою лопатки;
  10. Сковороду розігріти олію і смажити оладки з усіх боків до рум'янцю.

Рецепт дріжджових оладок з сиром

  • 270 г жирного сиру;
  • 240 мл молока;
  • 20 г ванілі;
  • 60 г вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 20 г мокрих дріжджів;
  • 60 г цукру піску;
  • борошно.

Час приготування – 2 години 35 хвилин.

Калорії – 254.

Порядок дій:

  1. Молоко підігріти до теплого стану, не кип'ятити його;
  2. Перелити в миску і покришити в нього дріжджі і повністю розчинити їх;
  3. Всипати цукор, теж розвести в теплій масі всі кристали;
  4. Далі половину борошна знову ж таки з допомогою сита;
  5. Перемішати до однорідності, прикрити і помістити в тепле місце, щоб маса піднялася апетитною пишною шапочкою;
  6. Коли виросла, додати залишки борошна і знову розмішати до однорідності, але дуже акуратно, щоб ні в якому разі не пошкодити роботу активних дріжджів;
  7. На цей раз накрити миску і поставити в тепло на цілу годину;
  8. За цей час яйця змішати з сиром і перебити до однорідної кремоподібної маси;
  9. Всипати ваніль, трохи солі і знову все перемішати;
  10. Масло покласти в сотейник і розтопити його на плиті або в мікрохвильовій печі;
  11. У підросло тісто додати яєчну масу, перемішати рівну текстуру;
  12. Влити олію і знову ретельно перемішати;
  13. Прибрати в тепло, щоб ще раз підросло, і після цього смажити на сковороді до рум'яності.

Сирні оладки зі сметаною

  • 240 г сиру;
  • 45 г пшеничного борошна;
  • 2 курячих яйця;
  • 5 г порошку для випічки;
  • 45 г цукру;
  • 60 г сметани.

Час на приготування – 35 хвилин.

Калорії – 190.

Рецепт покроково:

  1. В першу чергу довести сир до стану крему. Зробити це можна за допомогою заглибного блендера або ж сита;
  2. Додати борошно частинами, утворюючи масу, схожу на густу сметану;
  3. Далі вбити яйця, додати сметану, цукор, порошок і все це збити до однорідності;
  4. Розжарити сковороду, прогріти на ній трохи олії;
  5. Викладати оладки столовою ложкою і смажити з обох боків до красивої рум'яної скоринки.

Сирні оладки на кефірі з яблуками

  • 240 г сиру;
  • 130 г цукру піску;
  • 2 яблука;
  • 5 г соди;
  • 250 мл будь-якого кефіру;
  • 240 г борошна.

Час приготування – 40 хвилин.

Калорії – 166.

Етапи приготування:

  1. Головним інгредієнтом є сир і тому він повинен бути ідеальним. Для цього треба довести його до кремового стану;
  2. Покласти в сито і пропустити його з допомогою ложки;
  3. В однорідну масу влити кефір, додати яйце, соду і цукор;
  4. Перемішати з допомогою віночка, лопатки або заглибного блендера;
  5. Яблука сполоснути, за бажанням очистити і натерти теркою;
  6. Додати їх у тісто, перемішати;
  7. В самому кінці додати борошно, в обов'язковому порядку скориставшись ситом;
  8. Нагріти сковороду тісто і смажити в олії, формуючи ложкою оладки.

Бананові оладки з сиром без борошна

  • 15 г цукрового піску;
  • 1 банан;
  • 1 яйце;
  • 30 г крохмалю;
  • 130 г сиру;
  • 5 г порошку для випічки.

Час приготування – 35 хвилин.

Калорії – 156.

Алгоритм дій:

  1. Банан очистити і порізати кільцями;
  2. Помістити в миску і розім'яти виделкою або перебити заглибним блендером. У другому випадку маса буде більш однорідної, без великих шматочків;
  3. Додати до нього сир, але через сито або ж додати, а потім всі разом пробити ще раз;
  4. Посолити трохи, додати цукор і яйце, порошок для випічки;
  5. Перемішати і додати крохмаль, скориставшись ситом, перемішати до однорідності;
  6. Смажити оладки в гарячому олії до рум'яності з усіх боків.

Дієтичні оладки з сухофруктами в духовці

  • 180 мл знежиреного кефіру;
  • 1 яйце;
  • 3 г соди;
  • 60 г сухофруктів;
  • 30 мл меду;
  • 150 г знежиреного сиру;
  • 180 г вівсяних висівок.

Час приготування – 1 годину і 10 хвилин.

Калорії – 185.

Спосіб готування:

  1. Яйце розбити в миску, додати до нього рідкий мед, трохи солі і розмішати;
  2. Сир пробити заглибним блендером до однорідності, змішати з яєчною масою;
  3. Влити кефір і знову довести все до гладенької текстури;
  4. Сухофрукти промити проточною водою, обсушити їх;
  5. Подрібнити трохи і додати в загальну масу;
  6. Висівки змішати з содою і вмішати в тісто;
  7. Дати йому настоятися півгодини, потім перемішати;
  8. Накрити листом пергаментного паперу деко, змастити його олією;
  9. Зверху викласти столовою ложкою оладки;
  10. Прибрати в духовку і запікати до рум'яності при 180 за Цельсієм.

Читайте як приготувати смачну курку в мікрохвильовці — приготувати страву можна дуже просто.

Візьміть на замітку кілька рецептів приготування кабачків в мікрохвильовці.

А ви знаєте як приготувати смачний дієтичний плов з булгуру з індичкою?

Сирні оладки з манкою

  • 250 г сиру;
  • 15 г цукру;
  • 30 мл кефіру;
  • 90 г манної крупи;
  • 1 яйце;
  • 15 г борошна.

Час на приготування – 40 хвилин.

Калорії – 199.

Приготування оладок:

  1. Сир всипати в глибоку миску, довести його до однорідності за допомогою сита або заглибного блендера;
  2. Додати до однорідного сиру сіль, яйце і цукор, перемішати;
  3. Додати борошно і манку, знову добре з'єднати компоненти;
  4. Влити кефір і довести тісто до однорідної консистенції;
  5. Руки змочити і формувати оладки вручну;
  6. Смажити на гарячій сковороді до приємної оболонки.

Млинці з домашнім сиром і молодим цибулею

  • 270 г сиру;
  • 20 г масла;
  • ½ Пучка цибулі;
  • 3 яйця;
  • 120 г борошна;
  • 1 цибуля;
  • 130 мл кефіру.

Час приготування – 50 хвилин.

Калорії – 168.

Кулінарний процес:

  1. Луку зняти його упаковку, дрібно покришити його;
  2. Масло покласти в сковороду, всипати цибулю і довести його до м'якого стану;
  3. За цей час протерти сир або пробити його, змішати з борошном;
  4. Додати яйця, кефір, спеції, м'який цибулю і перемішати;
  5. Залишити на чверть години і за це сполоснути і нашаткувати молодий лук;
  6. Потім цей лук всипати в тісто, перемішати і смажити оладки як зазвичай.

Рецепт оладок з сиром і морквою

  • 900 г моркви;
  • 2 яйця;
  • 60 г борошна;
  • 20 г вершкового масла;
  • 5 г солі;
  • 270 г сиру;
  • 30 г цукру;
  • 1 ст. молока;
  • 30 г манки;
  • 60 г родзинок.

Час готування – 1 годину і 15 хвилин.

Калорії – 103.

Алгоритм дій:

  1. Родзинки промити, помістити його в піалу і залити достатньою кількістю окропу;
  2. Прикрити тарілкою або кришкою, залишити на чверть години;
  3. Морква за цей час почистити, натерти її теркою;
  4. Манку всипати в сотейник, залити до неї холодне молоко;
  5. Перемішати і помістити на плиту;
  6. Довести до кипіння, але, не перестаючи заважати;
  7. Посолити і додати моркву, тушкувати чверть години, помішуючи;
  8. У миску тим часом розбити яйця і збити їх;
  9. Додати до них цукор, сир і перемішати;
  10. З родзинок злити воду і промокнути його сухими серветками;
  11. Додати до яєць, змішати і відставити;
  12. Морквяну манку остудити, а потім змішати з яйцями;
  13. Всипати борошно, скориставшись ситом, і перемішати всю масу лопаткою;
  14. Викладати в гарячу сковороду і смажити до готовності.

Корисні поради

Щоб оладки виходили дійсно пишними, обов'язково потрібно пускати борошно через сито. Це наситить її киснем, а згодом і тісто.

Якщо в рецепті використовують кефір, то його краще використовувати кімнатної температури для найкращого взаємодії з содою. Якщо ж використовуються дріжджі, то рідина обов'язково повинна бути теплою. В теплі їм комфортніше і вони швидше ростуть.

Для різноманітності смаку, аромату десерту, в тісто можна додавати різні прянощі, сухофрукти, цукати, цитруси, а точніше їх цедру, шоколад, горіхи та інше.

Щоб отримати максимально правильне і смачно тісто після замісу залиште на півгодини. Всі компоненти за цей час добре з'єднаються як смаком, так ароматом.

На жаль, оладки з сиром вимагають досить великої кількості масла, інакше не прожариваются всередині. Якщо ви противник такої обжарювання, то вам краще спекти панкейкі або млинці.

Оладки на такій особливій основі – то страва, про яку мало хто взагалі чув. Але ви тільки уявіть, наскільки це ніжно, пишно і повітряно. Однозначна рекомендація!

Що ще почитати: