13 май 2019 2 353

Як спекти кекс в чашці в духовці і мікрохвильовій печі

Напевно, кожен з вас вже чув про існування такого десерту. Його приготувати неймовірно просто і про це вам скаже навіть дитина. Він прийшов з розділу «змішав-залив-запік» — і це чудово! Готується всього кілька хвилин і тому користується шаленою популярністю серед всіх ласунів.

Рецепт ванільного кексу в чашці
Інгредієнти Кількість
цукрового піску - 35 г
води - 85 мл
пшеничного борошна - 55 г
будь пісного масла - 35 мл
кедрових горіхів - 30 г
ванілі - 5 г
Час приготування: 8 хвилин Калорійність на 100 грам: 328 Ккал

Метод готування:

  1. Борошно засипати в миску, скориставшись маленьким ситечком;
  2. Додати до нього цукор і ваніль, з'єднати;
  3. Всипати горіхи, влити воду і масло;
  4. Перемішати все до однорідності і прибрати в мікрохвильовку;
  5. Запікати протягом трьох хвилин.

Як зробити шоколадний кекс в чашці

  • 30 г порошку какао;
  • 15 г будь-якого шоколаду;
  • 65 г пшеничного борошна;
  • 55 мл олії;
  • 35 г цукрового піску;
  • 1 дрібку ванілі;
  • 65 мл молока;
  • 1 куряче яйце.

Час на приготування – 6 хвилин.

Калорії – 294.

Збірка кексу:

  1. Борошно і какао змішати в чашці, всипати їх з ситом;
  2. Всипати цукор і знову перемішати;
  3. Розбити в кухоль яйце і розмішати так, щоб все стало мокрим;
  4. Влити молоко і масло, з'єднати;
  5. Шоколад дрібно покришити гострим ножем, всипати до молока;
  6. Додати ванільний цукор і знову довести до однорідності;
  7. Включити найвищу потужність мікрохвильової печі і запустити її на три хвилини;
  8. Після цього почекати, поки шапочка не запечеться.

Апельсиново-шоколадний кекс в чашці в духовці

Даний рецепт розрахований на кілька порцій кексу, тому радимо замісити тісто у ємності побільше, а потім розлити його по чашках.

  • 5 мл екстракту апельсина;
  • 120 г порошку какао;
  • 2 курячих яйця;
  • 250 мл апельсинового соку;
  • 400 г цукру пудри;
  • 400 г борошна;
  • 2 плитки молочного шоколаду;
  • 120 г масла.

Час на приготування – 15 хвилин.

Калорії – 348.

Спосіб готування:

  1. Половину пудри всипати в миску, обов'язково скориставшись ситом;
  2. Помістити до неї масло, яке вже попередньо размягчилось;
  3. Збити міксером в однорідну консистенцію;
  4. Додати екстракт цитруса, п'яту частину соку і яйця;
  5. Знову вимісити все до рівною текстури;
  6. Далі черга сита і какао з борошном;
  7. Необхідно збиваючи, отримати однорідне тісто;
  8. Гуртки змастити маслом і наповнити їх шоколадною масою на 2/3;
  9. Прибрати при 180 за Цельсієм на десять хвилин. Якщо буде мало, повернути до хрусткої шапочки;
  10. Після цього трохи остудити їх і перевернути на тарілки;
  11. Далі поламати плитки шоколаду, викласти його на парову баню або в мікрохвильовку, щоб розтопити;
  12. Всипати пудру і розмішати до однорідності;
  13. Влити залишки соку, перемішати і полити отриманої глазур'ю кекси.

Банановий кекс в чашці в мікрохвильовці 5 хвилин

  • 1 банан;
  • 65 г пшеничного борошна;
  • 1 куряче яйце;
  • 30 г меду;
  • 7 г розпушувача;
  • 45 мл молока;
  • 25 г кешью.

Час на приготування – 5 хвилин.

Калорії – 306.

Порядок дій:

  1. Банан очистити і розім'яти його вилкою в пюре. Також можна скористатися заглибним блендером для досягнення більш однорідної консистенції;
  2. Влити до банану молоко, мед, додати ванілін і перемішати;
  3. Всипати горіхи, які можна подрібнити за бажанням;
  4. Додати яйце, трохи солі і перемішати;
  5. Далі борошно через сито, а за нею і розпушувач;
  6. Перемішати і вилити тісто в кухоль;
  7. Прибрати в мікрохвильовку і запікати три хвилини.

Морквяні-яблучні кекси без яєць в чашці за 5 хвилин

  • 3 г розпушувача;
  • 75 г борошна;
  • 1 дрібку кориці;
  • 35 г цукру піску;
  • 15 мл молока;
  • 2 р солі;
  • 15 г яблучного пюре;
  • 30 г вершкового масла;
  • 45 г яблука;
  • 30 г горіхів;
  • 1 дрібку ванілі;
  • 45 г моркви;
  • 30 р сиру філадельфія.

Час готування – 10 хвилин.

Калорії – 128.

Готування:

  1. Чашку зсередини ретельно змастити;
  2. У миску всипати борошно, розпушувач, корицю і все це через сито;
  3. Додати сіль, цукор і ваніль;
  4. Влити молоко і доповнити яблучним пюре;
  5. Масло помістити в миску і прибрати її в мікрохвильовку, щоб воно розтопилося;
  6. Трохи остудити його і теж влити в миску;
  7. Масу перемішати, щоб досягти однорідності;
  8. Моркву почистити, натерти теркою;
  9. Яблуко сполоснути і теж подрібнити його;
  10. Додати моркву, яблуко, горіхи і змішати;
  11. Викласти масу в кухоль і запікати в мікрохвильовці одну хвилину при максимальній потужності;
  12. Трохи кекс остудити і викласти на нього вершковий сир, трохи горішків.

Кавові мафіни в гуртках в духовці

  • 2 г кориці;
  • 30 мл олії;
  • 35 г цукру піску;
  • 45 г борошна;
  • 5 г меленої кави;
  • 2 г розпушувача;
  • 1 яйце;
  • 5 г масла;
  • 30 мл молока.

Час приготування – 12 хвилин.

Калорії – 319.

Метод готування:

  1. Засипати в миску корицю, цукор, борошно, кава, розпушувач;
  2. Перемішати і відставити;
  3. Молоко налити в іншу миску, додати до нього яйце і масло;
  4. Рідкі компоненти перемішати і влити до сухим;
  5. Довести інгредієнти до однорідної консистенції;
  6. Кухоль змастити і влити тісто;
  7. Прибрати в духовку при 180 градусах на десять хвилин.

Дієтичний варіант випічки Дюкану

  • 5 мл будь-якого масла;
  • 15 г пшеничних висівок;
  • 2 р фитпарада (підсолоджувача);
  • 10 г вівсяних пластівців;
  • 15 г сухого знежиреного молока;
  • 5 г знежиреного какао;
  • 5 г апельсинової цедри;
  • 4 г розпушувача;
  • 85 мл знежиреного молока.

Час на підготовку – 7 хвилин.

Калорії – 108.

Як готувати кекс в чашці з Дюкану:

  1. Необхідно змастити Маслом чашку;
  2. Висівки зсипати в миску, додати до них фитпарад, вівсяні пластівці, сухе молоко, какао, цедру, розпушувач і молоко;
  3. Все це перемішати, а потім вилити в чашку;
  4. Помістити в мікрохвильову піч на три хвилини.

Як приготувати фаршировані кабачки в духовці з грибною, рисової або м'ясною начинкою.

Як варити свинячий язик, щоб продукт залишався м'яким і ніжним на смак.

Як спекти класичний манник без кефіру в духовці, читайте в нашій статті.

Рецепт шоколадного кексу з солоною карамеллю в мікрохвильовці

  • 1 пучку розпушувача;
  • 60 г борошна;
  • 2 солоні іриски;
  • 45 мл молока;
  • 65 г цукру піску;
  • 15 мл олії;
  • 1 яйце;
  • 1 пучку солі;
  • 45 г какао.

Час на приготування – 5 хвилин.

Калорії – 175.

Спосіб приготування:

  1. Розпушувач всипати муку і перемішати;
  2. Влити до них молоко і бажано підігріте;
  3. Далі цукор, масло, сіль;
  4. Компоненти змішати і доповнити яйцем, порошком какао;
  5. Все це довести до однорідності і вилити в чашку;
  6. Іриски позбавити від упаковки і покласти на тісто;
  7. За допомогою ложки «втопити» цукерки в тесті і помістити кекс на дві хвилини в мікрохвильову піч.

Шоколадний кекс на темному пиві в духовці

  • 50 мл молока;
  • 60 г борошна;
  • 1 дрібку ваніліну;
  • 80 мл темного пива;
  • 40 р какао;
  • 2 г розпушувача;
  • 75 г цукру;
  • 50 г вершкового масла;
  • 1 яйце.

Час приготування – 20 хвилин.

Калорії – 257.

Алгоритм дій:

  1. Молоко влити в кухоль, всипати до нього борошно і відразу розбити грудки віночком;
  2. Додати ванілін і влити пиво, перемішати;
  3. Всипати какао з розпушувачем і знову скористатися віночком;
  4. Додати цукор, вбити яйце і покласти масло;
  5. Перемішати до однорідності і помістити в духовку;
  6. Запікати не більше п'ятнадцяти хвилин.

Корисні поради

Цукор можна замінити його подрібненим варіантом – пудрою. Вона швидко розчиниться в рідких інгредієнтів, чого не станеться з звичайним піском. Якщо ж цукор залишиться цілими кристалами, він почне горіти і зіпсує ваш десерт.

Якщо змазати кухоль великою кількістю масла, ваш кекс вийде занадто маслянистим і жирним. Його буде незручно їсти, зате він з легкістю випаде з посуду.

Коли кекс готовий, його шапочка тверда, хрустка і пружна. При випічці в мікрохвильовій печі можна отримати рум'яний колір, навіть якщо ваш кекс без какао. Це мінус мікрохвильовки.

Рекомендуємо ставити половину часу, вказаної в рецепті. Після цього кухоль дістати і перевірити кекс на готовність. Далі вже по готовності і орієнтуватися.

Щоб тісто не вилазило за краї гуртки, настійно рекомендуємо заповнювати ємність тільки на 2/3. Тоді масі буде куди підніматися в період росту і вона не витече.

Маса для випічки обов'язково повинна вийти досить рідкою, як тісто для млинців. Якщо ж у вас воно вийшло щільним, будьте готові до того, що кекс буде твердим і жорстким. Розбавити тісто можна будь-яким рідким інгредієнтом. Це може бути молоко, яйця або пюре якихось фруктів/ягід.

Кекс в чашці буде хороший не тільки в якості запасного варіанту для гостей, які завітали занадто раптово. Його можна подати до ранкової кави, вечірнього чаю або взяти його з собою на роботу. Він підійде і в якості закуски на пікнік, і в якості порційного десерту на дитячий день народження. Універсально!

Що ще почитати: