05 апрель 2019 2 381

Як приготувати пишні оладки з яблуками

Процес приготування оладок з яблуками простий. Борошно береться будь — яка- від класичної пшеничного до екзотичної мигдальної. Вибір добавок в тісто величезний: овочі, фрукти, горішки та насіння. Однак, дійсно смачно приготувати дієтичні оладки не так-то легко.

Головне — дотримуватися правильну послідовність при замішуванні тіста, а так само рекомендовані пропорції інгредієнтів. І тоді ваші оладки з яблуками стануть не тільки щоденною улюбленою стравою сім'ї, але і ідеальним доповненням будь-якого святкового столу.

Дієтичний рецепт
Інгредієнти Кількість
Борошна - 300 грам
Води - 250 мл
Яєць - 1 шт.
Яблук - 1 велика
Солі - щіпка
Цукрового піску - 10 г
Розпушувача - ½ Пачки
Кукурудзяної олії - 190 г
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 104 Ккал
Як тільки починається дієта, так відразу з'являється дике бажання поласувати смачненьким. Оладки з яблуками, приготовані з дієтичного рецептом — найкращий вихід в такій ситуації. Для приготування цієї страви багато часу не знадобиться.

Спосіб приготування дієтичних оладок з яблуками:

  1. Ретельно розтираємо яйце з цукровим піском;
  2. Виливаємо В каструльку теплу воду;
  3. Додаємо туди розтерте яйце з цукром, сіль і розпушувач;
  4. Усе ретельно вимішуємо;
  5. Не перестаючи перемішувати, засипаємо борошно;
  6. Вимішуємо до однорідної (без грудочок) суміші і прибираємо в тепле місце;
  7. Яблуко очищаємо від шкірки і шаткуємо тонкою соломкою;
  8. Порізавши, ставимо в мікрохвильову піч (можна в духовку) і даємо прогрітися там, близько 5 хвилин;
  9. Виймаємо з духовки і розминаємо вилкою;
  10. Беремо каструлю з тестом, додаємо яблуко і знову розмішуємо;
  11. На розпечену сковороду налити кілька ложок олії;
  12. Формуємо ложкою оладки і викладаємо на сковороду;
  13. По мірі підсмажування їх потрібно перевертати.

Є оладки краще з ранку, тоді дієті вони не завадять.

Пишні оладки з яблуками на кефірі

Це дуже смачне і корисне блюдо. Для приготування 4 порцій знадобиться:

  • Просіяного борошна — 5 склянок;
  • Кефіру – 375 мл;
  • Курячих яєць – 2 шт;
  • Цукрового піску – 25 гр;
  • Яблука — 2 шт., краще зимових сортів;
  • Солі і кориці — за смаком;
  • Сода — 1-2 гр;
  • Пісне масло.

Готується страва 40 хвилин.

Енергетична цінність 1 порції — 233 ккал.

Пишні оладки на кефірі з яблуками готуються так:

  1. Розіб'ємо яйця і відділити білки;
  2. В емальований посуд наливаємо кефір;
  3. Кладемо в кефір жовтки, сіль, корицю, ванілін і ретельно вимішуємо;
  4. Білки збиваємо з цукровим піском і гашеного содою і додаємо до решти складу;
  5. Акуратно, при безперервному помішуванні, засипаємо борошно;
  6. Ретельно вымесив до однорідної маси, прибираємо на 20хвилин в тепле місце;
  7. З яблук чистимо шкірку, виймаємо з них серединки;
  8. Ставимо сковороду На плиту і, додавши до неї трохи соняшникової олії, даємо розжаритися;
  9. В цей час трьом яблука на крупній тертці і додаємо їх в тісто;
  10. Вимішуємо і, формуючи ложкою яблучні оладки, починаємо смажити.

Подавати до столу можна як зі сметаною, так і з варенням.

Пісні млинці з фруктами на дріжджах

Цей рецепт стане в нагоді тим, у кого алергічні реакції на лактозу, і тим, хто постує. На 4 порції потрібно:

  • Борошна – 720 гр;
  • Води — 375 мл;
  • Цукровою пудрою з ваніліном — 1 пакетик (або замінник цукру);
  • Яблука — 2 шт (літніх сортів);
  • Підлогу пакетика сухих дріжджів;
  • Солі — за смаком;
  • Будь-яке рослинне масло для обсмажування.

Час приготування — 50-55 хвилин.

Калорійність на 1 порцію – 128 ккал.

Приготування пісних дріжджових оладок з яблуками:

  1. В емальованому мисці розмішати теплу воду з дріжджами;
  2. У миску додати сіль, цукор і все перемішати;
  3. Акуратно, при безперервному помішуванні, засипати борошно;
  4. Миску накрити зверху целофаном і прибрати для бродіння на півгодини в тепле місце;
  5. Знявши з яблук шкірку, вийняти серцевину і натерти їх на дрібній тертці;
  6. Отриману масу на кілька хвилин поставити в духовку або мікрохвильову піч, щоб трішки розм'якла;
  7. Взяти миску з заграв тестом, висипати туди яблучну масу і ретельно перемішати;
  8. Сковорідку збризнути маслом і розжарити;
  9. Взяти змоченою у воді ложечкою тісто і викласти невеликими порціями на сковороду;
  10. Обсмажити з двох сторін для надання пісним оладкам форми;
  11. Перекласти на деко і доготувати в духовці або СВЧ.

Оладки на молоці

Це рецепт оладок, які все пам'ятають з дитинства, таких, як нам готували бабусі. І нехай дієтологи кажуть, що це дуже калорійне блюдо, все одно нічого смачніше ніколи не буде. Отже, приступимо.

Для приготування 5 порцій знадобиться:

  • Борошно — 3,5 склянки;
  • Яблук — 2 шт;
  • Молока — 1 літр;
  • Розпушувача — 8 гр;
  • Ванільного цукру — 25 гр;
  • Курячих яєць — 3 шт;
  • Сіль;
  • Пісне масло для засмажки;
  • Сметана;

Час приготування — 35-40 хвилин.

Калорійність на 1 порцію – 403 ккал.

Приготування оладок на молоці з яблуками виглядає так:

  1. В мисці до подогретому молока додаємо яйця і ретельно збиваємо;
  2. В отриману суміш кладемо сіль, цукор, розпушувач і знову перемішуємо до їх розчинення;
  3. Борошно просіваємо для насичення її повітрям;
  4. При постійному помішуванні, починаємо засипати борошно в молочну суміш;
  5. Вимішуємо до отримання консистенції, схожою на сметану;
  6. Яблуко очищаємо від шкірки, виймаємо серединку і натираємо на дрібній тертці;
  7. Отриману яблучну «кашку» додаємо в тісто;
  8. На сковороду наливаємо масло, так, щоб дно було закрито, і розігріваємо її;
  9. Беремо тісто ложкою і акуратно викладаємо на розігріту сковороду;
  10. Смажимо з обох сторін;
  11. Олія по мірі приготування на сковороду необхідно помаленьку додавати.

Подавати яблучні оладки на стіл зі сметаною.

Приготуйте салат Цезар з креветками — це смачно, просто і корисно.

Візьміть на замітку рецепт з фото драніков з м'ясом. Блюдо, яке не може не сподобатися.

Дамський Каприз — вишукана страва для справжніх гурманів.

Поради господиням

  1. Коли перемішуєте тісто для оладок або млинців, робіть це ретельно, але обережно. В іншому випадку вони вийдуть нерівні і з дірочками;
  2. Якщо при замісі тесту вийшли грудочки, то опарі необхідно постояти для розчинення клейковини;
  3. Вершковим маслом сковороду змащують до розжарювання, інакше воно підгорить;
  4. Подавати яблучні оладки можна з будь-яким блюдом. Вони будуть однаково смачні і з цукровим сиропом, і з варенням/джемом, і облиті зверху медом;
  5. Якщо оладки з яблуками складати стопкою один на одного, то вони залишаться вологими;
  6. Перевірити, не відсирів борошно, можна опустивши в неї руку. Борошно з підвищеною вологістю дасть відчуття холоду. Її треба терміново використовувати;
  7. Перед замісом тіста просійте борошно кілька разів. Тісто вийде повітряним;
  8. Оладки і млинці виходять смачніші, якщо яєчний білок додавати збитим;
  9. Якщо не хочеться додавати масло при випічці оладок на сковороду, то в готове тісто потрібно влити кілька ложок соняшникової олії;
  10. Якщо тісто недостатньо солоний, то підсолити можна, вливши в нього розчинену у воді сіль і перемішавши.

Оладки з яблуками — це універсальне блюдо в разі приходу нежданих гостей. Їх склад простий і вони дуже швидкі в приготуванні. До моменту чаювання частування вже завжди буде на столі.

Що ще почитати: