26 май 2019 12 207

Як швидко і смачно запекти картоплю в аерогрилі

Аерогриль не настільки популярний, як мультиварка. І все-таки деякі господині принципово віддають йому перевагу. А все тому, що всі раніше жирні і важкі страви зараз можна приготувати з набагато меншим ризиком для організму.

Дієтичний картоплю фрі? Смажений стейк при дієті? Ось за ці можливості і люблять аерогриль. А сьогодні подамо кілька приголомшливих варіантів запеченої картоплі.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
картоплі - 3 шт.
масла - 30 мл
солі - за смаком
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 137 Ккал

Як запекти картоплю в аерогрилі:

  1. Зняти з вимитого картоплі шкірку і нарізати довільними шматочками. Можна і часточками, і кружечками;
  2. Перешкодити їх з олією, посолити. Можна додати різні приправи або скористатися звичайним чорним перцем;
  3. Перекласти в один шар картопля на нижню решітку аэрогриля;
  4. Готувати двадцять хвилин при 200 за Цельсієм. Після цього перевернути шматочки на іншу сторону і випікати ще хвилин десять. Витягнути і відразу подавати.

Картопля фрі в аерогрилі

  • 4 картоплини;
  • 20 мл олії;
  • сіль.

Час на підготовку – 30 хв.

Калорійність – 108 ккал/100 р.

Процес запікання:

  1. Очищений і вимитий картоплю слід нарізати тонкими брусочками. Можна купити вже готовий картопля фрі, він продається у відділах з напівфабрикатами;
  2. Включити аерогриль розігріватися;
  3. Покласти брусочки в стиммер і злегка збризнути їх маслом, а потім присолити. Цікаво виходить, якщо використовувати велику морську сіль;
  4. На верхній решітці готувати десять хвилин при 250 за Цельсієм, максимальні оберти;
  5. Перевернути і смажити ще хвилин п'ятнадцять. Можна і менше, залежить від уподобань. Це впливає на ступінь зажаристости. Як варіант, можна просто поставити на середню грати на двадцять хвилин при високій температурі і сильної потужності, перевертати не треба.

Спробуйте приготувати ароматний в'єтнамський суп Фо — рецепт хороший, простий і смачний.

Рецепт дивовижно смачних налисников на молоці в нашій статті.

Читайте як приготувати і як правильно вживати лимонну воду для схуднення.

Печена картопля по-селянськи

  • 1 зубчик часнику;
  • 6 картоплин;
  • зелень;
  • 10 мл олії.

Час на приготування – 35 хв.

Калорійність – 87 ккал/100 р.

Принцип запікання:

  1. Вимиті коренеплоди слід нарізати на шматочки, попередньо зчистив шкірку;
  2. Після цього їх потрібно перемішати з невеликою кількістю солі і спецій. Можна використовувати суміш перців, різні пряні трави, навіть трохи паприки – кому як подобається;
  3. З часнику зняти лушпиння і пропустити його через давильню прямо до часточок, після чого перешкодити. Залишити на п'ять хвилин промаринуватися;
  4. Грати пристрою змастити маслом, а потім викласти на нього картоплю;
  5. Встановити таймер на двадцять п'ять хвилин при температурі 250;
  6. Зелень сполоснути під водою і дрібно порубати. Посипати нею зверху вже готову страву.

Запечена картопля з куркою

  • 45 мл соку апельсина;
  • 30 мл солодкого сиропу чилі;
  • 600 г картоплі;
  • 4 зубчики часнику;
  • 45 мл меду;
  • 1 кг курки;
  • 15 мл соку лимона;
  • 20 мл соєвого соусу.

Час на підготовку – 3 ч.

Калорійність – 134 ккал/100 р.

Принцип приготування:

  1. У великій мисці приготувати маринад. Для цього слід взяти сік апельсина і лимона, соєвий соус, сироп чилі, мед і перемішати все разом. Якщо немає сиропу, нічого страшного. Можна просто дуже дрібно порубати свіжий чилі або скористатися його сушеним меленим варіантом;
  2. Також в маринад додати дрібно порізаний часник. Все перемішати і помістити курку в миску. Залишити маринуватися години на два. Курка може бути як цілком, так і окремі її частини, наприклад, ніжки;
  3. Картоплю необхідно очистити, а потім розрізати навпіл. Його слід викласти на нижню решітку пристрою;
  4. На середню грати потрібно помістити вже промаринованную курку;
  5. Встановити температуру до 230 за Цельсієм і запікати все приблизно годину;
  6. Час від часу необхідно перевертати м'ясо і додатково поливати його маринадом. Подавати відразу ж після приготування.

Запіканка з картоплі з кабачками

  • 1 кабачок;
  • 1 цибуля;
  • 2 яйця;
  • 470 г фаршу;
  • 1 кг картоплі;
  • 90 г твердого сиру.

Час на підготовку – 1 год 15 хв.

Калорійність – 98 ккал/100 р.

Послідовність дій:

  1. Спершу необхідно почистити картоплю, після чого розрізати його на кілька частин і поставити варитися на плиту до готовності. Злегка посолити;
  2. В цей час звільнений від лушпиння цибулю слід дрібно порубати;
  3. Фарш двічі пропустити через м'ясорубку або подрібнити блендером, щоб зробити його ніжніші. Вмішати сюди рубаний лук;
  4. Кабачок помити. У старого плода шкірку зрізати. Плодоніжку прибрати, після чого нарізати його тонкими кружечками;
  5. Картопля перебити в пюре, після чого даємо час охолонути. Далі додати до нього обидва яйця і розмішати, можна приправити;
  6. Половину всієї маси викласти у форму для аэрогриля, а зверху розкласти весь фарш. Його можна трохи втопити в картоплю;
  7. Виставити температуру в 225 за Цельсієм і запікати хвилин двадцять;
  8. На невеликій кількості олії обсмажити кабачки. Вони просто повинні стати м'якше, сильно смажити їх не потрібно;
  9. По закінченню часу витягнути форму і зверху на фарш рівним шаром викласти кабачки, після чого закрити другою половиною пюре і розрівняти;
  10. Сир натерти зверху на все блюдо;
  11. На тій же температурі випікати ще двадцять п'ять хвилин. Зверху утвориться рум'яна кірочка.

Картопля у фользі

  • 180 г сала;
  • 1 кг картоплі;
  • оливкова олія;
  • 10 мл рідкого диму.

Час на приготування – 40 хв.

Калорійність – 184 ккал/100 р.

Процес приготування:

  1. Вимити картоплю і розрізати його навпіл;
  2. Кожну половинку слід змастити маслом і присипати улюбленими спеціями. Можна використовувати готову суміш прянощів для картоплі;
  3. Фольгу пензликом змастити рідким димом, зовсім небагато;
  4. Сало нарізати невеликими слайсами. Можна нарізати товстими пластинами, по одній покласти між двома половинками коренеплоду. А можна порізати тонко і покласти по кілька пластин точно так само;
  5. Загорнути по дві половинки з салом у фольгу і покласти їх на ґрати пристрою;
  6. При 190 за Цельсієм запікати приблизно півгодини. Витягнути за допомогою щипців. Смак нагадує печену на вогнищі картоплю. Дати злегка охолонути і подавати прямо у фользі.

Корисні поради

При запіканні в аерогрилі коренеплід зверху набуває приємну хрустку скоринку, а всередині залишається досить м'яким. Цього складно досягти на сковороді або в духовці. Але щоб покращити результат, радимо використовувати не тільки соняшникову олію.

Для оригінального аромату і смаку при запіканні можна використовувати гірчичне, конопляне, арахісова та інші олії. Кірка, що утворилася від іншого масла, моментально змінить смак страви. Те ж саме стосується не лише картоплі, а овочів і м'яса.

Печену картоплю смачно подавати з соусом. Не варто обмежуватися тільки кетчупом. По-перше, існує багато інших готових соусів на полицях магазинів. А ще краще – приготувати їх самостійно. Так знаменитий соус «барбекю» може приготувати кожен бажаючий з доступних продуктів. Підходять також білий часниковий соус і гострий томатний.

Якщо навчитися правильно використовувати аерогриль, він не тільки заощадить час і сили на підготовку. Але і принесе сотні нових страв і смаків. Навіть у звичайній картоплі можна відкрити щось нове і дуже ароматне!

Що ще почитати: