29 июнь 2019 35

Кращі рецепти приготування кабачків в аерогрилі

Сьогодні ми приготуємо закуску, яку не можна просто їсти. Нею треба насолоджуватися! Ніжні кабачки, м'який сир, соковиті томати, ароматні гриби – хіба може бути краще?

Запечені кабачки в аерогрилі
Інгредієнти Кількість
кабачків - 1 шт.
часнику - 1 зубець
солі - за смаком
олії соняшникової - 15 г
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 35 Ккал

Як приготувати:

  1. Молодий кабачок помити і нарізати його кружечками, не дуже тонкими.
  2. Зняти з лушпиння часнику і дрібно порубати його, але можна і пропустити через давильню.
  3. Додати до кабачків сіль і часник, перемішати, щоб суміш рівномірно лягла на кружечки.
  4. Викласти кружечки на решітку аэрогриля в один шар. Помістити в пристрій і включити його.
  5. Досить запікати двадцять хвилин при 200 градусах. Подавати з зеленню або соусом.

Човники з молодих цукіні з твердим сиром в аерогрилі

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
молодих кабачків 2 шт.
твердого сиру 0,2 кг
помідорів 3 шт.
олії оливи 15 мл
солі за смаком

Часу: 30 хв.

Калорій: 55.

Як приготувати:

  1. Кабачки вимити і розрізати їх один раз уздовж, а другий раз – поперек. У підсумку вийде вісім четвертинок.
  2. З кожної четвертинки ложкою вийняти насіння. Важливо не проткнути дно вийшла човники.
  3. Кожен шматочок змастити оливковою олією. Посолити і покласти на решітку пристрою.
  4. Запікати близько п'ятнадцяти хвилин в режимі підігріву. Витягнути.
  5. Сир крупно натерти.
  6. М'ясисті помідори звільнити від шкірки і плодоніжки. Для цього необхідно зробити внизу надрізи у вигляді хреста, обдати плоди окропом, а потім відразу охолодити на льоду або просто в холодній воді. Тоді шкірка легко зніметься, а потрібно просто вирізати плодоніжку.
  7. Нашаткувати томатну м'якоть на кубики і перекласти її на дно «човників» з кабачків.
  8. Зверху посипати щедрою порцією сиру.
  9. Повернути все на решітку і поставити в аерогриль. Встановити температуру до 260 градусів, швидкість вентилятора встановити на середню. Готувати шість хвилин.
  10. Витягнути з пристрою і подавати, поки сир теплий.

Рецепт з сиром і волоськими горіхами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
фети 150 г
помідорів 1 шт.
маленьких кабачків 3 шт.
меленого чилі за смаком
твердого сиру 50 г
волоських горіхів 60 г
оливкової олії 15 мл
коріандру 2 г
часнику 3 зубця

Часу: 35 хв.

Калорій: 52.

Як приготувати:

  1. Кабачки вимити, зчистити з них шкірку, прибрати всю вологу.
  2. Нарізати вздовж на пластини, шириною приблизно 6 мм.
  3. Змастити кожну пластину невеликою кількістю масла.
  4. Перекласти на решітку аэрогриля. Поставити в пристрій і вибрати режим підігріву. Готувати близько дванадцяти хвилин. Витягнути.
  5. Горіхи трохи прожарити на сковороді, потім потовкти їх у ступі, площиною ножа або качалкою.
  6. Очищені зубці часнику пропустити через давильню.
  7. Розім'яти фету руками на маленькі шматочки. Змішати з часником і горіхами. Додати сюди чилі і коріандр, сіль не додавати, перемішати.
  8. Остиглі пластинки кабачків необхідно покласти хрест-навхрест. У центр викласти приблизно чайну ложку сирної начинки.
  9. «Запакувати» кабачки у вигляді конверта, можна використовувати зубочистку в якості кріплення.
  10. Помідор невеликого розміру порізати на кружечки, не використовуючи плодоніжку.
  11. Такими ж тонкими пластинами нарізати і твердий сир.
  12. На кожен конверт з кабачків покласти по кружечку помідора і сиру.
  13. Поставити на середню грати і на тому ж режимі готувати протягом шести хвилин.
  14. Подавати гарячими, прикрасити кінзою.

Як приготувати рулетики з цукіні, начинені помідорами і часником

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
олії оливи 15 мл
фети 0,2 кг
помідорів 2 шт.
кабачків 3 шт.
солі за смаком
часнику 4 зубця

Часу: 25 хв.

Калорій: 43.

Як приготувати:

  1. Кабачки вимити. Якщо хочеться, можна зняти шкірку. Прибрати вологу серветками.
  2. Нарізати довгими пластинами уздовж всього плоду, не дуже тонко.
  3. Змастити їх маслом і покласти на середню грати аэрогриля. Готувати п'ятнадцять хвилин. Витягнути і дати охолонути.
  4. За цей час приготувати начинку. Для цього фету треба розім'яти виделкою.
  5. Часник звільнити від лушпиння і пропустити через прес, додати до сиру і знову перешкодити.
  6. М'ясисті помідори помити, видалити плодоніжки, нарізати м'якоть кубиками.
  7. Коли пластини охололи, їх потрібно змастити сирним шаром, а зверху покласти кілька шматочків помідора.
  8. Акуратно загорнути кожен пласт в рулет. Можна закріпити зубочистками.
  9. Перекласти на ту ж решітку. Готувати в режимі розігріву п'ять хвилин.
  10. Подавати до столу відразу.

Кабачки, фаршировані грибами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
варених грибів 0,2 кг
кабачків 3 шт.
цибулин 1 шт.
моркви 1 шт.
спецій за смаком
олії оливи 20 мл

Часу: 1 ч.

Калорій: 29.

Як приготувати:

  1. Кабачки вимити, зчистити з них шкірку за бажанням. Розрізати на дві-три частини поперек.
  2. Чайною ложкою з одного боку трохи вибрати середину, щоб отримати подібність стаканчиків або діжок. Важливо не проткнути дно, стінки теж не повинні бути тонкими.
  3. Змастити формочки з кабачків маслом.
  4. Гриби перемолоти в кашу за допомогою м'ясорубки або блендера.
  5. Точно так само потрібно подрібнити і овочі, попередньо очистивши від шкірки.
  6. Змішати отриману масу з трьох інгредієнтів, сюди ж додати м'якоть кабачків, порізану кубиками.
  7. Надіслати всю суміш на сковорідку і тушкувати близько півгодини, не більше. Дати охолонути.
  8. В аерогриль помістити піддон з гарячою водою.
  9. Отриманим фаршем начинити стаканчики з овочів. Поставити на середню решітку і готувати приблизно двадцять хвилин в режимі підігріву.
  10. Якщо хочеться, можна присипати зверху сир і готувати ще протягом п'яти хвилин. Подавати стаканчики до столу відразу.

Як приготувати смачний печена картопля в аерогрилі?

Смачна і швидка сирна запіканка з макаронів з яблуками стане одним з ваших улюблених страв!

Думаєте чим урізноманітнити святковий стіл? Приготуйте салат з соєвого м'яса по корейськи.

Особливості приготування

У рецепті з сиром ви можете використовувати абсолютно будь-який продукт за вашим смаком. Але смачніше всього вийде з бринзою та сиром.

Якщо ви хочете, щоб сир щільно і апетитно тягнувся, візьміть чеддер, грюйер або моцарелу. В кінці все можна присипати дрібно натертим пармезаном.

Для оригінального смаку використовуйте не тільки волоські горіхи, але і якісь інші види. Це може бути кедровий горіх, бразильський, лісовий, мигдаль, кешью та ін. Буде дуже смачно, якщо горіхи ви спочатку підсушіть до рум'яності і яскравого аромату на сухій сковороді або в духовці. Потім такі горішки потрібно остудити і дрібно порубати гострим ножем.

В рецепт з часником можна додати перець чилі, щоб смак вийшов ще більш пікантним. Це може бути як свіжий стручок, так і мелений порошок. Якщо чилі – для вас занадто, використовуйте велику кількість свіжого часнику або чорного меленого перцю. Чим більше – тим гостріше. Але це лише для справжніх шанувальників азіатської кухні.

В якості грибів можна використовувати абсолютно будь-які з тих, що вам подобаються. Це можуть бути білі гриби, сироїжки, опеньки, підосичники, рижики, лисички і т. д. Тут важливо пам'ятати, що саме лісові гриби надають той незабутній аромат і насичений смак вашої страви. З магазинними печерицями такого не буде.

Як смачно запекти кабачки в аерогрилі, дивіться на відео нижче:

Кабачки, приготовані в аерогрилі, – незвичайна закуска, погодьтеся. Тим більше коли вона наповнена горіхами або якимось пікантним сиром. Це потрібно швидше спробувати. Приємного апетиту!

Що ще почитати: