17 июнь 2019 4 456

Як приготувати цілу курку в аерогрилі

Аерогриль – стрімко завойовує популярність прилад. Зайвий жир при приготуванні в ньому страв видаляється, а зовні продукти покриваються хрусткою скоринкою. Сьогодні ми будемо готувати курку в аерогрилі. Вийде ситна і корисна страва.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
тушка курки - до 2 кг
лимон - половина
часник - 2 зубці
майонез - 2 столових ложки
гірчиця - 1 чайна ложка
суміш приправ для курки - 15 г
сіль - за смаком
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 376 Ккал

Класичний рецепт курочки гриль заслуговує особливої уваги. Маринад готується з простих і доступних продуктів, які є в кожному холодильнику.

Принцип приготування курки гриль в аерогрилі цілком простий – спочатку тушка маринується, а потім запікається. У цьому рецепті ми також починаємо з приготування маринаду. Для цього сік лимона вичавлюємо в миску. Додаємо трохи спецій і натираємо курку лимонним соком зсередини і зовні. Даємо їй трохи просочитися.

Тепер змішуємо майонез, гірчицю і спеції для курятини. Часник подрібнюємо за допомогою дрібної терки або чеснокодавилки.

Отриманою сумішшю рясно натираємо тушку.

Краще всього дати тушці замаринувати мінімум годину. Але якщо ви поспішаєте, можна приступати до готування вже через 15 хвилин. Не забудьте про сіль.

Насаджуємо тушку на спеціальну підставку або скляну пляшку відповідних розмірів. Крила найкраще заправити в спеціальні надрізи на тушці. Так вони не будуть мішатися і обгорати.

Встановлюємо у прилад додаткове кільце для збільшення місця. Встановлюємо режим 200 градусів на 2 години. Швидкість обдування – висока. В залежності від розміру курки може знадобитися більше або менше часу.

Через зазначений час температуру можна знизити, щоб м'ясо пропеклося зсередини.

Курка в аерогрилі цілком у фользі

Ще один смачний варіант приготування курки цілком – запікання в фользі. Вона вийде дуже соковитою. Використовувати складний маринад не потрібно:

  • курка до 1, 3 кг вагою;
  • сіль;
  • мелений чорний перець;
  • солодкий перець мелений;
  • мед – 1 столова ложка;
  • фольга.

Тимчасові витрати – 2 години. Калорійність – 350 ккал на 100 грамів.

Курку добре миємо й обсушуємо. Натираємо її зсередини і зовні сіллю і перцем. Мед злегка розтопити, якщо він не рідкий, і обмазати тушку.

Тепер вливаємо всередину пару столових ложок води і загортаємо її у фольгу. Робити це потрібно щільно, щоб сік не витікав. Включаємо режим 230 градусів на 1,5 години. Кладемо тушку в чашу і закриваємо кришку.

Потім зменшуємо температуру до 200 градусів і ставимо середній режим обдування. Через півгодини можна перевіряти готовність.

Для цього протикаємо ніжку виделкою. Якщо вона легко входить і немає слідів крові, то курка готова.

Куряче м'ясо шматочками з овочами

Курку в аерогрилі шматочками можна приготувати дуже диетичным способом, без застосування олії, майонезу або іншого жирного соусу. В якості овочевого гарніру ми додамо моркву, цибулю і цвітну капусту.

Беремо наступні продукти:

  • будь-які частини курки – стегна, гомілки, філе;
  • цибуля – 1 цибулина;
  • морква – 1 штука;
  • цвітна капуста – 400 грамів;
  • сіль і спеції за смаком;
  • лимонний сік – 2 столові ложки;
  • часник – 1 зубчик.

Тимчасові витрати – 1,5 години. Калорійність – від 350 ккал на 100 грамів, залежно від обраної частини курки. Самі калорійні – стегна і стегна.

Порізану на шматочки курочку заливаємо лимонним соком і ретельно перемішуємо. Додаємо дрібно порубаний часник і спеції. Курку залишаємо промаринуватися близько години, якщо є час.

Додаємо овочі. Цибулю і моркву можна порізати кільцями, а цвітну капусту розділити на невеликі суцвіття. Кладемо наші підготовлені продукти в чашу аэрогриля і вмикаємо режим середнього обдування і температуру 220 градусів.

М'ясо з овочами буде готова через годину. Прекрасний варіант страви для обіду або легкого вечері!

Курка з болгарським перцем і морквою

Для ще однієї варіації курочки з овочами в аерогрилі нам знадобляться наступні продукти:

  • тушка курки – 1,5 кг;
  • червоний перець солодкий – 1 штука;
  • морква – 1 штука;
  • цибуля – 1 цибулини;
  • соєвий соус – 2 столових ложки;
  • мед – 1 чайна ложка;
  • мелений перець і приправи для курки – за смаком;
  • сіль – за смаком.

Тимчасові витрати – 1, 5 години. Калорійність – 350 ккал на 100 грамів.

Тушку разрубаем на частини. Крила і підстава прибираємо (можна буде зварити бульйон). Стегна, гомілки і філе розрізаємо на порційні шматки. Змішуємо соєвий соус і мед. Додаємо спеції і трохи солі.

Курочку добре солимо, додаємо овочі, порізані шматочками. Заливаємо маринадом і добре промешиваем.

М'ясо, перець і моркву кладемо в чашу аэрогриля, включаємо середню швидкість і температуру 200 градусів. Через годину блюдо буде готово. За бажанням можна посипати підсмаженим кунжутом.

Швидкі і смачні салати на швидку руку — рецепти неймовірно смачних страв.

Візьміть на замітку рецепт цвітної капусти з яйцем, спробуйте приготувати страву за нашими підказками.

Майстер-клас з покроковим рецептом незвичайного торта «Футбольний м'яч».

Як приготувати курку з картоплею в аерогрилі

Таке блюдо можна подати гостям. Картопля просочується соками курки і виходить дуже смачною.

  • порубана курка – 1 кг;
  • картопля – 4 великих бульби;
  • майонез – 100 грамів;
  • сіль і мелений чорний перець.

Тимчасові витрати – 1, 5 год. Калорійність – 440 ккал на 100 грамів.

Картоплю миємо й чистимо. Ріжемо його не дуже тонкими брусочками. У чашу аэрогриля складаємо картоплю, солимо і перчимо. Змащуємо майонезом.

Тушку маринуємо в суміші майонезу, солі і спецій близько 30 хвилин. Кладемо поверх картоплі. За бажанням можна додати цибулю.

Включаємо сильну швидкість і температуру близько 220 градусів. Курка і картопля будуть готові приблизно через півтори години.

Корисні поради

Щоб курка виходила соковитою і смачною, необхідно знати декілька нюансів:

  1. Крім меду і майонезу, куряче м'ясо добре маринується в кефірі, сметані, томатному соку і мінералці.
  2. Якщо тушка заморожена, необхідно заздалегідь покласти його розморожуватися при кімнатній температурі. Мікрохвильова піч і гаряча вода погіршать смак м'яса.
  3. Для більшої соковитості м'яса, тушку можна вимочити в холодній воді з додаванням лимонного соку. Якщо його немає, то додайте пару кристалів лимонної кислоти або ж краплю оцту.
  4. Для тих, хто на дієті, але не може жити без шашлику, можна приготувати це блюдо з курячої грудки. Беремо філе, рубаємо на середні шматки. Заливаємо кефіром, додаємо багато зеленої цибулі, спеції для шашлику і сіль. Через пару годин грудки можна смажити на решітці або шампурах.
  5. Ось спеції, які прекрасно поєднуються з курячим м'ясом – карі, червоний солодкий перець, куркума, часник, кріп, кмин. Принадність курки – її нейтральний смак, якому можна надати будь-який відтінок – гостроти, солодощі, пікантності.
  6. Курку завжди слід доводити до повної готовності із-за ризику сальмонельозу. Якщо вам здається, що м'ясо вогкувато, не ризикуйте і поставте блюдо доходити ще на 10-15 хвилин.

Тепер ви знаєте, як приготувати смачні страви з курки в аерогрилі. Використовуючи цей прилад, ви зможете кожного разу радувати гостей і близьких новими смачними поєднаннями.

Що ще почитати: