09 апрель 2019 25

Як робити цукерки з фініків в домашніх умовах

Солодкий вітамін с пальми – так називають фінік на його батьківщині. Цей плід поєднує в себе понад 20 мікроелементів і є вкрай корисним для людського організму. Солодощі з таких плодів не тільки швидко з'їдаються, але також оперативно і готуються.

Рецепт цукерок з фініків і кокосової стружки
Інгредієнти Кількість
какао - 1 ст. л.
фінік - 20 шт.
стружка кокоса - 50 г
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 г: 75 Ккал

Такі солодощі ідеально підійдуть для тих, хто сидить на дієті, не їсть шоколаду чи дотримується посту. Цукерки містять тільки натуральні інгредієнти і корисні для всіх любителів солодкого.

  1. Плоди промити холодною водою, скласти в глибоку тарілку і залити окропом;
  2. Фініки повинні як слід пропарити, щоб стати м'якими, тому їх слід прикрити і залишити на кілька хвилин;
  3. Як тільки вони стануть м'якими – очистити від насіння і плодоніжок;
  4. За допомогою блендера (м'ясорубки або комбайна) перетворити плоди в пасту;
  5. У результаті повинна вийде густа солодка паста. Причому шкірка теж чудово подрібнюється, тому що її прибирати не потрібно;
  6. Додати до пасти какао і добре вимішати;
  7. Половину кокосової стружки також додати до загальної маси і перемішати;
  8. Намочивши руки холодною водою брати по ложці маси і ліпити з неї круглі грудочки – майбутні солодощі;
  9. Кожен кульку вмочити в решту кокосову стружку і викласти на блюдо;
  10. Як тільки маса закінчиться – відправити блюдо в прохолодне місце на кілька годин, щоб всі кульки застигли і стали більш щільними;
  11. Подавати їх слід охолодженими.

Сироїдні цукерки з інжиру і горіхів

Додаючи до фінікової пасті горіхи, можна створити справжній шедевр сыроедческой корисної кухні.

Склад:

  • волоські горіхи – 1 ст.;
  • пластівці вівсянки – 30 гр;
  • фінік без кісточок — 220 гр;
  • кероб — 3 ст. л;
  • ванільна есенція за бажанням;
  • льон (насіння) – 10 гр;
  • стружка кокоса — 1 ст. л.

Необхідний час: 20 хвилин.

Калорії: 416.

  1. Горіхи нарізати великими шматками;
  2. Горіхи, ваніль, вівсянку і 2/3 кэроба додати в чашу блендера і подрібнити до грубої муки;
  3. Пересипати борошно в суху миску;
  4. Фініки добре помити і витерти паперовим рушником;
  5. Подрібнити плоди в блендері;
  6. Додати отриману пасту до інших, вже подрібненим інгредієнтів;
  7. Перемішати все до однорідності;
  8. Чайною ложкою набирати масу і скачувати її в кульки;
  9. Залишився кероб, стружку і льон насипати в 3 блюдця;
  10. Далі слід проявити фантазію, можна кожну цукерки по черзі опускати під всі присипки, а можна зробити їх різними: тільки з кэробом, з кокосом або льоном;
  11. Злегка охолодити десерт в холодильнику і подавати з гарячими напоями.

Минтай під маринадом з цибулі і моркви приготувати дуже легко, якщо знати кілька секретів.

Читайте як приготувати смачні пиріжки зі щавлем.

Тушкована картопля з овочами — одне з найбільш простих страв, які можна приготувати на швидку руку.

Солодощі з фініків і бананів

Низькокалорійні солодощі завжди будуть популярні в родині, де живуть ласуни. Тільки ці цукерки не псують зуби!

Інгредієнти:

  • мигдальні горіхи або стружка — 50 гр;
  • фініки – 5-6 шт.;
  • волоські горіхи очищені – ½ ст.;
  • какао – 10 гр;
  • банан.

Витрачений час: 15 хвилин.

Калорійність: 117 ккал.

  1. Мигдальні горіхи перетворити в борошно з допомогою блендера;
  2. Половину мигдального борошна висипати в миску, а другу половину залишити в блендері;
  3. У блендер додати волоський горіх і знову змолоти;
  4. Кинути в чашу інші фрукти без кісточок і шкірки;
  5. Перемішати до однорідної густої маси;
  6. Какао змішати з відкладеним мигдальною борошном;
  7. Чайною ложкою набирати масу з блендера і формувати кулька, обвалюючи його в какао-мигдальної посипання;
  8. Дати солодощів застигнути в холодильнику протягом пари годин, а потім подавати до столу.

Цукерки з фініків в шоколаді з мигдалем

Для цінителів солодощів ідеально підійде десерт з гірким шоколадом і фініками.

Продукти:

  • стружка кокоса – 2 ст. л;
  • пластівці «Геркулес» – 1/3 ст.;
  • фініки — 150 гр;
  • гіркий шоколад – плитка;
  • какао — 2 ст. л.

Час приготування: ½ години.

Калорії: 120.

  1. Пластівці і стружку прожарити на сухій сковороді до золотистого кольору;
  2. Закинути все в блендер і подрібнити до дрібної крихти;
  3. Якщо фініки з кісточками, то видалити їх і додати в блендер;
  4. Шоколад розтопити і додати;
  5. Збивати блендером до однорідної маси;
  6. Суміш чайною ложкою набирати і скачувати в кульку, який потім добре обваляти в какао;
  7. Викласти отримані солодощі на блюдо і відправити в холодильник застигати;
  8. Охолоджені цукерки подавати з гарячим чаєм або кавою.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: