26 май 2019 11

Як приготувати рибний пиріг з сайрою і рисом

Якщо ви хочете приготувати смачне, але не дороге частування для близьких, то пиріг з сайрою і рисом буде відмінним варіантом. Для його приготування потрібно зовсім небагато продуктів, які є практично в будь-якому супермаркеті.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
борошна - 700-800 грам
сухих дріжджів - 2 маленькі ложки
цукру - 1 ч. ложка
солі - кілька щіпок
меленого чорного перцю - трохи для аромату
масла рослинного - 3 великі ложки
молока - неповний стакан
рису - 180 грам
консервованої сайри - 1 банку
петрушки - кілька гілочок
яєчного жовтка - 1 шт.
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 330 Ккал

Як правильно готувати дріжджовий пиріг з сайрою і рисом в духовці:

  1. Якщо ви хочете, щоб ваша випічка вийшла ніжною і повітряної, то обов'язково борошно добре просіяти через сито. При просіюванні вона збагачується киснем, а також очищається від сміття;
  2. Борошно насипати в миску, додаємо до неї цукровий пісок, сіль і сухі дріжджі. Добре перемішуємо всі сухі компоненти;
  3. В центрі потрібно зробити поглиблення невеликого розміру і залити в нього рослинне масло;
  4. Молоко слід прогріти, воно повинно бути теплим, але не гарячим;
  5. Далі частинами заливаємо молоко і розмішуємо дерев'яною лопаткою;
  6. Після того як молоко буде влито, ретельно перемішуємо лопаткою;
  7. Переходимо на ручне вимішування, тісто повинне вийти м'яким з еластичною структурою;
  8. Накриваємо ємність з тістом рушником і наполягаємо при кімнатній температурі приблизно 40 хвилин;
  9. Тим часом готуємо начинку. Рис перебираємо, добре промиваємо кілька разів;
  10. Перекладаємо його в підсолену воду і ставимо отвариваться;
  11. В процесі відварювання обов'язково помішуємо, щоб рис не склеился і не переварився;
  12. Викладаємо крупу на сито і добре моєму в прохолодній воді;
  13. Банку з сайрою відкриваємо, за допомогою розминаємо виделкою рибу на дрібні шматочки;
  14. Зелень петрушки потрібно промити над прохолодною водою і порубати на дрібні шматочки;
  15. Рис, сайру і зелень перемішуємо в мисці;
  16. Начинку підсолюємо і приправляємо спеціями;
  17. Тісто нарізаємо на дві воловину, при цьому одна частина повинна бути невеликою;
  18. Половину більшого розміру потрібно розкачати у вигляді круглого коржа виду;
  19. Сковороду змащуємо маслом і кладемо в неї розкатаний пласт тіста, воно повинно закривати борти;
  20. Викладаємо на поверхню тіста начинку і розрівнюємо її;
  21. Другу частину розкачуємо і закриваємо їй верх начинки;
  22. Краї добре защипуємо, в центрі робимо дірочку невеликого розміру;
  23. Курячий жовток збиваємо і промазуємо їм верх майбутнього пирога;
  24. Духовку краще прогріти заздалегідь, в ній повинна бути температура 180-190 градусів;
  25. Поміщаємо в духовку сковорідку з пирогом;
  26. Пиріг повинен запікатися близько 30-35 хвилин;
  27. Далі виймаємо пиріг, залишаємо трохи постояти, щоб він охолов.

Заливний пиріг з начинкою з яєць і зеленого лука — смачна домашня випічка за домашніми рецептами.

Як смачно приготувати свинячі вуха читайте в нашій статті.

Курочка на сольовий подушці виходить приємною на смак і соковитою, читайте наші рецепти.

Заливний пиріг з консервованої сайри з рисом

Для тіста знадобиться:

  • 250 грам борошна пшеничного;
  • склянка кефіру;
  • сметана — 100 грам;
  • три курячих яйця;
  • половина ч. ложки харчової соди;
  • сіль поварена на свій смак.

Компоненти для начинки:

  • 2 банки консерви (сайра в олії);
  • 150 грам рису у відвареному вигляді;
  • цибуля – 2 штуки.

Приготування займе у середньому 70 хвилин.

Калорійність – 310 ккал.

Процедура приготування:

  1. З лука чистимо шкірку і шаткуємо на дрібні шматочки;
  2. На сковорідку потрібно підлити олії;
  3. Розігріваємо і засипаємо шматочки цибулі. Засмажуємо протягом 5 хвилин;
  4. Відкриваємо банки з сайрою, зливаємо зайву рідину і розламуємо рибу виделкою на дрібні шматочки;
  5. Рис слід попередньо відварити до готовності, після відварювання ретельно промиваємо прохолодною водою;
  6. У миску викладаємо сайру, відварений рис і обсмажену цибулю. При бажанні можна приправити спеціями і розмішати;
  7. Далі починаємо готувати тісто. У миску розбиваємо курячі яйця, додаємо кефір, сметану, підсипаємо трохи солі і харчової соди. Гарненько розмішуємо всі компоненти за допомогою міксера;
  8. Насипаємо борошно і знову розмішуємо міксером до однорідності;
  9. Поверхня форми змащуємо рослинним маслом і наливаємо частину тіста;
  10. Викладаємо начинку у вигляді рівномірного шару;
  11. Заливаємо половину тіста;
  12. Прогріваємо духовку до 180 і поміщаємо в нього форму для запікання;
  13. Піч потрібно близько 40 хвилин, за цей період пиріг пропечеться;
  14. Після цього виймаємо готовий пиріг, даємо трохи охолонути і виймаємо на тарілку, нарізаємо середніми шматочками.

Рибний пиріг з листкового тіста з сайрою і рисом

Для приготування пирога візьміть наступне:

  • тісто листкове дріжджове – 1 пачка;
  • 130 грам рисової крупи;
  • банку консервованої сайри в маслі;
  • шпинат – 100 грам;
  • вершки жирні – 2 великі ложки;
  • сіль на свій смак;
  • приправи для додання аромату;
  • рослинне масло.

Процес приготування займе близько години.

Калорійність – 325 ккал.

Як готувати:

  1. Тісто необхідно вийняти з морозилки і залишаємо розморожуватися;
  2. Далі розділяємо тісто на дві частини;
  3. Рисову крупу промиваємо в декількох водах;
  4. Перекладаємо в каструлю, заливаємо водою, додаємо сіль і ставимо отвариваться;
  5. Варимо до тих пір, поки рис не стане м'яким;
  6. Знімаємо рис з вогню, зливаємо воду, промиваємо в холодній воді;
  7. Відкриваємо консерви, викладаємо в чашку і розминаємо виделкою до утворення кашки;
  8. Шпинат слід ретельно промити і нарізати ножем на дрібні шматочки;
  9. Змішуємо консерви зі шпинатом до однорідної маси;
  10. Пласт тіста розкачуємо, викладаємо на змащену поверхню форми для запікання;
  11. На поверхню тіста кладемо рис, далі на рис кладемо сайру зі шпинатом, посипаємо сіллю, приправами;
  12. Другий пласт тіста розкачуємо і накриваємо їм поверхню начинку, защипуємо краю;
  13. Поверхню пирога промазуємо вершками;
  14. Необхідно розігріти Духовку заздалегідь, в ній повинна бути температура не менше 180 градусів;
  15. Поміщаємо в духовку форму пирогом і запікаємо хвилин 25;
  16. Далі виймаємо випічку, даємо трохи охолонути й нарізаємо порційними шматочками.

Швидке тісто для пирога

Інгредієнти для приготування тіста:

  • 100 грам вершкового масла;
  • половина кілограма борошна;
  • 100 грам сметани;
  • одне яйце;
  • одна маленька ложка цукру;
  • щіпка харчової соди;
  • сіль на свій смак.

На приготування піде всього 20 хвилин.

Калорійність – 175 ккал.

Приступаємо до готування:

  1. Пшеничне борошно просіваємо кілька разів через сито, щоб вона наситилася киснем і стала пишною;
  2. Вершкове масло варто заздалегідь вийняти з холодильника, щоб воно стало м'яким;
  3. На поверхню робочого столу висипаємо борошно, у центрі потрібно зробити поглиблення;
  4. У заглиблення викладаємо вершкове масло і рубаємо все на дрібні шматочки;
  5. В окрему чашку викладаємо сметану, додаємо куряче яйце, сіль, цукровий пісок, харчову соду;
  6. Потім у поглиблення заливаємо сметанную суміш і знову вимішуємо ложкою до утворення густого тесту;
  7. Підсипаємо борошна і замішуємо тісто руками;
  8. У результаті повинно вийти м'яке тісто з пружною основою.

Для приготування пирога з сайрою і рисом підійде практично будь-яке тісто. У поєднанні з начинкою воно виходить м'яким, ніжним, повітряним. Ця випічка стане улюбленою стравою всієї родини. Її можна робити на вихідні або для частування гостей. Тим більше її приготування не таке вже складне, та й за ціною виходить недорого.

Що ще почитати: