19 май 2019 13

Як приготувати рибний пиріг з минтая в духовці

Риба – продукт в усіх відношеннях прекрасний. Вона корисна, має багатий, насичений смак. Деякі сорти риби, наприклад минтай, до того ж, не дуже дорогі, що дозволяє використовувати їх у приготуванні найрізноманітніших страв щодня. А пиріг з минтаєм – це не тільки смачно і корисно, але і дуже зручно. Його можна взяти з собою на роботу, дати дитині в школу або влаштувати домашні посиденьки з чаєм і рибних пирогом.

По щучому велінню, по моєму хотінню готуйся славний пиріг
Інгредієнти Кількість
молока - 0,35 л
цукру - 50 г
солі - 40 г
жовтків - 7 шт.
сухих дріжджів - 30 г
вершкового масла - 100 г
борошна - 0,7 кг
рису - 70 г
вареного минтая - 0,5 кг
яєць - 2 шт.
цибулин - 2 шт.
рослинної олії - 1 стіл. л.
перцю - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 247 Ккал

Рецепт смачного пирога з минтаєм в духовці по крокам:

  1. Промити рис, посолити і поставити варитися приблизно на 8 хвилин, рибу також помістити в каструлю і варити до готовності в підсоленій воді.
  2. У цей час змішати всі інгредієнти для приготування тіста, вимісити його.
  3. Зварити яйця круто, дрібно їх порізати.
  4. Пасерувати цибулю з невеликою кількістю перцю на сковороді.
  5. Приблизно половину тіста розкачати до товщини близько 1 см і перекласти на деко.
  6. Викласти на тісто рис, суміш риби з яйцями, цибулю, посолити.
  7. Закрити пиріг другою половиною розкатаного тіста і акуратно защипнути краю.
  8. У розігріту до 180 градусів духовку помістити пиріг на 45 хвилин.

Окрошка на сироватці — дивовижне літнє блюдо, яке втамовує спрагу.

Рецепт приготування шурпи з свинини ви можете знайти тут.

Картопляна запіканка з куркою в мультиварці — просто готувати, але дивно смачно. Рецепт.

Пиріг з листкового тіста з філе минтая і рисом

Інгредієнти:

  • 0,6 кг філе минтая;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • борошно для розкочування;
  • щіпка білого меленого перцю;
  • 1 куряче яйце;
  • 150 г рису;
  • 1 цибулина;
  • 0,5 кг листкового тіста;
  • 1 стіл. л. рослинного масла:
  • дрібка морської солі;
  • щіпка чебрецю.

Час приготування – 50 хвилин.

Калорійність на 100 грамів – 262 ккал.

Етапи приготування:

  1. Перед початком роботи потрібно розморозити рибу і тісто.
  2. Відварити рис у підсоленій воді протягом 8 хвилин.
  3. Цибулю пасерувати на рослинній олії.
  4. Тісто розділити на нерівні половинки, велику розкачати до 3-4 мм.
  5. Викласти тісто у змащені маслом деко або на пекарській папір, зверху розподілити однаковим шаром рис.
  6. На рис викласти пасеровану цибулю і сиру рибу. Посолити, поперчити, додати чебрець.
  7. Розкатаним до 3-4 мм другим шматком тіста закрити пиріг. Змастити його збитим яйцем.
  8. Близько 40 хвилин випікати пиріг при 180 градусах.

Рибний пиріг з минтая з картоплею

Інгредієнти:

  • 1 кг дріжджового тіста;
  • 0,5 кг філе минтая;
  • 3 картоплини;
  • 1 цибулина;
  • 3 стіл. л. вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • 1 стіл. л. рослинного масла;
  • сіль.

Час приготування – 2 години.

Калорійність на 100 грамів – 226 ккал.

Етапи приготування:

  1. Заморозити вершкове масло.
  2. Нарізати рибу тонкими смужками або невеликими кубиками, картоплю – на чіпси, цибулю – тонкими кільцями.
  3. Тісто розділити на дві приблизно рівні частини, половину розкачати качалкою до товщини близько 5 мм.
  4. Викласти тісто на змащене маслом або застелений пекарської папером деко.
  5. На тісто розкласти пластинки картоплі в один шар, залишивши запас по краях, посолити.
  6. Викласти поверх картоплі цибулю і рибу, посолити, поперчити.
  7. Вершкове масло натерти на тертці поверх начинки.
  8. Розкачати другу половинку тіста, закрити пиріг, защипнути краю.
  9. Дати пирогу постояти близько півгодини. Потім проколоти його виделкою або шпажками по всій площі.
  10. Збити яйце і змастити верхній шар, випікати в розігрітій до 200 градусів духовці близько 45 хвилин.
  11. Після приготування пиріг змастити вершковим маслом і трохи остудити, викласти на блюдо, розрізати на порції. Подавати теплим.

Поради кулінарів

Досвідчені кухарі охоче діляться своїми секретами, не роблячи з них великої таємниці. Приготування пирогів з минтаєм – не найпростіше заняття, тому знати їх дуже корисно.

  1. Минтай, як правило, продають замороженим. Перед приготуванням його потрібно розморозити. Швидше всього зробити це в холодній або трохи теплій воді. Якщо часу зовсім обмаль, можна загасити його в сковороді на середньому вогні разом з цибулею, тоді запікати пиріг буде потрібно до готовності тіста.
  2. Рис і картопля неспроста зустрічаються у багатьох рецептах пирогів. Їх головне завдання – вбирати соки минтая в процесі приготування, щоб тісто не розм'якло.
  3. Для прискорення процесу готування також можна закласти в начинку готове картопляне пюре, але не варто класти готовий рис – тоді пиріг «втече», сік минтая пригорить на деку.
  4. Духову шафу можна включити в самому початку готування, тоді до моменту закладання пирога в нього температура підвищиться до потрібного значення.
  5. Якщо в духовці часто щось пригорає, особливо при тривалому готуванні, можна на її дно поставити сковороду з водою. Важливо, щоб вона була без пластикових елементів, в іншому випадку буде зіпсований і пиріг, і сковорода, і духовка.
  6. Щоб цибуля не скрипів на зубах, коли пиріг планується готувати швидко, потрібно пасерувати його попередньо на невеликій кількості рослинного або вершкового масла.
  7. З рибою, і минтаєм зокрема, дуже добре поєднуються петрушка, орегано, базилік. Якщо додати їх в пиріг свіжими або сушеними, то він вийде ще смачніше.
  8. Рибу потрібно вибирати строго без кісток, інакше чаювання з пирогом буде безповоротно зіпсована.
  9. Щоб пиріг довго зберігався, його потрібно помістити в глиняний посуд і накрити ганчиркової серветкою.

Який би спосіб приготування пирога з минтаєм не був обраний, він обов'язково буде смачним. Якщо прикласти до своєї праці і навичкам гарний настрій і любов до ближніх, для яких готується випічка, то він вийде незвичайним, в міру соковитим і пряним.

Що ще почитати: