02 март 2019 1 312

Як приготувати яловичину з овочами по-корейськи

Якщо ви ніколи не пробували подібного страви, то вважайте, зараз ви опинилися в потрібному місці в потрібний час. Заздалегідь побажаємо вам приємного апетиту!

Рецепт приготування «Пулькогі»
Інгредієнти Кількість
яловичої вирізки - 260 р
води - 75 мл
вина - 35 мл
грибів - 120 г
кунжуту - 20 г
соусу соєвого - 35 мл
чорного перцю - 7 р
часнику - 20 г
лука - 1 шт.
цукру - 35 г
зеленої цибулі - 50 г
кукурудзяної олії - 35 мл
масла кунжуту - 15 мл
Час приготування: 95 хвилин Калорійність на 100 грам: 179 Ккал

Як готувати яловичину по-корейськи:

  1. В першу чергу треба приготувати маринад для м'яса;
  2. Для цього налити в миску соєвий соус, воду, кукурудзяна і кунжутну олії, вино;
  3. Перемішати і далі всипати сухий часник, цукор, кунжут і чорний перець;
  4. З'єднати інгредієнти;
  5. Зелену цибулю вимити, тонко нарізати його;
  6. Репчатому луку зняти шкірку, подрібнити його;
  7. Обидва види цибулі додати в маринад, перемішати і відставити;
  8. М'ясо сполоснути, зачистити його і покласти ненадовго в морозильну камеру;
  9. Коли воно подмерзло, вийняти його і нарізати тонкими пластинками;
  10. Гриби очистити і теж нарізати слайсами;
  11. Скласти м'ясо в маринад і не чіпати протягом однієї години;
  12. Через годину до м'яса всипати гриби і акуратно перемішати, щоб не зламати їх;
  13. Сковороду змастити олією і викласти м'ясо з грибами;
  14. Обсмажити компоненти до готовності і подавати до столу.

Яловичина з овочами по-корейськи

  • 1300 г яловичини;
  • 70 г зеленої цибулі;
  • 35 г кунжуту;
  • 2 морквини;
  • 30 г цукру;
  • 70 мл соєвого соусу;
  • 1 чилі;
  • 1 головка цибулі;
  • 3 шматочки часнику.

Час приготування – 2 години і 25 хвилин.

Калорії – 171.

Метод готування:

  1. Велике м'ясо вимити, очистити його на обробній дошці;
  2. Потім розрізати навпіл, покласти в миску і відставити;
  3. Моркву вимити, очистити і крупно нарізати;
  4. Луку зняти еко-упаковку, сполоснути його і теж крупно порубати;
  5. Молодий цибулю вимити, накришити кільцями;
  6. Чилі сполоснути краще в рукавичках і в них же нарізати його кільцями;
  7. Часнику зняти шкірку, нарізати на часточки три частини;
  8. Змішати моркву, обидва цибулі, чилі і часник, викласти на м'ясо;
  9. Всипати все цукром, кунжутом, залити олією і соєвим соусом;
  10. Зверху встановити гніт і прибрати в холодильник на півтори години;
  11. Кілька разів доведеться перевернути м'ясо, щоб рівномірно маринувалося;
  12. Коли час пройде, м'ясо дістати і обсмажити до готовності з усіх сторін на сковороді;
  13. Відставити готове м'ясо, приготувати овочі, заливши їх залишками маринаду;
  14. Подавати разом в гарячому вигляді.

Покрокові рецепти з фото сирних кексів з начинкою і без.

Як смачно і швидко приготувати ситну горохову кашу на друге.

Як приготувати неймовірно смачний хлібний квас в домашніх умовах. Напій за нашим рецептом вас здивує.

Фунчоза з яловичиною по-корейськи

  • 1 морквина;
  • 350 г яловичини;
  • 4 шматочки часнику;
  • 80 г фунчозы;
  • 1 чилі;
  • 1 огірок;
  • 45 мл рисового оцту;
  • 1 цибуля;
  • 1 солодкий перець;
  • 15 г коричневого цукру;
  • 75 мл соєвого соусу;
  • спеції.

Час готування – 1 годину і 15 хвилин.

Калорії – 131.

Як приготувати:

  1. М'ясо вимити і обов'язково видалити все непотрібне гострим ножем;
  2. Далі помістити його на обробну дошку і обсушити серветками;
  3. Нарізати соломкою по волокнах;
  4. Скласти яловичину в миску, влити ложку олії і стільки ж соєвого соусу;
  5. Перемішати і відставити ненадовго в сторону;
  6. Моркву очистити, вимити і нарізати соломкою;
  7. Огірок вимити, нарізати брусками разом з шкіркою;
  8. Перець вимити, вирізати насіння і нарізати соломкою;
  9. Овочі змішати, посипати цукром, влити оцет і додати спеції. В якості спецій можна використовувати імбир, гострий перець, коріандр, чорний або запашний перець;
  10. Масу перемішати і теж відставити;
  11. Локшину позбавити від упаковки, помістити в миску;
  12. Довести до кипіння для неї трохи води, залити;
  13. Накрити кришкою і залишити на десять хвилин;
  14. Після цього злити фунчозу на друшляк і промити холодною водою;
  15. Цибулю почистити, порізати півкільцями, ополоснувши голівку під краном;
  16. Залишки масла влити в сковороду, прогріти його;
  17. Викласти м'ясо і довести до готовності, додати спеції (ті ж самі);
  18. Додати цибулю і тушкувати ще одну хвилину, помішуючи;
  19. Перекласти м'ясо до овочів, перемішати їх;
  20. Часник почистити і дрібно накришити разом з чилі;
  21. Додати компоненти слідом за м'ясом;
  22. Зверху викласти локшину, вилити залишки соєвого соусу, приправити;
  23. Перемішати і кликати рідних до столу.

Рецепт м'яса з огірками в мультиварці

  • 45 г кунжуту;
  • 8 великих огірків;
  • 500 г яловичої вирізки;
  • 40 мл олії;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • 35 мл оцту;
  • 5 шматочків часнику;
  • 7 г цукру піску;
  • 1 солодкий перець;
  • 7 г солі;
  • 75 мл соєвого соусу;
  • 3 г червоного перцю;
  • 7 г коріандру.

Час – 65 хвилин.

Калорії – 109.

Етапи приготування яловичини з огірками по-корейськи в мультиварці:

  1. Кунжут всипати на суху сковороду і на маленькому вогні підсушити його до рум'яності;
  2. Пересипати в піалу, щоб у гарячій сковороді не пересушился;
  3. Яловичину ретельно вимити, обсушити її;
  4. Далі гострим ножем видалити всі непотрібні ділянки;
  5. Нарізати м'ясо товстою соломкою;
  6. Ріпчасту цибулю позбавити від екологічної упаковки, нарізати пір'ям, вимивши;
  7. Солодкого перцю вирізати середину, нарізати її соломкою;
  8. Огірки вимити, розрізати кожен навпіл, потім на чотири частини;
  9. Часнику зняти шкірку, подрібнити часточки;
  10. Мультиварку включити, налити в неї масло і всипати м'ясо;
  11. Гасити його, помішуючи, до повної готовності;
  12. Потім додати цибулю і готувати ще не більше трьох хвилин;
  13. Далі покласти в чашу перець і часник;
  14. Готувати ще хоча б дві хвилини;
  15. В окремій піалі змішати соєвий соус, коріандр, цукор, червоний перець;
  16. Додати солі за смаком і добре змішати;
  17. Влити отриману масу до яловичині, перемішати і тушкувати ще дві хвилини;
  18. Потім додати огірки, влити оцет і знову три хвилини на смаження;
  19. Коли пройде час, страва перекласти в ємність для подачі і посипати кунжутом.

Корисні поради

Огляньте м'ясо при покупці. Особливу увагу приділіть жирових прошарків. Вони обов'язково повинні бути білого кольору. Якщо вони наближені до рожевого, продукт вымачивался в марганцівці для того, щоб бути «свіжим».

Є рецепти, в яких м'ясо або овочі потрібно маринувати. Якщо у вас є час, залиште продукти в маринаді на всю ніч. Це зробить їх смак ще більш насиченим і ніжним. Адже саме для цього і існують маринади.

Для приготування першого рецепту також можна використовувати готовий маринад під назвою Кочудян. Це паста родом з Кореї, вона гостра і соєве. До її складу обов'язково входить червоний пекучий перець, солодкий перець, борошно з рису, соя і цукровий сироп.

Щоб приготувати смачне блюдо з яловичини, обов'язково треба вибрати гарне м'ясо високої якості. Натисніть на м'ясо при купівлі, і якщо вм'ятина зникає відразу, можна брати! Якщо вона йде через кілька секунд, краще відмовтеся від покупки.

Коли ви маринуете м'ясо або овочі, важливо нарізати всі складові страви однаковими шматочками. Це потрібно лише для того, щоб всі компоненти однаково маринувалися.

Яловичина по-корейськи — це незвичайне блюдо, яке ви обов'язково повинні спробувати. А коли ви це зробите, то неодмінно почнете готувати його частіше і навіть на свята, адже це настільки незвично і смачно, що просто неможливо не закохатися.

Що ще почитати: