23 март 2019 65

Як швидко приготувати в мікрохвильовій печі

Чай — це важлива частина обіду або вечері. А щоб ця церемонія була більш приємною, до неї потрібно приготувати смачний десерт. Відмінним варіантом буде кекс, зроблений в мікрохвильовці. Тим більше його можна зробити за лічені хвилини.

І не варто думати, що якщо приготування буде в мікрохвильовці, значить, випічка вийде несмачною і досить поганої якості. Кекси, приготовані в мікрохвильовій печі, виходять нічим не гірше звичайної випічки.

Головне в цій справі — точно дотримуватися рецептуру, ну і ніяк не обійтися без гарного фантазії.

Простий традиційний рецепт випічки
Інгредієнти Кількість
пшеничного борошна - половина склянки
жирного масла або маргарину - пів пачки
яєць - 1 штука
цукру - 150 грам
лимона - половина
солі - щіпка
розпушувача - 1 невелика ложечка
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 160 Ккал

Як готувати:

Яйце звільняємо від шкаралупи і кладемо в миску;

Кладемо до яйця цукор і розбиваємо все міксером або блендером до однорідної пишної суміші;

Шматочок вершкового масла кладемо в металеву ємність, ставимо на газ і розтоплюємо до рідкого стану;

Переливаємо розтоплене масло в чашку з сумішшю з яєць і цукру, все перемішуємо;

Потім додаємо сіль і дрібну стружку лимонної цедри. Всі компоненти гарненько змішуємо;

З'єднуємо борошно з розпушувачем і обережно дрібними частинами засипаємо в рідку суміш. Усе ретельно розмішуємо віночком, щоб не було грудок;

Спеціальний посуд потрібно промазати рослинним маслом. Бажано брати високу посуд, тому що тісто при випіканні збільшиться в три рази;

Далі розливаємо по формах рідке тісто;

Потім ставимо в мікрохвильовку і випікаємо на максимальну потужність (1000 Вт) протягом 5 хвилин;

Після цього виймаємо випічку і перевіряємо на готовність зубочисткою. Якщо кексик не пропікся, то його знову ставимо на 5 хвилин. Періодично кожну хвилину перевіряємо готовність;

Готові кекси прикрашаємо часточками лимона або будь ягодою.

Рецепт цікавого сирного кексу в гуртку

Компоненти, які нам будуть потрібні:

  • 200 грам сиру;
  • 2 курячих яйця;
  • 100 г манної крупи;
  • Цукровий пісок – близько 100 грам;
  • Лимонний сік – 20 мл;
  • Трохи ваніліну;
  • ¼ Маленької ложечки солі.

Час приготування – 10 хвилин.

Калорійність – 150.

Процес приготування:

  1. Куряче яйце розбиваємо, викладаємо в чашку. Засипаємо до нього цукровий пісок і змішуємо все міксером до пишної суміші;
  2. Далі додаємо туди сік лимона, ванілін і сіль. Знову все збиваємо;
  3. Починаємо викладати невеликими порціями туди манну крупу, при цьому все розмішуємо віночком;
  4. Після манки в суміш викладаємо сир і також перемішуємо до однорідності;
  5. У гуртки для запікання можна покласти пергаментний папір або промазати їх поверхню олією;
  6. Готове рідке тісто розкладаємо по гуртках;
  7. Потім поміщаємо їх у мікрохвильову піч і печемо близько 5 хвилин;
  8. Готові кекси виймаємо з мікрохвильовки, остуджуємо і витягуємо з формочок;
  9. За бажанням їх можна прикрасити фруктами і присипати цукровою пудрою.

Додаємо в тісто шоколад і кава

Для випічки необхідно підготувати:

  • 3-4 великі ложки борошна вищого сорту;
  • 3 великі ложки цукру;
  • Рослинна олія;
  • 1 невелика ложка кавового порошку;
  • 2 великі ложки порошку какао;
  • 100 мл молока;
  • Одне куряче яйце;
  • Розпушувач — щіпка;
  • ½ Маленької ложечки ваніліну.

Період готування – 5 хвилин.

Калорійність – 210.

Як готується:

  1. У глибоку ємність насипаємо борошно і перемішуємо її з 1 маленькою ложечкою кавового порошку;
  2. Далі туди засипаємо цукор-пісок, ванілін, щіпку розпушувача і 100 грам какао. Все розмішуємо до отримання рівномірної сухої суміші;
  3. Потім звільняємо яйце від шкаралупи і викладаємо в суміш із сухих компонентів;
  4. Також додаємо туди 2 великі ложки олії соняшника (рослинного) і молочко. Розбиваємо суміш віночком або міксером до отримання однорідної суміші;
  5. Звичайні чашки з кераміки промазуємо рослинним маслом сов всіх сторін;
  6. Далі наливаємо в них рідке шоколадне тісто. Варто враховувати, що при випіканні воно збільшиться в три рази. Тому заповнюємо чашки тільки на 1/3 частину;
  7. Після цього чашечки ставимо в мікрохвильовку на 90-100 секунд;
  8. Якщо вони не пропечуться то можна додати час, але не більше 20 секунд;
  9. Потім виймаємо їх з мікрохвильовки, остуджуємо і виймаємо;
  10. Кекси можна прикрасити будь ягодою і присипати цукровою пудрою.

Вареники з картоплею і грибами — це одне з найпростіших і улюблених страв. Покроковий рецепт як зробити тісто, як виліпити, як приготувати начинку.

Салат з консервованої горбуші і рису, читайте варіанти рецепта цього простого рецепту.

Читайте, як зробити сыровяленную ковбасу без кишок. Цей рецепт вам сподобається.

Кекс «Безвихідь» в мікрохвильовці

Продукти:

  • 150-200 грам борошна;
  • 70 грам какао-порошку;
  • Одне куряче яйце;
  • Невеликий шматочок жирного масла на 50 грам;
  • Молоко – половина склянки;
  • Цукровий пісок – 4 великі ложки;
  • 20 грам темного шоколаду.

Час готування – 5 хвилин.

Калорійність – 328.

Переходимо до готування:

  1. У миску просіваємо борошно і змішуємо її з какао-порошком;
  2. Потім в суху суміш викладаємо цукровий пісок і все перемішуємо. При бажанні в суміш можна додати щіпку ваніліну, він додасть випічці приємний аромат;
  3. Куряче яйце розбиваємо і поміщаємо в суху масу. Збиваємо масу віночком до досягнення однорідності;
  4. Потім заливаємо молоко і збиваємо до однорідності;
  5. Вершкове масло можна розтопити на плиті або в мікрохвильовій печі. Потім рідке масло слід остудити;
  6. Остигле масло заливаємо в рідке тісто і перемішуємо до повного його розподілу;
  7. У результаті повинно вийти однорідне тісто з в'язкою структурою і шоколадним кольором;
  8. Шматочок шоколаду протираємо і висипаємо в тісто, він додасть випічці яскраво виражений шоколадний смак;
  9. Всі наостанок перемішуємо і викладаємо в чашку або склянку. Тісто повинно заповнювати стакан не більше ніж на половину, тому що під час випікання випічка збільшиться в об'ємі в 2-3 рази;
  10. Не забудьте попередньо форму змащувати олією, щоб після випікання випічку можна було легко вийняти з неї;
  11. Потім поміщаємо склянку з тестом в мікрохвильову піч. Випікаємо на максимальній потужності приблизно 2-3 хвилини;
  12. Виймаємо готовий кекс і присипаємо цукровою пудрою.

Рецепт швидкого мафіна в СВЧ-печі без яєць

Що буде потрібно:

  • 6 великих ложок пшеничного борошна;
  • Морква – 1 штука;
  • 100 грам цукрового піску;;
  • 200 мл молока;
  • Половина великої ложки лимонного соку;
  • Трохи мускатного горіха;
  • Сіль;
  • Щіпка меленої кориці;
  • ¼ Ч. ложки ваніліну;
  • Рослинна олія;
  • ½ Маленької ложечки гашеного соди;
  • Трохи родзинок і горіхів.

Тривалість готування – 5 хвилин.

Харчова цінність – 220 Кл.

Переходимо до головного:

  1. У глибоку ємність засипаємо сухі компоненти – борошно вищого ґатунку, цукровий пісок, трохи меленої кориці, сіль і половину чайної ложки гашеної соди. Все добре перемішуємо;
  2. В іншу миску наливаємо молоко, додаємо туди лимонний сік, ванілін і рослинне масло. Все гарненько розмішуємо;
  3. З моркви зрізаємо шкірку, промиваємо від бруду і протираємо дрібній тертці. Морквяну стружку викладаємо в рідку суміш і перемішуємо;
  4. Далі сухі компоненти повільно пересипаємо в рідку суміш, при цьому постійно перемішуємо вінчиком. Розмішуємо, поки суміш не стане однорідною, і не зникнуть всі наявні грудочки;
  5. Засипаємо родзинки і подрібнені горіхи, все змішуємо;
  6. Розливаємо по формах рідке тісто. Як формочок можна використовувати фарфорові або гранчасті склянки. Тісто повинно заповнювати ємність тільки на 2/3 не більше;
  7. Далі поміщаємо формочки з тістом в мікрохвильовку і випікаємо в режимі «Підігрів» протягом 3 хвилин;
  8. Готову випічку виймаємо і подаємо до чаю.

Порційні полуничні мафіни в формочках

Продукти:

  • Пшеничне борошно – 4-5 великих ложок;
  • 4 великих ложок цукрового піску;
  • Яйце куряче – 1 штука;
  • Щіпка ваніліну;
  • 1 маленька ложечка розпушувача;
  • Щіпка меленої кориці;
  • Шматочок вершкового масла;
  • Трохи полуниці.

Період готування – 5 хвилин.

Калорійність – 230.

Як готувати:

  1. У миску викладаємо одне яйце і засипаємо до нього цукровий пісок. Збиваємо міксером до пишної суміші;
  2. Потім насипаємо туди борошно маленькими частинами і перемішуємо вінчиком, повністю розбиваючи грудочки;
  3. Додаємо ванілін, корицю і розпушувач. Перемішуємо до однорідності;
  4. В металеву ємність кладемо вершкове масло і топимо до рідкого стану. Виливаємо в рідку основу (тісто) і перемішуємо;
  5. Ягода полуниці ріжемо на дрібні шматочки і викладаємо на тісто. Перемішуємо, щоб ягода рівномірно розподілилася по всьому тесту;
  6. Далі тісто розливаємо в форми рівними частинами. Варто враховувати, що при випіканні тісто підніметься, тому заливаємо не більше 2/3 частини ємності;
  7. Ставимо форму в СВЧ-піч і запікаємо близько 2 хвилин;
  8. Готові кекси можна прикрасити глазур'ю і полуницею.

Глазур для випічки з полуницею

Компоненти для глазурі:

  • 50 грам вершкового масла;
  • 70 грам цукрової пудри;
  • ¼ Маленької ложечки ванільного цукру;
  • Вершки або молоко – 1 велика ложка.

Етапи:

  1. У чашку викладаємо вершкове масло, цукрову пудру, ванільний цукор і гарненько збиваємо міксером або віночком;
  2. Потім в суміш заливаємо вершки і молоко. Все перемішуємо;
  3. Готовою глазур'ю промазуємо полуничні кекси, а в центр викладаємо шматочок полуниці.

Корисні поради

  • Коли збиваєте яйце з цукром, беззаперечно слідкуйте за тим, щоб цукровий пісок повністю розчинився. В іншому випадку під час випікання кристалики цукру будуть підгоряти;
  • Обов'язково тісто для кексів в мікрохвильовій печі повинно бути рідкої консистенції. Якщо воно буде густим, то після випікання випічка вийде жорсткою;
  • Бажано додавати в тісто тертий шоколад, ягоди, горіхи, родзинки, різні шматочки фруктів. Вони зроблять випічку набагато смачніше.

Кекс в мікрохвильовій печі — це відмінний варіант для десерту до чаю. Крім цього, готується він дуже швидко. Всього за 5 хвилин можна зробити смачну, ароматну і повітряну випічку. Готувати просто і легко. Тому її можна зробити навіть сидячи на роботі в офісі і потішити своїх колег.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: