17 март 2019 12

Як приготувати сметанно-часниковий соус

Соус – це напіврідка приправа-додаток, яка призначена для того, щоб підсилити і підкреслити смак і аромат готового блюда, а так само надати йому нових смакових відтінків. Сьогодні ми розглянемо рецепти приготування соусів на основі сметани і часнику.

Сметанно-часниковий соус – це, можна сказати, кулінарна класика. Він завжди виходить свіжим, легким і ароматним – ідеальне доповнення до м'ясних/рибних страв, а так само страв з картоплі. Крім цього, ви можете використовувати цей соус в якості заправки до улюблених салатів.

Підібравши вдалі нотки з'єднуються інгредієнтів, ви здивуєтеся, як заграють новими надзвичайними смаковими відтінками вже звичні вам страви.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
сметана 20% - 400 мл
часник - 1 головка
листя петрушки і кропу - по невеликому пучку
кухонна сіль - за смаком
мелений чорний перець - за смаком
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 382 Ккал

Як робити сметанно-часниковий соус класичним способом:

  1. Процес приготування класичного сметанного соусу надзвичайно простий. Для початку вам необхідно подрібнити зелень і часник. Зелень наріжте, як можна дрібніше, а часник подрібніть за допомогою пропускання через спеціальний прес. Якщо у вас такого немає в наявності, ви можете подрібнити за допомогою блендера або м'ясорубки. Або взагалі – просто натерти його на тертці з дрібними зубцями;
  2. Сметану з'єднайте з подрібненою зеленню і часником. Приправте за смаком дрібкою солі і меленого чорного перчика. Ретельно перемішайте і поставте на 5-7 хвилин у холодильник;
  3. Класичний сметанно-часниковий соус повністю готовий до вживання! Подавайте його в якості доповнення до картопляним дерунам, смаженій картоплі або ж страв з курки. Приємного апетиту!

Сметанно-часниковий соус

Інгредієнти:

  • жирна сметана – 250 мл;
  • часник – 4-5 зубчиків;
  • свіжий сік лимона – 10 мл;
  • соняшникова рафінована олія – 30 мл;
  • сіль харчова;
  • суміш перців;
  • пір'я зеленої цибулі – 2 шт.;
  • майоран – 1 ч. л.

Активну час приготування: 25 хв.

Калорійність на 100 г: 385 кКал.

Поетапне опис приготування:

  1. Перше, що необхідно зробити – це запекти часник. Для цього, покладіть очищені зубчики на невеликий відріз харчової фольги, полийте їх рослинною олією і посипте невеликою кількістю солі і майорану. Загорніть у фольгу «кульок» і відправте на 15 хвилин у розігріту до 2000З духову шафу;
  2. Подрібніть запечений часник за допомогою блендера або ж протріть через сито;
  3. Подрібнену часникову суміш з'єднайте зі сметаною. Потім заправте лимонним соком, нашаткованими пір'ям зеленого лука, а так само дрібкою суміші духмяних перців. Ретельно вимісіть масу, рівномірно розподіляючи всі внесені в неї спеції, після чого охолодіть;
  4. Сметанний соус з запеченим часником особливо добре поєднується з рибними стравами, безліччю морських делікатесів, а так само свіжими овочевими салатами.

Сметанно-майонезний соус з часником

Необхідні інгредієнти:

  • сметана 15% — 200 мл;
  • майонез 67% — 200 мл;
  • часник – 5 зубків;
  • гілочки кропу – 2 шт;
  • листя петрушки – пучок;
  • сіль, чорний перець.

Час приготування: 10 хвилин.

Енергетична цінність на 100 г: 333 кКал.

Опис:

  1. У невеликій піалі з'єднайте сметану і майонез. Ретельно перемішайте до однорідного стану;
  2. Часник ви можете подрібнити 2 способами, на ваш розсуд: за допомогою преса або ж дрібно-дрібно нарубати. Вибирайте той, який вам більше до душі;
  3. Зелень кропу і петрушки умийтесь, обтрусіть від зайвої рідини, а потім подрібніть за допомогою гострого ножа або ж спеціальних ножиць для зелені;
  4. Введіть подрібнені інгредієнти в сметанно-майонезну основу, потім приправте всі невеликий дрібкою солі і ароматного чорного перчика. Ретельно вимісіть;
  5. Сметанно-майонезний соус з часником готовий. Його рекомендується подавати до м'ясних страв, а так само страв з картоплі.

Сметанно-часниковий соус з грибами

Необхідні інгредієнти:

  • сметана 10% – 200 мл;
  • свіжі печериці – 90-100 г;
  • білий цибуля – 1 шт.;
  • часник – ½ головки;
  • сіль, перець;
  • рафінована олія – 2 ст. л.;
  • кріп.

Час приготування: 25 хв.

Цінність на 100 г: 169 кКал.

Опис:

  1. Для приготування даного виду соусу, перше, що необхідно зробити – це підготувати гриби. Їх необхідно обмити, ретельно осушити, промокнувши паперовим рушником, а потім, як можна дрібніше нашаткувати;
  2. Цибулину так само необхідно дрібно нарізати, а потім разом з грибами відправити в розігріту сковороду. Додайте рослинне масло і обсмажте овочі на протязі 2-3 хвилин, до появи рум'яного відтінку;
  3. Потім додайте до обсмажених грибів сіль з перцем. Зверніть увагу на те, що до цього моменту є в грибах рідина вже повинна випаруватися;
  4. З'єднайте обсмажені з цибулею гриби зі сметаною. Додайте часник і подрібнену зелень кропу. Ретельно все перемішайте, а потім збийте за допомогою блендера. У вас повинна вийти повітряна однорідна маса. Помістіть її в холодильник;
  5. Сметанно-часниковий соус з грибами готовий! Він дуже добре поєднується з хрусткими грінками, а так само стравами з курки.

Як смачно приготувати баклажани на грилі — чудовий варіант для пікніка.

Рецепт котлет з минтая — рецепт з фото і покроковими рекомендаціями.

Як приготувати вишуканий суп-пюре з нуту читайте в нашій статті.

Гострий соус із сиром і зеленою цибулею

Інгредієнти:

  • сметана 15% — 250 мл;
  • сир «Голландський» – 100 г;
  • сіль;
  • суміш ароматних перців;
  • зелена цибуля – 1-2 пір'їнки;
  • часник – 1 головка.

Активна приготування: 15 хв.

Енергетична цінність на 100 г: 248 кКал.

Приготування:

  1. В піалу покладіть сметану. Додайте до неї трохи солі і перцю;
  2. Часник натріть на тертці з самими дрібними зубцями;
  3. Сир натріть на тертці. Дуже красиво буде виглядати, якщо ви натрете його на тертці для приготування корейської моркви;
  4. Зелену цибулю дрібно нарубаєте;
  5. Введіть підготовлені інгредієнти в сметану і ретельно перемішайте;
  6. Сметанно-часниковий соус із сиром готовий. Його можна подавати до столу безпосередньо у такому вигляді, або ж можете додатково збити за допомогою блендера.

Рецепт пряного часникового соусу з томатом

Інгредієнти:

  • густа домашня сметана – 300 г;
  • томат-паста – 100 г;
  • сіль;
  • солодка паприка – ½ ч. л.;
  • пекучий перець – щіпка;
  • часник – 1 головка;
  • вода – 1 ст.;
  • борошно – 1,5 ст. л.;
  • спред – 1,5 ст. л.

Час приготування: 20 хв.

Калорійність в 100 г: 133 кКал.

Приготування:

  1. У сковороду покладіть шматочок спреду і поставте на вогонь. Дочекайтеся, поки він розтопиться, а потім додайте борошно і ретельно розмішайте, розбиваючи всі утворюються грудочки. Обсмажуйте борошно протягом 2-3 хвилин;
  2. Далі влийте в сковороду воду і введіть сметану. Розмішайте до однорідності;
  3. Додайте томат-пасту, сіль, солодку паприку і пекучий червоний перець. Перемішайте інгредієнти і доведіть до кипіння. Кип'ятіть протягом 5 хвилин, після чого зніміть з вогню;
  4. Часник натріть на тертці з дрібними зубами і введіть у вже остигає соус;
  5. Гострий сметанно-часниковий соус з томатом подається до столу в охолодженому вигляді і особливо добре поєднується зі стравами зі свинини або яловичини.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: