13 апрель 2019 1 585

Як приготувати Хе з скумбрії по-корейськи

Риба Хе — це універсальне блюдо, яке можна з'їсти в колі сім'ї, так і поставити на стіл під час свята. Гості здивуються вашим кулінарним талантам, адже рибне блюдо має пікантний, приємним смаком.

Ви можете замінити скумбрію на будь-яку рибу на свій розсуд, але саме зі скумбрією Хе виходить найбільш смачним і ніжним.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
моркви - 2 шт.
лука - 3 шт.
скумбрії - 1 кг
рослинної олії - ½ Ст.
пасти з томатів - три ст. л.
морської солі - одна ст. л.
цукру - ½ Ч. л.
води - одна гуртка
оцтової кислоти - три ч. л.
спецій для приготування Хе - ½ Ст. л.
Час приготування: 180 хвилин Калорійність на 100 грам: 116 Ккал

Як готувати Хе зі скумбрії з морквою:

  1. Необхідно обробити тушку риби, перед цим почистивши її;
  2. Овочі нарізати. Ріпчасту цибулю ріжемо половинчатими кільцями, моркву — соломкою;
  3. Беремо ємність і по черзі додаємо в неї порізані овочі, спеції, рослинна олія, оцет, воду, пасту з томатів. Додаємо сіль і цукор;
  4. Кип'ятимо отриману суміш;
  5. Знімаємо каструлю з плити і охолоджуємо вміст;
  6. Беремо іншу ємність і викладаємо в неї інгредієнти таким чином: спочатку маринад, потім філе, знову маринад. Чергуємо так, щоб маринад опинився зверху і знизу риби;
  7. Залишимо нашу закуску маринуватися в холодильнику на ніч;
  8. Готово! Хе з скумбрії можна подати на обід.

Як бачите, приготування класичного Хе — не дуже трудомісткий, але тривалий процес. Тривалим вважається за рахунок того, що риба повинна промаринуватися, ввібравши в себе соки овочів і приправи. Тоді страва стане по-справжньому пікантним.

Хе з скумбрії по-корейськи

Тепер розглянемо інший варіант приготування цієї страви: споконвічно азіатський, який прийшов до нас з далекої Кореї.

Взагалі, невідомо, готували в Кореї дане блюдо саме з скумбрії — адже для приготування підійде практично будь-яка риба. Тим не менше цей рецепт дійсно був перейнятий у азіатів.

Інгредієнти для закуски:

  • один кг скумбрії;
  • дві шт. огірків;
  • дві шт. цибулин;
  • п'ять зубчиків часнику;
  • три ст. л. зелені;
  • одна ч. л. паприки;
  • ½ Ч. л. чорного і червоного меленого перцю;
  • дві ст. л. цукру;
  • одна ч. л. солі;
  • три ст. л. соєвого соусу;
  • дві ст. л. кунжуту;
  • ½ Ч. л. кінзи;
  • дві ст. л. оцтової есенції.

Приготовленої закуски вистачить на п'ять чоловік.

Час приготування: 1 годину 15 хвилин.

Калорійність на 100 гр.: 153 ккал.

БЖУ: 9/10/10 гр.

Як готувати:

  1. Скумбрію очистити. Видалити плавники, потім зняти шкіру. Отримане філе тонко нарізати;
  2. Помістити філе в ємність з оцтом і маринувати півгодини;
  3. Очистити цибулю, нарізати її, смажити на максимальному вогні;
  4. Додати до смаженій луку червоний (чорний) перець і паприку, кінзу за смаком;
  5. Додати цукор і сіль;
  6. Готову суміш помістити до маринованої скумбрії і ретельно перемішати;
  7. Нарізати огірки і теж помістити до риби;
  8. Додати зелень і кунжутне насіння. Подавати з соєвим соусом;
  9. Готово! Можна подавати до столу.

Як ви вже помітили, корейський варіант готується швидше і не вимагає довгої маринування в холодильнику. Він підійде в тому випадку, якщо буквально через пару годин до вас прийдуть гості, а ви не знаєте, чим їх пригостити.

Пиріг з рибою з дріжджового тіста — смачне і ситне блюдо з домашніх рецептами.

Спробуйте приготувати і ніжну соковиту качку з чорносливом за нашими рецептами.

Картопляна запіканка з ковбасою — улюблене блюдо, яке дуже легко і просто приготувати.

Спрощений рецепт

Інгредієнти для приготування скумбрії Хе по-домашньому:

  • один кг свіжої скумбрії;
  • кінза — за смаком (можна використовувати суміш приправ);
  • три столові ложки оцту 70%;
  • соус із сої — за смаком;
  • три шт. ріпчастої цибулі;
  • шість зубчиків часнику;
  • свіжий або мелений гострий перець – за смаком.

Приготовленої закуски вистачить на шість осіб.

Час приготування: більше двох годин.

Калорійність: 143.8 ккал.

БЖУ: 12.8/8.6/2.8 гр.

Етапи приготування Хе:

  1. Прибрати хребет і кісточки у риби. Не потрібно знімати з неї шкіру — вона буде утримувати рибу, щоб вона не розвалилася в процесі приготування;
  2. Нарізати рибу на маленькі смужки, близько 4х2х1 сантиметрів;
  3. Помістити отримані смужки в ємність з кришкою. Додати в ємність 3 ложки оцтової кислоти. Філе буде маринуватися від 35 до 40 хвилин;
  4. Ретельно перемішати маринующуюся скумбрію і закрити ємність кришкою. Протягом часу маринування краще перемішати її ще кілька разів;
  5. Цибулю нарізати кільцями;
  6. Зубчики часнику так само нарізати, але вже невеликими пластинками;
  7. Нарізати два невеликих стручки перцю. Можна і не додавати, або додати мелений — він додасть страві привабливий запах і колір;
  8. Так само нарізати кінзу або взяти мелену;
  9. Риба повинна посвітліти. Додати до неї нарізану цибулю-порей (він повинен трохи пустити сік);
  10. Додати в цю ж ємність спеції, зубчики часнику і нарізаний червоний перець;
  11. Полити рибу парою ложок соусу з сої, сіль в цьому випадку сипати не обов'язково. Тепер перемішати;
  12. Салат має настоятися протягом 40 хвилин;
  13. Блюдо готове, можна подавати.

Хе з скумбрії — смачне блюдо, тому гості оцінять ваш кулінарний талант гідно.

Що ще почитати: