05 март 2019 2 685

Як смачно приготувати баклажани з картоплею

Напевно, ви вважаєте дивним поєднання цих двох продуктів. Але якщо так, то ви помиляєтесь, тому що це дуже смачно. Якщо ви ще ніколи не їли таке блюдо, то час настав. Записуйте рецепти і швидше починайте готувати!

Старовинний рецепт
Інгредієнти Кількість
баклажанів - 5 шт.
томатів - 3 шт.
лука - 1 головка
моркви - 1 шт.
масла - 40 мл
картоплин - 5 шт.
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 53 Ккал

Як готувати тушковані баклажани з картоплею:

  1. Для початку треба ретельно вимити овочі (без коренеплодів);
  2. Зрізати плодоніжки, а потім нарізати плоди кільцями;
  3. З кілець зробити кубики одного розміру;
  4. Набрати теплої води в глибоку ємність і помістити туди овочі;
  5. Залишити на тридцять хвилин, щоб пішла гіркота;
  6. Коли пройде час, обов'язково злити воду;
  7. Картоплю почистити, нарізати на кубики і сполоснути від крохмалю;
  8. У сковороду налити олію і прогріти його;
  9. Додати коренеплоди, потім і баклажани;
  10. Почистити цибулю з морквою, обидва коренеплоду вимити;
  11. Головку нарізати соломкою, а моркву на тертці;
  12. Відправити коренеплоди в сковороду до картоплі;
  13. Пка овочі тушатся, томати вимити;
  14. Зробити на їх шкірці надрізи і відставити;
  15. Набрати в сотейник води і помістити на плиту;
  16. Довести до кипіння і покласти в киплячу воду томати;
  17. Через одну хвилину витягти їх і перекласти в крижану воду;
  18. Зняти шкірку, видалити серцевини і подрібнити м'якоть кубиками;
  19. Перекласти кубики в блендер і подрібнити томати в пюре;
  20. Влити сік до овочів в сковороду, перемішати;
  21. Готувати, помішуючи, до випаровування рідини;
  22. Готову страву приправити за смаком і подавати до столу.

Баклажани з картоплею по-китайськи

  • 15 г крохмалю;
  • 45 мл олії;
  • 2 картоплі;
  • 4 шматочки часнику;
  • 2 баклажана;
  • 1 цибуля;
  • 220 мл води;
  • 2 солодких перцю.

Час готування – 1 годину і 25 хвилин.

Калорії – 61.

Приготування:

  1. Картоплю почистити, порізати кубиками і промити від крохмалю;
  2. Висипати на сухе рушник і промокнути, щоб прибрати зайву вологу;
  3. На сковорідці розігріти олію і всипати коренеплоди;
  4. Обсмажити до рум'яної хрусткої скоринки;
  5. Луку зняти шкірку, вимити його і нарізати квадратиками;
  6. Перець вимити, розрізати, видалити насіння, а м'якоть нарізати соломкою;
  7. Картопля вийняти з сковороди, замінити його цибулею з перцем;
  8. Баклажани вимити, порізати на кубики;
  9. Посолити їх і залишити на п'ятнадцять хвилин, щоб пустили сік;
  10. Після цього промити, обсушити їх;
  11. Цибулю і перець перекласти зі сковороди, а промиті овочі помістити в сковороду;
  12. Обсмажити їх до повної готовності і потім додати до них коренеплоди і перець;
  13. Часник почистити, через прес додати його до овочів;
  14. Додати спеції за смаком, сухі трави і прянощі;
  15. Перемішати і готувати ще п'ять хвилин, поки смаки і ароматні з'єднаються;
  16. Крохмаль розвести у воді і влити його в сковорідку;
  17. Буквально через хвилину блюдо буде готово.

Баклажани, запечені з картоплею в духовці

  • 3 баклажана;
  • 45 мл олії;
  • 3 томата;
  • 6 шматочків часнику;
  • 5 картоплин;
  • 2 солодких перцю;
  • 3 цибулі.

Тривалість приготування – 1 годину і 40 хвилин.

Калорії – 58.

Метод готування:

  1. Луку зняти його екологічну упаковку, вимити його та порізати півкільцями;
  2. Баклажани вимити, зрізати з них шкірку і нарізати брусками;
  3. Посолити, прибрати в миску і відставити на п'ятнадцять хвилин;
  4. Поки вони віддають свою гіркоту, часник почистити;
  5. Далі пропустити його через прес;
  6. Відпочилі овочі промити проточною водою від солі;
  7. Картоплю почистити, нарізати півкільцями;
  8. Форму для випічки змастити маслом, викласти на дно більшу частину цибулі;
  9. Додати спеції за смаком і зверху викласти промиті від гіркоти овочі;
  10. Знову додати улюблені спеції і викласти залишки лука, а потім весь часник;
  11. Рівномірно розподілити його і викласти коренеплоди;
  12. Посолити їх і скропити олією;
  13. Прибрати в духовку на сорок хвилин при 230 за Цельсієм;
  14. Коли пройде час, знизити температуру до 160 градусів і запікати ще хвилин десять, не більше п'ятнадцяти;
  15. Помідори і солодкий перець вимити, приготувати, щоб подати з запіканкою.

Рецепти приготування кольорової капусти в клярі з яйцем.

Як швидко приготувати горохову разваристую кашу в м'ясними реберцями.

Візьміть на замітку рецепт класичного борщу з м'ясом. Як приготувати блюдо смачно і правильно.

Рецепт приготування баклажанів з картоплею в сметані

  • 750 г баклажанів;
  • 230 мл сметани;
  • 850 г картоплі;
  • 2 цибулі;
  • 20 г маргарину;
  • 5 г сухого часнику;
  • 45 мл олії.

Час готування – 1 годину і 20 хвилин.

Калорії – 81.

Алгоритм дій:

  1. Картоплю почистити, нарізати на кубики і промити її проточною водою;
  2. Третину масла влити в сковороду, нагріти його;
  3. Всипати коренеплоди і готувати до хрусткої золотої скоринки, доповнивши їх маргарином;
  4. Баклажани вимити, нарізати кубиками і додати до готовим коренеплодів;
  5. Влити половину від решти масла і перемішати;
  6. Готувати, періодично помішуючи, до випаровування рідини;
  7. Луку зняти шкірку, нарізати його кубиками, вимивши під проточною водою;
  8. Додати в сковорідку, влити залишки масла і перемішати інгредієнти між собою;
  9. Тушкувати до м'якості і потім всипати часниковий порошок;
  10. Влити сметану, перемішати і готувати ще двадцять хвилин;
  11. Додати спеції за смаком, можна зелень і страва готова.

Корисні поради

Цибуля обов'язково потрібно промивати після того, як він був очищений. Завжди пам'ятайте про те, що цей коренеплід виділяє сік при зрізі, який страшенно пече очі. Щоб цього уникнути, достатньо всього лише промити голівку під проточною водою.

Щоб синенькі не горчили, їх потрібно посолити (вже в нарізаному вигляді) і залишити на п'ятнадцять хвилин. Потім промити і використовувати овочі далі. Або ж можна замочити їх у солоній теплій воді. Вона теж прибере гіркоту і після неї теж потрібно промити овочі.

Баклажани з картоплею готуються швидко. Інгредієнти доступні всім і кожному, так що не варто сумніватися. Ви пошкодуєте лише про те, що раніше не спробували це блюдо.

Що ще почитати: