31 май 2019 243

Скільки часу і як правильно варити холодець в скороварці

Щоб приготувати улюблений холодець, тепер не потрібно виварювати його цілий день. Скороварка зменшить витрати часу у кілька разів! До того ж, холодець в неї виходить прозорий, гарний, рівний. Він дійсно може стати царем на столі.

Рецепт холодцю зі свинячих ніжок
Інгредієнти Кількість
свинячих ніжок - 2 шт.
моркви - 1 шт.
м'яса (будь-якого) - 270 г
лука - 1 шт.
часнику - 4 зубця
зелені - 20 г
перцю чорного - 6 горошин
лавра - 2 аркуша
Час приготування: 1200 хвилин Калорійність на 100 грам: 145 Ккал

Приготування:

  1. Ніжки слід добре вимити, почистити. Їх потрібно замочити години на три, після чого знову промити;
  2. З лука потрібно зняти майже всю лушпиння, залишивши останній шар. Він дасть приємний колір майбутнього страви;
  3. З моркви слід зняти всю шкірку;
  4. У скороварку потрібно покласти промите м'ясо та ніжки, залити їх приблизно двома літрами води;
  5. Коли вона закипить, її потрібно злити і залити нову порцію води;
  6. Сюди ж у воду тепер потрібно покласти цибулю, перець, моркву, листи лавра. Все посолити;
  7. Закрити пристрій кришкою, вибрати режим «Гасіння» з таймером на сорок п'ять хвилин;
  8. Якщо використовується звичайна скороварка, її потрібно поставити на вогонь і витримати одну годину;
  9. Зняти з вогню ємність або просто вимкнути її, але не відкривати кришку. У такому положенні залишити мінімум на шість годин. Однак, цей етап дотримувати необов'язково;
  10. Процідити бульйон, коренеплоди викинути, як і спеції;
  11. М'ясо слід зняти з кісток. Це можна зробити як ножем, так і руками;
  12. Викласти в тарілки м'ясо;
  13. Сюди ж порційно розкласти рубаний часник і зелень;
  14. Все залити бульйоном і прибрати в холодильник хоча б на чотири години.

Скільки часу варити в мультиварці скороварці

  • 1800 р яловичини на кістці;
  • 2 листків лавра;
  • 2 головки часнику;
  • 3 цибулини;
  • 1 велика морква;
  • 30 г солі.

Час – 10 ч.

Калорійність – 158 ккал/100 р.

Порядок дій:

  1. Промити м'ясо і трохи поскоблить його щіткою;
  2. З цибулин потрібно зняти лушпиння;
  3. Почищену моркву розрізати на кілька частин;
  4. В мультиварці встановити режим «Гасіння» з таймером на п'ять годин;
  5. Перекласти в чашу пристрою шматки м'яса, залити їх чотирма літрами води, додати сюди коренеплоди, сіль, спеції за бажанням. Можна використовувати запашний перець;
  6. Через час відкрити кришку, покласти листи лавра, варити ще годину;
  7. З бульйону вийняти м'ясо на тарілку, щоб воно охолонуло. Моркву теж витягнути, все інше можна викинути. Сам бульйон процідити;
  8. Витягнути всі хрящі та кістки з м'яса, всі м'які частини поділити на волокна;
  9. Розкласти ці волокна порційно в мисочки, додати трохи рубаного часнику і красиво порізану моркву;
  10. Розлити бульйон з мисочкам, дати їм охолонути спочатку при кімнатній температурі, після цього прибрати в холодильник до повного застигання.

Рецепт холодцю з курки в скороварці

  • 1 тушка курки;
  • 1 корінь петрушки;
  • 2 моркви;
  • 900 г курячих спинок;
  • 2 цибулі;
  • 3 зубці часнику;
  • 15 г солі.

Час приготування – 8 ч.

Калорійність – 124 ккал/100 р.

Алгоритм дій:

  1. Промити тушку курки, розрізати її на кілька частин. Ці великі шматки слід покласти в скороварку;
  2. Спинки теж потрібно помити і розрізати на дві-три частини, покласти до решти курці. Замість спинок можна використовувати лапки або крильця, важливо, щоб були кістки і хрящі, в яких знаходиться желатин;
  3. Вимити цибулю з морквою. Цибулю потрібно залишити в лушпинні, а з моркви слід зчистити шкірку;
  4. Корінь петрушки теж помити, можна залізної щіточкою;
  5. Всі ці коренеплоди з сіллю і спеціями, додати до курки;
  6. Залити водою всі продукти. Вода повинна бути на сантиметр нижче найвищої позначки в скороварці;
  7. Включити сильний вогонь і поставити на нього скороварку. Кришку обов'язково закрити. Хвилин через сорок повинна з'явитися цівка пари, а це значить, що бульйон закипів;
  8. Тоді потрібно зменшити вогонь до мінімуму, тримати скороварку на ньому приблизно дві години;
  9. Вимкнути вогонь і дочекатися, поки тиск впаде. За цей час бульйон встигне охолонути;
  10. Відкрити кришку, витягнути всі інгредієнти, а бульйон процідити через подвійний шар марлі;
  11. Морква нарізати кружечками, але можна використовувати фігурний ніж. Перекласти в тарілки, де буде застигати холодець. Сюди ж, за бажанням, можна додати варені яйця, нарізані кружечками, і зелень;
  12. М'ясо потрібно зняти з кісток і розкласти порційно по тарілках;
  13. У кожну тарілку потрібно покласти по часточці очищеного часнику;
  14. Розлити бульйон по ємностей і прибрати їх в холодильник годин на п'ять.

Як варити холодець з свинини та курячих ніжок

  • 2000 р свинячих ніжок;
  • 5 головок часнику;
  • 30 горошин чорного перцю;
  • 450 г м'яса свинячого;
  • 2 цибулі;
  • 3 курячі лапки;
  • 4 моркви;
  • 4 листків лавра.

Час – 9 ч.

Калорійність – 176 ккал/100 р.

Послідовність дій:

  1. Шматки м'яса промити і перекласти в скороварку, вони повинні бути великими;
  2. Ніжки свинячі і курячі теж слід ретельно промити і покласти до м'яса;
  3. Цибулю помити і прямо з лушпинням додати до попередніх інгредієнтів;
  4. З вимитої моркви зчистити шкірку, перекласти її до цибулі, додати сюди ж спеції і трохи солі;
  5. Закрити кришку і на невеликому вогні варити бульйон три години;
  6. Після цього кришку потрібно зняти. В ній вже не повинно бути тиску. М'ясо вийняти на тарілку і, коли вона трохи охолоне, розібрати його на невеликі шматочки;
  7. Трохи присолити м'ясо, можна поперчити. Розкласти по тарілках, можна додати трохи зелені;
  8. Також в тарілки потрібно покласти кілька шматочків очищеного часнику;
  9. Залити м'ясо процідженим бульйоном, відправити в холодильник для застигання хоча б на чотири години.

Як приготувати смачний квас в домашніх умовах. Підбірка з рецептів в різних варіантах.

Читайте як приготувати для дітей кей попси в різними начинками. Цей десерт напевно сподобається вашим дітям.

Шоколадні капкейки покрокові рецепти з фото.

Як варити холодець з овочами і желатином в мультиварці скороварці Редмонд

  • 4 курячих філе;
  • 1 морква;
  • 1 п. желатину;
  • 1 цибуля;
  • 1 б. консервованого зеленого гороху;
  • 900 г курячих лапок.

Час – 8 ч.

Калорійність – 124 ккал/100 р.

Приготування:

  1. Вимиті і почищені курячі лапки потрібно спочатку замочити години на два;
  2. Філе слід гарненько промити;
  3. З лука зняти лушпиння, а з моркви – шкірку. Їх разом з лапками і філе потрібно покласти в чашу мультиварки або скороварки;
  4. З часнику, якщо подобається його смак, знімати лушпиння не потрібно. Можна покласти лише кілька часточок. З інших приправ достатньо всього двох листя лавра. Обидва продукту додавати відразу в чашу;
  5. Залити водою так, щоб вона покривала продукти;
  6. Вибрати режим «Гасіння» або «Варка» і готувати продукти п'ять годин;
  7. Витягнути всі інгредієнти з бульйону. Коли м'ясо трохи охолоне, його потрібно порізати невеликими шматочками. Лапки теж можна використовувати, ретельно видаливши кісточки;
  8. Цибулю з часником потрібно викинути, а ось морква акуратно порізати;
  9. Бульйон процідити. У невеликої частини бульйону, приблизно в склянці, слід розчинити желатин і залити його до іншої рідини;
  10. Шарами в мисочки викладати інгредієнти, в тому числі і горошок. До кожного шару потрібно підливати потроху бульйон, щоб він рівномірно заповнив всі можливі дірочки;
  11. Прибрати в холодильник на пару годин, в ідеалі – на ніч. Потім ємність з холодцем потрібно опустити на кілька секунд у гарячу воду, щоб легше витягнути страву на плоску тарілку.

Корисні поради

Для наваристого і густого холодцю без додавання желатину обов'язково потрібно брати свинячі ніжки, яловичу голову або інші субпродукти, де є хрящі або кістки. Те ж стосується і курячих лапок.

Щоб приготувати прозорий холодець, краще віддати перевагу курки або яловичини, так як свинячий холодець завжди трохи мутнуватий. Однак, приготування в мультиварці або в скороварці завжди дає прозорий результат, так як білки там осідають.

Для тих, хто вперше зіткнувся з таким способом швидкого готування, потрібно розраховувати час приблизно так: 10-15 хвилин готування в скороварці замінює цілу годину готування в каструлі. Електрична скороварка готує на кілька хвилин швидше газової.

Економія часу, сил і нервів – головні плюси приготування холодцю в мультиварці скороварці. Якщо ви сумніваєтеся в тому, що страва застигне, подстрахуйте себе пачкою желатину. Ніхто і не помітить його присутності в страві, зате про застиганні можна не переживати. Це смачно, ніжно і дуже святково, якщо для заливки використовувати яку-небудь форму. Приємного апетиту!

Що ще почитати: