07 июнь 2019 2 356

Як приготувати незвичайний холодець в пляшці

Якщо набридло возитися з тарілками при готуванні улюбленого холодцю, на допомогу прийдуть... пляшки! Так-так, саме з їх допомогою можна вдихнути в блюдо нове життя. Тут фантазія бере все в свої руки!

Холодець в пляшці з курки
Інгредієнти Кількість
води - 450 мл
спецій - за смаком
желатину - 30 г
курки - 1 шт.
каррі - за смаком
часнику - 2 зубці
волоських горіхів - 0,1 кг
Час приготування: 300 хвилин Калорійність на 100 грам: 166 Ккал

Незвичайний рецепт холодцю без варіння з додаванням волоських горіхів. Смак дуже цікавий!

Як приготувати:

  1. Курку вимити і розібрати на частини, які потім потрібно помістити на сковороду без додавання олії.
  2. Влити сюди 250 мл води, включити вогонь, гасити протягом десяти хвилин.
  3. Додати спеції, посолити, накрити кришкою і готувати ще двадцять п'ять хвилин.
  4. Желатин залити гарячою водою і дати крупинках повністю розтанути.
  5. Вийняти курку, дати трохи охолонути, а потім зняти м'ясо з кісток.
  6. Змішати м'ясо з бульйоном зі сковороди і з желатином.
  7. Дрібно порубати горіхи і часник і додати до решти продуктів.
  8. Дати трохи охолонути, а в цей час у невеликій пляшки зрізати горлечко.
  9. Перелити масу в пляшку, поставити в холодильник на дві години для застигання.
  10. При подачі розрізати ножем пляшку і витягнути холодець на блюдо з листям салату. Прикрасити за власним бажанням.
Порада: найзручніше різати пляшку канцелярським ножем, а не ножицями. Так холодець не буде пошкоджений.

Як приготувати зі свинячої рульки

Традиційний холодець з пляшки з цікавою подачею стає ще смачніше!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
часнику 1 головка
свинячий рульки 1200 г
спецій за смаком
петрушки 1 пучок
желатину 30 г
кропу 1 пучок
Час приготування: 900 хвилин Калорійність на 100 грам: 246 ккал

Як приготувати:

  1. Взяти дві рульки, вимити їх, почистити і покласти в каструлю. Залити водою.
  2. Додати сюди чотири очищених зубця часнику, спеції, пучок петрушки.
  3. Проварити протягом двох годин, дати охолонути в бульйоні.
  4. Зрізати м'ясо разом зі шкірою. Його дрібно нашаткувати, перевіряючи, щоб не траплялися дрібні кісточки.
  5. Кріп дрібно порубати і додати до м'яса, перешкодити.
  6. Ще два зубчики часнику натерти до попередніх інгредієнтів, перемішати.
  7. Процідити бульйон і підігріти його до 80 градусів, а потім розвести тут желатин.
  8. Зрізати у літрової пляшки горлечко.
  9. Бульйон знову процідити і перелити його в пляшку, яку спочатку потрібно наповнити начинкою з м'яса.
  10. Поставити на нижню полицю холодильника для застигання на дванадцять годин мінімум. Потім розрізати пластик і отримати блюдо.
  11. Нарізати товстими кільцями і подавати з хріном.

Порада: для більш цікавого смаку до м'яса можна додати селеру, моркву, кольрабі та інші овочі.

Холодець в пляшці «Порося»

Дуже цікава подача холодцю у вигляді свинки. Рецепт розрахований на 1,5-літрову пляшку.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
желатину скільки знадобиться
листя лавра 3 шт.
курячих стегенець 2 шт.
сушеного базиліка 5 г
моркви 1 шт.
селери 1 стебло
води 2,5 л
свинячий рульки 2 кг
цибулин 2 шт.
буряків 1 шт.
часнику 2 зубці
спецій за смаком
ковбаси вареної 2 кружечка
яєць 1 шт.
маслин 2 шт.
гвоздика 2 бутона
Час приготування: 600 хвилин Калорійність на 100 грам: 118 ккал

Як приготувати:

  1. Покласти в окріп вимиту рульку і залишити її там на п'ять хвилин, потім зчистити шкірку.
  2. Стегенця просто помити.
  3. Залити вказану кількість води в каструлю і покласти сюди рульку. Поставити на вогонь і варити півтори години, знімаючи піну.
  4. Додати в бульйон стегенця і варити ще півтори години.
  5. Потім покласти сюди очищені моркву, часник, цибулю, спеції, селера, листя лавра. Готувати ще годину.
  6. Буряк окремо відварити до готовності, потім почистити і нарізати кружечками. Зав'язати в марлю і опустити мішечок на десять хвилин у бульйон, потім викинути. Це потрібно тільки для кольору.
  7. В одну миску витягнути м'ясо, в іншу – інші продукти.
  8. Процідити бульйон.
  9. Відлити літр рідини і з'єднати з желатином. Його кількість зазначено на упаковці.
  10. Дати охолонути приблизно до 60 градусів.
  11. М'ясо відокремити від кісток і потім розім'яти виделкою.
  12. Підготувати пляшку і наповнити її м'ясом по плічка. Утрамбовувати не потрібно.
  13. Долити бульйон і закрити кришку. Покласти на бік. Дати охолонути в такому положенні, потім прибрати в холодильник.
  14. Через чотири години акуратно розрізати пляшку. Холодець повинен повністю застигнути до цього часу. Щоб обережно витягнути страву, потрібно по колу спочатку відрізати дно пляшки, а потім ножицями пройтися уздовж. Витягнути холодну масу на блюдо.
  15. Яйце зварити і порізати кружальцями.
  16. Маслини розрізати навпіл. Покласти їх на кружальця яйця і потім прикріпити до одного кінця холодцю за допомогою зубочисток. Це будуть очі.
  17. З кружечків ковбаси необхідно вирізати ромбики. Нагорі зробити надрізи у холодець і вставити сюди ромбики. Це будуть вуха.
  18. З другого кружечка потрібно вирізати кружок поменше і поставити його як п'ятачок. Ніздрями буде гвоздика.
  19. Із залишків ковбаси по колу вирізати хвостик, закрутити його та приставити до іншої частини форми.
  20. Подавати до столу відразу.

Порада: буряк додавати необов'язково, якщо хочеться, щоб страва мала класичний зеленуватий колір.

Візьміть на замітку, скільки часу і як правильно варити холодець в скороварці.

Домашній холодець, що може бути краще? Добірка рецептів в різних варіантах.

Тут ви дізнаєтеся, як смачно приготувати холодець з курячих лапок.

Корисні поради

Якщо є різні форми для випікання, можна схитрувати. Потрібна форма у вигляді свинячий мордочки, її можна купити в кондитерських магазинах. Таку форму потрібно залити із суміші бульйону і желе без додавання м'яса, дати застигнути, а потім приставити до основної маси холодцю.

Більш глибокий колір бульйону можуть надати куркума або цибулиння. Однак після використання останньої потрібно буде двічі процідити рідину.

Цікава подача – половина справи для кулінара! А від такої смакоти просто неможливо відмовитися.

Що ще почитати: