Як правильно запекти свинину в тесті в духовці
Ви просто зобов'язані спробувати те, що ми сьогодні для вас підготували. Звичайно, з першого погляду може здатися, що це нестерпно важко, але це тільки перше враження, далі буде простіше, варто лише вчитатися в рецепти.
| Інгредієнти | Кількість | 
|---|---|
| свинини - | 1400 г | 
| меду - | 45 г | 
| часнику - | 1 шматочок | 
| гірчиці - | 30 мл | 
| лука - | 1 головка | 
| води - | 220 мл | 
| масла - | 20 мл | 
| борошна - | 250 г | 
| Час приготування: 180 хвилин | Калорійність на 100 г: 250 Ккал | 
Готується свинина в тесті, запечена в духовці, таким чином:
- М'ясо ретельно вимити, обсушити його сухими серветками;
 - Далі за бажанням видалити весь зайвий жир, який присутній;
 - Мед перелити в миску, додати до нього гірчицю і спеції за смаком (сіль/перець та ін);
 - Готовим маринадом ретельно натерти свинину; 

 - Накрити плівкою або перекласти в закритий контейнер і прибрати в холодильник на дві години, а краще на ніч;
 - Час від часу заглядати в холодильник, щоб перевернути м'ясо або полити його стікшим маринадом;
 - Воду налити в миску, посолити її і почати додавати борошно в сито до води, перемішуючи масу ложкою. Коли стане щільно, почати вимішувати руками, а борошно додавати до тих пір, поки не вийде замісити однорідне і піддається розкочування тісто;
 - Прибрати його на півгодини, щоб відпочило;
 - Шматочок часнику очистити, порізати його соломкою;
 - У м'ясі за допомогою ножа зробити дірочки і позасовывать в них часник;
 - Цибуля позбавити від шкірки, вимити і порізати пір'ям;
 - Тісто розкачати в пласт рівний деку за розміром;
 - Перекласти його на деко і в центр покласти половину подрібненої цибулі;
 - Зверху розташувати м'ясо і полити його залишками маринаду; 

 - На поверхню свинини викласти залишки цибулі;
 - Загорнути все це в тісто, обережно зрізаючи зайві шматки; 

 - Нагріти духовку до середньої температури;
 - Запікати свинину півгодини, потім знизити температуру і піч ще півтора години; 

 - Готового блюда дати трохи охолонути при відкритій духовці, потім вийняти, нарізати і подавати.
 
Свинина, запечена в листковому тісті
- 540 г свинини;
 - 10 мл оливкової олії;
 - 1 пласт листкового тіста;
 - 45 г гірчиці.
 
Тривалість приготування – 1 годину і 10 хвилин.
Калорії – 286.
Послідовність дій:
- Духова шафа заздалегідь включити на 200 за Цельсієм;
 - М'ясо вимити і зрізати все, чого не хочеться бачити в готовому блюді;
 - Присипати свинину сіллю, перцем та іншими спеціями за смаком, добре натерти;
 - Полити м'ясо оливковою олією і помістити у форму для запікання;
 - Прибрати в духовку, через сім хвилин перевернути м'ясо, а ще через сім вийняти його;
 - Дати охолонути протягом п'яти хвилин, потім натерти гірчицею;
 - Після цього можна посипати свинину улюбленими травами і втерти їх;
 - Тісто попередньо розморозити, помістивши обов'язково на присипану поверхню;
 - Розкачати його і злегка змастити олією;
 - У центр помістити м'ясо і загорнути його акуратно, зайве видалити ножем;
 - Далі доведеться взяти трохи соняшникової олії і змастити ним форму або ж можна розтопити вершкове, воно теж підійде;
 - Помістити м'ясо в тісті у форму і його теж змастити за допомогою пензлика;
 - Зробити на поверхні надрізи і прибрати форму в духовку на двадцять хвилин;
 - Якщо хочеться переконатися у тому, що м'ясо готове, а розрізати страва не хочеться, можна виміряти температуру свинини зсередини за допомогою спеціального термометра. Температура повинна досягати 155 градусів Цельсія;
 - Витягнути блюдо, охолодити, потім нарізати і подавати до столу.
 
Читайте як приготувати млинці на мінеральній воді у нашій статті.
Візьміть на замітку рецепти неймовірно смачною яловичини з овочами в кисло-солодкому соусі.
Спробуйте приготувати і ніжну соковиту буженину по-домашньому. Ми зібрали кілька варіантів рецептів, які вам точно сподобаються.
Рецепт Джеймі Олівера
- 1300 р свинини;
 - 15 г цукру;
 - 75 мл оливкової олії;
 - 4 г гвоздики;
 - 1 паличка кориці;
 - 40 г сухих грибів;
 - 220 г журавлини;
 - 315 г свіжих грибів;
 - 2 мандарина;
 - 480 г листкового тіста;
 - 1 головка цибулі;
 - 120 мл марсали;
 - 10 г сухого чебрецю;
 - 2 жовтка;
 - 215 г бекону;
 - 1 головка часнику;
 - 35 г вершкового масла.
 
Тривалість приготування – 3 години і 40 хвилин.
Калорії – 257.
Метод приготування свинини в тесті, запеченої в духовці:
- Цитруси вимити, зняти з них цедру спеціальною теркою;
 - Далі їх розрізати навпіл і максимально вичавити з них весь сік в невеликий сотейник;
 - До соку додати цедру, корицю, гвоздику, цукор і прибрати на газ;
 - Дочекатися, поки закипить і варити п'ять хвилин;
 - Після цього витягнути корицю з гвоздикою і додати журавлину;
 - Варити близько чверті години, потрібно додатися того, щоб ягоди повністю розчинилися;
 - М'ясо за цей час можна вимити, зрізати з нього жир і обсушити його;
 - Далі його необхідно розрізати вздовж і розкрити;
 - Посолити його, поперчити, посипати половиною чебрецю і зі всіх сторін натерти оливковою олією;
 - У центр свинини вилити журавлину і розтерти її по всьому шматку;
 - Згорнути м'ясо і покласти у форму для запікання так, щоб журавлинна маса була всередині, і накрити форму фольгою;
 - В духову шафу при 190 градусах помістити свинину на п'ятдесят хвилин;
 - Сухі гриби помістити в миску і залити окропом хвилин на десять, щоб вони набубнявіли;
 - Вершкове масло покласти в сковорідку і розтопити;
 - Бекон нарізати кубиками і скласти ємність з маслом;
 - Посипати залишками чебрецю і смажити до рум'яності бекону;
 - Поки він смажиться цибуля очистити і вимити, дрібно порубати;
 - Те ж саме повторити з часником, але його доведеться пропустити через прес;
 - Вийняти з сковороди бекон, перемістити його в тарілку;
 - А помістити в сковороду цибулю, часник і набряклі гриби;
 - Тушкувати до випаровування всієї вологи з-під продуктів;
 - Свіжі гриби почистити і додати їх цілими в сковороду, смажити близько чверті години;
 - Після цього влити марсалу і готувати до випаровування всієї рідини;
 - Додати трохи солі і чорного перцю, можна інші спеції за смаком;
 - Вміст сковороди остудити до теплого стану, перекласти в блендер і подрібнити в однорідне пюре;
 - Після цього пюре необхідно повністю остудити;
 - Тісто розкачати і порізати на більшу і меншу частини;
 - Першу частину помістити у відповідну форму, щоб сформувати бортики;
 - У центр викласти половину грибного пюре за розміром свинини;
 - Дістати м'ясо, трохи остудити його, а потім покласти його зверху і змастити залишками грибний пасти;
 - Далі можна накрити другим шматком тіста і добре скріпити краю, відрізавши зайве;
 - Змастити блюдо сирими жовтками і повернути в духовку ще на цілу годину;
 - Після цього дістати його, дати постояти хоча б десять хвилин і можна нести до столу.
 
З чим подавати до столу?
Блюдо, яке ми сьогодні приготували, вже цілком можна назвати повноцінним. Але якщо ви все ж хочете подати максимально ситний обід або вечерю, то варто задуматися про те, що підійде до такої свинині.
Перше і найпростіше, що спадає на думку – салат. Це може бути овочевий салат, заправлений сметаною, майонезом, йогуртом або якимось соусом. Чи може бути щось складніше. Наприклад, салат з додаванням сиру, шинки, грибів або якоїсь крупи, начебто кіноа, кускусу і так далі.
Крім салату страва може бути подано з будь-яким гарніром. Тут варто вибирати по своєму смаку. Починаючи з рису, і закінчуючи картоплею, це може бути що завгодно і в якому завгодно вигляді. Тобто не тільки картопляне пюре, але і смажена картопля. Хоча у другому варіанті страва не дуже презентабельно, але для домашнього варіанту цілком підійде.
Ще один легкий варіант доповнити м'ясо в тісті – соус. Без салатів і гарнірів, просто соус. Може бути на вершковою основі, на основі сиропу (ягідний соус або фруктовий), на сирній основі і так далі.
Корисні поради
Щоб переконатися в тому, що м'ясо всередині тіста готове, виміряйте її температуру в центрі. Температура всередині повинна доходити до позначки 155 градусів Цельсія.
Коли завертаєте м'ясо в тісто, обов'язково зрізайте все зайве. Адже інакше тісто довше буде пропікається, та ще й нерівномірно.
Чим більше спецій ви додасте до м'яса, тим більш пікантним і незвичайним вийде ваше блюдо. Аж до того, що на наступний день нічого не залишиться.
Запечена свинина в тесті – незвично і в той же час дуже легко і просто. Готуйте нові страви з задоволенням і ні в якому разі не бійтеся експериментів.






