27 апрель 2019 2 062

Як приготувати курку з грибами в мультиварці

Курка з грибами — ці два продукти разом вже давно вважаються класикою в кулінарії. Так що будьте готові до того, що сьогодні ми вам запропонуємо небагато-немало – дев'ять рецептів, в кожному з яких ці засоби будуть грати головну роль. Спробуйте і насолоджуйтеся смаками!

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
лисичок - 220 г
моркви - 1 шт.
сметани - 75 мл
курки - 550 г
масла - 25 мл
лука - 1 шт.
пшеничного борошна - 30 г
кропу - 7 гілок
Час приготування: 110 хвилин Калорійність на 100 грам: 108 Ккал

Як приготувати курку з грибами в мультиварці:

  1. Цибуля позбавити від шкірки, промити його і подрібнити;
  2. Моркву теж позбавити від шкірки, вимити і порізати кубиками;
  3. Налити масло в чашу, прогріти його;
  4. Всипати коренеплоди і гасити їх в режимі випічки протягом десяти хвилин;
  5. Куряче м'ясо вимити, зрізати жир і порізати філе кубиками;
  6. Додати в чашу до коренеплодів і готувати ще чверть години;
  7. Гриби ретельно промити від піску та бруду;
  8. Скласти в друшляк, щоб вся рідина скла;
  9. Покласти лисички слідом за курячим філе і знову готувати компоненти чверть години;
  10. Посолити їх, влити сметану, всипати борошно, склянку води і спеції за смаком;
  11. Готувати в тому ж режимі на протязі однієї години;
  12. Кріп за цей час вимити і дрібно нарубати;
  13. Через годину всипати зелень у каструлю і перемішати компоненти;
  14. Коли кріп доданий, все готово.

Курка з печерицями у вершках

  • 530 мл вершків;
  • 550 г курки;
  • 25 мл олії;
  • 1 цибуля;
  • 430 г печериць;
  • 3 шматочки часнику.

Тривалість готування – 1 год 45 хв.

Калорії – 94.

Процес приготування:

  1. Цибуля позбавити від лушпиння, вимити його та порізати дрібним кубиком;
  2. Часнику теж зняти оболонку, відправити його під прес;
  3. Печериці ретельно вимити, очистити їх, якщо є необхідність;
  4. Мультиварку включити на півгодини в режим випічки;
  5. Налити олію і всипати цибулю з часником;
  6. Готувати, помішуючи, до м'якості;
  7. Коли мета досягнута, додати шампіньйони і перемішати;
  8. Далі курку вимити і нарізати кубиками, помістити її в чашу;
  9. Готувати, поки не закінчиться встановлений режим;
  10. Коли пройде час, влити вершки, посолити доповнити спеціями за смаком;
  11. Перемішати і готувати в режимі гасіння одну годину.

Різотто з сухими грибами і куркою

  • 900 г курки;
  • 1 цибуля;
  • 280 г рису;
  • 1 морквина;
  • 30 мл рослинного масла;
  • 45 г сухих грибів;
  • 70 мл білого вина;
  • 10 г спецій за смаком.

Тривалість готування – 1 год 35 хв.

Калорії – 213.

Послідовність дій:

  1. Курку вимити під проточною водою і помістити у велику каструлю;
  2. Залити водою і прибрати на плиту з метою приготування бульйону;
  3. Для цього воду з м'ясом спочатку довести до кипіння, потім варити близько сорока хвилин, не менше і дати тушці охолонути прямо в бульйоні, щоб м'ясо було соковитіше;
  4. Остиглий бульйон пропустити через сито і відставити;
  5. Філе відокремити від курки, виделками розібрати його на волокна;
  6. У чашу мультиварки влити масло, прогріти його;
  7. За цей час моркву помити, почистити і подрібнити на тертці;
  8. Так само вчинити і з цибулею, але замість терки використовувати ніж і подрібнити коренеплід дрібними кубиками;
  9. Всипати цибулю і моркву в масло, готувати п'ять хвилин в режимі смаження;
  10. Гриби залити водою і почекати, поки вони набухнуть;
  11. Скласти в сотейник і долити води, посолити;
  12. Відварити до готовності, злити на друшляк, щоб швидше охололи;
  13. Дрібно їх нарізати і відставити;
  14. Рис ретельно промити до прозорості в проточній воді;
  15. До цибулі і моркви додати інші інгредієнти, спеції і сіль за смаком;
  16. Перемішати і готувати ще трохи;
  17. Далі в чашу всипати рис і готувати ще стільки ж часу, помішуючи;
  18. Влити вино, перемішати і готувати в режимі гасіння півгодини;
  19. По мірі випаровування алкоголю, вливати бульйон з-під курки;
  20. Готувати рис до кінця програми.

Картопля з куркою і грибами в мультиварці

  • 550 г курячого м'яса;
  • 35 мл соняшникової олії;
  • 1 лавровий лист;
  • 1 цибулина;
  • 30 мл сметани;
  • 5 картоплин;
  • 1 морквина;
  • 220 г грибів.

Тривалість готування – 1 год 15 хв.

Калорії – 122.

Порядок дій:

  1. Курку вимити, видалити жирові нитки за бажанням;
  2. Нарізати м'ясо кубиками і відставити у бік;
  3. Цибулю почистити, нарізати пір'ям;
  4. Грибам зачистити ніжки і капелюшки, порізати їх брусками;
  5. Картоплю позбавити від шкірки, порізати на кубики;
  6. Промити від крохмалю під проточною водою;
  7. Морква очистити, вимити і натерти її на терці;
  8. У чашу мультиварки влити олію, всипати цибулю і готувати десять хвилин в режимі випічки;
  9. По закінченню часу додати основні інгредієнти;
  10. Також сметану, листочок лавра та інші спеції за смаком;
  11. Перемішати інгредієнти і влити половину склянки води;
  12. Готувати страву півгодини в режимі гасіння.

Плов з курячою грудкою і грибами в мультиварці

  • 450 г курячої грудинки;
  • 30 мл олії;
  • 270 г рису;
  • 1 головка цибулі;
  • 8 грибів;
  • 3 головки часнику;
  • 1 моркву.

Тривалість готування – 1 год 30 хв.

Калорії – 137.

Метод приготування:

  1. М'ясо вимити і видалити весь жир з допомогою гострого ножа;
  2. Порізати курку кубиками однакового розміру;
  3. Гриби очистити (капелюшки і ніжки) і крупно порізати їх;
  4. Луку видалити лушпиння, вимити і нарізати коренеплід кільцями;
  5. Моркву очистити і вимити, натерти її на терці;
  6. Рис промити під проточною водою до її прозорості;
  7. Масло влити в миску, додати основні продукти;
  8. В режимі смаження готувати інгредієнти півгодини;
  9. Після цього всипати рис, спеції і влити води;
  10. Готувати плов у відповідному режимі;
  11. За чверть години до кінця приготування покласти в плов максимально очищені від лушпиння головки часнику;
  12. З кінця програми часник вийняти і страву подавати до столу.

Фарширована курка сироїжками

  • 2 головки цибулі;
  • 75 мл олії оливи;
  • 1300 г курки;
  • 800 г картоплі;
  • 2 скибочки часнику;
  • 550 г сироїжок.

Тривалість готування – 1 год 50 хв.

Калорії – 140.

Приготування:

  1. Цибулю почистити, вимити і порізати півкільцями;
  2. Масло налити в чашу, всипати цибулю і тушкувати до м'якості;
  3. За цей час зачистити сироїжки, подрібнити їх і можна додати до цибулі;
  4. Обсмажувати компоненти протягом десяти хвилин, помішуючи;
  5. Додати спеції, перемішати компоненти;
  6. Курячу тушку промити, обсушити сухими серветками;
  7. Начинити птицю отриманою начинкою з двох компонентів;
  8. Шов закріпити зубочистками або ж зашити його нитками;
  9. Часник почистити, відправити під прес;
  10. Влити до часнику оливкова олія, трохи солі і чорного перцю, змішати;
  11. Натерти отриманою сумішшю курку і покласти її в чашу мультиварки;
  12. В режимі смаження готувати птицю одну годину.

Візьміть на замітку рецепту соусу песто, який дуже легко приготувати в домашніх умовах.

Як замаринувати скумбрію в домашніх умовах читайте в нашій статті.

Як зварити грибний суп із заморожених грибів ви можете дізнатися з нашої статті.

Пиріг з куркою і грибами

  • 220 мл кефіру;
  • 330 г грибів;
  • 2 яйця;
  • 350 г курячого філе;
  • 5 г соди;
  • борошно;
  • 30 г вершкового масла.

Тривалість готування – 1 год 40 хв.

Калорії – 144.

Алгоритм дій:

  1. Гриби почистити капелюшки та ніжки, порізати пластинками;
  2. Зняти лушпиння цибулі, вимити голівку і нарізати її дрібним кубиком;
  3. Курку вимити, порізати гострим ножем на кубики;
  4. Всипати компоненти і тушкувати, поки не випарується вся рідина;
  5. Додати солі і компоненти перемішати, перекласти в тарілку, остудити;
  6. У миску влити кефір, далі розбити до нього яйця і збити трохи;
  7. Посолити інгредієнти, всипати соду і перемішати все між собою;
  8. Далі додавати борошно через сито і заважати до отримання тіста, яке за консистенцією нагадати тісто для оладок;
  9. Чашу мультиварки вимити, витерти насухо і змастити маслом;
  10. Викласти начинку, рівномірно розподіляючи її;
  11. Далі залити її отриманим тестом так, щоб начинку не було видно;
  12. В режимі випічки запікати пиріг п'ятдесят хвилин.

Гречка з грибами і куркою в мультиварці

  • 250 г гречаної крупи;
  • 1 цибуля;
  • 340 г курячого філе;
  • 50 мл олії;
  • 150 г грибів;
  • 130 мл води.

Тривалість готування – 1 год 10 хв.

Калорії – 163.

Спосіб приготування:

  1. Курку вимити, нарізати її кубиками і відставити у бік;
  2. Цибулю очистити, нарізати його кубиками маленького розміру;
  3. Гриби зачистити гострим ножем порізати їх пластинками;
  4. Включити мультиварку в режим смаження і влити в неї масло;
  5. Нагріти його і всипати їх;
  6. Готувати протягом трьох хвилин і додати цибулю;
  7. Змішати інгредієнти між собою і додати курку;
  8. Готувати вже чверть години і потім всипати гречку;
  9. Додати воду і спеції за смаком, перемішати і закрити чашу кришкою;
  10. В режимі випічки готувати страву тридцять хвилин.

Крем-суп з грибами і куркою

  • 1 головка цибулі;
  • 250 мл вершків;
  • 2 картоплини;
  • 1 скибочка часнику;
  • 170 г грибів;
  • 230 г курячого м'яса.

Тривалість готування – 2 год 15 хв.

Калорії – 106.

Порядок приготування:

  1. Картопля очистити і порізати його кубиками;
  2. Промити під проточною водою від крохмалю і помістити в каструлю;
  3. Курку вимити, теж порізати кубиками і покласти до картоплі;
  4. Залити водою так, щоб накрило, додати солі за смаком;
  5. Перемішати і в режимі гасіння готувати півгодини хвилин;
  6. По закінченню часу вийняти картоплю з м'ясом, воду злити і вимити чашу;
  7. Влити масло, очистити цибулю і сполоснути його, дрібно порубати;
  8. Всипати в чашу з розпеченою олією і готувати в режимі випічки десять хвилин;
  9. Гриби за цей час очистити і крупно порізати їх;
  10. Додати до золотистої цибулі, перемішати;
  11. Часнику видалити лушпиння, пустити через прес в мультиварку;
  12. Готувати інгредієнти чверть години в режимі смаження;
  13. Як тільки рідина випарувалася, можна вважати, що готові компоненти;
  14. Перемістити вміст мультиварки в блендер, додати картоплю з куркою;
  15. Влити та вершки, перебити до однорідної кремоподібної текстури;
  16. Перелити майже готовий крем в мультиварку і включити режим варіння;
  17. Як тільки підніметься піна, мультиварку вимкнути і крем-суп можна вважати готовим.

Поради кулінарів

Щоб придбати свіже, а саме охолоджене філе, яке ще не було заморожено, буде достатньо натиснути на продукт пальцем. У вас в руках опиниться свіже м'ясо, якщо вм'ятина зникла швидше, ніж ви встигли прибрати палець. Якщо ж їй для цього знадобилося кілька секунд, то продукт вже піддавався заморожування. Можливо, і не раз.

Цибулю дуже бажано промивати після очищення, адже сік, який виділяють кільця на зрізі, викликає сльози. Щоб цього уникнути, достатньо всього лише промити коренеплід.

Ми підготували для вас кілька рецептів приготування страв з куркою і грибами в мультиварці, кожен з яких дуже простий, а інгредієнти доступні в будь-якому місті і у будь-якому магазині. Так що швидше пригощайте себе і своїх рідних!

Що ще почитати: