13 апрель 2019 9

Як зварити домашній борщ з квашеною капустою

Багато людей віддають перевагу саме такий варіант популярного супу! А ви вже пробували борщ з додаванням кислої капусти? Будьте обережні, адже він може виявитися смачніше звичайного улюбленого борщу.

Класичний покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
картоплі - 2 шт.
томатної пасти - 20 г
яловичини - 550 г
оцту - 5 мл
сметани - 45 мл
буряків - 1 шт.
моркви - 1 шт.
лавра - 1 шт.
солі - 5 г
кислої капусти - 220 г
петрушки - 20 г
лука - 1 шт.
соняшникової олії - 60 мл
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 141 Ккал

Як приготувати борщ з квашеною капустою:

  1. Яловичину вимити, видалити жир і м'ясо нарізати великими шматочками;
  2. Помістити яловичину в каструлю, додати два літри води і поставити на вогонь;
  3. Дати воді закипіти і варити бульйон півтора години;
  4. У процесі готування обов'язково знімати піну з поверхні за допомогою шумівки;
  5. По готовності м'яса обов'язково суп посолити;
  6. Картоплю очистити, нарізати брусками і промити від крохмалю в проточній воді;
  7. Моркву очистити, сполоснути її і подрібнити на тертці;
  8. Буряк позбавити від шкірки, потерти на тертці;
  9. Цибулину позбавити від лушпиння, промити його проточною водою і дрібно порізати;
  10. Прогріти сковороду налити масло, дати йому нагрітися;
  11. Додати коренеплоди, включаючи моркву, цибулю і буряк;
  12. Готувати близько п'яти хвилин, після цього влити оцет, перемішати;
  13. Капусту вийняти з банки, віджати від рідини і при необхідності промити проточною водою;
  14. В іншу сковороду налити ще масла і помістити в нього капусту;
  15. Додати томатну пасту і близько половини склянки бульйону з-під яловичини;
  16. Гасити близько десяти хвилин, помішуючи;
  17. У підсумку змішати капусту з коренеплодами в оцті;
  18. Бульйон закип'ятити і покласти в нього картоплю;
  19. Варити близько десяти міну знову;
  20. Тоді додати в нього інші готові компоненти і варити ще двадцять хвилин, не більше;
  21. Розлити суп по тарілках, заправити сметаною і можна сідати за стіл.

Борщ з квашеною капустою і буряком

  • 1800 мл бульйону на м'ясі;
  • 250 г картоплі;
  • 180 г квашеної капусти;
  • 1 лист лавра;
  • 1 морква;
  • 1 солодкий перець;
  • 270 г буряків;
  • 35 мл рослинного масла;
  • 1 цибуля;
  • 2 стебла селери.

Час приготування – 50 хвилин.

Калорії – 28.

Як приготувати:

  1. В першу чергу необхідно приготувати бульйон. І в той час, поки він вариться, можна зайнятися овочами;
  2. Моркву почистити, вимити і натерти її на терці;
  3. Цибулю очистити і сполоснути проточною водою, нарізати дрібним кубиком;
  4. Масло налити в сковороду, нагріти його;
  5. Всипати моркву з цибулею, тушкувати, помішуючи, до готовності;
  6. Поки коренеплоди пассеруются, селеру вимити і почистити;
  7. Потім його треба нарізати кільцями;
  8. Капусту віджати і при необхідності промити проточною водою;
  9. Додати її разом з селерою в сковороду, інгредієнти з'єднати;
  10. Поки всі компоненти з'єднуються, почистити, сполоснути і подрібнити буряк;
  11. Картопля теж почистити і нарізати його кубиками;
  12. За бажанням можна промити картоплю від крохмалю;
  13. Перець вимити, нарізати м'якоть кубиками або соломкою;
  14. Дістати м'ясо з готового бульйону і якщо воно цілісним шматком, подрібнити і повернути в суп. Якщо ж м'ясо вже подрібнене, можна не діставати його;
  15. Додати буряк і перець в сковороду, а картоплю покласти в бульйон;
  16. Коли картопля в бульйоні буде готовий, додати всі овочі зі сковороди, які вже теж повинні бути готові до цього часу;
  17. Додати в суп спеції за смаком, включаючи лист лавра, і дати йому закипіти;
  18. У цей момент під супом вимкнути вогонь, накрити кришкою і дати постояти.

Пісний борщ з квасолею і квашеною капустою

  • 1 плід моркви;
  • 1 банка червоної квасолі;
  • 2 картоплі;
  • 1 томат;
  • 4 скибочки часнику;
  • 1 буряк;
  • 50 г сала;
  • 45 г пасти томата;
  • 5 г цукру;
  • 1 цибулина;
  • 130 г квашеної капусти.

Час на приготування – 2 години.

Калорії – 97.

Як приготувати:

  1. Набрати достатню кількість води в каструлю, поставити її на плиту;
  2. Поки вода закипає, почистити, сполоснути під водою і натерти морквину;
  3. Буряк почистити, сполоснути її і теж подрібнити теркою;
  4. Цибуля позбавити від лушпиння, сполоснути і нарізати дрібним кубиком;
  5. Сало порізати дрібно, нагріти сковорідку;
  6. Всипати сало, обсмажувати його до скоринки з усіх сторін, перевертаючи. Буде розумно накрити сковороду кришкою, так як сало сильно бризкає жиром;
  7. Обсмажене сало витягнути і залишити тільки жир;
  8. Всипати в сковороду моркву і цибулю, обсмажити до рум'яності;
  9. Додати буряк і тушкувати близько трьох хвилин;
  10. Коли час пройде, додати капусту разом з її розсолом, цукор;
  11. Компоненти перемішати і готувати протягом п'яти хвилин;
  12. Після цього додати томатну пасту, перемішати і готувати ще п'ять хвилин, помішуючи;
  13. Картоплю почистити, нарізати на кубики і промити від крохмалю;
  14. Додати картоплю в бульйон, дати закипіти і варити двадцять хвилин;
  15. Томат сполоснути і зробити на його шкірці надрізи;
  16. Закип'ятити невелику каструлю з водою, помістити томат у киплячу воду;
  17. Не чіпати хоча б хвилину, потім перекласти овоч в холодну воду;
  18. Коли помідор охолоне, зняти шкірку і нарізати помідор кубиками і покласти його в бульйон;
  19. Квасоля відкрити, злити і додати в суп разом зі спеціями за смаком;
  20. Варити протягом чверті години;
  21. Скибочкам часнику зняти лушпиння і відправити його під прес і далі покласти в суп, перемішати і готувати ще п'ять хвилин;
  22. Після цього накрити ємність з супом кришкою і дати йому настоятися.

Рецепт салату з вареною ковбасою — візьміть на замітку нашу добірку смачних закусок.

Салат «Шапка Мономаха» — порадуйте гостей незвичайним блюдом.

Суп з курячими фрикадельками — смачне дієтичне блюдо, яке так люблять діти.

Як варити білий борщ із квашеної капусти і курки

  • 1 головка цибулі;
  • 35 мл рослинного масла;
  • 3 картоплі;
  • 2 курячих філе;
  • 1 морква;
  • 450 г квашеної капусти;
  • 1 томат.

Часу на приготування – 1 годину.

Калорії – 80.

Як приготувати:

  1. Курку промити, прибрати в каструлю і додати води;
  2. Прибрати на плиту і дати майбутньому бульйону закипіти;
  3. Коли закипить, засікти сорок хвилин, щоб курка встигла зваритися;
  4. Після цього м'ясо вийняти, порізати і повернути назад;
  5. Капусту промити, якщо є необхідність (якщо дуже солона) і додати її в бульйон;
  6. Цибулину почистити і сполоснути водою, порізати соломкою;
  7. Морквину позбавити від шкірки, промити, подрібнити її на тертці;
  8. Томат промити, зробити невеликі надрізи для зняття шкірки;
  9. Дати закипіти сотейнику з водою і покласти в нього томат не більше ніж на хвилину;
  10. Після перекласти його в холодну воду і дати охолонути;
  11. Вийняти і зняти шкірку, порізати м'якоть кубиками;
  12. Налити масло в сковороду, нагріти його;
  13. Всипати цибулю і моркву, додати помідор і спеції за смаком;
  14. Тушкувати протягом п'яти хвилин, потім додати все це в бульйон;
  15. Картоплю почистити, порізати на кубики і промити;
  16. Покласти її в сотейник, додати води і відварити до готовності;
  17. Коли картопля звариться, додати в суп, зняти з вогню і закрити блюдо кришкою;
  18. Суп можна подавати хвилин через двадцять.

Рецепт борщу з квашеною капустою в мультиварці

  • 80 г цибулі;
  • 340 г буряків;
  • 20 г часнику;
  • 350 г м'яса;
  • 470 г картоплі;
  • 75 мл томатної пасти;
  • 360 г квашеної капусти;
  • 1 пучок кропу;
  • 90 г моркви;
  • 75 мл рослинного масла.

Часу на приготування – 1 годину і 45 хвилин.

Калорії – 102.

Як приготувати:

  1. Луку видалити лушпиння, сполоснути голівку і порізати на кубики;
  2. Морква сполоснути під водою, зняти шкірку і подрібнити плід на тертці;
  3. М'ясо добре промити, зрізати жир і нарізати брусками;
  4. Буряк почистити, сполоснути і подрібнити теркою;
  5. Картоплю теж очистити, нарізати невеликими кубиками і промити;
  6. Масло залити в каструлю, включити її;
  7. Всипати цибулю і моркву, тушкувати протягом п'ятнадцяти хвилин;
  8. Викласти м'ясо на коренеплоди, а на нього викласти буряк;
  9. На буряки розкласти картоплю і тушкувати все на протязі двадцяти хвилин;
  10. Часник очистити, пустити через прес, змішати з капустою і томатною пастою;
  11. Викласти все це на картоплю, приправити спеціями;
  12. Далі влити кип'ячену воду і в режимі гасіння готувати сорок хвилин під кришкою;
  13. За цей час кріп вимити, подрібнити його гострим ножем;
  14. Коли мине сорок хвилин, додати кріп, а режим мультиварки перевести в режим випічки і готувати суп ще десять хвилин.

Корисні поради

Якщо додавати цибулю в страву ще на початку приготування, то до кінця варіння він майже повністю розчинитися і перестане бути відчутним, але свою користь віддасть.

Щоб суп вийшов досить густим, додати в нього можна картопляне пюре або ж відварити картоплю прямо в супі, витягнути і розім'яти її за допомогою ступки.

Для отримання більш пікантною заправки, додайте спеції, часник або чилі, можна різну зелень і навіть прянощі.

Борщ з квашеною капустою – досить просте блюдо, яке багато хто відмовляються готувати, вважаючи його неймовірно складним. Правда в тому, що він складається з декількох етапів, але всі вони легкі, а суп виходить абсолютно у всіх, так що не бійтеся готувати!

Що ще почитати: