22 март 2019 3 862

Рецепти приготування грибів в сметані в мультиварці

Зараз ми готуємо явно не дитяче блюдо. Буде багато грибів в соусі, всі вони шалено смачні, ароматні й апетитні. Готові спробувати?

Печериці у сметані в мультиварці
Інгредієнти Кількість
печериці - 0,5 кг
кріп - 30 г
цибулю - 1 головка
петрушка - 30 г
рослинна олія - 30 мл
сметана - 40 мл
Час приготування: 100 хвилин Калорійність на 100 грам: 69 Ккал

Як приготувати:

  1. Цибулю почистити і вимити, дрібно порубати гострим ножем.
  2. Петрушку і кріп промити, подрібнити.
  3. З грибів прибрати плівки, а ніжки підрізати, щоб переконатися у відсутності черв'яків.
  4. Нарізати четвертинками, якщо великі, або залишити як є, якщо дрібні.
  5. У чашу мультиварки налити олію і прогріти його.
  6. Всипати печериці і в режимі гасіння готувати їх сорок хвилин.
  7. Викласти цибулю і зелень, додати сметану.
  8. Готувати в тому ж режимі ще протягом сорока хвилин.

Гриби з картоплею в сметанному соусі в мультиварці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
часник 2 шматочка
рослинна олія 30 мл
листя лавра 2 шт.
цибуля 1 головка
печериці 200 г
сметана 0,1 л
вода 100 мл
картопля 0,5 кг
сіль за смаком
чорний перець-горошок 5 шт.
морква 1 шт.

Скільки по часу – 1 годину і 20 хвилин.

Яка калорійність – 79 калорій.

Як приготувати:

  1. Зняти лушпиння цибулі і зрізати коріння.
  2. Дрібно порубати з допомогою гострого ножа.
  3. У чашу мультиварки налити трохи олії і прогріти його.
  4. Викласти коренеплід і гасити її, помішуючи, до м'якості.
  5. За цей час моркву почистити, вимити її і натерти.
  6. Всипати до моркви і готувати знову ж до м'якості.
  7. У цей час очистити і ретельно вимити картоплю.
  8. Викласти його до коренеплодів в мультиварку.
  9. Печериці почистити і довільно подрібнити.
  10. Відправити їх за картоплею.
  11. Налити воду і включити режим гасіння на сорок хвилин.
  12. Коли час пройде, додати сіль, сметану, перець і листя лавра.
  13. Тушкувати все разом ще протягом десяти хвилин.
  14. Після закінчення часу додати часник, перемішати і подавати до столу.

Гриби зі сметаною, цибулею і морквою

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 20 мл
сметана 0,2 л
сіль за смаком
печериці 380 г
морква 1 шт.
кріп 10 г
цибуля 1 головка
чорний перець мелений за смаком

Скільки по часу – 1 година.

Яка калорійність – 75 калорій.

Як приготувати:

  1. Цибулю почистити і нарізати півкільцями.
  2. З моркви видалити шкірку, вимити її і порізати соломкою.
  3. У каструлю налити олію і висипати коренеплоди.
  4. Гасити їх, помішуючи, до м'якості.
  5. Печериці почистити і подрібнити, додати їх через п'ятнадцять хвилин після початку приготування коренеплодів.
  6. Посолити все, перемішати.
  7. Кріп вимити і дрібно покришити, з'єднати його зі сметаною, посолити, додати перець.
  8. Коли печериці підрум'яняться, влити до них сметану і поєднати все.
  9. Закрити кришку і тушкувати ще хвилин двадцять до готовності.

Ситні і смачні відбивні з глив в клярі — готуємо вдома!

Тут ви можете подивитися рецепт кролика в білому вині.

Як запекти рибу зі сметаною, дивіться тут.

Рецепт з додаванням сиру

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль за смаком
гриби 0,5 кг
сир 100 г
часник 6 шматочків
чорний перець мелений за смаком
цибуля 2 головки
зелень 30 г
рослинна олія 20 мл
сметана 60 мл

Скільки по часу – 50 хвилин.

Яка калорійність – 99 калорій.

Як приготувати:

  1. Цибуля очистити від лушпиння і зрізати коріння.
  2. Вимити його і довільно порубати гострим ножем.
  3. У чашу мультиварки налити олію і всипати весь коренеплід.
  4. Гасити його, періодично помішуючи, до м'якості.
  5. Гриби почистити і теж подрібнити, але пластинками.
  6. Дістати з чаші коренеплід, викласти печериці.
  7. Обсмажити їх до повної готовності.
  8. Потім додати до них спеції за смаком і сметану, перемішати.
  9. Готувати до випаровування рідини.
  10. Зелень помити і подрібнити.
  11. Часник почистити, пропустити через тисняву.
  12. Додати обидва компоненти в чашу, перемішати їх.
  13. Всипати цибулю і все з'єднати.
  14. Сир натерти на тертці і посипати ним страву.
  15. Готувати його в режимі випічки до тих пір, поки не розплавиться сир.

Особливості приготування

Так як гриби відносяться до гарнірів, обов'язково підготуйте для них м'ясо, рибу або овочі. Це може бути абсолютно все, що вам подобається – кабачки, форель, качка, томати, солодкий перець, хек або шматок свинини.

Готуйте компонент одночасно з грибами, щоб вечеря/обід був гарячим при подачі, і нічого не довелося додатково підігрівати.

Щоб печериці вийшли максимально насиченими, радимо спочатку підсушити їх на сухій сковороді (дати волозі повністю випаруватися), потім влити олію і обсмажити скибочки до рум'яності. Можна використовувати і вершкове масло, так буде навіть краще!

Як приготувати гриби в сметані в мультиварці, дивіться на відео нижче:

Гриби в сметані – справжня насолода. А коли вони приготовані в мультиварці, то все ще в рази простіше і приємніше. Кухонні помічниця допоможе вам впоратися швидше, поки ви зайняті своїми домашніми справами. Закінчивши з ними, ви отримуєте вже готовий вечеря/обід. Ідеальне винахід!

Що ще почитати: