13 май 2019 1 999

Як приготувати тонкі налисники на молоці

Серед усього розмаїття борошняних виробів є чудове блюдо з загадковою назвою — налисники. Давайте, для початку, розберемося, що ж воно собою являє?

Налисники – це найтонші бездріжджові млинці. Вони дуже еластичні і, як правило, подаються до столу з різноманітними начинками, які загортають у ці самі млинці. Так як самі налисники мають нейтральний, вершково-здобний смак, їх можна поєднувати з будь-якими видами начинок: як солодких, таких як сир, джем, фрукти, так і солоних, таких як м'ясний фарш, риба, гриби або ж тушкована капуста.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
незбиране коров'яче молоко - 2 ст.
пшеничне борошно в/с - 170 г
яйця курячі - 3 шт.
сіль кухонна кам'яна - щіпка
цукор-пісок - 1 ст. л.
несолоне вершкове масло - 50 г
Час приготування: 150 хвилин Калорійність на 100 грам: 187 Ккал

Приготування налисників на молоці:

  1. Для приготування тіста вам знадобляться яєчні жовтки і білки окремо. Тому, в першу чергу, необхідно відокремити білки від жовтків;
  2. Вершкове масло доведіть до розм'якшення на водяній бані, а потім розітріть з цукровим піском до утворення пишної білосніжною маси. Далі додайте до масляної маси яєчні жовтки і розітріть до однорідності. Після чого в приготовану суміш додається половина молока, щіпка солі і все ретельно розмішується;
  3. Пшеничне борошно просійте через сито і поступово введіть в молочно-масляну суміш. Вимісіть масу до однорідності, ретельно розтираючи всі утворюються грудочки і, тільки після цього введіть молоко, що залишилося. Вимісіть, накрийте тканинним рушником і залиште на 2 години (рекомендовано при кімнатній температурі). Це необхідно для того, щоб тісто, як слід «расстоялось». За цей час клейковина, яка перебуває в борошні, розкриє всі свої властивості і, тим самим, підвищить еластичність готових налисників;
  4. Після закінчення зазначеного часу, введіть в тісто збиті яєчні білки і акуратно перемішайте;
  5. Сковороду для випікання млинців змастіть маслом і розігрійте. Далі налийте на сковороду порцію приготованого тіста і рівномірно розподіліть його по всій сковороді. Млинець повинен бути досить тонким, тому кількість наливаного тесту регулюйте самостійно. Випікайте налисники з обох сторін, до рум'яності;
  6. Готові млинчики наповніть будь-яким видом начинки, красиво загорніть, викладіть на блюдо і подавайте до столу.

Тонкі налисники на молоці і крохмалі

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 100 г;
  • картопляний крохмаль – 100 г;
  • яйця курячі – 3 шт.;
  • коров'яче молоко – 500 мл;
  • цукор білий кристалічний – 1,5 ст. л.;
  • кам'яна сіль – ½ ч. л.;
  • рафінована рослинна олія – 50 мл

Тривалість готування: 60 хв

Енергетична цінність на 100 г: 190 кКал.

Покрокове опис:

  1. Яйця збийте в глибоку миску і злегка збийте за допомогою виделки;
  2. Потім додайте сіль, цукор, влийте молоко і збийте все ще раз, але вже за допомогою міксера;
  3. Борошно змішайте з крохмалем і просіяти крізь сито. Після цього починайте її поступово підсипати в молочно-яєчну суміш, не припиняючи процесу перемішування. Вимішуйте масу до тих пір, поки не розіб'єте усі борошняні грудочки. Потім, в останню чергу, вводиться в тісто олію;
  4. Готове тісто має вийти досить рідким. Накрийте його тканинною серветкою і відправте на 20-25 хвилин у холодильник;
  5. Наливайте тісто дуже тонким шаром на добре розігріту сковороду (з антипригарним покриттям) і випікайте до появи золотистого відтінку. Потім, за допомогою лопатки, переверніть млинець на іншу сторону і так само її зарумяньте;
  6. Готові налисники наповніть заздалегідь приготованою начинкою (вибір на ваш розсуд), скрутіть в конвертик і подавайте до столу. Такі налисники можна зберігати в холодильнику протягом кількох днів, а перед подачею розігрівати в мікрохвильовій печі або в духовій шафі.

Як приготувати гречку в мікрохвильовій печі з м'ясом або овочами читайте в нашій статті.

Як приготувати смачний уйгурська лагман з овочами і м'ясом читайте в нашій статті.

Спробуйте приготувати гречані котлети без м'яса за нашими рецептами.

Рецепт налисників з тіста на кислому молоці

Складові:

  • кисле коров'яче молоко – 2 ст.;
  • борошно – 1 ст.;
  • цукор кристалічний – 50 г;
  • сіль – щіпка;
  • яйце – 1 шт.;
  • рафінована олія – 50 мл

Тривалість приготування: 50 хв.

Кількість кКал на 100 г: 187.

Поетапне опис приготування:

  1. У чашу міксера помістіть яйце, щіпку солі, молоко і цукор. Збийте все до утворення однорідної маси;
  2. Після цього введіть просіяне пшеничне борошно і рафінована олія. Включіть міксер і замісіть однорідне, полужидкое тісто (на самій низькій швидкості;
  3. Сковороду для випікання млинців гарненько розжарте, налийте на неї невелику кількість приготовленого тіста, і починайте випікати тонкі рум'яні налисники. Випікайте їх за кілька хвилин з обох сторін;
  4. Готові налисники можна подавати до столу, як з солодкою начинкою, так і з солоною. Приємного апетиту!

Чим начинити млинці

Варіанти солодких начинок:

  1. Солодкий сир. З'єднайте сир, сире яйце, цукор, щіпку солі, родзинки, ваніль і лимонну цедру;
  2. Бананова. Банан розімніть виделкою, з'єднайте з шматочком розм'якшеного масла, цукром і лимонним соком;
  3. Варена згущене молоко.

Варіанти солоних начинок:

  1. Капуста тушкована з грибами;
  2. Рис з фаршем;
  3. Фарш з обсмаженої печінки;
  4. Відварені яйця з зеленою цибулею;
  5. Слабосолона червона риба;
  6. Лівер;
  7. Відварну картоплю з обсмаженою цибулею;
  8. Обсмажений фарш;
  9. Плавлений сирок з подрібненим часником і майонезом.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: