25 май 2019 510

Як швидко і смачно приготувати запіканку з ковбасою

Ковбаса – дуже популярний продукт. Її кладуть на квадратний шматок хліба, смажать, додають в м'ясну нарізку. Але цим простим набором кількість страв не обмежується: з ковбаси можна готувати смачні запіканки. Пропонуємо вам шість простих варіантів.

Рецепт запіканки з ковбасою і рисом
Інгредієнти Кількість
рису - 230 р
молока - 250 мл
яєць - 4 шт.
нарізаної кубиками ковбаси - 400 г
солі та зелені - на свій смак
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 360 Ккал

Візьміть свою улюблену ковбасу, прочитайте наш рецепт і спробуйте приготувати. Повірте: нове блюдо зі звичної ковбаси вам обов'язково сподобається.

Приготування:

  1. У каструлі підігрійте молоко з водою і відваріть рис. Залиште охолоджуватися;
  2. Яєчні білки віночком збийте в густу піну, додайте в рис, акуратно перемішайте;
  3. Жовтки змішайте з кубиками ковбаси і рисом;
  4. Рисову масу викладіть у змащену форму. Запікайте 15 хвилин в добре розігрітій духовій шафі;
  5. Присипте готову запіканку зеленню, збризніть маслом, дайте трохи охолонути.

Картопляна запіканка з м'ясним асорті і сиром

Що можна швидко і смачно приготувати ковбаси на обід? Приготуйте запіканку. Навіть це звичайне блюдо можна приготувати так, що позаздрять найбільш досвідчені кулінари. З ковбасою можна нескінченно фантазувати. Наприклад, обсмажте її разом з варено-копченою корейкою.

Інгредієнти:

  • 100 г варено-копченої корейки;
  • часниковий зубчик;
  • 200 г вареної ковбаси;
  • 75 г цибулі;
  • 20 мл рафінованої олії;
  • 5 яєць курячих;
  • 1 огірок солоний;
  • 70 р масла «Селянського»;
  • 100 мл молока;
  • 4 ст. л. натертого сиру;
  • 4 варені картоплини;
  • помідори черрі – 3 шт.

Потрібен час: 55 хв. Порція 100 г: 316 ккал.

Приготування:

  1. Для запіканки наріжте кубиками варено-копчену корейку, цибулину і ковбасу;
  2. На сковорідку влийте трохи масла і підрум'яньте корейку, додайте ковбасу, цибулю, рубаний часник, перець;
  3. Відварену картоплю нарізати великим кубиком, підрум'яньте на селянському маслі;
  4. Зробіть соус: віночком (або міксером) збийте яйця в пишну піну, додайте молоко, сир і трохи солі, ще раз гарненько збийте;
  5. В оброблену маслом форму викладіть картоплю, зверху ковбасну начинку. Залийте соусом, відправте в гарячий духовий шафа на 10 хв.;
  6. Прикрасити запіканку можна солоними огірками, зеленню, помідорами черрі.

Запіканка з ковбасою і овочами в духовці

Якщо ви любите поєднання квашеної капусти та картоплі, значить, вам до смаку сподобається ця запіканка.

Інгредієнти:

  • очищені часникові зубчики – 2 шт;
  • молода картопля – 6 бульб;
  • ріпчаста цибулина;
  • рафінована олія – 15 мл;
  • тонка ковбаса (з жирком) – 300 г;
  • зелень – на свій розсуд;
  • майонез «Оливковий» — 45 г;
  • квашена капуста – 400 г;
  • морква – 2 шт;
  • 20%-ная сметана – 30 г;
  • томатна паста – за смаком.

Вам буде потрібно час: 55 хв. В одній порції 100 г: 350 ккал.

Як готувати:

  1. Дрібно поріжте цибулину і часник. Капусту відіжміть від розсолу. У розігрітому рафінованому маслі обсмажте часник з цибулею. Трохи пізніше відправте туди квашену капусту. Тушкуйте, періодично перемішуючи. В кінці готування в капусту покладіть томатну пасту;
  2. Наріжте ковбасу кільцями і підрум'яньте на сковорідці, тільки масло не додавайте (нехай з неї витопиться жирок). На іншій сковороді в розігрітому маслі підрум'яньте колечка картоплі і моркви. Інгредієнти для запіканки готові, залишилося укласти їх в форму;
  3. Викладіть у змащену форму кружечки картоплі, на неї обсмажену ковбасу, потім шар тушкованої капусти і моркви. Завершальний шар – картопляний плюс фінальний штрих соус з майонезу зі сметаною і рубаною зеленню;
  4. Відправте блюдо на 20 хв. у гарячу духовку.

Запіканка з макаронів з ковбасою

Зовсім непоганий інгредієнт для запіканки – макарони, можна навіть використовувати вчорашні.

Вам знадобляться:

  • макарони будь – 100 г;
  • сир тертий – 4 ст. ложки;
  • вершкове масло – 30 г;
  • варена ковбаса – 300 г;
  • куряче яйце (велике) – 3 штуки;
  • свіжий зелений лук – 7-8 пір'я;
  • щіпка свіжомеленого перцю;
  • 10 г солі.

На приготування потрібен час: 20 хв. Порція 100 г запіканки: 360 ккал.

Як приготувати:

  1. Відваріть у великій кількості води макарони до напівготовності;
  2. Перо зеленого цибулі, тонко нашаткуйте, наріжте маленькими кубиками ковбасу;
  3. У підходящої посуді гарненько курячі яйця збийте в густу піну. Приправте сіллю, свіжомеленим перцем, додайте третю частину натертого сиру і все ретельно перемішайте;
  4. З'єднайте збиту яєчну суміш з макаронами і ковбасою, ще раз гарненько перемішайте і викладіть у відповідну форму для духовки. Зверху розкладіть кубики вершкового масла, присипте сиром;
  5. Запіканку готуйте в гарячій духовці хвилин десять, поки на поверхні не з'явиться гарна золотава скоринка.

Запіканка з картоплею, грибами та ковбасою

Основа цієї запіканки – гриби у вершковому соусі.

Інгредієнти:

  • борошно – 30 г;
  • 100 г шматочок моцарели;
  • очищені зубчики часнику – 3 шт;
  • 4 варені картоплини;
  • очищену цибулю – 1 голівка;
  • рафінована олія для смаження – 30 мл;
  • 300 г будь вареної ковбаси;
  • мелений перець – за смаком;
  • 33%-ві свіжі вершки або молоко – 80 мл;
  • 300 г свіжих грибів;
  • бринза для посипання – 100 г
  • свіжа зелень – за смаком.

Готування: 60 хв Калорійність однієї порції 100 г: 320 ккал.

Приготування:

  1. Для першого шару запіканки: очистіть картоплю, наріжте кружечками і відваріть до напівготовності. У змащену форму укладіть половину картоплі;
  2. Другий: ковбасу наріжте кубиками, змішайте з подрібненою цибулею, зеленню, часником. У цю масу покласти натерту моцарелу, ретельно перемішайте;
  3. Третій шар – грибний. Обсмажте гриби спочатку на сковороді без олії, а коли рідина випарується, влийте олію і обсмажте до готовності. У смажені гриби всипте борошно, гарненько перемішайте, потім всі разом підсмажте протягом п'яти хвилин. Не перестаючи заважати, влийте вершки і варіть до густоти. Приправте спеціями і дрібно посіченою зеленню. Розкладіть половину грибної суміші на ковбасний шар;
  4. Зверху викладіть залишки картоплі і гриби. На тертці натріть бринзу і посипте гриби тонким шаром;
  5. Тепер можна відправити запіканку на 15-20 хв. у гарячу духовку;
  6. Готову страву можете трохи поперчити і посипати зеленню.

Візьміть на замітку рецепт кільки в томатному соусі — один з найпростіших варіантів консерви, а також кілька страв, які можна приготувати на основі кільки.

Як зробити повітряне безе в мікрохвильовці читайте в наш статті.

Читайте як приготувати смачну картоплю з яловичиною з картоплею в духовці. Рецепт тут.

Запіканка по-польськи

Вам знадобиться:

  • 1-2 головки цибулі;
  • 350 г ковбаси;
  • 750 грам свіжих грибів;
  • 1 кг очищеного картоплі;
  • склянка жирної сметани;
  • яйце;
  • 2 щіпки солі;
  • перець – за смаком;
  • 80 г жиру.

На приготування знадобиться час: 50 хв. Порція 100 г запіканки: 300 ккал.

Як приготувати:

  1. Очистіть свіжі гриби, промийте і наріжте;
  2. Ріпчасту цибулю наріжте кільцями, підсмажте в розігрітому жирі, додати нашатковані гриби, сіль, перець, трохи води. Всі трохи тушкуйте під кришкою;
  3. Промиту і очищену картоплю покладіть в киплячу підсолену воду і варіть хвилин десять, поклавши в каструлю гілочку свіжого кропу;
  4. Гриби і картоплю, трохи обсушенный і розім'ятим, викладіть по черзі в гарячий посуд, змащену жиром, між цими шарами укладіть кубики ковбаси;
  5. Запіканку залийте сметаною, змішаною з яйцем, приправити спеціями і відправте в гарячий шафа на півгодини;
  6. Подавайте на стіл зі свіжими помідорами і зеленим салатом.

Прості прийоми професійного кухаря

На кухні вони вам обов'язково знадобляться:

  1. Для запіканки можна використовувати сушені гриби. Для цього перед приготуванням їх треба промити, замочити в охолодженій воді або підсоленому свіжому молоці і витримати близько 3 годин. Після цієї процедури гриби на смак будуть як свіжі;
  2. Якщо у страві використовуєте курячі яйця, щоб ваша запіканка була м'якою структурою, збивайте окремо жовток і білок і тільки потім додайте їх в соус;
  3. Для поліпшення смаку в ковбасну начинку часто додають часник. Радимо видалити середину, саме вона надає страві гіркоти. Чим більше часник, тим більше у нього середній стрижень, а значить, і гірчити він буде сильніше;
  4. Для приготування запіканок з ковбасою добре підійдуть керамічні овальні форми, якщо таких немає, можна використати звичайний деко з високими бортиками;
  5. Картопля в духовці готується набагато довше інших інгредієнтів, тому його краще попередньо відварити або нашаткувати дуже тоненькими скибочками;
  6. З тонко нашинкованих скибочок можна легко приготувати запіканку: скибочки покладіть у форму, пересипте рубаним часником, сіллю, перцем, перекладіть шматочками ковбаси і кружечками цибулі-порею. А зверху просто залийте 40% -вими вершками, ще покладіть кубик масла і відправте в духовку на 50 хв. Щоб зверху така запіканка не підгоріла, за 15 хв до кінця готування прикрийте форму фольгою. За бажанням готову запіканку можна припорошити сиром, потім поставити в духовку ще на 5 хв.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: