01 май 2019 80

Кращі рецепти салату з кукурудзою і ковбасою

Салати в багатьох родинах готуються кожен день, навіть взимку. Це дуже просто і швидко, а допомога організму приносить неоціненну. Якщо хочеться чогось оригінального, варто придивитися до салатів з ковбасою і кукурудзою, а також з іншими добавками. Виглядають дуже яскраво і апетитно!

Салат з кукурудзою, копченою ковбасою, огірком і яйцем

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
огірків 4 шт.
кукурудзи консервованої 0,2 кг
майонезу 0,1 л
яєць 4 шт.
ковбаси копченої 0,3 кг
петрушки 15 г

Знадобиться на приготування – 15 хвилин.

Скільки калорій – 155.

Як приготувати:

  1. Відварити яйця круто. Залити холодною водою, щоб охололи, а потім очистити і порізати кубиками. Щоб легше счищалась шкаралупа, яйця обов'язково мають бути мокрими, як і руки.
  2. Зняти упаковку з ковбаси і подрібнити її таким же способом.
  3. Кукурудзу витягти з рідини, покласти в салатник і сюди ж додати яйця з ковбасою.
  4. Огірки вимити і, якщо потрібно, зчистити шкірку. Зрізати кінці. Порізати кубиками.
  5. Крупно порубати вимиту петрушку.
  6. Змішати всі продукти, заправити їх білим соусом, прикрасити петрушкою і подавати до столу.

Рецепт з вареною ковбасою

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
моркви 1 шт.
огірків 1 шт.
майонезу 80 мл
петрушки 10 г
вареної ковбаси 150 г
кукурудзи консервованої 120 г
спецій за смаком

Знадобиться на приготування – 1 годину.

Скільки калорій – 186.

Як приготувати:

  1. Морква вимити і покласти її в каструлю, залити невеликою кількістю води і поставити варитися хвилин на двадцять. Потім воду злити і охолодити коренеплід, зняти з нього шкірку, подрібнити кубиками.
  2. Зняти шкірку з огірків і нашаткувати їх тим же способом.
  3. Стягнути плівку з ковбаси, порізати її невеликими кубиками, як і інші овочі.
  4. Поділити продукти на дві частини. Викладати шарами в будь-якій послідовності, змащуючи кожен з них невеликою кількістю білого соусу. Приправити.
  5. Прикрасити цілими листям петрушки. Подавати через півгодини.

Салат з кукурудзою і болгарським перцем

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
зеленого цибулі 1 пучок
майонезу 90 мл
спецій за смаком
кукурудзи 1 банку
болгарського перцю 1 шт.
огірків 1 шт.
яєць 4 шт.
ковбаси вареної 0,3 кг
кропу 1 пучок

Знадобиться на приготування – 25 хвилин.

Скільки калорій – 175.

Як приготувати:

  1. Зелень вимити і дрібно порубати ножем.
  2. Витягнути кукурудзу з банки, щоб вона скла.
  3. Яйця зварити протягом дванадцяти хвилин, остудити, очистити від шкаралупи і нашаткувати соломкою.
  4. Витягнути насінну коробочку болгарського перцю, вимити його, нашаткувати такий же соломкою.
  5. Витягнути ковбасу з плівки і нарізати її так само, як перець.
  6. Огірок при потребі очистити від шкірки, зрізати кінці, нарізати соломкою.
  7. Всі компоненти перекласти в салатник, перемішати і заправити, додати спеції.
  8. Можна викласти інгредієнти окремо смужками на блюдо квадратне, приправити, а майонез подати окремо в соуснику.
  9. Їсти можна відразу.

Рецепт з ковбасою, сухарями і сиром

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
часнику 2 зубці
ковбаси копченої 0,3 кг
сиру 150 г
кукурудзи 1 банку
майонез 120 мл
квасолі 1 банку
житніх сухариків «Кириешки» 1 уп.
огірків маринованих 2 шт.

Знадобиться на приготування – 15 хвилин.

Скільки калорій – 210.

Як приготувати:

  1. Витягнути кукурудзу з банки, дати їй стекти, потім перекласти в салатницю.
  2. Квасоля у власному соку (не в томаті) теж витягнути і додати до кукурудзі.
  3. Мариновані огірки порізати кубиками, не використовуючи кінці.
  4. Таким же способом подрібнити і копчену ковбасу.
  5. Перекласти обидва ці продукту бобів.
  6. Часник звільнити від лушпиння і дрібно нашаткувати, додати до решти продуктів.
  7. Сир порізати тонкою соломкою, перекласти туди ж.
  8. Перемішати компоненти між собою разом з майонезом і приправами.
  9. Пачку з сухариками відкрити і всипати в салат стільки, скільки хочеться. Смак сухарів можна вибирати залежно від власних уподобань. Добре підходить смак хрону. Перемішувати їх не потрібно, щоб соки продуктів і майонез не розмочили їх.
  10. Подавати відразу до столу.

Варіант салату з квасолею

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
картоплин 3 шт.
часнику 2 зубці
кукурудзи 1 банку
ковбаси 280 р
квасолі 1 банку
майонезу 70 мл

Знадобиться на приготування – 35 хвилин.

Скільки калорій – 160.

Як приготувати:

  1. Помити картоплю і поставити її варитися в мундирі. Це займе хвилин двадцять, може більше, залежно від розміру плодів. Для салату великі коренеплоди не потрібні. Остудити і зняти шкірку, після чого нарізати кубиками.
  2. Таким же чином потрібно подрібнити і ковбасу.
  3. Витягнути кукурудзу і квасолю з банок. Їм потрібно трохи часу, щоб стекти. Квасоля бажано промити під водою в друшляку, потім промокнути всі краплі серветкою.
  4. Часник нарізати дуже тонкими пластинками, попередньо знявши з нього лушпиння.
  5. З'єднати в салатнику всі компоненти, додати до них білий соус і знову перешкодити. Прикрасити можна сонечком з кукурудзяних зерен.

Як приготувати салат з кукурудзою, квасолею і ковбасою, дивіться нижче:

Як приготувати з морквою

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
кукурудзи 1 банку
зелені 10 г
моркви 150 г
ковбаси копченої 130 г
майонезу 60 мл
спецій за смаком

Знадобиться на приготування – 10 хвилин.

Скільки калорій – 152.

Як приготувати:

  1. Зняти з моркви шкірку, вимити плід, натерти його на тертці з великими отворами. Перекласти в салатник. Можна також використовувати морква по-корейськи для більш оригінального смаку. Для цього потрібно просто залишити натертий плід у спеціях на ніч. Головне – використовувати червоний мелений перець.
  2. Витягнути з маленької банки всю кукурудзу, дати їй стекти, а потім перекласти до моркви.
  3. Ковбасу без верхньої плівки нарізати тонкими смужками, щоб вони максимально повторювали вид моркви.
  4. Зелень помити, відібрати цілі листочки.
  5. У майонез додати потрібні спеції. Красиво буде виглядати куркума, вона додасть жовтий колір. Якщо ж використовується морква корейська, то ніякі більше спеції не потрібні.
  6. Змішати всі продукти, крім зелені, в одному салатнику. Заправити соусом і знову перешкодити.
  7. Прикрасити цілими листочками зелені. Красиво виглядає базилік фіолетовий. А також можна використовувати підсмаженого на сухій сковороді кунжут.

Як приготувати смачний салат з гранатами і куркою.

Тут ви можете подивитися рецепт незвичайної закуски «Рафаелло» з крабових паличок і сиру.

Хочете смачну вечерю? Тоді вам згодиться рецепт глив в сметані, рецепт якого можна подивитися тут.

Салат з ковбасою, кукурудзою і капустою

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
капусти 0,5 кг
напівкопченої ковбаси 0,2 кг
майонезу 0,1 л
кукурудзи 240 г

Знадобиться на приготування – 15 хвилин.

Скільки калорій – 148.

Як приготувати:

  1. Зняти кілька перших листків з качана капусти, вимити його, вирізати качан. Бажано брати капусту, яка складається здебільшого з зеленого листя, тоді салат вийде м'якше. Тонко нашаткувати листя і пом'яти руками, посолити. Залишити в стороні.
  2. Ковбасу нарізати соломкою, не дуже дрібною.
  3. Рідину з-під кукурудзи злити, просушити самі зерна.
  4. Коли капуста пустила сік, потрібно злити його, додати сюди майонез і перешкодити.
  5. Потім додати кукурудзу з ковбасою, ще раз перешкодити. Подавати до столу відразу. Цей салат довго зберігати не має сенсу, так як всі вітаміни з капусти улетучатся всього за дві години.

Відео-рецепт салату з кукурудзою і ковбасою:

Салати можна готувати і в зимовий період, при цьому свіжі овочі не так вже й важливі. Отримати вітаміни і прекрасний смак можна і з інших компонентів, головне — правильно їх поєднувати.

А ситність додасть ковбаса, яку можна замінити шинкою. Якщо ж є можливість зробити майонез самостійно, то від страви не можна буде навіть за вуха відірвати! Приємного апетиту!
Що ще почитати: