14 март 2019 23

Як приготувати піцу з грибами та ковбасою

Справжній класичний варіант піци по-італійськи – з ковбасою і грибами. Рецептів на просторах рунета можна знайти чимало, але кожна господиня має свій перевірений спосіб приготування піци.

Класична піца з ковбасою і грибами
Інгредієнти Кількість
борошна - 2,5 склянки
майонезу - 200 г
соди - 5 г
яєць - 1 шт.
теплої води - ¼ Склянки
ковбаси, краще взяти два види – варену і копчену - по 300 г
заморожених печериць, їх можна замінити лісовими грибами - 1 упаковка
томату - 2 шт.
твердого сиру - 200 г
кетчупу і майонезу - по 0,5 склянки
олії соняшникової - для обжарювання продуктів
сіль і різні перці - за смаком
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 230 Ккал

Це найпростіший рецепт приготування, страва виходить ароматним і дивовижно смачним.

Спочатку готується тісто. Для його приготування борошно просіюється на стіл, утворюючи гірку, в середині якої робиться виїмка.

Інші інгредієнти ретельно перемішуються, соду слід гасити оцтом. Суміш вливається тонкою цівкою у середину борошняний гірки, поступово перемішуючи. Тісто повинне вийти помірно туге.

Готовий продукт повинен «дійти», для цього тісто кладуть у пакет і прибирають в холодильник.

Начинка: гриби очищаються і промиваються, їх можна порізати кільцями і обсмажити до появи золотої скоринки.

Копчену ковбасу прийнято різати кільцями, а варену – брусками або кубиками. З майонезу і кетчупу робиться соус, який змішується з вареною ковбасою. Томати ріжуться тонкими кільцями.

Коли начинка готова, можна діставати тісто. Воно руками розминається в коржик, яка викладається на деко або сковороду, з боків необхідно створити невисокі бортики, щоб смачна начинка не витікала.

Шари кладуться наступним чином:

    • Суміш ковбаси з соусом;

    • Шар грибів;
    • Зверху розкладаються гуртки копченої ковбаси;

  • Тонкі скибочки томатів;
  • Тертий сир.

За смаком можна шари трохи підсолювати. Духовку слід включити заздалегідь, щоб вона встигла прогрітися до того моменти, коли піца відправитися запікатися. Оптимальна температура запікання – 220 градусів. Через 35-45 хвилин можна подивитися готовність італійської піци. Про це свідчить красива сирна скоринка, що утворилася зверху.

Домашня піца готова!

Рецепт піци з маринованими грибами, ковбасою і сиром

Для приготування можна використовувати і мариновані гриби, вони надають страві неповторну приємну гостроту і пікантність. Потрібні такі інгредієнти:

  1. Для тіста:
  • 0,5 кг борошна;
  • 0,5 пачки швидких дріжджів (можна взяти 15 г свіжих)№
  • ½ Склянки підігрітого молока;
  • 1 ст. л. вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • Сіль.
  1. Для начинки:

  • 4-5 ст. л. маринований грибів;
  • 1-2 маринованих огірочка;
  • 1 маленька банка консервованого горошку;
  • 120 г сирокопченої ковбаси;
  • 2-3 вершкових сосиски (або 150 г вареної ковбаси);
  • 4 томата;
  • 100 г сиру;
  • Рослинна олія;
  • Зелень і спеції.

Час приготування: 1 годину 15 хвилин.

Калорійність – 249 ккал/100 гр.

Для приготування тіста борошно перемішується з сіллю, висипається на середину столу гіркою. Молоко розігрівається і змішується з дріжджами. Вершкове масло попередньо витягується з холодильника, щоб воно було підтале. Масло, яйце, молочна суміш з дріжджами перемішуються і вливаються у підготовлене заглиблення.

Увага! Сухі дріжджі, як правило, не вимагають підготовки. Вони змішуються відразу з борошном, потім вводяться інші інгредієнти.

Замішане тісто має бути гладким, як густа сметана. Його ставлять в тепло і приступають до підготовки начинки.

Сир натирається, гриби ріжуться тонкими пластинками, помідори – кружальцями. Сирокопчену ковбасу і сосиски подрібнити гуртками, маринований огірок – дрібними кубиками.

Готове тісто слід розім'яти, за необхідності підсипаючи борошно. З тесту формується коржик, яка укладається на деко і змащується майонезом. Начинка викладається в наступному порядку:

  • Мариновані огірочки і томати;
  • Гриби;
  • Горошок;
  • Ковбаса і сосиски;
  • Сир.

Готується страва не більше 25-30 хвилин. Деко витягається, піца посипається подрібненою зеленню.

Швидка піца на сковороді

Коли гості вже на порозі, а нічого смачненького для частування немає – саме час спробувати зробити піцу на сковороді. Цей варіант підходить любителям італійської страви, які з різних причин не можуть використовувати для випікання духовку. Вона виходить не менш смачною і ніжною, ніж звичайна піца.

Для тіста знадобиться:

  • 1/3 склянки майонезу;
  • 1/3 склянки сметани;
  • 1 яйце;
  • 1,5-2 склянки борошна (дивитися по тісту);
  • Сіль.

Начинка для цього рецепта класична:

  • 100 г будь ковбаси, що знайдеться в холодильнику;
  • 100 г свіжих або консервованих печериць;
  • 1-2 томата;
  • 100 г сиру;
  • Сіль і зелень.

Час приготування – 30 хвилин.

Калорійність – 234 ккал/100 гр.

Для швидкого приготування краще взяти консервовані гриби. Але якщо є час, свіжі печериці відварюють у підсоленій воді, потім промивається.

Так, як приготувати швидку піцу з грибами та ковбасою на сковороді? Почнемо з тіста. Воно готується максимально просто, сметана і майонез перемішуються, в суміш вбивається яйце, вводиться борошно. Тісто має вийти як густа сметана.

У глибоку сковороду, змащену масло, виливається тісто шаром не більше 0,5 сантиметра завтовшки. На тісто викладаються шарами:

  • Подрібнена ковбаса;
  • Гриби;
  • Тонкі пластинки томатів;
  • Сир.

Готується піца під кришкою, буде потрібно не більше 15-20 хвилин.

Рецепти печива на швидку руку — це смачно, дітям точно сподобається.

Рулетики з баклажанів з помідорами і сиром стануть відмінною закускою для літніх посиденьок. А приготувати їх досить просто за нашим рецептом.

Читайте як приготувати класичний рецепт бісквітного торта з різними видами крему.

Підказки кулінарів

Для того, щоб основа вийшла тонкої і добре пропеклась, її можна запекти до готовності в духовці, а потім викладати начинку.

Час приготування піца залежить від товщини шару тесту. Піца з тонким шаром пропікається за 20-25 хвилин, а якщо шар товстий, потрібно не менше 1 години.

Час залежить також від начинки. Для тонкого шару начинки потрібно менше часу для запікання, а якщо начинка щільна і товста, час збільшується.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: