02 апрель 2019 86

Як приготувати домашній рибний суп з рисом

Рибний суп з рисом — це, звичайно, не вуха, але смак у нього виходить відмінний. Готується він швидко, за лічені хвилини перша страва буде готове до столу. Харчова цінність супу на основі риби висока, він виходить корисний і поживний.

Для його приготування не потрібні незвичайні інгредієнти, достатньо мати в холодильнику рибу або консерви, рис. Завдяки вдалому поєднанню риби і рису, суп виходить насичено апетитним.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
рибне філе - 300 г
середня цибулина - 1 шт.
морква - 1 шт.
масло пісне - для піджарки
білий рис - 3 ст. л.
картопля - 2 шт.
спеції до риби, сіль - за смаком
зелень - за смаком
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 99 Ккал
  1. Очистити картоплю нарізати його на дрібні шматочки. Закип'ятити в каструлі воду для бульйону.
  2. Всередину окропу поміщаємо шматочки рибного філе. Додаємо половину цибулини цілком. Доводимо до кипіння, знімаємо з супу утворену піну. Зменшуємо вогонь.
  3. Через 3 хвилини кладемо до рибного бульйону — картопля і рис.
  4. Поки вариться бульйон, потрібно приготувати піджарку з моркви і цибулі.
  5. Солимо, присмачую спеціями. Знімаємо, якщо утворилася піна, всипаємо піджарку.
  6. Доводимо до готовності. Головна страва не переварити, інакше картопля і рис розпадуться, пропаде прозорість супу.
  7. При подачі посипаємо в тарілку подрібнену зелень.

Суп з рибної консерви з рисом

Необхідні інгредієнти:

  • консерви — 1 банка;
  • рис білий — 50 гр;
  • цибулина — 1 шт;
  • морква — 60 г;
  • спеції для юшки;
  • картопля — 2 шт;
  • рослинна олія — 10 г;
  • зелень.

Час приготування: 25 хвилин.

Калорійність: 96,3 ккал.

  1. Всередину каструльки, в якій буде варитися суп, вливаємо 2-2,5 літра води. Ставимо її на вогонь, доводимо до кипіння.
  2. Поки вода закипає, очищаємо овочі і подрібнюємо їх. У окріп кладемо картоплю, промитий рис і трохи сирої цибулі. Решту цибулі залишаємо на піджарку.
  3. Варимо 3-5 хвилин до готовності рис і картоплю. Всипаємо в каструлю баночку консерви.
  4. Перед завершенням варіння додаємо піджарку з лука і моркви, присмачую спеціями для юшки. Підсолюємо за смаком.
  5. Зелень кладемо до бульйону, доводимо до кипіння і суп готовий.

На смак супчик виходить дуже яскравим і поживним. Якщо ви вважаєте, чи його занадто калорійним, то приготуйте супчик без піджарки, просто покладіть овочі сирими. За рахунок масла, яке міститься в консервах, блюдо і без цього буде дуже наваристое.

Салат з брокколі — далеко не всі люблять цей овоч, але якщо це правильно приготувати вийде чудове блюдо.

Як приготувати цікаву закуску рулетики зі скумбрії з желатином дивіться за нашими фото рецептами.

А ви знаєте , як правильно і смачно приготувати антрекот з свинини?

Суп з рибною консервою, томатом і рисом

Необхідні інгредієнти:

  • баночка консерви — 180 гр;
  • томат — 2 ст. л;
  • 1 цибулина;
  • морква — 1 шт;
  • рис білий — 40 гр;
  • рослинна олія — 10 г;
  • солодкий перець — 0, 5 шт;
  • приправа для рибних супів;
  • зелень за смаком.

Час приготування: 30 хвилин.

Калорійність: 92,1 ккал.

    1. У киплячу воду всипати промитий рис, додати очищений і нарізаний картопля. Подрібнити половину цибулини, відправити її до бульйону. Іншу частину цибулі використовуємо для приготування томатної піджарки.
    2. Поки вариться рибний суп, засмажуємо на олії або оливковій олії цибулю з морквою. Коли овочі підрум'яняться, кладемо томат і вливаємо трохи бульйону з каструлі. Доводимо піджарку до кипіння, вимикаємо вогонь.
    3. Коли рис і картопля будуть практично готові, до бульйону додати з баночки консерви. При виборі консерви краще віддати перевагу скумбрії, салаке або ставриде.
    4. Після закінчення варіння додати нарізаний скибочками, солодкий перець, зелень, приправу або будь-які інші спеції за смаком і сіль.
    5. Як тільки блюдо закипить, значить, воно готове, треба зняти каструлю з вогню.

Рибний суп з сьомги з рисом

Необхідні інгредієнти:

  • філе сьомги — 220 гр;
  • картопля — 1 шт;
  • цибуля порей — 60 гр;
  • білий рис — 2-3 ст. л;
  • селера зелень;
  • спеції до риби, сіль.

Час приготування: 35 хвилин.

Калорійність: 91,7 ккал.

  1. У каструлю наливаємо 2,5-3 літра води, кладемо туди шматочки сьомги і ставимо на вогонь. Коли вода закипить, потрібно буде зняти піну і зменшити вогонь. Нехай риба вариться на дуже повільному вогні.
  2. Картоплю очистити, нарізати і покласти в бульйон. Туди ж відправляємо промитий рис.
  3. Далі нарізаємо кільцями цибулю порей, додаємо його в суп варитися.
  4. Коли картопля і рис будуть готові, суп потрібно посолити, всипати приправи і додати гілочку селери.
  5. Залишаємо проваритися на 2-3 хвилини, вимикаємо піч і знімаємо страва до подачі. Варто відзначити, що поки суп буде наставиться за рахунок рису, він може загуснути. Тому класти вище норми рис не варто.
  6. Розкласти По тарілках шматочки сьомги, залити все бульйоном. Зверху кладемо гілочку селери.

Поради досвідчених кухарів

  1. Для супів переважно брати рибне філе, в іншому випадку доведеться бульйон проціджують від кісток.
  2. При виборі консерви теж слід віддавати перевагу тим видам, де менше кісток. Якщо взяти, приміром, консерви бичків, там буде багато кісток. У випадку з кількою в томаті, блюдо з неї може вийти непрозорим. У консервах кістки м'які, переварені, вони не відчуваються на смак.
  3. Щоб суп вийшов яскравіше смаку, на початку варіння додайте трохи сирої цибулі цілком або подрібненому вигляді.
  4. Спеції можна підбирати з урахуванням смаку або брати готові приправи до рибних страв або вусі.
  5. За вибором рису принципів не існує, якщо ви хочете додати чорний рис, він смаку не зіпсує. Головне брати його не більше норми, яка прописана в рецепті, інакше замість супу можна отримати кашу.
  6. Зелень краще класти в тарілку, тоді її поживність збережеться. Якщо подрібнити гілочки зелені в блюдо, воно знайде апетитний смак і вигляд, цінності при цьому збережеться менше.
  7. Дуже добре риба поєднується з овочами. Експериментуючи з рецептами приготування супу, можна класти туди помідори, солодкий перець, цукіні, цибуля-порей.
  8. Піджарку для рибного супу з рисом можна робити чи ні, якщо не засмажувати, то страва вийде менш жирним і калорійним.
  9. Варити суп на середньому або повільному вогні. Не потрібно, щоб бульйон сильно кипів.
  10. Будь-які сорти риби варяться дуже швидко, найдовше готується суп з риб'ячої голови.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: