04 март 2019 4 541

Як швидко і смачно приготувати пангасіус в клярі

Пангасіус — досить популярна і недорога риба на сьогоднішній день. Пропонуємо вам зануритися в світ кляру для сьогоднішнього продукту. Шість варіантів тесту на будь-який смак і колір.

Критерії вибору риби

На сьогоднішній день в супермаркетах досить складно знайти не те, щоб свіжого пангасіуса, а навіть цілу тушку в замороженому вигляді. Найчастіше це вже філе і обов'язково заморожене.

Але якщо вам все ж вдалося знайти охолоджене філе, то пам'ятайте, що його колір повинен бути ніжно-рожевим, без плям, переходів інші відтінки і інших дефектів.

Якщо натиснути на свіжу (!) рибу, вм'ятина пропаде швидше, ніж ви встигнете прибрати палець. Якщо ж їй на це потрібно кілька секунд, то ситуація сумна і вас намагаються обдурити, намагаючись продати вам вже розморожений, а можливо і не раз, продукт.

Жовтий відтінок філе або червоний скаже про те, що м'ясо лежить давно і вже почало псуватися. Таке філе краще не купувати навіть собакам.

Чим більше шматочки, тим вони жирніші. Запам'ятайте це і вибирайте таке філе, яке доведеться вам за смаком. Якщо хочете низькокалорійний варіант, беріть маленькі шматочки.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
молока - 230 мл
борошна - 220 г
філе пангасіуса - 550 г
рослинної олії - 160 р
яєць - 3 шт.
Час приготування: 55 хвилин Калорійність на 100 грам: 233 Ккал

Як приготувати пангасіус в клярі:

  1. Краще брати охолоджене філе, але якщо риба заморожена, то її треба попередньо вийняти на друшляк, щоб зайва вода могла стікати;
  2. Перевірити її на наявність шкірки і кісток, якщо потрібно витягнути і зрізати;
  3. Нарізати філе порційно, натерти спеціями за смаком;
  4. Прибрати шматочки в холодильник на тридцять хвилин;
  5. Яйця збити, додати молоко і перемішати;
  6. Дати трохи солі, борошно і довести до однорідності;
  7. Масло влити в сковорідку, прогріти його на сильному вогні;
  8. Вогонь зменшити і дістати скибочки з холодильника;
  9. Вмочати кожен шматочок в кляр і викладати у фритюр;
  10. Смажити рум'яного кольору і діставати лопаткою або щипцями.

Філе пангасіуса в сирному клярі на сковороді

  • 650 г пангасіуса;
  • 50 г майонезу;
  • 120 г сиру;
  • 2 яйця;
  • 180 мл рослинного масла;
  • 1 г солі;
  • 80 г борошна.

Час на підготовку – 30 хвилин.

Калорійність – 285 ккал/100 р.

Як приготувати:

  1. Рибу розморозити, якщо в цьому є необхідність;
  2. Нарізати невеликими шматочками і посолити;
  3. Яйця збити, додати до них майонез, перемішати;
  4. Додати борошно, знову ретельно поєднати;
  5. Сир натерти на тертці і додати в майбутній кляр, змішати;
  6. Сковорідку розігріти вже з маслом, зменшити вогонь;
  7. Обваляти кожен шматочок риби в тесті, викладати відразу в масло;
  8. Смажити до готовності і викладати на серветки, щоб прибрати зайве масло.

Як приготувати рибу в цибульному клярі

  • 30 мл майонезу;
  • 420 г риби;
  • 30 г борошна;
  • 1 яйце;
  • 1 цибулина.

Час на приготування – 25 хвилин.

Калорійність – 131 ккал/100 р.

Як приготувати:

  1. Якщо потрібно, рибу розморозити, але над мискою в друшляку;
  2. Порізати її шматочками і посолити, прибрати ненадовго;
  3. Цибулю почистити, вимити його і подрібнити в пюре. Це можна зробити за допомогою терки або заглибного блендера;
  4. До цибулі додати майонез, яйце, довести масу до однорідності;
  5. Далі всипати борошно, спеції за смаком і знову добре перемішати всі інгредієнти;
  6. Помістити шматочки в кляр і залишити на десять хвилин;
  7. Нагріти сковорідку з олією, викласти скибочки і смажити з двох боків до готовності під кришкою.

Філе пангасіуса в пивному клярі на сковороді

  • 1 лимон;
  • 180 мл рослинного масла;
  • 200 + 40 р борошна;
  • 1100 р пангасіуса;
  • 280 мл пива;
  • 5 г солі;
  • 1 яйце.

Час приготування – 2 години і 45 хвилин.

Калорійність – 184 ккал/100 р.

Як приготувати:

  1. Рибу розморозити і нарізати шматочками, обсушити сухими серветками;
  2. Приправити філе спеціями і відставити;
  3. Лимон вимити і нарізати кільцями, викласти їх на скибочки пангасіуса;
  4. Накрити тарілкою і залишити на дві години маринуватися, можна прибрати в холодильник;
  5. Борошно (більшу частину пустити в миску через сито, додати яйце, розмішати;
  6. Частинами влити пиво, постійно перемішуючи масу, щоб уникнути грудок;
  7. Посолити кляр і відставити;
  8. У залишках борошна обваляти шматочки, потім з усіх боків обваляти в тесті;
  9. Нагріти сковорідку з олією, викласти їх і смажити до готовності.

Тушкована риба з овочами — ситне повсякденне блюдо, яке приготувати дуже легко.

Тушкована квасоля рецепт з покроковими фото і рекомендаціями досвідчених кулінарів.

як приготувати круасани з шоколадом читайте в нашій статті.

Рибка в апельсиновому клярі з кунжутом

  • 850 г філе пангасіуса;
  • 260 г борошна;
  • 230 мл соку апельсина;
  • 1 уп. кунжуту;
  • 140 мл рослинного масла;
  • 1 апельсин.

Час на приготування – 35 хвилин.

Калорійність – 208 ккал/100 р.

Як приготувати:

  1. Рибне філе розморозити, якщо потрібно і зачистити від кісточок;
  2. Порізати порційними шматочками і приправити спеціями за смаком;
  3. Ми використовували сіль, естрагон, розмарин і майоран, натерли ними рибу;
  4. Прибрати рибку в бік і зайнятися кляром: пропустити борошно через сито в миску;
  5. Частинами влити сік, замішуючи однорідну масу, схожу на тісто;
  6. Апельсин вимити, зняти з нього цедру з допомогою терки або ножа;
  7. Додати його в тісто, перемішати;
  8. Посолити і опустити в нього всі шматочки риби «з головою»;
  9. Розжарити олію у сковороді, зменшити вогонь до мінімального;
  10. Взяти шматочок риби, обсипати його кунжутом і відправити в масло;
  11. Смажити до золотистого кольору і потім відразу перемістити на серветки, щоб прибрати зайве масло.

Філе пангасіуса в клярі, запечене в духовці

  • 1 яйце;
  • 900 р пангасіуса;
  • 40 р борошна;
  • 60 г сухарів.

Час на підготовку – 55 хвилин.

Калорійність – 117 ккал/100 р.

Як приготувати:

  1. Продукт порізати скибочками, приправити спеціями за смаком і прибрати на двадцять хвилин;
  2. Борошно пропустити через сито в невелику ємність;
  3. Збити яйце в іншій ємності на третю насипати сухарі;
  4. Шматочки риби обваляти в борошні, потім в яйці і сухарях;
  5. Повторити процес з усіма шматочками;
  6. Духовку прогріти до 200 за Цельсієм;
  7. Викласти скибочки на деко і відправити в духовку на п'ятнадцять хвилин.

Корисні поради

Якщо ваш тісто виходить дуже рідким, додайте в нього трохи борошна і доведіть до необхідної консистенції. Якщо надто густий, то можна додати води, яєць або соку, як, приміром, в останньому рецепті.

Щоб тісто вийшло жовтим, можна готувати його тільки на жовтках або ж додати декілька грам куркуми в склад, добре перемішати.

Пангасіус в клярі – це шалено смачне блюдо, в яке неможливо не закохатися. Тільки уявіть: хрустка ароматна кірочка розкриває соковиту, ніжну серединку. Це смакота!

Що ще почитати: