29 март 2019 1 371

Рецепти приготування десертів з морозивом

Десерти з морозива бувають як бюджетні і прості, так і досить складні, дорогі. Але як вони потрібні в спекотні дні! Такими десертами можна пригостити друзів, а заодно і себе порадувати. Вони натуральні і виглядають дуже апетитно.

Фруктовий десерт з морозива
Інгредієнти Кількість
виноград киш-миш - 1 гроно
вершкового пломбіру - 1 п.
яблук - 1 шт.
апельсин - 1 шт.
груш - 1 шт.
банана - 1 шт.
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 67 Ккал

Приготування десерту з морозивом та фруктами:

  1. З банана зняти шкірку, м'якоть порізати на шматочки, рівні виноградинам. Покласти в креманку;
  2. Такими ж кубиками потрібно нарізати грушу і яблуко. Спочатку їх потрібно помити і видалити серцевини. Шкірку можна не зчищати. Додати шматочки до банану;
  3. Виноград вимити, відірвати ягоди від грона і покласти до інших фруктів;
  4. З апельсина зняти шкірку, у м'якоті прибрати всі білі волокна. Порізати невеликими кубиками, додати в креманку;
  5. Зверху ложкою для морозива викласти пломбір. Прикрасити гілочкою м'яти або цедрою апельсина.

Італійський десерт-морозиво

  • 240 г фундука;
  • 160 г цукру;
  • 45 мл води;
  • 3 яйця;
  • 360 мл вершків.

Час — 1 година.

Калорійність — 310 ккал/100 р.

Процес приготування:

  1. Фундук потрібно трохи прожарити на сковороді. Потім її потрібно вимкнути, дати горіхам трохи охолонути. Руками перетерти їх, щоб прибрати всю зайву лушпиння. Повернути на сковороду;
  2. Бажано вибрати чавунну сковороду. Тепер у ній фундук потрібно постійно заважати, щоб він ніде не підгорів;
  3. Поруч треба поставити сотейник з водою і всипати туди 100 г цукру. На маленькому вогні потрібно варити суміш, поки з неї не вийде густа карамель. Вона буде коричневого кольору;
  4. Цієї карамеллю потрібно швидко залити весь фундук, розмішати, всю вимкнути плиту. Коли карамель застигне, приблизно дві третини горіхів потрібно подрібнити в блендері;
  5. В окремі миски жовтки і білки потрібно поділити;
  6. Поки білки стоять в холодильнику, потрібно збити жовтки з цукром і вершками. Вийде пишна суміш, в яку слід додати подрібнені горіхи;
  7. В іншій ємності збити вже холодні білки в піну, а потім віночком обережно ввести їх в загальну масу;
  8. Пишну суміш потрібно відправити в морозилку мінімум на сорок хвилин;
  9. Після цього ложкою викладати вийшло морозиво в піали і подавати його з рештою смаженою фундуком. Таке італійське морозиво називається семіфредо.

Ванільне морозиво з фруктами, смаженими в сухарях

  • 1 яйце;
  • 160 г ванільного морозива;
  • 2 стебла свіжої м'яти;
  • 5 г суміші семи спецій;
  • 5 г цукру;
  • 1 банан;
  • 2 р солі;
  • 1 яблуко;
  • 110 г борошна;
  • 2 шматки ананаса;
  • 335 г панірувальних сухарів.

Час — 20 хв.

Калорійність — 181 ккал/100 р.

Інструкція з приготування такого десерту з морозивом:

  1. У невеликій мисці змішайте борошно з сіллю, цукром і спеціями;
  2. Взяти одну велику ложку цієї суміші і пересипати її в іншу маленьку миску;
  3. У третю миску потрібно вбити яйце;
  4. У ще одну мисочку слід висипати сухарі;
  5. Банан звільнити від шкірки і порізати на кружечки;
  6. Яблуко вимити, вирізати серцевину і нарізати часточками;
  7. Кільця ананаса розрізати на кілька частин;
  8. У сковороді розігріти трохи олії, краще рослинного;
  9. Кожен шматочок фруктів спочатку потрібно опустити в борошно, потім в яйце і сухарі. Класти їх в олію і смажити, поки не набудуть золотий колір. По мірі необхідності підсипати малими порціями борошняну суміш;
  10. Викласти фрукти в піали і зверху поставити кульки морозива. Прикрасити митими листочками м'яти.

Тісто для італійської піци — читайте як приготувати хорошу основу для випічки.

Картопляна запіканка з куркою і грибами в духовці — це страва коштує того, щоб красуватися на святковому столі.

Пастрома з курячої грудки — спробуйте як правильно це зробити.

Ромові персики з карамельним морозивом

  • 15 р масла;
  • 60 мл темного рому;
  • 6 персиків;
  • 140 г карамельного морозива;
  • 30 г коричневого цукру.

Час — 20 хв.

Калорійність — 101 ккал/100 р.

Порядок дій:

  1. Спершу потрібно розігріти гриль або мангал, а можна просто духовку, в якій є решітка. Але на мангалі буде набагато смачніше;
  2. У сотейнику розтопити шматочок масла, а як тільки воно розтане, його потрібно зняти з вогню, додати ром і цукор. Заважати до повного розчинення цукру. Перелити суміш у велику миску;
  3. Персики вимити і з кожного вийняти кісточку. Бажано, щоб шматочки залишалися великими;
  4. Перекласти в миску з маслянистим соусом і перемішати;
  5. Викласти половинки на гриль зрізом вниз. Якщо це духовка, вниз потрібно підставити деко. Смажити в такому положенні хвилин п'ять, після чого перевернути і досмажити ще чотири хвилини. Повинна з'явитися рум'яність;
  6. Під час смаження можна змащувати фрукти залишками ромової маси;
  7. Розкласти по тарілках, за бажанням порізати. Поруч покласти нишпорити карамельного морозива.

Банани в клярі з морозивом і червоною смородиною

  • 2 банана;
  • 1 яйце;
  • 120 г ванільного морозива;
  • 15 г цукрової пудри;
  • 15 г борошна;
  • 10 ягід червоної смородини;
  • 1 стебло м'яти;
  • 45 г панірувальних сухарів;
  • 20 мл олії.

Час — 25 хв.

Калорійність — 103 ккал/100 р.

Рецепт десерту покроково:

  1. Сухарі висипати в одну миску, борошно – в іншу, а яйце вбити в третю миску і трохи виделкою перешкодити;
  2. Очищені від шкірки банани потрібно розрізати навпіл, а потім уздовж. Утворені половинки обваляти в борошні, потім у яйці і в сухарях;
  3. Масло розігріти, його можна замінити вершковим, і в ньому обсмажити на середньому вогні банани. Вони повинні стати темніше;
  4. Викласти банани на серветку;
  5. Ягоди смородини, листя м'яти вимити;
  6. Перекласти банани в креманку, в центр поставити кульки морозива, зверху посипати червоною смородиною. Всі присипати пудрою, прикрасити листям м'яти.

Морозиво з п'яними грушами

  • 1 лимон;
  • 90 г шоколаду;
  • 15 г цукру;
  • 220 мл вершків 33%;
  • 2 груші;
  • 1 паличка кориці;
  • 60 г вершкового морозива;
  • 15 мл коньяку.

Час — 35 хв.

Калорійність — 126 ккал/100 р.

Приготування десерту:

  1. Лимон помити і гострим ножем зняти з нього цедру. Бажано, щоб це були довгі тонкі смужки;
  2. Далі цитрус треба покатати на столі, щільно притискаючи його долонею до поверхні. Розрізати і видавити в сотейник сік;
  3. Сюди ж додати цукор, цедру, 140 мл води і корицю. Закип'ятити;
  4. Груші звільнити від шкірки, вирізати серцевину, гілочку потрібно залишити. Плід розрізати навпіл;
  5. Половинки груш опустити в киплячий сироп і тримати їх там максимум дванадцять хвилин. Вони повинні стати м'якше, але ні в якому разі не повинні розваритися;
  6. Вимкнути плиту і дати фруктів охолонути в сиропі;
  7. На водяній банку розтопити шоколад прямо в вершках. Його для цього можна покришити, а потім масу постійно заважати в одну сторону. Шоколад краще брати чорний, не менше 60% какао;
  8. В цю шоколадну масу додати коньяк і знову перешкодити;
  9. На маленьку тарілку покласти половинки груші, в центр викласти шар з морозива, зверху полити гарячою шоколадною масою.

«Сандей-баноффи»

  • 230 мл вершків 48%;
  • 440 г ванільного морозива;
  • 4 банана;
  • 200 мл згущеного молока;
  • 4 шоколадних батончики мюслі.

Час — 25 хв.

Калорійність — 176 ккал/100 р.

Збірка десерту з морозивом:

  1. Банани очистити від шкірки, розрізати їх навпіл;
  2. Нагріти сковорідку-гриль і викласти туди всі вісім половинок;
  3. Смажити до тих пір, поки на фруктах місцями не з'явиться рум'яна кірочка. На це піде не більше трьох хвилин;
  4. Після цього зняти сковорідку з вогню і дати бананам трохи охолонути;
  5. Вершки вийняти з холодильника (їх обов'язково потрібно використовувати холодними);
  6. Залити потрібну кількість високу миску і почати збивати електричним міксером або віночком до стоячих піків;
  7. Далі в масу акуратно влити згущене молоко і м'якому змішати обидва компонента;
  8. Банани подати на тарілках з кульками морозива;
  9. До кожної порції подати соус з вершків і згущеного молока;
  10. Батончики позбавити від упаковки, подрібнити їх гострим ножем у великі крихти;
  11. Покришити на десерти і негайно подавати до столу.

Шоколадно-малиновий суп

  • 180 г малини;
  • 4 жовтка;
  • 25 г тростинного цукру;
  • 70 г ванільного морозива;
  • 125 г чорного шоколаду;
  • 165 мл вершків 48%;
  • 125 мл молока.

Час — 35 хв.

Калорійність — 204 ккал/100 р.

Рецепт приготування по кроках:

  1. Змішати молоко з 65 мл вершків в сотейнику і поставити на вогонь. Як тільки почне кипіти, вогонь вимкнути;
  2. Шоколад порізати на дрібні шматочки і вмішати його в молочну масу. Перемішати до однорідності і дати охолонути;
  3. Жовтки збити міксером з цукром. Повинна вийти пишна піна кремового кольору;
  4. Влити решту порцію вершків і знову збити;
  5. З'єднати обидві суміші і добре перемішати, розлити по тарілках. Додати в кожну миску по кульці морозива і викласти свіжу малину.

Корисні поради

Щоб зробити десерт корисніше, шкірку з фруктів краще не зчищати. Саме в ній зберігається більшість вітамінів. Досить ретельно вимити всі плоди. Важливо, щоб ці фрукти були дійсно натуральними, інакше замість вітамінів там будуть тільки хімікати.

Білки збивати краще всього з сіллю, так вони добре піднімуться. А якщо влити в них пару крапель лимонного соку, він не дасть піні впасти. Бажано, щоб не тільки білки були холодними, але і вся посуд: миска і віночок. Їх можна просто попередньо потримати в холодильнику.

Приготування холодних десертів з морозива займає набагато менше часу, ніж випічка. Вони виходять дуже ніжними і допомагають легше перенести літню спеку. А домашнє морозиво ще і набагато смачніше покупного!

Що ще почитати: