27 март 2019 1 413

Як зробити молочний коктейль в домашніх умовах

Один з найбільш смачних і улюблених мільйонами напоїв – молочний коктейль з морозивом. Солодкий, насичений, густий і, як виявилося, корисний. До того ж, це відмінний спосіб поповнити дитячі організми настільки необхідним їм кальцієм – адже коктейль погодиться випити практично будь-яка дитина, а відношення з молоком у них, м'яко кажучи, непроста.

Приготувати це чудове ласощі може будь-яка мама на своїй кухні. Для цього потрібно мати тільки інгредієнти, блендер і бажання. Рецепти молочних коктейлів і будуть представлені в даній статті.

Знайомі з цим освіжаючим напоєм практично всі. Його обожнювали наші бабусі і мами, його любимо ми, так чому б не поділитися приємними враженнями (і користю!) з дітьми? До того ж, як будь-хто зможе переконатися, приготувати коктейлі з морозивом зовсім нескладно!

Класика в білому
Інгредієнти Кількість
молоко - полпакета (близько 500 мл)
вершки - 250 мл
морозиво - 250 г
цукор - 2 ложки
ваніль - за смаком
Час приготування: 5 хвилин Калорійність на 100 грам: 97 Ккал

Приготувати класичний молочний коктейль з морозивом досить просто – необхідно охолодити молоко до температури 4 С (це, в середньому, показники звичайної холодильної камери), змішати інгредієнти і збити в блендері протягом 3-х хвилин.

Важливо! Класика є і самостійним ласощами, але вона ж і основа для інших коктейлів. Тому кожен з рецептів передбачає попереднє охолодження молока. Стежить за фігурою потрібно звертати увагу на жирні інгредієнти – вершки, жирне молоко або вершкове морозиво.

З жовтками

Компоненти:

  • половина літрового пакета молока;
  • склянка вершків;
  • 4 яйця;
  • 250 гр. морозива;
  • щіпка ванільного цукру.

Потрібний час: 6 хвилин.

Калорійність: 102 Ккал.

Розглянемо детально рецепт молочного коктейлю з морозивом і жовтками. Відділити жовтки і розтерти їх з цукром. Додати в чашу міксера інші інгредієнти і збивати три хвилини.

Для різноманітності можна додати в коктейль ягідні сиропи. Дуже оригінальне рішення – прикрасити коктейль тими ж ягодами або шматочками фруктів, чиї сиропи використовувалися.

Крем-чіз для торта — неймовірно смачний і ніжні десерт для начинки еклерів, тортів або як доповнення до фруктів.

Візьміть на замітку рецепт гарячих бутербродів — наші покрокові підказки з фото допоможуть вам приготувати смачну закуску.

Рецепти домашнього квасу: на кірках, дріжджах, ізюмі. Виберіть свій улюблений рецепт цього дивовижного напою.

Полуниця з морозивом

Компоненти:

  • 500 мл молока;
  • 350 гр. морозива;
  • стакан ягід.

Потрібний час: 5 хвилин.

Калорійність: 87 Ккал.

Як зробити молочний коктейль в блендері з морозивом і полуницею? Полуничку потрібно перебрати, промити і відокремити від плодоніжок. Щоб не траплялися дрібні кісточки, ягоди бажано спочатку перетворити в пюре і пропустити через сито. Далі всі інгредієнти поміщаються в блендер і збиваються три хвилини.

Для прикраси готового напою чудово підійдуть невеликі шматочки полуниці і дрібна шоколадна стружка. Це створить коктейлю привабливий вигляд, але зовсім не є обов'язковим.

Важливо! В рецепті відсутні вершки. Це значно скорочує калорійність, але, якщо є бажання досягти більш вершкового смаку, слід пропорційно зменшити кількість морозива. Це відноситься до всіх рецептами без вершків.

Малина і мед

Компоненти:

  • 500 мл молока;
  • 350 гр. морозива;
  • стакан ягід;
  • пара ложок меду.

Потрібний час: 5 хвилин.

Калорійність: 98 Ккал.

Процес: Рецепт багато в чому повторює попередній: з ягід приготувати пюре, процідити від кісточок, змішати з іншими інгредієнтами і збити в міксері. Відмінність корисних властивостей меду і малини, а також їх чудово смаковому поєднанні.

Важливо! Незважаючи на холодний характер напою, поєднання малини та меду може призвести до підвищеного потовиділення. Дітям краще давати такий коктейль вдома, ввечері, щоб розпарені шибеники не носилися по вулиці і не застуджувалися.

Шоколадний молочний коктейль

Компоненти:

  • дві склянки молока;
  • плитка шоколаду;
  • морозиво – близько 400 гр.

Потрібний час: 60 хвилин, включаючи охолодження молока.

Калорійність: 105 Ккал.

Як зробити молочний коктейль будинку з морозивом і шоколадом?

Першим етапом потрібно приготувати шоколадне молоко – для цього тертий або подрібнений шоколад розчиняють у гарячому напої.

Краще не доводити рідину до кипіння, інакше молоко може втекти або пригоріти. Разом з тим, шоколад повинен повністю розчинитися. Ідеальний варіант – середній вогонь і постійне помішування.

Далі молоко остуджується, інгредієнти змішуються і збиваються.

Для економії часу можна використовувати готове шоколадне молоко, але зроблене вдома – смачніше.

Дуже оригінальним буде рішення розтопити тільки частина шоколаду, а решту подрібнити і додати вже готовий коктейль.

У цьому випадку напій потрібно просто перемішати, більше не збиваючи.

Кава з морозивом

Компоненти:

  • молоко – близько 500 мл;
  • кави (краще використовувати мелений) – ложка;
  • пломбір – 350 гр.;
  • кориця за смаком.

Потрібний час: 30 хвилин, включаючи приготування кави.

Калорійність: 90 Ккал.

Як готувати молочно-кавовий коктейль з морозивом в блендері? Знаменитий французький коктейль-глясе починається з процесу приготування кави. Зварений напій необхідно остудити. Далі інгредієнти змішуються і збиваються. Через три хвилини коктейль готовий. Трохи порошку розчинної кави можна використовувати для прикраси.

Різновидами коктейлю з кави є напої, що містять ваніль, шоколад, гвоздику (спеції). За смаком можна додати цукру.

Цікаво! Глясе або гляссе (від французького Glace) – це вид приготування кави: холодний з морозивом. Не варто плутати його з коктейлем-глясе, рецепт якого наведений вище.

Банан з медом

Компоненти:

  • 0,5 літра молока;
  • 2 банана;
  • 2 ложки меду;
  • 250гр. пломбіру.

Потрібний час: 5 хвилин.

Калорійність: 101 Ккал.

Очищені банани нарізати довільними брусочками і пробити блендером до стану пюре. Додати інші інгредієнти і збивати кілька хвилин (не більше трьох). Молочний коктейль з морозивом, медом і бананом готовий.

Поєднання інгредієнтів дає приємний ніжний смак, а корисні якості меду допоможуть уникнути негативних наслідків холодного напою для горла дітей. Мед, як інгредієнт, може бути учасником та інших рецептів. Все залежить від симпатій до цієї корисної речовини.

Рада! Якщо мед зацукрувався, його можна потримати кілька хвилин на водяній бані, помішуючи. Дуже велика температура не потрібна – іноді достатньо налити в раковину кілька сантиметрів гарячої води і розмістити в ній посудину з медом. При інтенсивному помішуванні, він швидко відновить плинність.

Алкогольний молочний коктейль з морозивом і лікером

Компоненти:

  • лікер – 3 ложки;
  • молоко – 200 мл;
  • пломбір – 100 гр.;
  • ваніль за смаком.

Потрібний час: 3 хвилини.

Калорійність: 230 Ккал.

Процес приготування дуже простий — інгредієнти змішати і збити блендером. Зрозуміло, це коктейль тільки для дорослих. Фортеця можна регулювати, збільшуючи або зменшуючи пропорції лікеру. Відповідно, смак коктейлю буде залежати від смаку алкогольного напою. Особливо гарні апельсиновий або м'ятний лікер, а також Амаретто.

Можна використовувати цей рецепт і без збивання в блендері. Для цього рівний кульку морозива поміщається в келих і залити лікером. Їсти такий десерт потрібно маленькою ложечкою і не забувати, що алкоголь у великих дозах небезпечний.

Корисні поради

Приготувати молочний коктейль з морозивом в блендері в домашніх умовах легко. Прості рецепти, наведені вище, доводять це. Напій вийде особливо гарний, якщо скористатися простими порадами:

  1. Щоб уникнути різних неприємностей, пов'язаних з мікрофлорою молока, цей продукт треба попередньо прокип'ятити і остудити до 4 С.
  2. Збивати коктейль потрібно на максимальній швидкості блендера.
  3. Для коктейлів краще використовувати саме просте морозиво вершкове або пломбір. Застосовувати різні кольорові, ароматизовані і т. п. продукти не рекомендується.
  4. При використанні свіжих ягід і фруктів їх необхідно спочатку пробити блендером, щоб вийшло пюре, і тільки після цього додати в коктейль.
  5. Якщо ягоди містять дрібні кісточки, краще пропустити пюре через сито.
  6. Заміною вершків на молоко і вершкового морозива на молочну можна регулювати калорійність напою.
  7. Подавати будь-коктейль потрібно відразу після збивання.

Озброївшись чудовими рецептами коктейлів, будь-яка господарка зможе доставити радість своїм домочадцям. Не залишаться незадоволеними й гості, що з'явилися несподівано – адже будь-який з наведених напоїв готується швидко, на смак чудовий, а деякі ще й дуже корисні.

Що ще почитати: