01 июнь 2019 47

Рецепти приготування смаженого минтая покроково з фото

Риба – один з основних продуктів у раціоні кожної сім'ї, практично ні в чому не поступається м'яса або овочів. У ній міститься велика кількість вітамінів, макро - і мікроелементів, необхідних нашому організму.

Минтай не настільки популярний, як, наприклад, сьомга або горбуша, але значно дешевше їх. У поєднанні з овочами або гарніром страви з нього стають дуже смачними і підійдуть навіть до урочистого столу.

Цю рибу можна смажити на сковороді, в клярі, у сухарях, тушкувати, запікати в духовці і варити юшку і рибні супи.

Вибір і підготовка риби минтая до приготування

Звичайно ж, купувати продукти для таких страв краще в спеціалізованих (рибних) магазинах. Так ви будете впевнені, що перед продажем їх зберігали в належних умовах. Потрібно переконатися, що в торговій точці постійний потік покупців.

В цьому випадку вам не дістанеться залежаний товар. Шар льоду має бути не дуже товстим, інакше ви не заплатите за рибу, а за воду.

Але повна його відсутність теж погано – без нього продукт висихає. Колір повинен бути білим, якщо м'ясо жовте або червоне, значить минтай вже дуже старий.

Принісши рибу додому, покладіть її в глибоку скляну миску розморозитися. Промийте під проточною водою, рибними зріжте ножицями плавники і хвіст. Розріжте черевце і вичистіть ножем всі нутрощі, видалите зверху луску, якщо вона є.

Готовий до приготування (випотрошений і почищений) минтай також зустрічається у продажу. Його потрібно тільки розморозити і промити.

Простий рецепт смаженого минтая на сковороді
Інгредієнти Кількість
Минтай свіжоморожений - 600 г
Борошно - 6 ст. л.
Масло рослинне - 100 мл
Спеції до риби - 1 пакетик
Морська сіль - за смаком
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 175 Ккал

Риба, підсмажена на сковорідці на швидку руку, рятує положення, коли спонтанно прийшли гості.

Нарізаємо рибу на порційні шматочки, складаємо в пластмасову миску, солимо, присипаємо спеціями і залишаємо промаринуватися на одну годину.

Всипаємо борошно в глибоку тарілку. Ставимо сотейник на конфорку, наливаємо масло і даємо прогрітися.

Шматочки рибного продукту обкачуємо в борошні і кладемо смажитися в розпеченому маслі. Обсмаживши з одного боку, лопаткою перевертаємо на другу.

Викладаємо посмажену рибу на паперовий рушник, приготоване заздалегідь, даємо полежати, щоб зійшли надлишки масла, а потім перекладаємо на блюдо.

Смажене філе минтая на сковороді з цибулею

Дуже ніжне і смачне блюдо – смажене філе минтая – можна давати навіть маленьким дітям, воно тане в роті і виключає ризик вдавитися кісточкою. У сукупності з картопляним або рисовим гарнірами виходить повноцінне друге блюдо.

Компоненти:

  • Філе минтая – 1 кг;
  • Цибулю середній – 3 головки;
  • Рослинне масло – 100 мл;
  • Сухарі панірувальні – 6 ст. л.;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Сіль – за смаком.

Виконуємо підготовчі процедури: ставимо на плиту сотейник, наливаємо масло і прогріваємо його, цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями, розбиваємо яйце в глибоку миску насипаємо сухарі на блюдо.

Просолене філе минтая занурюємо в яєчну суміш, потім в паніровку і кладемо смажити на розпечену сковороду, до зарум'янювання і утворення скоринки з двох сторін. Видаляємо зайву олію паперовою серветкою, потім викладаємо в тарілку.

В окрему сковороду наливаємо масло, закидаємо в неї цибулю і підсмажити до рум'яного кольору, потім перекладаємо його зверху на філе минтая. Якщо ви не запаслися панірувальними сухарями, поріжте батон на кубики, і підсушіть 5 – 7 хвилин в духовці.

Дістаньте сухарики, складіть у харчовій пакет і пройдіться кілька разів качалкою, подрібнивши таким чином їх у крихту.

Смажений минтай в клярі

Риба в клярі – одна з кращих холодних закусок для будь-якого застілля. Тонкий шар тіста збереже натуральний сік риби, при чому практично не вплине на калорійність страви.

Компоненти:

  • Минтай – 700 г;
  • Борошно – 3 ст. л.;
  • Рослинне масло – 130 мл;
  • Яйце – 2 шт.;
  • Сіль, спеції – за смаком.

Для риби в клярі зазвичай використовують філе, тому розморозивши минтай, миємо й сушимо його серветками. Видаляємо кістки і знімаємо шкіру.

Нарізаємо на смужки, солимо і складаємо в миску. У металеву посудину розбиваємо яйця, підсипаємо борошно і збиваємо виделкою, щоб не залишилося грудочок.

Ставимо сковороду з товстим дном на конфорку і наливаємо олію. Занурюємо рибне філе в кляр і обсмажуємо на сковороді.

Масло треба добре прогріти, щоб риба не пристала до сковороді. Якщо кляр почав відшаровуватися, додайте ще трохи борошна. Доповнити смак страви можна часниково-сметанним соусом зі свіжої зеленню.

Як приготувати кальмара замороженого — рецепти і покрокові рекомендації як створити кулінарний шедевр.

Ви думаєте ви знаєте всі секрети як посмажити котлети на сковороді, читайте в нашій статті?

Як приготувати смажені свинячі вуха на сковороді по азіатському рецептом.

Смажений минтай в духовці

Минтай можна запекти в духовці: у фользі з овочами або просто в сметані. Способів дуже багато, але результат приготування будь-яким з них порадує відмінним смаком.

Компоненти:

  • Минтай – 1 кг;
  • Цибуля – 2 шт.;
  • Вершкове масло – 50 г;
  • Лимон – 1 шт.;
  • Спеції до риби – 1 пакетик;
  • Сіль – за смаком;
  • Морква – 1 шт.

Заздалегідь підготовлений минтай натираємо спеціями і солимо. Моркву і цибулю очищаємо, чистимо, миємо й нарізаємо соломкою. Робимо два шари фольги, в середину кладемо минтай і шматочок вершкового масла, видавлюємо зверху сік лимона і накладаємо нашатковані овочі.

Щільно загортаємо і відправляємо в запікати півгодини при 170 °С. Дістаємо, обережно розгортаємо, щоб не витік з'явився сік. Перекладаємо на блюдо і подаємо з будь-яким підходящим соусом: провансалем, вершковим або сметанним.

Смажений минтай в томатному соусі

Популярні консерви в томаті не зрівняються за смаком і корисності з смаженою минтаєм в соусі з помідорами, морквою і цибулею.

Компоненти:

  • Риба минтая – 3 шт.;
  • Цибуля – 1 головка;
  • Морква – 1 шт.;
  • Соус томатний – 200 мл;
  • Рослинне масло – 120 мл;
  • Морська сіль, спеції до риби – за смаком.

Моєму і просушуємо рибу, нарізаємо на невеликі шматочки. Маринуємо в спеціях і солі. Чистимо і шаткуємо овочі. Наливаємо олію у великій сотейник.

Обсмажуємо рибні стейки до напівготовності (золотистого кольору поверхні) з двох сторін. Складаємо в чавунець.

Пасеруємо овочі і перекладаємо до риби. Заливаємо томатним соусом і ставимо гаситися на 40 хвилин на помірному вогні.

Рибні котлети з минтая, засмажені в духовці

Урізноманітнити повсякденне банальну меню можна котлетками з минтая.

Компоненти:

  • Минтай свіжоморожений – 1.5 кг;
  • Сметана не жирна – 50 мл;
  • Батон білий – 1 шматок;
  • Сир – 100 г;
  • Сіль, спеції – за смаком;
  • Яйце – 2 шт.;
  • Борошно – 3 ст. л.;
  • Молоко домашнє – 100 мл;
  • Цибуля – 2 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Вершки нежирні – 200 мл

Розморожуємо рибу, видаляємо хребет і кістки. Нарізаємо на невеликі порційні шматки.

Чистимо цибулю й ріжемо великими кубиками. Батон кладемо в тарілку для першого і заливаємо молоком. Натираємо сир.

Пропускаємо через м'ясорубку рибний напівфабрикат і цибулю. Викладаємо в пластмасову миску, додаємо розмоклий хліб, яйце, натертий сир і борошно.

Все добре вимішуємо, солимо і приправляємо спеціями. Мокрими руками формуємо котлетки кулястої форми і складаємо в жаровню.

Нарізаємо моркву поздовжніми брусками, насипаємо зверху її і все заливаємо вершками. Ставимо готуватися в духовку, прогріту до 180 °С, на 50 хвилин.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: