12 июнь 2019 1 244

Як приготувати минтай смачно: на сковороді в духовці, в мультиварці

Минтай – доступна і шалено проста в приготуванні риба. Він без проблем засвоюється організмом, тим більше, що несе виняткову користь.

Ви ще не знаєте, як приготувати минтай смачно? Тоді ми пропонуємо вашій увазі кілька простих рецептів страв з минтая, які будуть до речі не тільки в сьогоденні, але і під час свята.

Рецепт приготування риби на сковороді
Інгредієнти Кількість
минтай - одна або дві шт.
молоко - 1 ст.
цибулина - дві середніх
морква - 1 шт.
сіль і перець - за смаком
борошно і рослинне масло - для обсмажування
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 89 Ккал

Найпростіший спосіб приготування минтая – на сковороді.

Всього кілька етапів і ви отримаєте смачну страву:

  1. Спочатку необхідно підготувати рибу. Для цього помийте його, очистіть від луски і плавників, наріжте невеликими порційними шматочками;
  2. Моркву натріть на середній тертці, а цибулю наріжте півкільцями;
  3. Перед смаженням рибу потрібно присмачити спеціями, після чого обваляти в борошні;
  4. Викладіть рибу на сковороду і злегка обсмажте до золотистої скоринки;
  5. Далі – черга лука: його рівномірним шаром потрібно викласти на минтая, а зверху – морквину;
  6. Сюди ж, в сковороду, влийте молоко, посоліть, поперчіть і залиште гаситися на маленькому вогні 40 хвилин.

Смачний минтай, приготований на сковороді, готовий до подачі на стіл!

Але є й інші способи. Тому запрошуємо вас до перегляду відео рецепту смаженого минтая в яйці на сковорідці:

Як приготувати смачно минтай в мультиварці?

З появою нових функціональних девайсів на кухні життя господині полегшилася в рази. Звичайно, адже тепер можна швидко, а головне, корисно, приготувати страву будь-якої складності.

Пропонуємо разом з нами зробити цю рибку в мультиварці під сирною шубою. Що знадобиться?

  • 500-600 гр. філе минтая;
  • 200 гр. сиру твердих сортів;
  • Три невеликих помідора;
  • 2 ст. л. сметани та майонезу;
  • Рослинне масло і спеції.

8 кроків для досягнення мети:

  1. Філе промити, постаратися видалити з нього надлишок вологи. Зробити це просто за допомогою паперових серветок. Натерти спеціями;
  2. Нарізати рибу минтай середніми шматочками;
  3. Чергу помідор: помити і нарізати кільцями;
  4. Зробити соус: в окремій мисці змішати ложку сметани і майонезу;
  5. Сир нарізати невеликими пластинками (це дозволить отримати більш щільну «шубку»);
  6. Мультиварку налаштувати на режим «Випічка», виставивши час приготування – 20 хвилин;
  7. У чашу налити невелику кількість олії, викласти рибу, її гарненько змастити отриманим соусом, зверху викласти помідори і накрити все сиром;
  8. Закрити кришку і чекати результату.

Вже через 20 хвилин ароматна рибка буде готова до вживання. Неймовірний смак порадує домочадців і, ми впевнені, такий минтай стане улюбленою стравою!

Пропонуємо у відео-сюжеті ознайомитися з іншим рецептом приготування цієї риби в мультиварці. Це буде чудовий минтай в томатному соусі:

Спосіб запікання риби в духовці

Що може бути краще ніжного минтая під пікантним соусом? Пропонуємо вашій увазі найпростіший рецепт приготування простого, але надзвичайно смачного страви.

Завчасно підготуйте інгредієнти:

  • 100 гр. горіхів (переважно волоські);
  • 600 гр. минтая;
  • Два середніх маринованих огірочка;
  • 4 ст. ложки сметани;
  • Пучок зелені;
  • 3 ст. л. рослинного і ложка вершкового масла;
  • Спеції.

Першим ділом потрібно зайнятися соусом. Від нього залежить майбутній смак всього страви. Для цього знадобиться блендер.

Змішайте горіхи, огірки та зелень. Гарненько подрібніть.

Сюди додати сметану і спеції. Соус готовий.

Вийняти кістки, а філе помити, натерти спеціями, нарізати невеликими порційними шматочками і злегка обсмажити в невеликій кількості олії.

Форму для випічки змастіть маслом, викладіть сюди рибу і полийте отриманим соусом.

Відправте в духовку на 20 хвилин при температурі 200 градусів.

Ароматний минтай з незвичайним смаком готовий.

Таке блюдо може з лишком замінити звичні м'ясні підливи і стати одним з найпопулярніших страв на святковому столі!

У черговому відео-ролику ви дізнаєтеся про те, як приготувати минтай в духовці з хрусткою скоринкою:

Соковите філе минтая з овочами в сметанному соусі

Гаряче блюдо з минтая – відмінне доповнення до будь-якого гарніру.

Воно внесе родзинку в повсякденний раціон.

Для приготування знадобиться підготувати наступний перелік інгредієнтів:

  • Склянка сметани;
  • Дві середні морквини;
  • 2-3 свіжих помідора;
  • 5 шт. минтая;
  • Дві середні цибулини;
  • Трохи борошна;
  • Спеції;
  • Лавровий лист;
  • 2 зубчики часнику;
  • Рослинне масло.

Тепер докладніше про те, як приготувати філе минтая смачно, можна навіть сказати, що дуже смачно.

Для початку приготуйте рибу: очистіть її від луски і ретельно вимийте.

Щоб зайва рідина скла можна зробити двома способами: викласти на друшляк або промокнути сухими серветками.

Наріжте минтай середніми шматочками, приправте спеціями, обваляйте в борошні, після чого відправте на розігріту сковороду.

Смажте до утворення золотистої скоринки. Після цього остудити в окремій ємності.

Поки риба охолоджується, займіться овочами: моркву і цибулю дрібно наріжте і злегка обсмажте до м'якості.

Сюди ж додайте дрібно порізані помідори і тушкуйте ще 5-7 хвилин, після чого саме час викладати сметану. Зачекайте, поки все закипить.

В цей час відокремте кістки від філе, зробити це досить просто, так як попередньо воно піддалося тепловій обробці на сковороді.

Поверх овочів викладіть рівномірно отримане філе, додайте очищений часник, лавровий лист і спеції за смаком. Накрийте кришкою і протушкувати 5-10 хвилин.

Такий минтай – відмінне додаток не тільки повсякденного, але й святкового меню. Здивуйте своїх гостей незвичайним блюдом!

Ще смачні і швидкі рецепти

Досвідчені кухарі знають, що минтай – це унікальна у своєму роді, риба. У приготуванні вона швидка і проста, а її нейтральний смак дозволяє експериментувати, вносячи кожен раз нові і нові інгредієнти.

І що ж приготувати з минтая швидко і смачно? Без паніки, у нас є відповідь! Ми підготували два відмінних рецепта швидких страв з минтая.

Рибка в «яєчної шубі» з овочами

На приготування цього кулінарного дива мистецтва знадобиться близько 30-40 хвилин. Смак, отриманий в результаті, залишиться надовго в пам'яті.

Знадобляться наступні інгредієнти:

  • Філе минтая — 600 гр.;
  • Три середніх помідора (можна додати й інші овочі за смаком: кабачки, картоплю і так далі);
  • Трохи зелені;
  • Два яйця;
  • Сік лимона;
  • Вершкове масло;
  • Спеції.

Філе минтая промийте, видаліть зайву вологу і збризніть лимонним соком.

Викладіть у форму для запікання, попередньо змастивши її олією.

Помідори наріжте кружечками і покладіть у форму, зверху на рибу.

Якщо використовуєте інші овочі – алгоритм дій той самий. Додайте спеції і подрібнену зелень.

Гарненько збийте яйця і влийте у форму.

А як смачно запекти скумбрію у фользі в духовці? Дізнайтеся найкращі способи запікання цієї неймовірно смачної риби на нашому сайті.

Приготуйте до риби картоплю, та не простий, а запечена по-селянськи в духовці. Тут можна вибрати рецепт на будь-який смак. Це ж така смакота, ну просто райська насолода!

У цій статті ми познайомимо вас з перевіреними рецептами приготування домашнього сиру. Ви самостійно зможете виготовити з молока звичайний, твердий і плавлений сир. Такого смачного продукту ви ще ніколи не їли!

Відправте в духовку, виставивши температуру 200 градусів.

Коли побачите рум'яну скоринку – виймайте, риба готова!

Унікальні рибні оладки

Звичайні рибні оладки набувають унікальний смак, якщо вони приготовані з минтая.

Не чекайте, спробуйте і ви зрозумієте, наскільки цей рецепт простий, швидкий, а головне – дозволяє отримати блюдо прекрасного смаку.

Підготуйте інгредієнти:

  • 0,5 кг минтая;
  • Три яйця;
  • Дві великі цибулини;
  • 3 ст. л. майонезу і стільки ж борошна;
  • Спеції;
  • Рослинна олія для смаження.

Перше, що потрібно зробити – підготувати рибу. Очистіть її від луски і плавників, ретельно промийте, опустіть на 5 хвилин у киплячу воду, після чого відокремте кістки. Залишився філе розімніть виделкою.

Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на сковороді до утворення золотистого кольору. В цей час змішайте яйця з борошном і добре збийте. Головне – не залишати грудочок.

Сюди ж додайте спеції і майонез, ще раз збийте. Готовий цибулю і рибну масу помістіть в яєчну суміш і перемішайте.

Викладати масу зручно столовою ложкою на розпечену сковорідку.

Відмінні оладки з минтая готові радувати вас і ваших близьких!

Рекомендації і секрети приготування

Приготування минтая можна зробити ще простіше, якщо знати деякі тонкощі. Ми зібрали самі корисні поради від кращих кухарів і поспішаємо поділитися ними з вами, дорогі читачі.

  1. Як правило, в магазинах минтай продається тільки в замороженому вигляді. Технологія заморозки дозволяє захистити рибу від висихання. Якщо ви розморозили її – обов'язково приготуйте. Риба не піддається повторному заморожуванню;
  2. Вибираючи рибу в магазині, звертайте увагу на її колір. Він повинен бути білий. Ніяких відтінків рожевого або жовтого бути не повинно. Якщо помітили таке, то це означає, що минтай кілька зіпсований;
  3. Найкращим способом приготування минтая є саме гасіння. Це пов'язано з тим, що риба має схильність до сухості. При звичайному смаженні вона може втратити всі соки, що в кінцевому підсумку призведе до огидного результату. Навіть якщо ви хочете приготувати рибу на сковороді, використовуйте всілякі соуси;
  4. Минтай – продукт, який має нейтральний смак. Нерідко його називають «позбавленою смаку рибою». Однак, він в долі секунди може набувати аромат спецій або овочів. Не забувайте гарненько присмачувати його перцем, травами та іншими спеціями;
  5. Ця морська риба, в принципі, відмінно поєднується з багатьма іншими продуктами. Будь-який експеримент – це результат з унікальним смаком;
  6. Найкраще поєднання на сьогоднішній день – минтай, приготований на основі вершкового соусу. Ніжний смак вже встиг стати незмінною класикою;
  7. Кожне з страв завжди можна доповнити будь-якими овочами: картопля, кабачки, болгарський перець і багато інших.
Минтай – риба, яка відрізняється своєю доступністю і простотою приготування. У той же час вона є унікальним джерелом корисних вітамінів і мікроелементів.

Страви на основі минтая – це завжди прекрасна можливість втілити свій кулінарний потенціал в реальність.

У вашому раціоні відсутній це морське чудо? Чого ж ви чекаєте? Сміливо біжіть в магазин і відкривайте для себе нові кулінарні горизонти!

Ну а якщо ви на дієті або ж просто ретельно стежите за своєю вагою, то пропонуємо вам наостанок відмінне дієтичне блюдо — сирний суп з минтаєм:

Що ще почитати: