03 май 2019 3 573

Як приготувати дуже смачне печиво з сиром

Більшість людей просто обожнюють печиво з сиром. Воно добре поєднується з пивом і навіть з шампанським. А з супом яке гармонійне поєднання, що ніякого хліба не треба! І просто як окрему страву, до напоїв, до кави. Варіацій такої випічки безліч. Найбільш цікаві кулінарні експерименти читайте тут.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
пшеничного або гречаного борошна - 1 ст.
солі - 1 ч. л.
масла бутербродного або маргарину - 150 г
сиру «Пармезан» або будь-якого іншого - 150 г
червоного перцю або суміші різних перців - щіпка
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 409 Ккал

Таке печиво справить фурор де завгодно. А готувати настільки легко, що навіть дитина впорається.

Отже, розглянемо детально, як приготувати дуже смачне печиво з сиром. Для початку борошно і масло перетріть руками до крихти. Слідом додайте протертого теркою сиру, перець, сіль і теж все добре перемішайте до однорідного стану.

Сформуйте кульку з тіста і укутайте його в поліетилен. Він повинен «відпочити» в холоді півгодини.

Тепер посипаємо борошном тісто і розгортаємо його завтовшки половинку сантиметри. Розрізаємо, як вам подобається. Можна смужками, можна фігурками, квадратиками або ромбиками.

Духовку найкраще розігріти заздалегідь до 220 градусів. І ставимо на деку печиво випікатися. Деко змастіть маслом, або застеліть пергаментним папером, щоб наші печеньки не прилипли.

А тепер чекаємо буквально 8-10 хвилин.

Коли печиво підрум'янилося, виймаємо його і подаємо до столу. Дійсно, нічого складного.

Рецепт печива з плавленим сиром

Всі знають сирки «Дружба», «Орбіта» і подібні їм плавлені сирки. З них виходить приголомшливе печення. Варто спробувати, і страва напевно стане найулюбленішим в сім'ї. Для приготування вам знадобиться:

  • 1 ст. ложка пшеничного борошна;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 5 ч. л. солі;
  • 2 пачки сирків плавлених;
  • 80 гр масла бутербродного;
  • штука курячого яйця;
  • 1 пачка розпушувача;
  • трохи кунжуту.

Необхідний час – 55 хвилин. Енергетична цінність (на 100 г) – 344 ккал.

Протираємо сирки теркою і змішуємо з олією, сіллю, цукром.

Туди ж відправляємо борошно разом з розпушувачем. Цілком можливо, що трохи борошна треба буде додати ще.

Але занадто щільним тісто не робіть. Перемішати гарненько – і в холод. Півгодинний відпочинок зробить тісто більш поступливим і розсипчастим. Тепер поділяємо тісто на два шматки. Кожен розкачуємо прямокутником і звертаємо в рулет. Нарізаємо рулетики на красиві шматочки.

Деко змастити маслом і розставити рулетики. Кожен з них можна змастити молоком і посипати кунжутом. Красиво і смачно вийде.

А тепер розігріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо туди наші заготовки. І через 15 хвилин готове блюдо подається заждавшимся домочадцям.

Солоне печиво на кефірі з сиром

Кефір відмінно піднімає тісто. Втім, зробити можна як хрустке, так і м'яке печиво. Все залежить від консистенції тесту.

Розповімо про хрусткому варіанті, який з радістю сприймається дітьми. Хоч і солоне, а навіть ласунам подобається. І дорослі люблять його, особливо до пива. Для приготування вам знадобиться:

  • три склянки борошна без гірки;
  • 2 ч. л. солі;
  • склянка кефіру;
  • 30 грамів майонезу;
  • дві щіпки кмину;
  • 80 г вершкового масла;
  • щіпка лимонної кислоти;
  • 5 г солі.

Необхідний час – 60 хвилин. Енергетична цінність (на 100 г) – 230 ккал.

 

У глибоку чашку киньте борошно, сіль, лимонну кислоту, заморожене масло і всі порубаєте. Вийде маса у велику масляну крихту. Потім утворіть в тесті ямку для кефіру, додайте майонез і кмин. З'єднайте кисломолочний продукт з тестом дерев'яною лопаткою. Потім можна діяти руками, але так, щоб вийшли легкі пластівці з тіста. Воно повинно бути повітряним. А тепер формуємо єдиний клубок і ставимо в холод на півгодини.

Підготовлене тісто розгортаємо в пласт на півсантиметра і розрізаємо фігурним ножем на прямокутники.

У розігріту духовку під 200 градусів ставимо печиво на змащеному маслом деко і випікаємо протягом 15 хвилин. Як тільки підрум'янилися печеньки, виймаємо і подаємо.

Хрустке печиво з сиру з кмином

Це чудове печиво, яке має хрустку поверхню, але м'яке всередині. Шикарна закуска до пива і геніальне рішення до чаю або кави. Кмин надає страві особливий аромат. Для приготування вам знадобиться:

  • 2 штуки курячого яйця;
  • 100 г твердого сиру;
  • 2 ч. л. розпушувача;
  • 100 г масла бутербродного;
  • 130 г пшеничного борошна;
  • 2-3 ч. л. кмину;
  • по дрібці солі, перцю і цукру.

Необхідний час – 1 година 20 хвилин. Енергетична цінність (на 100 г) – 353 ккал.

Розбийте яйце В чашку, покладіть масло в замороженому вигляді, відправте туди протертий теркою сир, сіль, цукор, просіяне борошно і розпушувач. Замісіть тісто. Готове тісто покладіть в плівку і відправте на годину в холод.

Розігрійте духовку до 200 градусів, приготуйте формочки для печива.

Тепер розкотимо наше тісто до 0,5 сантиметра. Готові фігурки розставляємо на деко, застелене папером для випічки і змащений маслом. Печиво буде рости вгору, так що можна не турбуватися, що воно злипнеться один з одним під час випічки. Змащуємо кожну печеньку сирим жовтком, посипаємо кмином – і на 15-25 хвилин, поки не зарум'яниться. І потім дамо йому охолонути.

Читайте як приготувати чудовий салат з гарбузом, яблуком і морквою.

Читайте як приготувати курячі котлети з брокколі в нашій статті.

Спробуйте приготувати дієтичний омлет з овочами — кілька рецептів, які можна приготувати досить легко.

Печиво з листкового тіста з сиром і паприкою

Ситні, смачні листкові палички з сиром і з паприкою готуються легко. До супу з грибів – бездоганне поєднання. Та й просто поласувати кавою – одне задоволення. Для приготування вам знадобиться:

  • 250 г листкового тіста;
  • 1 ст. л. меленої солодкої паприки;
  • 100 г російського сиру;
  • 1 жовток для змащування.

Необхідний час – 40 хвилин. Енергетична цінність (на 100 г) – 456 ккал.

Тісто має розтанути при кімнатній температурі. Потім його треба злегка розкачати і по всій поверхні засипати порошком солодкого перцю. Слідом посипати тертим сиром. Скласти навпіл і трохи придавити качалкою. І далі – ріжемо тісто на смужки, шириною в півтора сантиметра. Всі смужки треба скрутити спіралькою. Помазати жовтком і при бажанні посипати ще і кунжутом. Готуємо в гарячій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин.

Корисні поради

Для печива з сиром деякі господині використовують старе масло або маргарин, не дуже свіжий сир. І марно. За смаком і зовнішнім виглядом печиво буде нормальне. А от шлунок не обдурити, і він відповість за обман. Тому готуйте все тільки зі свіжих продуктів.

Борошно для печива просеивайте обов'язково. Причому два-три рази, щоб борошно наситилася киснем і стала повітряної. Тоді тісто буде легким, а печиво танути в роті.

Якщо хочете отримати дійсно хороший результат, то використовуйте то кількість інгредієнтів, яка вказана у рецептурі.

При виборі форм і дека для випічки печива, віддавайте перевагу тим, що з маленькими бортиками і мають тефлонове покриття.

Не можна залишати печиво в духовці більше зазначеного терміну. Від цього воно стає жорстким.

Перевірити, масло це чи спред, можна одним пальцем. Якщо продукт з холодильника, його треба натиснути пальцем прямо через упаковку. Якщо залишається твердим – перед вами масло. Якщо вдалося продавити – це маргарин або спред.

Що ще почитати: