19 июнь 2019 1 589

Як приготувати торт у вигляді «Кіндер-сюрпризу» своїми руками

Діти в захваті від шоколадних яєць з сюрпризом всередині. Можна уявити, як вони будуть раді величезного торта у вигляді цієї популярної солодощі. Існує безліч рецептів. Потрібно тільки час, необхідні інгредієнти і творчий настрій.

«Кіндер-сюрприз» з мастикою

Приготування одного з найбільш бажаних для дитини подарунків до свята не представляє складності. На його приготування знадобиться близько 5 годин, але результат того вартий. Розглянемо покроковий рецепт торта «Кіндер-сюрприз» з мастикою. Необхідні компоненти:

  • трафарет потрібного розміру у формі яйця;
  • 2 бісквітних коржа;
  • крем;
  • харчові барвники;
  • мастика;
  • букви з марципана;
  • клей харчової;
  • крем під мастику;
  • скалка.

Починається приготування торта з укладання трафарету на прямокутні коржі. Після вирізання яйця залишки коржів потрібно зберегти. Тепер потрібно розмістити по центру змащені кремом коржів приготований заздалегідь сюрприз. Якщо подарунок невеликого розміру, то достатньо просто укласти його по центру нижнього коржа. Для більш великої коробочки знадобиться зробити отвори в коржах. Потрібно завбачливо упакувати його в коробочку, обернувши харчовою плівкою.

Для вирівнювання товщини використовуються обрізки коржів. Шматочки укладають навколо сюрпризу, домагаючись однакової висоти з коробочкою. Потрібно знову змастити поверхню торта кремом і накрити другою заготівлею коржа у формі яйця.

Подрібнені залишилися шматочки бісквітів перемішують з кремом, отриманої кремовою крихтою покривають гострий кінчик яйця.

Після цього на яйце наносять крем під мастику і прибирають в холодильник на пару годин до повного застигання. Наступна дія полягає в покритті майбутнього торта розкатаної білої мастикою. Для створення декору знадобиться зробити мастику червоного кольору, скориставшись харчовим барвником. Її також розгортають і вирізують у вигляді хвиль, притаманних оригінальному яйця «Кіндер-сюрприз».

Тепер чекає копітка робота з виготовлення букв. Краще скористатися заздалегідь приготованими шаблонами. Знадобиться зробити різнобарвну мастику. Щоб скоротити час на роботу, можна купити вже забарвлену мастику в наборах. Готові букви приклеюють на торт. При бажанні можна також спробувати виготовити ручки, кепку та інші елементи декору. Малюк буде в захваті!

Кремовий торт «Кіндер-сюрприз»

Для приготування торта у вигляді «Кіндер-сюрпризу» з крему, розрахованого на 10 порцій, знадобляться наступні інгредієнти:

  • коржі бісквітні;
  • крем (сирний або вершковий);
  • ганаш;
  • мастика.

Калорійність його дуже висока, час приготування складе близько 3-х годин. Можна заощадити час, якщо придбати готові коржі, крем, набір кольоровий мастики.

Спочатку слід визначитися з розташуванням торта на блюді, він може бути в горизонтальному або вертикальному положенні. Потрібно спекти круглі коржі різного діаметра з бісквітного тіста. Рекомендується тісто з використанням маргарину або сметани, такий торт буде краще тримати форму. Смачні коржі виходять з додаванням какао. Готові коржі охолодити.

Тепер потрібно приготувати вершково-сирний крем, він буде добре тримати форму. Промазані коржі ставляться в холодильник для замерзання, приблизно на пару годин. При бажанні в центрі конструкції можна передбачити місце для подарунка, куди можна помістити коробочку з сюрпризом для дитини. Після охолодження коржі обрізають, створюючи форму яйця. Подрібнені в блендері обрізки змішуються з залишками крему. Готовою сумішшю потрібно обмазати всю поверхню яйця, надаючи торту рівномірну округлу форму, і знову поставити в холодильник.

Тепер потрібно приготувати ганаш для створення прошарку між кремом і мастикою, обмазати їм майбутній торт і поставити знову в холодильник на 1 годину. Наступний етап: мастика розкочується на столі пластом товщиною до 0, 7 см, стіл присипається цукровою пудрою або крохмалем. Центральну частину роблять більш товстої.

Цим шаром покривають яйце. Сповзає вниз мастика рівномірно розподіляється по торту. Зайве можна обрізати, а поверхню акуратно вирівняти за допомогою звичайної промитої пластикової карти. Залишається виготовити букви з різнобарвною мастики і прикрасити торт написами.

Читайте як приготувати смачний салат з минтая — кілька варіантів смачної закуски до святкового столу.

Спробуйте наш варіант приготування курячої печінки — додавши гриби, ви отримаєте дуже смачне блюдо, до якого можна додати рис або овочі на гарнір.

Читайте як правильно і швидко зварити яловичий мову в мультиварці.

Саморобний торт з шоколадок і цукерок

Цей шедевр кулінарного мистецтва вже точно викличе величезну радість у дітей. Торт великий, у ньому багато улюблених дітьми солодощів, і виглядає він дуже урочисто. Робота забере не більше 2-х годин, це залежить від вправності і здібностей до рукоділля. Для його виготовлення своїми руками доведеться трохи витратитися на необхідні компоненти:

  • пластинки кіндер-шоколад (для невеликого торта потрібно 15-20 шт.);
  • кілька «Кіндер-сюрпризів»;
  • цукерки;
  • 2 набору картону: кольоровий і білий;
  • тонка аптечна гумка, простий олівець, лінійка, ножиці, клей ПВА або гарячий пістолет.

Крім цього, можуть знадобитися додаткові елементи декору: намиста, стрічки, паперові квіти, мережива. Вибір залежить лише відмінною фантазії та натхнення. Калорійність торта дуже висока, але шоколадки кіндер створені спеціально для дітей, містять молоко, кальцій та вітаміни.

Представляємо докладний майстер-клас. Для визначення діаметра торта потрібно щільно викласти всі шоколадки в одну лінію, підклавши під них аркуш цупкого паперу. Тепер слід окреслити олівцем вийшов прямокутний ряд. З нижньої лівої сторони додають припуски по 2 см для склеювання. Довгий припуск розкреслюють на зубчики. Залишається вирізати шаблон.

Заготівля склеюється у вигляді циліндра. Зубчики загинають всередину або назовні, щоб була можливість приклеїти їх до основи. Отриманий циліндр ставиться на картон, обводиться олівцем. Отриманий коло потрібно збільшити в діаметрі на пару сантиметрів і вирізати.

Знадобиться клей ПВА. Циліндр встановлюється на коло-підкладку зубчиками вниз. Вони можуть бути загнуті в будь-яку сторону, це не важливо. Заготовку потрібно приклеїти строго по центру, просушити. Після цього на циліндр надівається аптечна гумка. Під неї потрібно просовувати шоколадки, ставлячи їх передньою частиною назовні. Солодощі повинні стояти щільно, точно по периметру кола. Якщо не хочеться приклеювати шоколадки до основи конструкції, то можна обв'язати їх красивою стрічкою навколо.

Кришка для торта робиться з щільного картону. Диск вирізають меншого розміру, ніж кругла підкладка в основі конструкції. Зверху кришка повинна мати обідок шириною в декілька сантиметрів. Роблять його так само, як і циліндр, фіксуючи до кришки за допомогою загнутих зубчиків і клею.

Найцікавіший етап приготування – наповнення і прикраса отриманого торта. Кришку можна задекорувати фольгою, кольоровим папером, тканиною, мереживом, бантами зі стрічок. У неї також можна покласти цукерки або яйця «Кіндер-сюрприз». Внутрішня частина торта може бути наповнена яйцями «Кіндер-сюрприз», цукерками, цукатами. Шоколадні яйця з сюрпризами певної серії, подобається дитині, стануть прекрасним подарунком.

Якщо малюк не досягли 2-річного віку, то потрібно використовувати мінімум мішури і декору, щоб дитина не пробував їх на смак. Торт «Кіндер-сюрприз» завжди урочистий і барвистий. Такий подарунок порадує не тільки дитини, але і дорослого. Він може бути будь-якого розміру і буде доречний для будь-якого свята.

Що ще почитати: