16 июнь 2019 25

Торт на день народження хлопчика — фантазуємо та творимо своїми руками

На день народження хлопчика найголовніше блюдо і прикраса столу — торт. Тому при приготуванні страви потрібно проявити не тільки кулінарні таланти, але і уяву.

Оригінальні і стильні ідеї на День Народження хлопчика

Спекти вафельні, медові або бісквітні коржі і промаслить їх кремом, а зверху прикрасити трояндочками і написом — це рецепт звичайного торта минулого століття. Сьогодні кухаря і люблячі своїх дітей мами знають, як приготувати оригінальний торт для хлопчика:

  1. Найпростіший і виграшний варіант — оформити частування в стилі улюбленого супер-героя. Красиво виглядає тортик з емблемою Бетмена, зробленої з шоколадною та білої мастики. А за допомогою червоної, жовтої і синьої мастики можна оформити торт у стилі Супермена;
  2. Десерту можна надати форму улюбленого героя з мультфільму. Наприклад, спекти його у вигляді забавного міньйона, гоночної машинки або міжгалактичного крейсера;
  3. Можна зробити тортик з сюрпризом у вигляді цукерок. Для цього при зборі торта (з двох і більше бісквітних коржів) потрібно в нижніх коржах по центру зробити ямку і помістити туди жменю цукерок (без обгорток), солодкі фігурки з шоколаду або, навіть, подарунок. Після чого верхнім коржем потрібно закрити нішу з сюрпризом, як кришкою. Головне тільки, попередити дитину, щоб він різав торт обережно;
  4. Десерт з різнобарвним бісквітом і однотонною глазур'ю у розрізі виглядає дуже стильно. Але щоб такий торт вразив уяву дитини відразу ж, а не тільки після нарізки, крім глазурі на ньому можна зробити напис айсингом або намалювати за допомогою трафарету фігурки каратистів.

Існують і інші варіанти оформлення святкових тортів. Але найголовніше — виявити якомога більше фантазії. І жодна дитина не відмовиться з'їсти солодку гоночну машинку!

Які торти для хлопчиків пропонують майстри-кондитери

Професійні кухарі знають, що тортом можна розповісти цілу історію. Її можна намалювати глазур'ю і кремом на самому столі. Також можна зробити блюдо у вигляді якоїсь іграшки і доповнити її прикрасами з мастики або марципана. Це може бути машинка-торт, яка заправляється бензином на цукрових заправці або забавний міньйон, що поїдає тістечко.

Також професійні майстри-кондитери пропонують багатоярусні бісквітно-кремові торти, на яких відбувається ціле бій, між цукровими арміями — це складне, але дуже ефективне рішення оформлення частування.

Покрокові рецепти

Незважаючи на величезну кількість видів дитячих тортів на дні народження для хлопчиків, два варіанти користуються особливою популярністю, розглянемо їх далі.

Бісквітний торт зі збитими вершками і мастикою
Інгредієнти Кількість
вершки жирністю 30% (і більше) - 500 мл
цукрова пудра - 500 г
ванільний цукор - 5 г
желатин - 5 ч. л
вода - 3 ст. л
кукурудзяний сироп або рідкий мед - 100 мл
Час приготування: 180 хвилин Калорійність на 100 грам: 642 Ккал

Для десерту потрібно взяти кілька готових бісквітних коржів. Кількість коржів залежить від висоти і запланованої форми страви.

Послідовність приготування:

  1. Желатин потрібно розвести у воді і дати набрякнути. В цей же час 400-450 г цукрової пудри потрібно просіяти дрібним ситом;
  2. В желатин влити сироп і поставити на водяну баню. Томити на бані 10-15 хвилин, постійно помішуючи до повного розчинення желатину і сиропу;
  3. Готову суміш обережно влити в пудру і відразу ж почати перемішувати: спершу за допомогою ложки, потім — руками. Готова мастика повинна мати однорідну консистенцію, трохи тягнутися і злегка прилипати до рук;
  4. Мастику потрібно прибрати в поліетиленовий пакет і в холодильник мінімум на 30 хвилин;
  5. 50-100 г цукрової пудри потрібно змішати з ваніліном, потім додати туди невелику кількість охолоджених вершків і злегка збити за допомогою віночка;
  6. Коли суміш стане такою, що її можна буде збивати міксером, не боячись розсипати по приміщенню пудру, потрібно продовжувати збивання вершків з цукром, поступово збільшуючи швидкість міксера. При цьому вершки треба вливати в суміш тоненькою цівкою;
  7. Як тільки вершки стануть тримати форму і дійдуть до м'яких піків, потрібно припинити збивання. Крем готовий до вживання;
  8. Готові коржі промаслить кремом між ними. На верхній шар, де буде мастика, нічого наносити не потрібно;
  9. Мастику потрібно дістати з холодильника, додати в неї трохи будь-якого харчового барвника і розкачати качалкою в тонкий шар;
  10. Перед обтяжкою торта його можна з усіх боків злегка збризнути солодкою водою. Тоді мастика ляже краще;
  11. Обтяжку починають зверху, обережно викладаючи млинець з мастики так, щоб її краї звисали як можна нижче. Обтяжку роблять акуратно, допомагаючи руками і праскою, щоб вигнати повітря як можна рівніше укласти мастику.

Готовий торт розписують айсингом або кондитерськими фломастерами на честь іменинника відповідними побажаннями.

Збірний торт з цукерками (повністю їстівний)

Роблячи торт з цукерок можна піти по простому шляху — взяти упаковані цукерки і маленькі плитки шоколаду на фользі і акуратно зібрати їх у формі торта, використовуючи в якості каркаса картонну форму. Але такий торт можна нарізати, а потім їсти ложкою. Тому замість нього краще зробити цілком їстівний збірний тортик.

Для цього потрібно взяти:

  • готові бісквітні коржі — 1-2 шт;
  • шоколадні цукерки KitKat (або схожі) — 36-40 шт (залежить від розміру страви);
  • цукерки M&m's (або схожі) — 130-420 р (чим більше їх буде, тим щільніше вийде верхній шар);
  • вершкове масло — 100 г;
  • вершковий сир — 100 г;
  • цукрова пудра — 4-6 ст. л;
  • молоко — 25 мл;
  • ванілін — 1 ч. л;
  • чорний чи молочний шоколад — 200 р.

Час приготування без урахування випікання коржів — 30-40 хвилин.

Калорійність в 100 грам — 512 ккал.

Етапи приготування:

  1. Якщо коржі готові, то почати потрібно з приготування крему. Якщо ні — то потрібно заздалегідь спекти кілька коржів класичного бісквіта. Торт готується, коли коржі вже охололи, щоб цукерки не почали танути раніше часу. Крем-глазур робиться тільки з теплих інгредієнтів, а масло повинно бути талим;
  2. У підходить за розміром мисці слід збити міксером на середній швидкості вершкове масло і сир. При цьому в масу поступово додають цукрову пудру, молоко і ванілін;
  3. Ближче до кінця збивання швидкість міксера потрібно збільшити, а в самому кінці — влити розтоплений шоколад. Шоколад можна розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Після чого суміш перемішують до тих пір, поки вона не стане однорідною;
  4. Готовий корж добре промащують кремом. Причому змащувати потрібно не тільки зверху, але і з бічних сторін. При необхідності зверху укладають другий корж, який також промаслівают;
  5. Палички KitKat звільняють від упаковки і обережно «клеять» до боків торта, залишаючи між паличками невелику відстань. Так роблять у всьому периметру торта;
  6. Щоб палички надійно трималися, поверх них пов'язують стрічку, яку перед розрізанням десерту знімають;
  7. Верх торта прикрашають розсипом глазурованих цукерок.

Після чого торт прибирають в холодильник на кілька годин або на всю ніч.

Як красиво прикрасити дитячий торт на день народження для хлопчика

Прикраси у вигляді простих кремових квіточок давно в минулому. Сьогодні майстри-кондитери пропонують кілька різних способів прикраси торта для хлопчика:

  1. Фруктове желе, з якого роблять пластину за формою і викладають її на верхній корж;
  2. Безе. З нього роблять багато маленьких «куполів», якими прикрашають весь верх торта або роблять облямівку. Іноді весь торт обмащують сирим безе, а потім відправляють на пару хвилин у духовку для закріплення результату;
  3. Густий шар збитих вершків — це класичне прикраса подарункового торта. Якщо випічка за формою нагадує іграшкову машинку або забавне тварина, то за допомогою вершків, пофарбованих у потрібні кольори, і кондитерського шприца можна прикрасити такий тортик по всій площі у відповідності з дизайном іграшки;
  4. Вафельні картинки з фотодруком, на які можна перенести будь-яке зображення, дозволять прикрасити торт портретом або графічної сценою з мультфільму, де головні герої вітають хлопчика з днем народження;
  5. Фігурки з мастики і марципана — прекрасний варіант для прикраси торта. Краще, якщо фігурки зроблені у вигляді традиційних іграшок для хлопчиків: робота, автомобіля або літака;
  6. Розпис айсингом (цукровою глазур'ю) з допомогою цукрового шприца — це не тільки елегантне рішення, але і дуже оригінальна. Адже такий розписом можна прикрасити весь тортик хитромудрої павутиною або написами в честь іменинника.

Для прикраси торта можна використовувати будь-який з цих варіантів або відразу декілька.

Поради батькам

  1. У бісквітного торта буде особливо цікавий смак і зовнішній вигляд, якщо кожен корж робити різного смаку і кольору. Дуже цінується поєднання шоколадного бісквіта, макової та класичного;
  2. Вибираючи крем для торта, краще віддати перевагу йогуртовому. Він пухкий, легкий і набагато більш корисний, ніж традиційні збиті вершки;
  3. Вершки краще взобьются, якщо тільки вони будуть охолодженими, але також та посуд, в якій їх будуть збивати;
  4. Мастика для обтягування готується без крохмалю на основі кукурудзяного сиропу. Мастика з медом і крохмалем краще підійде для виготовлення фігурок.

Приготувати торт на день народження хлопчика нескладно. Куди складніше зробити це частування таким, щоб і винуватець торжества, і його гості залишилися задоволеними зовнішнім виглядом страви. І тут кондитерам доводиться проявляти чудеса винахідливості, щоб торт для хлопчика був не тільки смачним і корисним, але і відповідав всім запитам маленького чоловіка.

Ідеї для тортів

Що ще почитати: